5. heinäkuuta 2013

Tanskan reissu osa 5

Kuinka monta postausta saa yhdestä Tanskan reissusta? Lupaan, että tähän loppuu Tanska-jutut :) Viimeinen osa siis.

Viimeisenä päivänä meillä oli iltalento ja starttasimme matkaan Legolandista. Ehdimme tehdä mukavan pistäytymisen ennen Odensea etelään Egeskovin linnalle. Museona toimivan linnan lisäksi Egeskov kiinnosti kehuttujen leikkipaikkojen ja hienojen puistojen takia.Ensimmäinen riemun aihe pojille oli sokkelo


Sillä välin kun pojat ja hra Kepponen juoksivat sokkelossa, minä ihailin linnan puistoja. Kukkien lisäksi siellä oli kanoja, pupuja, erilaisia lintuja kuten undulaatteja ja papukaijoja sekä riikinkukkoja vapaana. Riikinkukot olivat kahvilan pihalla pullakerjuulla :) Puistoista ehdin katsoa vain pienen osan.Linnassa oli sisälläkin mukavasti nähtävää: huoneita sisustuksineen, metsästysmuistoja, haarniskoita ja mielettömän upea nukkekoti tai siis nukkelinna. Sen valmistamiseen oli kulunut vaatimattomat 15 vuotta ja jokainen yksityiskohta oli aivan viimeistelty. Ullakolla oli vanhojen lelujen ja astioiden näyttely.

Hieno leikkipuisto jäi täysin kuvaamatta, lukuunottamatta kuvakollaasin vasenta yläkulmaa. Siinä on korkea torni, josta lähti narusillat. Teema oli "puiden latvassa". Ei sovi korkeita paikkoja pelkääville.

Lisäksi Egeskovissa oli myös moottoripyörämuseo.


Koska näissä Tanska-postauksissa on aina ollut kuvatulva lopuksi, niin tällä kertaa se tulee siitä nukkelinnasta. Jos nyt aloittaisin valmistamaan, niin mitäköhän minulla olisi 15 vuoden päästä kasassa?

Nukkekodin juhlasali

Nukkekodin pääsisäänkäynti

Nukkekodin kappeli


Jos matkareittisi Tanskassa kulkee Odensen kautta ja kaipaat siihen jotain kivaa pysähdystä, siihen on Egeskovin linna varsin sopiva kohde.

Tanskan reissun aikaisemmat osat:
Osa 4 - Legoland

14 kommenttia:

 1. Huom, nukkelinna (Titania's Palace, ks. http://en.wikipedia.org/wiki/Titania%27s_Palace) on lainassa Legolandilta. Se on ollut näytteillä Egeskovin linnassa vuodesta 2007 alkaen. Joten jos sitä lähtee joskus myöhemmin katsomaan, niin kannattaa varmistaa Egeskovin webbisivulta (http://www.egeskov.dk/) että se on vielä siellä.

  -- Herra Kepponen

  VastaaPoista
 2. zirk:
  Tanskalaiset osaavat tehdä noita matkailukohteita siten, että koko perhe viihtyy :) Tosin voin lämpimästi suositella Turun linnan pikkuritareiden kierrosta - se oli hyvä!


  Hra Kepponen:
  Se on hyvä, että joku meidän perheessä lukee esittelytekstit, jotta joku muu voi keskittyä valokuvaamaan haltioissaan nukkekotia :)

  VastaaPoista
 3. Meikä tykkää lueskella matkakertomuksia, hyviä vinkkejäkin saa kaupanpäälle. :)

  VastaaPoista
 4. alma/anette:
  Sama vika :) Kaverit tietää, että olen erittäin innokas katsomaan matkakuvia.

  VastaaPoista
 5. zirk:
  Meillä koko jengi jaksoi pikkuritarikierroksen hyvin viime kesänä, myös 3,5v. Toki siitä sai enemmän irti 5v ja 7v. Ja äiti :D

  VastaaPoista
 6. Voi että sentään, on teillä ollut kyllä ihan mahtava Tanskan reissu!!! Ja kaiken te kyllä ootte ottanut irti noista hienoista lomapäivistä. Wau mitä paikkoja, ja wau wau mitä kuveja ja kaikkea! :))

  VastaaPoista
 7. Voit mun puolesta tehdä vielä lisää Tanskan postauksia kun nää on niin hienoja :)

  VastaaPoista
 8. Minunkin puleastani näitä matkapostauksia saa tulla lisää, näitä on ihana lueskella ja samalla miettiä, minne itse seuraavaksi suuntaisi. Erityisesti Tanska kiinnostaa nyt mnua, sillä ensi kesän suunnitelmat alkavat vahvasti suuntautua juuri sinne;) Linna on nyt jo listalla;)

  VastaaPoista
 9. Haltiakummi:
  Meillä oli kyllä varsin onnistunut reissu. Paljoa ei lepäämään ehditty, meni tähän mun nykyiseen non-stop tyyliin. Paljon nähtiin ja koettiin ihania juttuja.


  Roosa:
  Kiitos :) Kyllä se oli nyt tässä. No ehkä vielä kuvan tai kaksi kiellon päälle :D


  *riikka*
  Suosittelen Tanskaa. Siellä on paljon nähtävää ja matkailu on helppoa, turvallista ja leppoisaa :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia! Rakkaat ystävät kävivät tuossa samassa linnassa matkalla Legolandiaan viime kuussa. Näyttää ihanalta linnalta, jossa voisi joskus käydä!

  VastaaPoista
 11. Heippa. Ihania tanskan kuvia. Mukava haaveilla ja katsella kuvia :) uskallatko yhtään paljastaa noin budjettia mikä matkaan meni? Siis vain matkustusosuus, syömiset ym ei tarvitse paljastaa :) eikö tanska ole aika kallis maa?
  vielä edelliseen postaukseen koskien kivoja ala-asteikäisen vaatteita. Oletko katsonut sellaisen nettikaupan tarjontaa kuin lekmer? Siellä on vaikka mitä vaatteiden lisäksi,mm. Leluja ja kenkiä. Sieltä tilasin ekaluokkalaiselleni name it-lötkäfarkkuja viime talveksi kahdet ja hyvin kestivät käyttöä ehjänä. Tuleva tokaluokkalaiseni on kovasti touhuava tyyppi, ja polvet eivät edes ohentuneet käytössä. Kuitenkin talvella ja keväällä menivät kivasti ulkohousujen alle. Mielestäni kokoja oli jopa 152 cm asti . Ja hinta 16,90e, oikein passeli :) eilen tilasin tulevaksi syksyksi kolmet :) ovat ilmeisesti poikien mallia (tai unisex) mutta menivät meidän vauhtitytöllä mainiosti :)
  Mukavaa sunnuntaita :)
  -Sanniska

  VastaaPoista
 12. Nonna:
  Kiitti. Jos matkareitti kulkee Odensen kautta, niin kannattaa piipahtaa.


  Sanniska:
  Pari päivää sitten surffailin Lekmerin valikoimaa, mutta en lainkaan huomannyt että siellä olisi lötköfarkkuja. Täytyy surffata uudestaan.

  Tanska on matkailumaana kalliin puoleinen. Moni asia on hieman kalliimpaa kuin Suomessa. Mökkimajoitukset oli meidän viiden hengen jengiltä alkaen 140€ per yö. Majoituksessa voinee säästää, jos vuokraa mökin viikoksi. Auton vuokra maksoi meillä melkein saman kuin lennot, joita saa edullisesti. Ruoka oli hieman Suomea kalliimpaa. Huvitukset maksavat aina, meidän porukalla se on usein 50€ kun menee pääsymaksulliseen paikkaan kotimaassa.

  Elisa kysyi samasta asiasta, alla vastaukseni hänelle kustannuksista.

  ***
  Elisa:
  Rahan menosta ei ole aivan tarkkaa käsitystä.

  Siinä vaiheessa, kun varasin lennot ja majoitukset laskin että niille ja 2 päivän Legolandin lipuille ja autolle tuli hintaa noin 2300€. Autona oli tosin kallis tila-auto. Tässä vaiheessa lomamatka oli vielä halvempi kuin tarjouspakettimatka suoraan Billundiin (halvimillaan 500€ per nuppi).

  Tämä jälkeen rahaa on vielä mennyt petivaatteisiin kahdessa majapaikassa 94€, Sademetsäeläintarhan pääsylippuihin 85€, Gamle Byhyn 25€, vähintään saman verran linnalle ja 130€ lauttamaksuun ja ruokailuun lautalla. Tällä kohtaa ollaan jossain lähempänä 2700€. Tämän lisäksi rahaa on meni bensaan, ruokakauppaan ja lounasravintoloihin. Söimme yleensä aamupalan ja iltaruuan mökillä. 3000 meni todennäköisesti rikki.
  ***

  Mukavaa sunnuntaita sinnekin :)

  VastaaPoista