23. tammikuuta 2013

Ovatko kilpikonnat sittenkin yöeläimiä?

Kilpikonnat nukkuvat talviyössä lähemmäs 12 tuntia ja terraario on silloin pimeänä.

Esikoinen väitti minulle monta kertaa, että Noppa kolistelee öisin ja käy juomassa öisin. Hän jopa joskus herää Nopan kolisteluun. En uskonut. Tosin ihmettelin sitä, että missä välissä se täysi vesikuppi tyhjenee aivan tyhjäksi.

Tein yhtenä iltana klo 23 paikkeilla töitä. Yläkerrasta kuului omituista kolinaa. Tuli mieleen, että Noppa siellä kolistelee jotain. Kolina jatkui ja jatkui, niinpä menin katsomaan. Noppa oli sillan alla enkä nähnyt sitä kunnolla. Asettauduin lattialla makaamaan. Näytti siltä, että Noppa olisi liikahtanut hiukan. Tulkitsin sen harhanäyksi, koska kilpikonna makasi aivan hiljaa paikallaan silmät kiinni. Sitä ihmettelin myös, että pää oli niin pitkällä ulkona.

Palasin alakertaan ja kolina alkoi jälleen. Huutelin alhaalta, että "Nyt pojat jatkatte unia ettekä kolistele niitä leluja".

Kolina jatkui.
Minä: "Nyt äiti tulee ottamaan unikaverit siltä pojalta pois, joka vaan leikkii niillä".

Kolina jatkui. Lähetin miehen tiedustelemaan.

Jokainen poika oli unessa. Mieskin kävi terraarion viereen makaamaan. Aikansa makoiltuaan konna räväytti silmänsä auki ja liikahti. Noppa katsoi mieheen ja totesi bluffinsa epäonnistuneen ja alkoi kolistelemaan kilpeään siltaa vasten.

Meillä on siis kilpikonna, joka onkin yöeläin ja osaa teeskennellä nukkuvaa :)

Usein Noppa kaivautuu pyyhkeeseen nukkumaan menessään.
Välillä kaivautumiseksi riittää, että pää on pyyhken sisällä.

7 kommenttia:

 1. Heissan! Tulin tänne nyt lukemaan oikein urakalla, kun on jäänyt aivan liian monta postausta välistä.
  Noppa on kyllä niin söpöläinen. Tosin ei ole kivaa, jos yöllisillä puuhillaan pitää muita hereillä. Ja sinä senkin huono äiti, kun syytät lapsia jostain mitä he eivät ole tehneet, murrrrr!!! Eheh...Vitsi siis tuo viimeinen...minä kun huomaan pikkasen liian usein syyttäväni lapsiani jostain mitä eivät sitten olekaan tehneet, raukat. Ja siinä tule kyllä aika pa¨¨ka mamma fiilis, eh.
  Ja tuo, että lapsi itkee, koska sinä huudat on meille myös todella tuttua (ja vieläkin tutumpaa, että lapsi tulee mulle itkemään kun mies huutaa, blaaah!) Ihanaa kun pääsitte silti avaamaan talviurheilukauden :D
  Aivan ihana tuo sun raitamekkos, ei mielestäni liian lyhyt ja hyvältä näytti mustien sukkisten/leggareiden kanssa. Ja hei, tuota hyvinkäyttäytyvän palkintoa pitää myös kokeilla joku kerta.
  Olipas hauska tuo poikien vedätys juttu. Voin just kuvitella, kuinka vaari antaa lapselle kyyneleiden ansiosta nintendon mukaan, heh.
  Mäkin oon usein miettinyt tuota kalakuorintaa, mutta luuln, että n nauttisi kun kutittaisi liikaa. Saakos muuten udella, että mitä työtä oikein teet? Jos ei saa niin leiki, ettei näitä paria viimeisintä lausetta edes ollut, hih ;)

  VastaaPoista
 2. Selvästi sopii Noppa teidän perheeseen, kun tuollai koittaa vierittää kolistelunsa poikien syyksi :)

  VastaaPoista
 3. Ciacy:
  Ei se Noppa minun mielestäni niin paljoa kolistele, että kolina häiritsisi unia. Mutta onhan se mahdollista, että esikoinen on kuullut Nopan kolistelevan alkuyöstä - ainakin Noppa on jäänyt rysän päältä kiinni :)

  Meillä 99% tapauksista, joissa on tapahtunut jotain outoa, syyllinen löytyy poikien joukosta :) Kysymys oikeastaan on vaan, että kuka heistä. Nopan kolistelu oli se poikkeus, mikä vahvisti säännön. Noh, karkkipussin tyhjenemisestä aikoinaan tiesin aina epäillä myös miestä.

  Mulla työkuviot vaihtuvat koko ajan. Olen monikansallisessa vientiyrityksessä. Viime vuonna tein erilaisia myyntiprojekteja. Tällä hetkellä olen tuotehallinnassa töissä. Tyypillisesti autan eri maissa olevia myyntimiehiä tarjousten teossa, esittelen tuotteita asiakkaille, koulutan paikallisia myyntimiehiä esittelemään tuotteita asiakkaille, kirjoittelen materiaalia myyjille ja julkisia tuote-esitteitä. Suurin osa päivästä kuluu puhelimessa istuessa ja sähköposteihin vastatessa. Vastaan voi sattua melkein mitä vaan. Syksyllä tein yhteen firman isoimmista demoprojekteista yhden moduulin. Se oli kivaa.


  Kirppu & Woops:
  Noppa taitaa olla kepposkonna :)


  Jenni:
  Esikoinen ilmeisesti osasi valita perheeseen sopivan kilpparin. Ainakin vedätys sekä tavaroiden hajottaminen on hallussa kuten muullakin pikkuväellä :) Noppa sai juuri uuden pyyhkeen ja tunnin verran repinyt sitä antaumuksella.

  VastaaPoista
 4. zirk:
  Niin on :D
  Ja ihan selvä pikkulapsi siinä mielessä, että aina ensimmäiseksi mitä tahansa uutta juttua pitää yrittää maistaa.

  VastaaPoista