28. heinäkuuta 2013

t-paidasta bolero

Ennenvanhaan naisilla oli kotitakki. Noudatan perinnettä kesäkeleillä :) Kotitakin sijasta minulla on kotimekko.

Se on niin ihana päällä, että kulkisin siinä myös kodin ulkopuolella. Mekko on vilpoinen ja pidän väristä. Harmikseni pitää todeta, että mekko ei imartele vartaloani. Se paljastaa vatsakumpuni sekä käsivarteni. Hihattomat vaatteet eivät ole mun juttu. Olen kaivannut jotain kevyttä, minkä voisin laittaa mekon päälle. Tuunasin mekolle kaveriksi boleron. Nyt kehtaan vaikka kipaista asioilla kotimekossani.

Reissun jäljeltä on vain ryppyisiä vaatteita

Bolero-homma lähti liikkeelle siitä, että aletangossa roikkui ihana t-paita. Se oli pieni. Ostin sen kuitenkin, kun se ei maksanut juuri mitään. Paljon kalliimmaksi olisi tullut ostaa kangasta kaupasta.

Lähtötilanne: pieni liehuva hihainen pitkä t-paita

Olin aiemmin katsellut tätä t-paidan tuunausohjetta: http://www.cutoutandkeep.net/projects/tshirt_shrug

Laskeskelin, että saan helposti lisää leveyttä paitaan käyttämällä alaosan kaksinkertaisen käänteen. Irrotin sen ensin talteen, leikkasin sen pituussuunnassa puoliksi ja sitten t-paidan etukappale keskeltä kahtia.


Levennyspätkät saumurilla kiinni etukappaleiden reunoihin. Sitten nauhakuja kulkemaan levenneyspätkiin ja niskaan. Sitten lyhensin alaraunan samaan pituusmittaan levennyspätkien kanssa ja ompelin alareunaan uuden käänteen. Laitoin nauhaan vielä kaksi hopea helmeä "kiristimiksi". Boleron mallia voi muokata sen mukaan, että kuinka kireälle nauhan laittaa.

Nauhakujan ompelin ompelukoneella, joka ei suostunut tekemään siistiä jälkeen ohueen ja venyvään viskoosiin. Puuvillatrikoolla jälki olisi varmastikin ollut siistimpää.Se on taas tänään kotimekkokelit - Ihanaa!

20 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja hienosti toteutettu. Värikin sopii hyvin mekkoosi.

  VastaaPoista
 2. No jopas! Aivan ihana mekko, niin mun värinen ja näköinen :) Voi kun osaisikin ommella, olisi kiva tuunailla, jos yhtä onnistunut lopputulos onnistuisi kuin tässä. Bravo!

  VastaaPoista
 3. Hieno väri tosiaan ja hyvin toteutettu idea. Mä ulkoilutan kyllä allejani ilman boleroakin, mutta tuo voisi olla katsojaystävällisempi vaihtoehto :)

  VastaaPoista
 4. Pohdiskelija:
  Kiitos :) t-paitaboleron perusohjeessa ei tarvitse muuta osata kuin ommella suoralla kuja nauhaa varten. Helppoa! Minä jouduin kikkailemaan, kun paita oli pieni. Minusta olisi kiva tuunailla tai peräti ommella itselleni, mutta yleensä aina tulee tehtyä vaan lapsille, kun se on niin paljon helpompaa ja nopeampaa.


  Roosa:
  Kiitos.
  Minä voin ulkoiluttaa joko alleja tai vatsakumparetta :) Pidemmän päälle tunnen oloni mukavammaksi, jos edes jompikumpi ongelma-alue olisi edes hiukan "kätkössä".

  VastaaPoista
 5. No mutta onpas siellä kätevä emäntä, kun tommotteen kätsyn boleron hokasi tehdä :) Näyttääpä vielä siltä, että on mukava käyttää näilläkin keleillä.

  VastaaPoista
 6. Noin se käy kun osaa :) Mää tilasin boleroita ebaysta, samaa vikaa meinaan, tykkään pistää käsivarsia piilompaan...ja sitten mulla on kaupallinen olkainmekkoja vaatehuoneessa...:D

  VastaaPoista
 7. Haltiakummi:
  Täytyy aina välillä yrittää kätevöityä ;) Monta ideaa olisi mielessä, enää vain toteutus puuttuu.

  Bolero on mukavan vilponen päällä. Kehtaan paremmin käydä kotimekossa kaupassa ja päiväkodilla (sekin rumba alkaa huomenna).


  Sanna-Mari:
  Minä yritin etsiä kaupasta boleroa, mutta ei tärpännyt. Oli joko aina väärä väri tai sitten väärä materiaali. Muuten olisin minäkin hamstrannut, on mullakin niitä olkainmekkoja muutama vaatehuoneessa pölyä keräämässä ;)

  VastaaPoista
 8. En näköjään ole ainoa joka ei pidä käsivarsistaan/pitää boleroista.
  Näpsä bolero tulikin, pitääpi testailla:)

  VastaaPoista
 9. Annu:
  Jos mä joku päivä herään ja mulla on Michelle Obaman käsivarret, voin joutua muuttamaan kantaani hihattomista. Mutta siihen saakka edes pienillä hihoilla kiitos :)

  VastaaPoista
 10. Wau! Katsoin ohjeen ja luulen, että jopa minun kaltainen käsityötumpelo osaisi tehdä boleron. Tekis mieli kokeilla.
  -Noora

  VastaaPoista
 11. -Noora:
  Ei muuta kuin rohkesti kokeilemaan!

  VastaaPoista
 12. Oletpas taitava tuunaaja. Bolero sopii tosi hyvin kotimekon kanssa!

  VastaaPoista
 13. Ihana mekko ja kiva on tuo t-paitabolero.

  VastaaPoista
 14. Kaunis mekko ja onnistunut tuunaus!

  VastaaPoista
 15. Aww, ihanan väriset. Just hyvä malli kotiin. ;)

  VastaaPoista