3. syyskuuta 2013

Vapaata ulkoleikkiä


En ole ehtinyt käymään yli viikkoon pihallamme -ellen peräti kahteen. Pojat ovat harrastaneet poissaollessani pihalla vapaata ulkoleikkiä. Viikonloppuna hra Kepponen näpsäisi mekkokuvat minusta pihanpläntillämme. Tuijottelin unelmoivasti kaukaisuuteen eli hiukan yläviistoon.

Mitä ihmettä!? Talon katolla on muovileluja. Näyttäisi olevan Gormit ja leijona sulassa sovussa. Sekä tunnistamaton sininen muoviesine.

Pitäisi varmaan yrittää poistaa ne ennenkuin tipahtavat tukkimaan sadevesikourun. *huoh*


Päätänkin katsella maahan.

What, what, what? Miten saunan rappusilla voi olla yhtäkkiä 7 kpl jääkiekkoja.


Hra Kepponen sanoi ne siihen kasanneensa, kun viimeksi leikkasi nurmikon. Lätkät olivat hyvässä tallessa sisällä, mutta joku pikkukepponen on ottanut asiakseen aloitella jääkiekkokautta elokuussa. Luvatta luonnollisesti. Nuo ovat sentään helppo korjata talteen (näkis vaan senkin tapahtuvan).

Päätin sitten katsella kameran sivuun. MITÄ NÄENKÄÄN? Meinasi iskeä (tai ehkä iskikin) verenpainepiikki! Paha sellainen, päälle 200.

Vielä kestän jotenkin sen, että lapset kylvävät omat lelunsa pitkin poikin. Saavat itse kärsiä siitä. Mutta tämä on jo liikaa! Aikuisten tavaroihin ei kosketa! Joku oli päättänyt valmistaa nurmikolla ruohowokkia minun muurikkapannullani. Tästä lähtien lisämausteena ruoste :(

Kierrokseni laskivat, kun muistelin, että en ole käyttänyt pannua ainakaan 6 vuoteen. Mutta periaatteessa saattaisin päivänä minä hyvänsä haluta paistaa sillä ulkona lettuja.

Saisikohan tuosta vielä jotenkin käyttökelpoisen?


Kyllä puuhakkaat lapset ovat kamalan ihania ;)
Mutta millä ihmeellä heidät saisi opetettua huolehtimaan tavaroistaan??

12 kommenttia:

 1. Ei niin millään, ainakaan meillä ei ole onnistunut. : ))

  VastaaPoista
 2. alma/anette:
  Meillä on varmasti sama lopputulos ;)
  Etenkin kun perheen aikuisillakin on vähän liian rento ote tavaroista huolehtimiseen...

  VastaaPoista
 3. Ei todellakaan millään. Saavat sit aikuisena huutaa omille lapsilleen samasta aiheesta ja minä NAURAN!!!!
  Kuulostaa kyllä multa toi "saattaisin joskus haluta käyttää jotain mitä en ole kuuteen vuoteen käyttänyt". :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli kerran katolla kenkä, mutta nuo lelut ovat paljon söpömpiä. Ehkä paitat letut vaan suosiolla sisällä.

  VastaaPoista
 5. Kivoja pihahavaintoja ;) itse huomasin vain tappaneeni kasvit sillä aikaa kun en ole ehtinyt pihalle. Meidän yläkerran naapuri huuteli yhtenä päivänä Telmalle, että ovat ottaneet hiekkalaatikolla prinsessoja talteen, joten ei se tavaroista huolehtiminen täälläkään mitään huippua ole.

  VastaaPoista
 6. P:
  Multa on niin monta kertaa meinannut lipsahtaa huuliltani lapsille, että näettepä/tiedättepä/koettepa/siitäsaatte sitten kun teillä on omia lapsia :) Mutta olen useimiten onnistunut pitämään mölyt mahassani. Nimittäin tuo oli äitini slogan minun lapsuudessani.

  Menen varmasti paikalle naureskelemaan. Ja jos miniä ei ole paikalla, niin aion pyöritellä silmiä ja todeta, että kun te olitte lapsia, niin meillä toimi kaikki kun unelma ;)


  Haveaniceday1:
  Vai pitäsiköhän ilmoitta pojille, että heidän lettunsa paistetaan muurikalla ulkona ja vanhempien letut sisällä ;)


  Roosa:
  Minulla säilyi varsin hyvin kasvit elossa, paljon en ehtinyt niistä nauttimaan, kun kesän kuumuudessa kukinta hujahti hetkessä. Erityisen onnistunutta on taas rikkaruohojen kasvatus. Perennapenkki on saanut uusia asukkaita :( Millään en viitsis kitkeä.

  VastaaPoista
 7. Mä hioisin tota pannua sellasella karhunkielellä, vai mikä sen nimi on? Kasa sellasta metallilankaa. Voi kuule, näkisit ton meidän pihan. Täällä ei taida kukaan huolehtia tavaroistaan...

  VastaaPoista
 8. Gröhöm, ei taida äidinkään tavarat olla aina ihan järjestyksessä.... (hui kamala, miten tosta tavara sanan käytöstä on yht äkkiä tullut lähes aina kaksimielisesti sävytteistä :D :D )

  Vouhottavat lehdissä niistä ammattijärjestelijöistä, teille pitäisi saada sellainen käymään - pojat saletisti innostuisivat, uso pois :))) Ja se ammattijärjestelijä mm sanoisi, että jollet ole kuuteen vuoteen tarvinnut sitä muurikkaa, niin et tarvitse nytkään. Sitten kun olet mummu ja paistelet kultamuiskujen lapsille niitä lettuja, niin sitten voit jo hommata ihan uuden muurikan. Nih :)

  VastaaPoista
 9. Vera:
  Ehkä mä vielä säilyttelen tuota muurikkaani ja harkitsen kahden vuoden päästä karhunkielellä käsittelyä :)

  Mä ymmärrän, että teilläkin voi pihalla olla yllätyksiä. Kun se teidän Noppa on välillä vastannut vauhdiltaan meidän kahta elohopeaa :)


  Haltiakummi:
  Äidin tavarat ovat aina hiukan sekaisin. Mutta siitä huolimatta hyvin usein tiedän missä ne ovat. Se jaksaa miestä usein ihmetyttää :)

  Superisotäti teki lasten kanssa heille lelusäilytyssysteemin, se ei kestänyt edes vuorokautta hänen poistumisensa jälkeen. Miehen ja lasten kanssa siivosimme kaikki lelut ja kaaos alkaa voittaa.

  Mutta ei käy kiistäminen etteikö meillä olisi erittäinkin paljon käyttöä tuolle ammattijärjestelijälle. Ja ammattisiivoojalle. Olen niin pahoillani siivoojamme sairastumisesta ja siitä, että he eivät enää pidä nenäämme sotkun ja kaaoksen yläpuolella.

  Mutta olen saanut tavaramääräämme vähennettyä yhdellä nojatuolilla ja kahdella Ikean kassillisella lasten kamaa. Ja mitään en ole ostanut tilalle :)

  VastaaPoista
 10. Pitkästä aikaa blogeja lukemassa ja kommentoimassa (yhdellä kädellä). Miehen kanssa luettiin taas tämä juttu yhdessä.

  Kiitos, kun osaat niin hienosti kuvata tilanteet, että olen hetkessä mukana melkein kuin livenä. Hymyilyttää vieläkin...

  VastaaPoista
 11. Leonida:
  Toivottavasti operoitu käsi toipuu kovaa vauhtia eikä ole kipeä!

  Täytyy varmaan taas viikon poissaolon jälkeen lähteä katsastamaan tiluksia ja vahinkoja :)

  VastaaPoista