3. marraskuuta 2013

Herkkumopo keulii


Hra Kepponen lähti perjantaina kauppaan hankkimaan sunnuntain Halloween KummitusKahveillemme herkkuja. Ostoslistalla oli hämähäkki- ja vaahtokarkit ja yksi karkkipussi. Yhteensä n 1,3kg. Aika iso määrä 13 vierasta kohden, mutta hämähäkkikarkkeja ei saanut 900g pienemmässä erässä. Älytöntä, että Halloween-karkkeja pitää ostaa melkein kilo kerralla (arvaan että ovat vielä kehnojakin).

Hra Kepponen tuli kaupasta ja aloin purkamaan ostoskasseja. Karkkia, karkkia ja lisää karkkia. Sen 1,3kg lisäksi tuli ylimääräiset 1,7kg. Ehkä pitäisi todeta, että Hra Kepposella ei mopo keulinut karkkiostoksilla, kyllä se lähti käsistä aivan kokonaan. Tämä on varmasti painollisesti suurin kotiin kerralla kannettu herkkumäärä.

Hra Kepposen perustelut hamstraukselle olivat sinänsä hyvät. Loput karkit säästetään poikien kaverisynttäreille. Säilyvää tavaraahan ne ovat (wishfull thinking?). Vaihtelevan itsekurin johdosta turvallisempaa olisi ollut hakea kaupasta parin päästä viikon tarvittava määrä lisää. Ensi vuonna on selvästi niiden hedelmäisten Halloween-herkkujen vuoro!

Nuo jatkuvasti suurentuneet pakkauskoot ovat itselläni valitettavasti vaikuttaneet siten, että pienellä treenillä pystyn syömään 200g suklaalevyn puolen päivän aikana. Pojille emme ole ikinä antaneet kokonaista isoa pussia per poika, mutta tuollainen iso kettukarkkipussi katoaa kolmeen poikaan sutjakasti.

Esikoinen ei syö juurikaan karkkia ja siksi meillä on harvakseltaan karkkia kotona. Ihan puhtaita papereita tuskin saisimme lasten kuluttaman sokerimäärän suhteen. Poikien herkkuna on jäätelö ja sitä kyllä menee muutenkin kuin herkkupäivänä. Keksejäkin on tullut ostettua turhan usein viime aikoina. Itse joudun jälleen toteamaan sokerista sen, että minun erittäin vaikea pysyä kohtuudessa, jos hankin herkkuja kotiin. Ilmeisesti ainoa toimiva ratkaisu on herkuttomat kotiolot tai viikonlopuksi ostettu yksi pulla. Kahvilassa ja kylässä voin sitten nauttia pulla- tai kakkukahvit surutta.

Paljonkohan tuosta karkkivuoresta jää minun vyötärölleni?
Joka tapauksessa elämä tänä sunnuntaina meillä on taatusti makeaa ;)
PS. Mitenköhän noi joulupukkisuklaat liittyy Halloweeniin?

12 kommenttia:

 1. Hauska postaus ! Kyllä meillä taidan minä olla se jolla on eniten vaikeuksia olla syömättä karkkia ja suklaata, jos niitä kaapista löytyy :D Noloa . . .

  VastaaPoista
 2. Kirppu:
  Sitä on odotettavissa :)  Sara Sfi:
  Minä totun hyvin nopeasti sokeriin ja elimistöni tuntuu suorastaan huutavan sitä. Joten noilla vierasvaroilla on valitettavasti tapana siirtyä vyötärölleni :( Mies osoittaa enite itsekuria ja vielä on muutama piilo, jota lapset eivät tiedä :)

  VastaaPoista
 3. Melkoinen satsi :D Mä en ite syö karkkia, joten en osta sitä muuta kuin lapsille karkkipäivänä. Noi pakkauskoot on nykyisin ihan hulluja - pienelle lapselle riittää vallan hyvin joku pikkuaski, isommallekin joku pikkupussi, kun se kerrallaan vetästään.

  VastaaPoista
 4. Meillä pojat yllättävän hyvin rajoittaa itse tuota namin syönti tavallisina karkkipäivinä, eli jakavat kyselemättä pienen karkkipussin ja saavat tikkarit päälle. Juhlissa meno kyllä helposti villiintyy ja yritetään omiin juhliin olla ostamatta kauheesti karkkia, kun sitä makeaa on muutenkin yleensä tarjolla.

  Mielenkiintoisen ilmiön olen muuten huomannut viime vuosina. Jos juhliin leipoo makeita herkkuja niin niistä jää yleensä suurin osa syömättä. Eilenkin halloween-kakusta ja muffinsseista sain pakastaa varmaan sellaiset 60-70%. Joku suolainen herkku menee paljon paremmin kaupaksi ja se on varmaan ihan hyvä kehitys.

  VastaaPoista
 5. Miima:
  Lucku you, että et syö karkkia. Toivon, että pääsisin itse samaan.


  Mirka:
  Minä en ole ikinä kokeillut, että paljonko lapset söisivät saadessaan karkkia :) Enkä edes uskalla. Tein yhtenä vuotena radikaalin virheen ja synttäripöydässä oli heti karkki saatavilla. Nopein vieras vetäisi 20minuutissa niin paljon, että kävi oksentamassa :(

  Ei meilläkään lapset noita makeita kakkuja tai muffinseja juurikaan syö. Tosin aikuisille tuntuu maistuvan.

  VastaaPoista
 6. Mua vieläkin naurattaa nuo joulupukki-suklaat ja fazun sininen :D Itse katselin perjantaina neljän 9v tytön herkkujen syömistä - kaikki ottivat jotain suolaista, kun käskettiin, muuten kyllä käsi kävi nopeiten vaahtokarkki kulhossa, keksipurkeilla ja erilaisissa karkkikipoissa. Itsekin olin mieltänyt, että ei lapset niinkään välitä kakuista taikka muffinsseista, mutta koko kääretortun tämä porukka kyllä vetäisi hetkessä, toki me kaksi aikuista olimme siinä(kin) isosti avuksi. Joten itse olen kyllä sillä linjalla, että kyllä sitä karkkia menee ihan juurikin niin paljon, kun sitä tarjolla on, niin lapsiin kuin aikuisiin :D Itsellänihän ei ole muita karkkeja kotona, kuin noita 900g hämiskarkkeja, mitkä jäivät odottamaan peruuntuneen halloweenin uusintaa. Täytyy myöntää, että yllättävän kivasti nekin alas menee, kun mitään muuta ei ole tarjolla.... "Sinua on varotettu." :D

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Kyllä minuakin nauratti nuo joulupukki-suklaat. Fazulle on hyvä perustelu: noista Halloween-suklaiden maustahan ei tiedä, joten jos kovasti suklaahammasta kolottaa pystyy tilanteen aina korjaamaan Fazerin tuotteilla :)

  Unohdimme tosiaan kaikki suklaat pöydästä tänään ja vaatimaton on vieraiden karkkivuoreen tekemä kolo. Noi hämähäkkikarkit osoittautuivat varsin kelvollisiksi, joten on tässä sellainen riski, että 900g osoittautuu liian pieneksi määräksi, kun on vielä kahdet Halloweenteemaiset lastenkutsut tulossa.

  Minä voi alentatutua tuhoamaan suklaata, kun sitä en oikein viitsi ainakaan noiden 5v herkkupöytään laittaan, kun on riskinä, että puoli asuntoa on suklaatahroissa ;) Aika hyvin perustelu vai mitä?

  VastaaPoista
 8. Hyvät on herkkuvarastot. :)))

  VastaaPoista
 9. alma/anette:
  Kyllä näillä karkkivarastoilla ahneempikin rouva pärjäilee ;)

  VastaaPoista
 10. Minusta on tullut viime vuosina jostain syystä vaahtokarkkihirmu! Äitini toi Suomesta tuliaisiksi pari pussia vaahtiksia, ja ensimmäinen pussi katosi jo silmänräpäyksessä... Onneksi vaahtikset ovat kevyttä kamaa (seli seli...). Toi joulupukki on mustakin hauska lisä Halloween-karkkeihin; vaikka voihan sekin olla jonkun mielestä tosi pelottava :D

  VastaaPoista
 11. Terhi:
  Vaikka en itse juuri syö vaahtiksia, on ne minustakin kevyttä kamaa :) Pussihan painaa kai alle puolet verrattuna vaikka Fazerin Siniseen :)

  VastaaPoista