1. marraskuuta 2013

Eskarilaisen unelmakengät


Kävimme viikolla kenkäostoksilla. Toiveikkaana menimme K-Kenkään ostamaan samanlaisia tarjous-SuperFitejä kuin esikoiselle. Noh, nehän olivat loppuneet jo aikaa sitten :( Muutamasta muustakin mallista olivat koot jo loppu.

Eskarilainen kuitenkin löysi itselleen unelmakengät. Meillä onkin tällä viikolla kuulunut jatkuvaa anelua "Saanko laittaa uudet pikalukkokengät pliide pliide pliiii-ii-de" Meillä siis kaksi odottaa pakkasia. Itselläni ei ole talvikenkien käyttöhimoa, mutta en enää jaksaisi tätä sadetta ja pimeyttä. Pakkasta ja lunta kiitos!

Ensimmäinen eskarilaisen unelmapari on Vikingin pikalukkokengät. Minulle aivan uusi kiinnityssysteemi. Kun lukosta vetää kiristysnauhat löysentyvät. Kenkä jalkaan, paina lukko sisään ja menoksi. Kireyttä voi säätää pyörittämällä lukkoa. Kenkäkauppias sanoi, että heillä on ollut jo kolme talvea pikalukkokenkiä myynnissä ja valituksia tai palautuksia ei ole tullut. Minä nimittäin epäilin lukituksen kestoa. Toivottavasti kestää.

Pikalukkokenkien normaalihinta on varsin suolainen. Ne olivat K-Kengässä hyvässä tarjouksessa ja maksoivat saman verran kuin kuopuksen normaalihintaiset SuperFitit. Harmillisesti kuopuksen koko pikalukkokengissä oli loppunut.

Vikingin pikalukkokengät

Pikalukkokenkien jälkeen keskimmäinen alkoi pyytämään kaupassa, että olisiko mahdollista saada toisetkin kengät. Samanlaiset talvikumpparit kuin viime vuonna (ja sitä edellisenä ja sitä edellisenä). Ne ovat maailman parhaat kumpparit. Kyseessä on Viking Thermo kumpparit, jotka ovat todella kevyet ja kuitenkin lämpimät. Keskimmäisen viimevuotinen pari on varsin hyvässä kunnossa ja meneekin kuopukselle päiväkotikäyttöön. Niinpä keskimmäinen sai toisenkin unelmaparin.

Vikingin talvikumppareita voin suositelle kura- ja loskapeikoille kolmen talven kokemuksella. Itse olen hoitanut nämä pesemällä 1-2 kertaa käyttökauden aikana ja lopuksi pesukoneessa.

Kuvassa keskimmäisen vanha pari

Siistimpi kenkäpari on harkinnassa ainoastaan esikoiselle. Jotenkin en haluaisi pojan käyvän joulujuhlissa ja -kirkossa talvilenkkareilla. Tosin investointihalukkuuteni poikien kenkiin lähenee nollaa. Toistaiseksi ainoa minibudjettiin löytynyt pari ovat nämä H&M tekonahkaiset (en kyllä pidä tekonahasta) 25€ nilkkurit karvavuorella.

Kuva täältä

15 kommenttia:

 1. Pikalukkokenkä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! En ole ikinä nähnyt moista. Kerro kokemuksia, kun niitä karttuu! Meillä laiskeliini ei jaksa avata eikä sulkea kenkien tarroja ja puntitkin ovat aina miten sattuu. Pikalukko voisi olla hyvä motivaattori :D

  Meillä on käytössä Viikkarin talvikumpparit ja hyvin ovat toimineet.

  VastaaPoista
 2. Kati:
  Meillä on ihan sama homma noiden tarrojen kanssa. Kengät vedetään aina jalasta avaamatta tarroja ja keskimmäinen yrittää tunkea ne jalkaansakin tarrat kiinni. Siksi vähän pelkään, että miten pikalukot kestää. Toisaalta alkuinnostus lukkojen paineluun on erittäin korkealla :)

  Kerron miten kengät tuntuvat pelittävän käytössä, kunhan saataisiin pakkasta.

  Olen tullut siihen tulokseen, että Viikingin talvikumpparit ovat parhaat. Monet talvikumpparit ovat nilkan kohdalta todella leveitä ja erittäin raskaita. Ei todellakaan ole kiva kun kesken futiksen raskas talvikumppari lentää jalasta kohti pelikaverin naamaa :( Viikkarit istuu hyvin.

  VastaaPoista
 3. Mä puen pienillekin goret tarroja avaamatta :D Meillä ei kukaan tykkää nauhoista sun muista hidasteista :P Kivoilta kyllä vaikuttaa noi pikalukkokengät!

  VastaaPoista
 4. Miima:
  Minua taas ärsyttää se kenkien rempominen ilman tarrojen avaamista :) Joskus on jopa irronnut tarra ompeluksistaan. Ei meilläkään pidetä ylimääräisistä hidasteista ja joskushan se kumartelukin on aivan liian raskasta ;)

  VastaaPoista
 5. Lumilautakengissä(ni) on tuollaiset lukot,mutta kertaakaan en oo vielä mäessä ollut joten en voi kertoa kokemuksista.Mutta sieltä(urheilupuolelta)ovat tainneet tulla...Itsekin epäilin niiden kestoa mutta myyjä sai kyllä minut vakuuttuneeksi koska ovat hyvää merkkiä(Burton)ja käytössä jo useampi vuosia...valituksia ei ole siis tullut:)

  VastaaPoista
 6. Vikingin kumpparit meilläkin ihan must. Voipi olla tosi kivat noi pikalukolliset kengät! Isojen poikien kengät verrattuna tarrakenkiin. :)

  VastaaPoista
 7. Niinu:
  Varmaan nuo pikalukot ovat tulleet sieltä urheilupuolelta. Luulisi olevan sitten ihan kestävä juttu, koska kyllähän lautailumonojen lukot varmaan joutuvat aika kovalle koetukselle.


  Ä.Hupulainen:
  Onhan nuo pikalukot vaihtelua tarrakenkiin. Ja onhan sellainen legopakettikin hienompi kun muut, jos siinä on joku nappi mistä painaa :) Näyttää sama juttu pätevän kenkiinkin ;)

  Viking kumpparit on niin hyvät loskaviikkojen aikana ja etenkin silloin kun lumet alkavat sulaa.

  VastaaPoista
 8. Onko muilla ongelmia vikingin saappaiden kuivumisen kanssa? Meillä pojalla hoitopäivän jälkeen kumpparit on märät eikä meinaa kuivua millään vaikka kengänkuivaimet on käytössä. Usein siis varpaiden kohdalla on märkää vaikka muu kenkä olisilkin kuiva.

  Saija

  VastaaPoista
 9. Saija:
  Meillä on ollut sama ongelma kaikkien talvikumppareiden kanssa :( Ne todellakin kestävät kauan kuivaa ja samaa ovat valitelleet päiväkodissa.

  Meillä ei onneksi kastunut viime talvena kertaakaan talvikumpparit sisältä. Pojat ovat oppineet, että eivät enää menee liian syviin lammikoihin ja että siellä lammikossa ei maata tai istuta :)

  Aikaisempina talvina olen yrittänyt kuivata talvikumppareita kuivausrummussa, kolinan vähentämiseksi jonkun pyyhkeen tai lakanan kanssa. Olen myös kuivaillut talvikumppareita päiväkodin kuivauskaapissa.

  Oletko muuten ollut tyytyväinen kengänkuivaimiin?

  VastaaPoista
 10. Ihaillen täällä luen talvihankinnoistasi, sillä itse olen lintsannut vielä kaikesta. Toissa talvena täällä tarvitsi lähinnä kumppareita, kun taas viime talvelvena pärjäsi Kuomilla. Goretexit on aina päiväkodissa onnistuttu kuumentamaan kuivauskaapissa niin, etteivät ne kuitenkaan pidä enää vettä. Onko teillä säilynyt vedenpitävyys?

  Kumppareiden kuivaamisessa sanomalehti on paras apu. Kenkä täyteen sanomalehtisyttyröitä, niin ne imevät vettä tehokkaasti. Ensimmäiset voi vaihtaa jo vartin jälkeen ja sitten vielä kerran tai pari uudet paperit illan aikana. Ihan vasta törmäsin lehtijuttuun, jossa kerrottiin pula-ajan vinkeistä ja siinäkin oli tämä vinkki. Näin meillä tehtiin lapsuudessani ja minä teen edelleen, joten en ehkä ihan kehityksen aallonharjalla kulje. ;)

  -Kaisla

  VastaaPoista
 11. -Kaisla:
  Talvihankinnat ovat joka vuosi raskaamman puoleiset. Pienemmille on sentään toppavaatteet valmiina ja silti ottaa kunnon ja lompakon päälle. Siitä olen tyytyväinen, että sain jotain hankittua itsellenikin. Olen yleensä listan viimeinen ja en enää viitsi hankkia mitään itselleni.

  Meillä on säilynyt Goreissa vedenpitävyys hyvin. Aika hyvin ovat pysyneet kuivinakin, pääsyy kengän märkyyteen on se, että varren sisään on mennyt lunta. En tiedä ovatko joutuneet juurikaan päiväkodissa goreja kuivailemaan, mutta ei ole tullut vahinkoa. Meillä on pojilla aina loskakelillä noi talvikumpparit päiväkodissa jalassa.

  Olin aivan unohtanut tuon sanomalehtisyttyröillä kuivaamiseen. Niin tehtiin minun lapsuudessakin :) Hitsit tuolla digi-Hesarilla on hankala kuivatella kenkiä :) Kyllähän tuota ilmaisjakelua sen verran kertyy, että pääsen kokeilemaan sillä.

  Mukavaa syksyä Tukholmaan!

  VastaaPoista
 12. Meilläkin Isosisko tykkäisi kovasti pikalukoista!! Kengät menevät jalkaan tarroja avaamatta, eikä nauhakenkiä tms. voi kuvitellakaan...

  Meillä on jo ostettuna talven kengät molemmille, Superfittiä ja Vikingin kapealestiä löytyy. Ensi syksynä pitää olla tarkkana pikalukkojen suhteen!

  VastaaPoista
 13. Leonida:
  Tuntuu olevan yleinen ilmiö, että kengät menevät jalkaan tarroja avaamatta :)

  VastaaPoista
 14. Nuo pikalukot on ihan huiput! Meidän tytöllä oli ne viime talvena ja täksi talveksi ostetaan uudet, ainoat mitkä oikeasti avataan ja suljetaan :)
  Meillä myös kesti hyvin viime talven ajan ja jäävät nyt odottamaan pikkusiskoa...

  Nuo viikingit thermot on myös ihan must hankinta talveen :)

  VastaaPoista
 15. mirja:
  Kiva kuulla, että teillä pikalukot ovat toimineet arjessa ja ennen kaikkea kestäneet. Toivottavasti voin raportoida keväällä aivan samalla lailla!

  Viking Thermot on kyllä hyvät :)

  VastaaPoista