19. tammikuuta 2013

Ostoskassien sisältöä ja hyviä haltijattaria

Olipas ihana päästä viikon reissun jälkeen takaisin kotiin!

Matkani aikana myös mies oli arkiviikon reissussa. Poikia hoiti mummi ja isotäti. Lastenhoidon lisäksi täällä on tapahtunut kodinhoidollisia ihmeitä! Ihan mieletöntä! Kodinhoitohuoneemme on ollut varsinainen sotkupesä, eipä ole enää. Piti oikein avata aikuisten pyykkikaapin ovi: tyhjät korit vaan kolisevat - ei pyykin pyykkiä. Once in the lifetime experience :)


Eikä tässä vielä kaikki. Sohvamme oli aivan järkyttävässä kunnossa. Valkoisesta väristä ei ollut tietoakaan ja istuintyynyn päällinen oli rikki. Tyynyt on täytetty höyhenillä, miljoonista kielloista huolimatta pienet, näppärät sormet ovat nyppineet höyheniä kankaan lävitse, kunnes se on reikiintynyt. Aika moni on ehdottanut uuden sohvan hankintaa.

Isotäti oli saanut verhoilun valkeaksi jälleen ja ommellut istuinosaan ja selkänojaan uudet suojat. Sehän näyttää aivan sohvalta jälleen. Ihanaa! Erittäin onnistunut tuunaus.

"Uusi" sohva ja uusi Chima-lego

Mies oli käynyt poikien kanssa ostamassa hyvän käyttäytyjän palkintolegot ennen lähtöään. Legot odottivat viikolla kaapin päällä. Muutaman kerran mummin ja isotädin oli pitänyt muistutella poikia, että jos ei meno rauhoitu, niin jää legopaketti saamatta. Arkiviikko oli mennyt hyvin ja jokainen oli saanut legonsa.

Oli ihanaa tulla kohentuneeseen kotiin iloisten lasten halattavaksi ja pussattavaksi.

Sitten ostoskassien sisältöön. Kävin vielä toisella pienellä ostoskierroksella ja siltä löytyi pojille huippuhyvät -70% alelöydöt: Lacosten t-paidat ja Timberlandin lipalliset pipot.



Pipo on minusta niin hauska ja istuu hyvin päähän

Aikaisemmalla kierroksella hankin itselleni seilorihenkisen trikoomekon. Ajattelin kerrankin repäistä ja käyttää vähän lyhyempää helmaa (minulla on aina vähintään polvipituus). Nyt kotona sovitellessa iski epäilys, että onko se helma kuitenkin liian lyhyt?

Kaverina ballerinat ja joku kaapista löytynyt huivi. Alkuperäisenä tarkoituksenani oli pitää mekkoa töissä tennareiden kanssa, mutta tennarini eivät sopineet mekon kanssa yhteen lainkaan :(


Kovin paljailta sääret tuntuivat mekon kanssa. Kokeilin mekkoa myös mustien paksujen sukkahousujen kanssa, jotka saivat olon tuntumaan "puetummalta", mutta kuka käyttää keväällä mustia sukkiksia?


17 kommenttia:

  1. Ihana yllätys tuo "kodin kohennus"!
    Mekko on upea, ei liian lyhyt! Ihan mun näkönen;)

    VastaaPoista
  2. Kiva mekko! Itse kaipaisin sen seuraksi leggarit, koska arkailen myös lyhyttä helmaa. Mustat sukkikset toimii myös. Ja mä ainaski käytän vain mustia sukkiksia, oli kevät tai kesä... Tai talvi.
    Olipa teillä ihanasti laitettu kotia teidän poissaollessa! :)
    Mun isot pojat oli eilen 6h anopin hoidossa. Tuloksena kaksi koko yön heräillyttä rauniota. Veikko etenkin heräili ja varmisteli, että äiti on varmasti vieressä. Loistavaa... Kas tässä taas syy miksi en anoppiin luota. :D

    VastaaPoista
  3. Annu:
    Kiitos. Täytyy vielä koepyörähdellä kotona mekko päällä ja miettiä, että uskallanko mennä sillä töihin. Pelkään, että en muista istua ladymaisesti ja vilauttelen vielä sukkahousujen haarakiilaa ;)

    Ihanan yllätyksen oli mummi ja isotäti järjestäneet.

    VastaaPoista
  4. Todellakin menet sillä töihin foxy lady! :)
    tervetuloa härmään.täällä jäätyy naama irti!

    VastaaPoista
  5. zirk:
    Kiitti. Mä en ole leggarityyppiä lainkaan, mulla on aina joko ohuet tai sitten paksut sukkahousut jos jotain peitettä tarvitsen. Yleensä kesällä ihonväriset. Mä oon Ehdin jo elää leggarimuodin ennen tätä parin viime vuoden tulemista kahdesti ja päätin, että kolmannelle leggarikierrokselle en enää lähde :)

    Pitää varmaan kokeilla tuon mekon kanssa kompromissia. Raidat ovat nimittäin tumman siniset ja summan siniset sukkahousut voisi toimia hyvinkin.

    Meillä kuopus taas puolestaan vinkuu, että pitäisi saada mummi takaisin tänne. Kuopus oli saanut nukkua mummin vieressä ja kaipaisi kovasti taas vaihteeksi aikuista unikaveria. Kyllä ne teidänkin pojat tottuvat ajan myötä siihen, että äiti ei olekaan koko ajan saatavilla ja välillä voi olla kiva olla jonkun muun läheisen aikuisen kanssa.

    VastaaPoista
  6. Hanna:
    Mä kyllä yleensä luotan sun makuun ihan täpöillä. Ensin mun pitänee käydä kuitenkin kääntymässä töissä niissä erittäin slim fit farkuissa, jotka sen ahkeran viestittelyn jälkeen suosituksestasi ostin.

    Jos ne ei naura mulle töissä, niin sitten uskallan tyypata mekonkin ;)

    VastaaPoista
  7. Vau, kunpa meilläkin kävisi joku fiksaamassa repsottavia kohtia tai keskenäisiä projekteja! Pyykinpesuapukin kelpaisi :)

    Ja mekko on hieno, oikein passelin mittainen! Mustat pikkarit mustien sukkisten alla, niin ei vilahda mitään (nim. kokemusta on päinvastaisestakin...). :@

    VastaaPoista
  8. Hyvältä näyttää mekko. Totuttele ensin paksumpien sukkisten kanssa ja siirry myöhemmin vaaleisiin. Mutaa kyllä mustia voi keväälläkin käyttää, ainakun ohuita sellaisia.

    VastaaPoista
  9. Wau mikä tehotiimi teillä on arkea pyörittänyt! Olisipa ihanaa tulla työreissuilta noin siistiin kotiin. (Nimim: Meinasin eilen pyörtyä ja olin ollut poissa vain kolme päivää..).

    Sulla on kauniit sääret! Ei muuta kuin mekko käyttöön vaan, kummillakin sukkiksilla käy.

    VastaaPoista
  10. Hekku:
    Meillä on kotona joka paikassa tekemättömiä töitä ja epäjärjestystä. Mä olin jo oikeastaan ennen tätä luopunut toivosta, että mikään ikinä kohentuisi. Nyt pitäisi pitää khh siistinä ja yrittää jatkaa nurkkien järjestelyä. Mistä saisi voimat ja inspiksen?

    Minulla on niin harvoin lyhyitä hameita, että istuessa jalat saattavat vanhasta tottumuksesta sojottaa ihan minne tahansa. Pitää tsempata :) Mä olen kyllä miettinyt sellaisia kunnon mummokalsareita lahkeella mekon alle...


    PikkuSanna:
    Kiitos. Eihän tässä ihan heti ole kevät tulossa :) (mulla on suksetkin vielä ostamatta) Taidan ottaa kevämekon tosiaan vähän aikaisemmin käyttöön niiden mustien sukkisten kanssa.

    VastaaPoista
  11. -Jassu-:
    Kiitos :)

    Isotäti on tosi tehokas. Jos mies olisi ollut kotona viikon poikien kanssa, niin kotiin tullessani olisi ollut pyykkivuori, ei puhtaita astioita ja miellyttävä roski odööri ;) Ei sen puoleen, kun itse olen viikon yksin poikien kanssa, koti ei ole juuri sen paremmassa kunnossa.

    VastaaPoista
  12. Mahtavat lapsenvahdit, ihana tulla kotiin!

    Kiva mekko, ei minusta yhtään liian lyhyt. Talvella voi silti tuntua, mutta kesäksi ihan huomaamatta helmat vähän lyhenevät :)

    VastaaPoista
  13. Vauhtivekaroiden äiti:
    Oli kyllä ihana kotiinpaluu valkoiselle sohvalle :)
    Tuo on muuten aivan totta, helmat lyhenevät kesää kohden. Viimeistään siinä vaiheessa, kun shortsikausi (elän toivossa, että ensi kesänä olisi käyttöä taas shortseille!) on kunnolla käynnissä, niin lyhempi helma tuskin tuntuu missään.

    VastaaPoista
  14. Noin upeita sääriä kehtaa näytellä:) Mustien sukkahousujen kanssa tulee harha, että mekko onkin pitempi kuin vaaleiden sukkisten kanssa.

    Minna

    VastaaPoista
  15. Minna:
    Kiitos.
    Minäkin olen huomannut harhan. Varmaan johtuu siitä, että paksuissa mustissa sukkahousuissa jotenkin polvet eivät erotu niin selkeästi. Tai sitten se väli polvesta helmaan vaan näyttää mustana lyhyemmältä. Kumma juttu on se, että mun siro 41 jalka ei näytä yhtään sen lyhyemmältä mustissa kengissä :(

    VastaaPoista
  16. No et kyllä tarvii kyllä mitään leggareita tai housuja tonne alle, sulla on tosi kauniit reidet ja sääret, että on suorastaan rikos peitellä niitä! Läpinäkyvät mustat/ihonväriset sukkikset käy tosi hyvin. :)

    VastaaPoista