21. marraskuuta 2013

Jouluista Halloweenin keskellä


Tiistai-iltana saimme meille tyttöenergiaa. Kummityttöni tuli isosiskonsa kanssa leipomaan pipareita. 3v kummityttöni on varsin täpäkkä piparinleipoja. Hän kaulitsee ja ottaa muotilla piparit sukkelaan. Oma esikoiseni oli luvannut auttaa tyttöjä leipomisessa ja jos taikinaa jää ylitse, niin leipoa loput pipareiksi.

Spesiaalifiiliksen leipomiseen toi se, että piparien leivonta tapahtui Halloween koristeiden keskellä :) Muovinen pääkallo kolisi pöydällä kohmeista taikinaa kaulitessa ja muovihämähäkit roikkuivat pään päällä.


Esikoinen + kummityttö

Leivoimme lasten kanssa kilon piparitaikinan. Leivonnan tulos oli laiha. Lautaselle jäi muutama pipari koristeltavaksi.

Kummitytön tekemät

Otin vielä sulamaan puoli kiloa lisää taikinaa, jonka leivoimme kahteen pekkaan esikoisen kanssa. Siitä tuli huomattavasti enemmän pipareita lautaselle kuin edellisestä kokonaisesti kilosta. Pienille leipureille oli maistunut lämpimät piparit hyvin.


Keskimmäinen innostui kovasti pipareiden koristelusta.


Kiva ilta lasten kanssa.

***
Kommenttiboxissa kyseltiin, että tuleeko meille tänäkin vuonna kotitekoinen yllätyskalenteri. Meillä se on kulkenut joulusukan nimellä - siitäkin huolimatta, että itse joulusukka oli koko viime joulukuun hukassa. Sukasta on tullut erilaisia puuhatehtäviä, pieniä leluja ja herkkuja.

Joulusukka on tulossa tänäkin vuonna. Valmisteluja en ole ehtinyt vielä aloittamaan. Tänä vuonna olen suunnitellut, että kalenteri olisi mahdollimman puuhavoittoinen: leivontaa (piparit ja tortut), koristeluaskarteluita, jouluinen retki, jouluvalojen ja -ikkunoiden katseluretki, jouluinen elokuva ja kirja. 

Jos ehdin niin alan kirjoittelemaan ennakkoon Joulukalenteria 2013. Kahden edellisen vuoden joulusukat-postaukset olen laittanut näkyville taas. Yläbannerin alla oikealla on linkit niihin.
***

10 kommenttia:

 1. Cittarista saa nyt ostaa tarjouksesta 2 joululeffaa 10 eur. Ainakin nuo Disneyn Joulukoira ja Pentujengi elokuvat ovat olleet meillä tykättyjä & katsottuja. Vinkiksi vain joulusukkaan... -L

  VastaaPoista
 2. Loistava idea leipoa yhdessä kummilapsen kanssa. Minä kopioin sen.

  VastaaPoista
 3. -L:
  Kiitos vinkistä! Pitääpäs käydä katsomassa Cittarissa. Hyvä tarjous! Koirat on meillä todella in, mutta sitä mietin, että mahtavatkohan nuo leffat tarjota tarpeeksi jännitystä ja vauhtia.


  marikan polut:
  Kiitos. Kivoja joulukysymyksiä. Palaan varmasti asiaan :)


  Anonyymi:
  Kiitos :)

  VastaaPoista
 4. Onpas teillä ollut tosi mukava ilta, ja varsinkin tuo ensimmäinen kuva on niin kosolti hymyillyttävä - siinä ne kaikki kolme on, sulassa sovussa ja kovassa työntouhussa. Teitin kultamuiskut :)

  Hyvä kummitätsä/äiskä!! :tup

  VastaaPoista
 5. Haltiakummi:
  On se hyvä, että joskus on näitäkin hetkiä ja kuvia, että kaikki pojat ovat sovussa ja ahkeroimassa :)

  Kaikki pojat ovat innokkaita leipureita -esikoinen tosin innokkaista innokkain. Ensi syksynä yritän saada esikoiselle paikan seurakunnan kokkikerhoon.

  VastaaPoista
 6. Ystävien poika 9vee on kanssa tämän syksyn ollut kokkikerhossa, ja on tosi innokas leipuri! Tekee isänsä kanssa muffinsseja ja päällysti synttäreille kakunkin, äitillään kun ei pinna meinaa riittää noihin leipomistouhuihin :) Mutta siis ihan hauska, kotonaan ei kauheita leivota tai ruokaa muutenkaan ihmeellisemmin laiteta, mutta pojasta se on tosi cool-hommaa, ja innoissaan kattoo eri kokkiohjelmia, ja itsekseenkin opettelee juttuja. Tosi kiva harrastus, sanon mä! :)

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Minullahan on tietenkin salainen toive, että pojasta kehittyisi nopeasti junior master chefin veroinen pikkukokki ja minä voisin vaan tilata sellaisia herkkuja, joita en itse viitsisi opetella tekemään :)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka suloisia pipareita on saatu aikaiseksi!

  VastaaPoista