31. heinäkuuta 2013

Superhelppo paitatuunaus

Minulla on pahahko työstressi. Hankalia asioita kaatuu niskaan ja mikään asiallinen työtuntimäärä ei riitä. Olen oppinut lievittämään stressiäni tekemällä jotain aivan muuta. Niinpä tein koululaiselle tuunatun paidan. Tämän tekeminen onnistuu jopa ilman ompelukonetta.

Valmis paita koululaiselle

Tuunaukseen tarvitset t-paidan ja lisähihat. Hihat voi ommella itse tai leikata toisesta paidasta. Kirpparilta voi ostaa paidan, josta saa sopivat hihat. 

Tässä lähtötilanne ennen lisähihoja

Helppo homma: 
 • Mittaa tarvitsemasi lisähihan pituus. Huomioi, että tarvitset t-paidan hihan käänteen verran pidemmän lisähihan (ja jos ompelet itse lisähihan, niin huomioi hihansuun käänteen vara)
 • Itse leikkasin hihan kankaasta käyttäen mallina toista pitkähihaista paitaa
 • Jos et ompele, kiinnitä lisähiha palttausnauhalla (sellainen kaksipuolinen silitettävä "teippi") t-paidan hihan sisäpuolelle. Palttausnauha estää myös lisähihan rispaantumisen eikä sitä tarvitse viimeistellä. Kannattaa käyttää leveähköä nauhaa.
 • Tai ompele lisähiha kiinni t-paidan hihan käänteeseen haluamallasi ompeleella (joustaville materiaaleille suositellaan jousto-ompeleita). Itse hurautin ihan vaan suoralla.

Voilà, uusi uniikki pitkähihainen paita on valmis!

Lisähihoilla voisi hyvin revitellä, laittamalla vaikka toisen toisesta väristä tai kasaamalla hihan useammasta värikkäästä palasta.

Itse käytin kirppikseltä ostamani Legon Star Wars t-paidan ja ompelin varastostani löytyneestä kankaasta lisähihat. Paidan kustannus oli selvästi alle 10€, aikaa meni noin 30min.


Stressikin lievenee, kun saan jotain konkreettista aikaan. Koululaisen mielipide paidasta oli myös varsin kannustava :)

11 kommenttia:

 1. Tulipas siitä kiva ja pirteä. Oikeassa oot, joku ihan muu konkreettinen saa ajatukset edes hetkeksi pois siitä stressistä, on se sitten työ- tai kotisellaista. Arvaa vaan, miksi mulla tulee koruja solkenaan? ;)

  VastaaPoista
 2. Pohdiskelija:
  Kiitos :)
  Kaikenlainen näpräily on hyvä stressinpurkukeino. Minulla vaan pitää olla sen verran nopeaa puuhaa, että se valmistuu about saman tien. Sellainen, että neulonpa tässä pitkään projektiin 10 kerrosta lisää ei toimi mulla. Tulee vaan 10 ylikierrosta neulojalle.

  Ymmärrän, että sinulla on tarve näpräillä. Koruissa on vielä se kiva puoli, että materiaalit ovat niin kaunista hiplattavaa.

  VastaaPoista
 3. Tulipas hieno - ja ihan uniikkikin vielä :-) Tsemppiä työstressiin, toivottavasti viimeistään ensi viikko olisi jo vähän mukavampi (huomaatko miten realisti olen, kun en toivo muutosta huomiselle)!

  VastaaPoista
 4. Hekku:
  Kiitos :)
  Työstressin suhteen aikaikkuna vaikuttaa varsin realistiselta. Perjantai-iltana suurin osa hommista on pakko olla kasassa. Tosin tänään tilanne näyttää sen verran hyvältä, että taidan jättää yövuoron väliin.

  VastaaPoista
 5. Tällaisella tuunauksella voiskin saada lisäaikaa mieluisalle t-paidalle, joka olisi jo seuraavana kesänä liian pieni. Noiden pitkähihaisten käyttösesonki tuppaa olemaan pidempi. Laitetaan vinkki korvan taakse hautumaan.

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea ! Toimii isommassakin koossa.

  VastaaPoista
 7. Bellis:
  Tuolla saa tosiaan jatkettua hyvin t-paidan käyttöikää. Itse tykkään, että paidoissa voisi olla enemmänkin väriä ja värikkäillä hihilla sitä saa lisää paitaan.

  Katselin kaupassa, että pojille mieluisia printti t-paitoja oli vielä tarjouksessa 10€ kpl. PItkähihaisissa oli huonommat värit ja ne olivat 30€ kpl. Aika paljon houkkutelevampi n. 30€ paitalasku kuin 90€ :)


  Sara S.
  Kiitos :) Varmasti toimii myös isommassakin koossa.

  VastaaPoista
 8. Hiat sopii huippuhyvin paitaan!

  VastaaPoista