17. tammikuuta 2014

Arabiemiraatit perhelomakohteena


Perhelomakohteeksemme tälle vuodelle valikoitui Sarjah. Alunperin katselimme Dubaita. Lentojen korkeiden hintojen ja huonon saatavuuden takia päädyin valmismatkaan. Varsin nopeasti selvisi, että matkabudjettimme ei taivu siihen, että saisimme Dubaista hotellin, jossa on hyvät uima-altaat sekä ranta vieressä ja vielä perhehuone viidelle. Siksi päädyimme Dubain naapurikaupunkiin.


Ranta oli ihana! Laskuveden aikaan paljastuneelta kannakselta saalistimme pikkurapuja. Nousuveden aikaan nautimme samassa paikassa turvallisesti isoista aalloista. Sarjahissa oli paljon ostoskeskuksia ja ravintoloita, mutta joka paikkaan piti mennä taksilla. Taksit ovat edullisia, mutta meille on edelleen siirtymiset ponnistus. Söimme silloin tällöin hotellilla ja muulloin kaupungilla. Kauppakeskusten bussit kuljettivat maksutta turisteja hotelleista huvien ääreen. Jokaisessa kauppakeskuksessa oli jotain huvitusta lapsille, oli peliautomaatteja, trampoliineja ja suurempaa ja pienempää huvipuistoa. Yhtenä sateisena iltapäivänä pojat pääsivät koestamaan pelejä ja heille se oli yksi matkan kohokohdista.


Sarjah on Dubaita vanhoillisempi, mikä näkyi erityisesti naisten pukeutumisessa. Monella näkyi vain silmät toisin kuin Dubaissa. Pitää tunnustaa, että vilkuilin salaa, kuinka täyshunnutettu nainen suoriutuu pehmiksen syönnistä :)  Myös miehet käyttivät enemmän perinteistä vaatetusta.

Dubain kauppakeskukset pursusivat kansainvälisiä merkkejä HenkkaMaukasta luksusbrändeihin. Sarjahissa sen sijaan oli myös perinteisempää tarjontaa. Kauppakeskuksessa oli varattu käytävä paikalliselle vaatetukselle. Tarjonta alkoi mustista kaavuista. Koristeltuna tai ilman. Sen jälkeen tulivat värikkäät kotiasut. Arvaatteko mihin käytävä päättyi? Sellaisiin alusvaatteisiin, että Suomessa niitä ei todellakaan kauppaa mikään patricia. Ja sloggit ovat eri planeetalta ;)


Koska kaksi pojistamme on toivottomia nirsoilijoita, ruokailut hoituivat aika casual paikoissa. Italialaisissa ravintoloissa, pizzerioissa, Rainforest cafessa ja Mäkkärissä. Mäkkärit olivat aina jonkun food courtin yhteydessä, joten aikuisille haimme jotain muuta. Iranilainen ja libanonilainen pikaruoka oli varsin maukasta. Hinnaltaan ruokailu oli hiukan Suomea edullisempaa. Tarkoituksenani oli kävellä Dubain The Walkia pitkin ja ruokailla siellä jossakin terassiravintolassa, mutta sään takia se jäi väliin. Sattumalta osuimme iranilaiseen buffet-ravintolaan, joka oli suorastaan naurettavan halpa suomalaisesta näkökulmasta, koska pöydät notkuivat erilaisia mereneläviä. Matkan kulinaristinen nautinto oli 7 tähden Emirates Palacen jälkiruokabuffet.


Koska säät olivat kehnot meidän tuli pyörittyä Dubaissa suunniteltua enemmän. Hotellilta pääsi ilmaisella bussilla yhteen lukuisista kauppakeskuksista. Ensimmäisenä Dubaissa kävimme maailman korkeimmassa rakennuksessa Burj Khalifassa. Valitettavasti näköalapaikka on noin tornitalon puolivälissä 452m korkeudessa. Olisi ollut kiva päästä vielä korkeammalle. Liput ostin reilua viikkoa ennen matkaa netistä. Silloin olisi ollut saatavilla lippuja myös auringonlaskun ajalle. Burj Khalifa oli yksi reissun parhaista paloista.


Kävimme katsomassa Dubail Mallin ulkopuolella suihkulähde-esitystä. Näyttävä, mutta lyhyt esitys. Suihkulähdeshow alkaa pyörimään klo 18 tasatunnein ja puolelta. Ruokailimme italialaisen ravintolan terassilla, jolta oli hyvä näkymä suihkulähteille.


Kävimme myös Dubai Mallin akvaariossa. Se on varsin komea. En muista olenko nähnyt missään aikaisemmin yhtä isoja rauskuja.

Mitä pidimme:
Kaikkialla on siistiä, palvelu on ystävällistä, lapsiin suhtaudutaan hyvin ja heidät on huomioitu melkein joka paikassa. Kouraan isketään heti puuhakirjaa ja ilmapalloa. Shoppailija varmasti nauttii valikoiman laajuudesta, hinnat tosin ovat Suomen tasoa ellei korkeampiakin. Maassa on jäljellä ripaus eksotiikkaa.

Liikenne on ruuhkaista Dubaissa (sekä Sarjahissa). Koska kyseessä on kunnon kaupunki, se tarkoittaa usein monia siirtymiä päivän aikana, eikä aina tiedä kauanko aikaa matka vie. Kauppakeskukset ja nähtävyydet ovat varsin tukkoisia ja meluisia paikkoja.

Minun mielestäni Dubai sopii paremmin isommille lapsille. Tai ainakin perheille, joiden on helppo vahtia tungoksessa lapsiaan ja joille kulkeminen ei ole raskasta.

Minähän rakastan kauniita maisemia, pittoreskejä pikkukyliä, kulttuuria, kulttuurinähtävyyksiä ja leppoisaa menoa. Näihin toiveisiin Dubai vastaa huonosti. Itse pidän Teneriffan Costa Adejesta enemmän.

7 kommenttia:

 1. Kivalta kuulosti teidän lomanne :) Minustakaan Dubai ei ole paras paikka pienille lapsille, juuri tuon mainitsemasi kulkemisen vuoksi. Matkat ovat pitkiä ja liikenne ruuhkaisaa, ei siis sitä mitä itse lomalta haen.

  VastaaPoista
 2. okei, herätit uteliaisuuteni: _miten_ täyshunnutettu nainen suoriutuu pehmiksestä?

  VastaaPoista
 3. Minä olisin kysynyt illallisista (tai miksei lounaistakin): Onko ne kivenäisvesilinjalla vai saako ruoan kanssa lasin viiniä (jos siis syö muualla kuin pikaruokaravintolassa)?

  VastaaPoista
 4. Sara S.
  Kivahan sitä oli vaihteeksi lasten kokea kaupunkifiilistä ja nähdä pilvenpiirtäjiä. Kun arki on kiireistä, sellainen leppoisampi loma olisi tullut tarpeeseen. Sellainen olisi toki toteutunut paremmin, jos säät olisivat olleet hyvät. Pojat olisivat viihtyneet tuntikaupalla altaalla ja rannalla.


  marikan polut
  Se suun edessä oleva osa huivia on oma kokonaisuutensa ja kangasta näyttää olevan aika reilusti. Eli nainen nostaa hiukan huiviaan ja sujauttaa alakautta ruokaa suuhun. Kentacky Fried Chicken näytti sujahtavan varsin sukkelaan.

  Pehmiksen syöntiin piti olla lusikka, tötteröa ei saanut huivin alle sujautettua. Ihan helpolta ei pehmiksen syöminen näyttänyt edes lusikalla. Varsinaista taiteilua, ettei huivi nouse liikaa ja että jätskit osuu suuhun. Olisin kovasti halunnut ratsata huivin kääntöpuolen nähdäkseni, että onko siinä jätskiä tai ketsuppia ;)

  Keiton ja spagetin syömisen seuraaminen olisi myöskin ollut kiinnostavaa. Nyt nämä ruokailua kuvaava termit "safkat huiviin", "huitaista huiviin" jne ovat saaneet aivan uuden merkityksen :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi:
  Dubaissa hotellien ravintolat myyvät alkoholia. Hotelleja on myös kauppakeskusten yhteydessä ja muutamissa on myös pubeja. Eli ostosten lomassakin voi poiketa näppäräsi lasilliselle :) Valitsemalla sopivan ruokapaikan saa viiniä illallisen kanssa tai vaikka pelkän drinkin. Meidän lomakohteessamme Sarjahssa ei myydä lainkaan alkoholia. Siellä ei myöskään saa tupakoida yleisillä paikoilla. Toki hotelleissa on tupakointimahdollisuus.

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoinen matkakuvaus. En ole koskaan itse käynyt Arabiemirateissa. Korkealla olitte näköalatornissa 452m, Eiffel-torni on 300m korkea. Ja miten pehmikset huiviin? Hymyilytti.
  Kiitos rva Kepponen!

  VastaaPoista
 7. Tuulia:
  Kiitos Tuulia :)
  Burj Khalifa on huiman korkea, kokonaisuudessaan 828m.

  VastaaPoista