17. heinäkuuta 2013

Mökkiloman arkiset muistot

Loppulomasta sää alkoi vaihdella rajusti.

Aurinkoisena päivänä tutkimme hiljattain kaatunutta puuta aivan mökin edustalla. Tai siis melkein kaatunutta. Iso mänty nojaa vielä toisiin mäntyihin.

Kuvassa ei ole keskimmäinen vaan Klonkku :)
Star Wars fanitus on vaihtumassa Taru Sormusten Herrasta -fanitukseen


Tämä ihana "mätäsjärvi" on matkalla kylille. Se kiehtoo maisemana minua kovasti. Vaikka ruohikkoitumisessa ei liene ole mitään hyvää.


Viimeisenä lämpimänä päivänä ehdimme käydä Virtain Venesataman rannalla ja terassi Barpuurissa.

Vesisateen jälkeen toiseksi viimeinen mökkipäivä alkoi aurinkoisena ja aika lämpimänä. Lähdimme ostamaan Virroilta lisää ruokaa ja vierailemaan Perinnekylässä. Reissu jäi todella lyhyeksi, koska olimme kaikki aivan jäässä. Pojilta meinasi jäädä jäätelöt syömättä, mikä on merkki pahanlaisesta kylmyydestä.


Viimeisenä mökkipäivänä kävin poimimassa mustikoita. Hyi h*vetti oli kylmä ja tuuli. Onneksi mökillä oli sopivaa marjastuskampetta, poimin mustikat toppatakki päällä. Moinen kylmyys ajoi meidät hienohelmat pakkaushommiin ja pakenemaan kaupunkiin.

Kiva lomaviikko, vaikka olisin suonut sen aurinkoisen ja lämpimän sään jatkuvan pidempään.

Niin on mennyt blogi kuivaksi, että loppuun vielä kuvia kuivasta jäkälästä. Ai miksikö? No, kun jäkäläiset kalliot ovat vaan niin kauniita.Aurinkoisia (ja toppatakittomia) kesäpäiviä!

9 kommenttia:

 1. Voi miten igana tuo kuva klonkusta. Kivankuuloinen lona teilla on olkut. I armi kun ilmat noin viilenivat..aivan suu loksahti auki kun luin toppatakista, eh

  VastaaPoista
 2. Ciacy:
  Kiitos - Klonkku on kyllä muuttunut elokuvista edukseen :)
  Eilen oli tosiaan jäätävä keli ja järveltä tuuli niin kylmästi. Edellisenä iltana piti polttaa takassa tulta ja pari yötä sitä ennen pitää ikkunoita auki kuumuuden takia. Kovin on ollut vaihtelevaa säätä.

  VastaaPoista
 3. Tuota Klonkkua kyllä kelpaa katsella ilman, että selkäpiitä karmii :D

  Mua hirvittää tämä viileneminen nyt ihan tosissaan. Toista viikkoa vielä siihen, että kesäloman pääosa alkaa... ja nyt on jo kaivettu vk -vaatetta esille ja pitkähihaisia jemmoista. Ei tämän näin pitänyt mennä!

  Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 4. Kati:
  Olisi kyllä näin hyvän kesän jälkeen epäreilua, että omalle lomalle tulee välikausikampekelit. Toivottavasti tämä oli tällainen hetkellinen kylmeneminen ja lämpöisemmät säät palaavat! Kelpaisi mullekin ja ihan varmasti työkaverilleni, joka pääsee omalle pitkälle lomapätkälleen vasta minun jälkeen.

  Yritin mennä marjastamaan ensin vanhassa farkkutakissa, mutta jäädyin hetkessä. Oli se aika tylyä marjastaa toppatakissa joka ylettyi polvitaipeisiin. Mutta siinä tuulessa ei ollut hyttysen hyttystä eikä paarmaa :)

  VastaaPoista
 5. Kivan erilaista Kaikkea!! :)

  Mulla kanssa kamerallinen ihanaa jäkälämetsää kuvattuna, kun se vaan oli niin Ihana :)

  VastaaPoista
 6. Mä taas sähellä ja painan enteriäkin ennenkun aivot ehtii mukaan....Oliko Perinnekylä sun mielestä katsomisen arvoinen paikka? Juuri siitä ohi ajelin ja katselin, että siinä olisi mahdollisesti kiva (lue:halpa)katselukohde jollekin viikonlopulle. Helmien talokin siinä lähellä....voiko sinne kuunaan mennä ilman paksua lompakkoa???

  VastaaPoista
 7. Pohdiskelija:
  Perinnekylässä on vajaa kymmenen vanhaa rakennusta, suurimmassa osassa on joku kauppa sisällä. Alue päättyy kanavaan, jossa on yksi sulkuportti. Minun mielestäni alue on varsin nopeasti katsottu, mutta sinänsä ihan sympaattinen pikku kohde. Meillä lapsi vetää sinne vuodesta toiseen Iita-vuohi, joka on varsin perso rapsutuksille :)

  Helmien Talo on vähäisen kokemukseni mukaan varsin edullinen korutarvikkeiden ostopaikka. Useimmat tarvikkeet (lukot, piikit, hattuhelmet jne) ovat 2 tai 3e pussi. Helmet alkaen 3€ nauhapötkö. Noissa kaupoissa riski on se, että tavaraa on korinpohjalla sen verran, että loppulasku ei olekaan enää pieni :(

  VastaaPoista
 8. Jäkäkät on vaan hienoja. Otin jopa viime purjehdusreissulle mukaan kasvioppaan, että olis voinut määrittää rantakallioiden upeita muodostumia. Tekemättä jäi, mutta pojat keksivät kyllä kirjan latinankielisistä nimistä hienot velhonimet: Velho Scorpidium ja Velho Cytodontium :)

  VastaaPoista
 9. Bellis:
  Meitähän on jo löytynyt monta jäkälien ihailijaa :) Hyvä, hyvä.

  Hienot velhonimet! Enpä olisi arvannut, että kasviopas tarjoaa tuollaisia.

  VastaaPoista