28. marraskuuta 2013

Rabat, Marokko

Keskiviikkoaamuna ehdin tehdä reilun parin tunnin kävelykierroksen. Kävelykierroksen pelasti Lumia 1020 loistavine karttoineen ja navigointiohjeineen ja Hra Kepposen huomaavaisuus - hän latasi valmiiksi Rabatin kartat puhelimeeni ennen lähtöäni.

Rabat ei ole varsinaisesti turistikohde ja sen kyllä huomaa siitä, että siellä saa liikkua erittäin rauhassa. Sekä siitä, että hotellien ulkopuolella (eikä aina niissäkään) juuri kukaan ei puhu englantia. Ranskalla ja arabialla pärjää. Keskusta on afrikkalaiseksi kaupungiksi varsin siisti ja rakennuskanta laadukkaan näköistä.

Medina on aina medina. Ahdasta, ränsistynyttä ja soukin kauppakujien tungosta, jossa huumaava mausteiden tuoksu vaihtuu hetkessä viime viikkoisten jätteiden lemuun. Myynnissä kaikkea, mitä ihminen voi elämänsä varrella tarvita ja vielä tuhat juttua päälle. Tällä kertaa selvisin soukin läpikävelystä eksymättä Lumiani ansiosta.

Pienet jännistysnäytelmät koin tälläkin reissulla. Pankkiautomaatti ei antanut rahaa ja autonkuljettaja lähetti jonkun miehen avustamaan minua. Luulin jo olevani ryöstön kohteena, mutta avustaja olikin työnantajani myyntitiimistä ja sattui olemaan samalla lennolla. Paluumatkalla autonkuljettaja lukitsi minut autoon sisään ja häipyi. Enpä olisi heti keksinyt, että hän haki kolleegani toimistolta kävellen :)

Sitten niitä nähtävyyksiä kaupungilta

Hassan Tower
Kesken jäänyt minareetti, jonka edessä on 200 pylvästä.

Muurissa sekä minareetissa olevat reiät eivät suinkaan olleet tyhjiä, vaan koteja :)Mausoleum of Mohammad V
Edesmenneen kuninkaan hautamuistomerkki.

Medina & souk
Tämän kojun kaverit eivät olleet ikinä kuulleet maasta nimeltä Suomi. Uuden maan löytämisen kunniaksi, he olisivat mielellään tarjonneet minulle noita ihanan näköisiä leivonnaisia. Olin tällä kertaa hannari, enkä riskeerannut vatsaani, vaikka nuo leivonnaiset olivat tulikuumia.Kasbah des Oudaias
Täältä Rabat on saanut alkunsa
Kasbahissa olisin voinut vaeltaa vaikka kuinka pitkää etsimässä kauniita ovia. Alla yksi ihana ovi!


Mukavaa torstaita!

7 kommenttia:

 1. Kiva, että ehdit kaupungillekin kiertelemään. Millainen lämpötila siellä on? Ainakin tuossa yhdessä kuvassa näyttää tyypeillä olevan takit päällä, vaikka kuvien puolesta näyttääkin aurinkoiselta?

  VastaaPoista
 2. Mienlenkiintoista :) Varsin tuttu kaupunki.Mukavaa että ehdit kiireestä huolimatta kierrellä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että kerkesit kiertelemään (etkä eksynyt, kiitos tekniikan!) :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti niin Jännittävää!!! Vaikka taitaa sulla mennä jo ähkyn puolelle, koska on tavallaan pakollista? Ihania kuvia ja kaukokaipuu iskee taas.... Ja oih, mikä ovi <3 <3
  Välillä tarinasi kuulostavat vähän vaarallisiltakin...hui :)

  VastaaPoista
 5. Terhi:
  Talvi tekee tuloaan Marokkoonkin. Aamulla kun lähdin kävelykierrokselle klo 8, ulkona oli +7. Päivällä istuimme kolleega kanssa lentokentän edessä ja oli varmaan päälle 20. Kolleegalla punoitti 45min jälkeen poskipäät. Aurinko paistoi vielä päivisin lämpöisesti.


  Sara S.
  Mielenkiintoista, että Rabat on tuttu paikka :) Yritin kysellä etukäteen Suomessa toimistolla, että millainen kaupunki Rabat on. Kukaan ei ollut käynyt. Sain hiukan virheellisen kuvan, kun jokainen osasi kertoa kuinka tukkoinen ja täysi Casablanca on. Rabat olikin paljon rauhallisempi paikka.


  Miima:
  Oli varsinainen ahaa elämys kun kävelin soukin ja Kasbahin kujia, että tämän pystyy tekemään eksymättä ja kartasta näkee, että missä olen taaplannut. Vähän näin jälkikäteen harmittaa, että miksi olen herännyt tähän puhelinnavigointiin näin myöhään :)


  Pohdiskelija:
  Mulla on työmatkaähky. Minusta olisi kiva työmatkailla pari-kolme kertaa vuodessa sellainen muutaman yön reissu. Tänä vuonna matkoja on ollut liikaa. Mullahan tyypillisin matka on aamulla kohteeseen ja illalla takaisin. Nousen klo 04 ja olen sängyssä yleensä 01, sellainen 21 tunnin putki. Työmarkkinat alallani on niin heikossa kunnossa, että minulla ei ole varaa valita ja koko firman on pakko yrittää saada myyntiä aikaiseksi.

  Minusta on kiva tavata ihmisiä, esitellä tuotteita, joten useinhan työni on minulle mieluista ja sopivasti haastavaa, mutta on se myös raskasta ja arjen hallintaa sotkevaa. Arvostan korkealle etätyömahdollisuutta, mikä pitää meillä kotona pakan jotenkin kasassa.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisen eksoottiselta paikalta vaikuttaa. Kivoja kuvia, varsinkin kun tuskin itse tuonne koskaan olen menossa.

  VastaaPoista
 7. Nonna:
  Rabat oli minusta aika leppoisan ja sopivasti eksoottisen oloinen paikka. Ruoka oli paljon parempaa kuin ennakoin ja ravintolat, joissa söin olivat siistejä ja tyylikkäitä.

  Olen ollut vuonna 1996 rantalomalla Agadirissa ja sekin oli ainakin silloin kivaa vaihtelua. Lasten kanssahan sitä nykyisin tulee valittua lomakohteet aivan muilla perusteilla kuin eksotiikalla ja paikalliselämällä :)

  VastaaPoista