10. lokakuuta 2012

Lomakokemuksia jakoon Israelista

Vaihdoin kesällä lomarahani vapaaksi, eli kerrankin minulla on mahdollisuus sekä syyslomaan, joululomaan ja hiihtolomaan. Ou jee! Nyt olenkin lomakuumeessa. Olen kesästä saakka "korvamerkannut" rahaa lomailuun, joten pitäisihän ne päästä käyttämään ;)

Se kävi selväksi, että mies ei tänä vuonna lomaile :(  Kavereistakaan en saa lomaseuraa. Olenkin taas suunnannut katseeni jälkikasvuun ja ajatellut ottaa seuraavan jonosta mukaani reissuun (eli keskimmäinen 5v sankari olisi vuorossa).

Valmismatkatarjonnan kärkisijaa pitää tällä hetkellä Israel. Siitä huolimatta, että vastustan suurelta osin Israelin politiikkaa ja etenkin laajentumishankkeita. Ehkäpä tästä johtuen toinen puoli minusta epäilee, että Israel ei ole mukava maa matkustaa etenkään lapsen kanssa. Vaikka maan hygieniaa kehutaan, säästatistiikka näyttää hyvältä, on nähtävyyksiä - silti epäilyttää.

Koska nuorimies ei vielä shoppaile (paitsi Legoja) eikä bailaa, matkakohteemme olisi Tel Avivin sijasta Eilat.

Kertokaa kokemuksianne Eilatista ja Israelista!

Omat odotukset:
-syötävää ruokaa, seuralainen preferoi Mäkkäriä ja pizzaa, joten emme tarvitse Michelinin tähtiravintoloita.
-aurinkoa
-siisteyttä
-nähtävyyksiä
-sujuvaa (vähintään välttävää) palvelua englanniksi

-mielellään ei hotellissa tai kaupoissa hampaisiin saakka aseistettuja vartijoita
-ei mellakkapoliiseja nähtävyyksien ympärillä
-haluan pitää vaatteet päälläni lentokentän turvatarkastuksessa
-en halua viettää tuntikausia maahantulo/poistumis -muodollisuuksissa
-ei mitään hyttys/torakka/lutikkaparatiisia
-ei mitään "aina täällä tuulee perkeleesti/hiekkaa/kameleita" kohdetta
-haluan varata yksinoikeuden rähjätä huonokäytöksiselle lapselleni
-en ehdoin tahdoin halua mihinkään räjähdysherkälle alueelle
-en halua tutustua tankkeihin / sinkoihin / ohjuksiin

Viihtyykö näillä spekseillä viikon israelaisen uima-altaan äärellä?
Uskaltaako joulukuussa lähteä Jerusalemiin vai valmistaudutaanko siellä pommien kera kristittyjen juhlaan?
Onko tämä ihan turhaa spekulaatiota kaikki? Jos matkaopas/lentoemäntä ei kertoisi, että tervetuloa Israeliin, menisikö viikko helposti luullen, että olen Kanarialla?

Kertokaa kokemuksistanne!

26 kommenttia:

  1. Käyppäs lomakuumeilemassa mukavan Yaelianin appelsiinipuun alla -blogissa...Hän asustelee Israelissa jossain Tel Avivin kulmilla. Kysypäs häneltä vinkkejä...Ehkä osaa auttaa myös Eilatin kohdalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Täytyypäs käydä lueskelemassa Yaelianin blogia.

    VastaaPoista
  3. Mulla ei ole matkavinkkejä tarjolla. Mä vaan ihailen täällä sitä, et käyt lastesi kanssa vuorotellen matkoilla. yksin.
    Mä en ole varma olisko se musta kivaa. Mä pelkään et mä pitkästyisin :) Mut toisaalta taas, munkin pojat on yksitellen aika kivoja. :)

    Ootko sä jo löytänyt mut uudestaan?
    P

    VastaaPoista
  4. Olimme Eilatissa viikon lomalla toissa talvena. Mukana oli lapsi 3vee.
    Ei mitään ongelmia minkään suhteen. Kaikki on siistiä kuin täällä suomessa, kaikki toimii, allasalueet ja ilmasto aivan mahtavia. Eilatissa upea delfiiniranta jossa näytöksiä, voi uida delfiinien kanssa jne. Vedenalainen Observatorio oli upea.
    Ruoka oli vähän erilaista sillä eivät sekoita samaan ruokaan tai lautaselle liha- ja maitotuotteita mutta hyvää ruokaa löytyi ja rantakatu on täynnä samantyylisiä ravintoloita kuin meillä suomessa.

    Jokaisessa kaupassa ja hotellissa on aseistetut vartijat ja ovilla metallinpaljastimet. Näihin tottui nopeasti. Minulle tuli itselle vain äärettömän turvallinen olo kun tiesin että mitään pommeja ei ole kätkettynä laukkuihin ja roskiksiin.
    En pitäisi tuota vartija-asiaa ollenkaan häiritsevänä tekijänä.

    Eilatissa on kaiken keskellä pieni lentokenttä johon laskeutuu päivittäin useita sisämaanlentoja ja meidän poika oli ainakin innoissaan kun sai katsella lentokoneiden laskua läheltä jne.


    Suosittelen erittäin lämpimästi kohdetta!!

    Upea ilmasto ja Jordanian raja ihan vieressä :)

    VastaaPoista
  5. Periaatteessa tunnet olevasi Kanarialla mutta näet vain siistejä ja fiksuja ihmisiä :)

    Jerusalemissa me ei käyty sillä pidän paikkana vähän huonona pienen lapsen kanssa. Joskushan siellä on jotain levottomuutta ollut... ;)

    Kibbutsille tehdään retkiä ja sekin on ihan hauska nähdä. Hyviä hedelmiä...

    Jerusalemissa retkellä käyneitä muuten tutkittiin kotiin lähtiessä kentällä todella tarkasti. Normaalikäytäntö kentällä on haastattelu ( kuka olet, missä olit, kävitkö Jerusalemissa...kenen kanssa matkustat, mikä on ammattisi jne. ) Meitä hieman huvitti kysymykset.
    Matkalaukut avattiin Jerusalemin kävijöiltä ja harjattiin ulkoisesti ja joskus sisäisesti laukut. Etsittiin pommintekoaineiden jäämiä.
    Ihan hullua touhua, niinkuin sanottu, meitä tämä huvitti todella suuresti mutta Israelilaiset ovat tosissaan ;)

    Kaikinpuolin mieltä avartava reissu oli ja minulla hieman muuttui nämä poliittiset mielipiteetkin kun paikanpäällä kävin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Sun mielestä hullua ja sinua huvittavaa touhua lentokentän ja rajaviranomaisten työ. Voin vakuuttaa että "hulluus" on kaukana, jos koneesi syöksyy räjähdyksen jälkeen maahan tai mereen. Jos vaikka edes hiukan perehtyisit terrorismiin ja sen ilmenemismuotoihin, oisit tyytyväinen että ovat tarkkoja! Hullu on se joka ei tajua tätä!

      Poista
  6. Kiitos paljon kommenteistasi rva Nemonautti!

    Satuitko kiinnittämään huomiota, että saiko Eilatista ostaa vaikka kansainvälisiä retkiä Kuolleelle merelle?

    Olen itse harkinnut Jerusalemin retkeä sen takia, että siinä käydään kuolleella merellä ja se kiinnostaisi. (Olen myös harkinnut ostavani matkanjärjestäjältä sikakalliin retken Petraan Jordaniaan).

    Olen sitä delfiiniriuttaa ja merenalaista observatoriota katsellut myös, että niistä varmaan pitäisimme pojan kanssa molemmat.

    En pidä lainkaan niistä aseistetuista vartijoista, mutta kaipa sitä viikonkin taas sellaista touhua katselee.

    Kyselyt kentällä vielä menee, kunhan meno ei siitä ylly. Työkaverini vaimo sai nimittäin perinpohjaisen ruumiintarkastuksen Israelin lentokentällä.

    Entinen työkaverini anoi aikoinaan Suomen kansalaisuutta ja sai sen. Entisessä kotimaassaan asuessaan hän oli käynyt Israelissa nuorena. Kun hän saapui Israeliin suomalaisen perheensä kanssa lomamatkalle, paikalliset viranomaiset saivat selville, että hänellä on ollut aikaisemmin arabimaan kansalaisuus eikä hänellä ollut enää ko. maan passia tai kansalaisuutta. Loma meni pilalle, koska mies joutui vuorokaudeksi putkaan ja sen jälkeen viranomaiset pitivät Suomen passin ja konsulaatin piti avustaa maasta poistumisesta.

    Hotelleista vielä sellainen kysymys, että vastasiko hotellinne mielestäsi luokitusta? Katselin tripadvisorista yhtä kolmen tähden hotellia (hyvä sijainti) ja se oli kyllä aivan haukuttu lyttyyn. Kalliimpi vaihtoehtoni oli saanut ihan mukavat arvostelut). Ajattelin, että uimme pääasiallisesti hotellin uima-altaassa. Lisäksi ajattelin, että voisin poikkeuksellisesti ottaa huoneistohotellin, jotta voin tarpeen vaatiessa ruokkia nirsoilijaa jugurtilla ja voileivillä.

    VastaaPoista
  7. P
    Mä oln kadottanut sut, onneksi löysin uudestaan :)

    Lähtisin todella mielelläni reissuun kohta 8v kanssa (ainakin verrattuna 5v vauhtihirmuun). Esikoisesta nimittäin tiedän, että hän jaksaa vaikka koko päivän jalkojen päällä, pärjää pillimehulla ja vähillä vessatauoilla. 5v kanssa pitää koko ajan stressata, että molempien verensokeri on hyvissä kantimissa ja että vessa on lähellä :) Tasapuolisuuden nimissä, pitänee lähteä 5v kanssa. Enkä tiedä, että miten kukkaroni tulevaisuudessa kestäisi sen, että sitten pienempien pitäisi päästä kahdelle matkalle, jos menisin taas esikoisen kanssa.

    Viime vuotinen pikkureissu osoitti, että ainakin melkein 7v on ihan kiva matkakumppani. Reissumme oli oikein onnistunut. Nyt yritän laskea sen varaan, että vietämme suhteellisen paljon aikaa uima-altaalla.

    Voihan siinä käydä niin, että reissusta tulee todella epäonnistunut. En mä kyllä yksinkään viitsi lähteä, joten toinen vaihtoehto olisi lomailla kotona räntäsateisessa ja pimeässä Suomessa ja vaikka järjestellä kotia (tulisi todella tarpeeseen) - jotenkin aurinkoloma lapsen kanssa houkuttaa paljon enemmän :)

    Ainakin aluksi, kun on vain yhden lapsen kanssa, niin sehän tuntuu niin helpolta. Ihan kuin ei olisi huolettavia lainkaan :) Tiedät varmaan fiiliksen.

    VastaaPoista
  8. Hauska ajatus, ja taatusti voittaa kodinjärjestelyviikon. :)

    VastaaPoista
  9. Olimme mieheni ja 3-vuotiaan lapseni kanssa Eilatissa viikon maaliskuussa.

    Sää oli vuodenaikaan nähden huono, tuuli niin kovaa että laskeutuminen oli siinä ja siinä hiekkamyrskyn takia. Daruden Sandstorm soi vaan päässä :)

    Hotellina oli Isrotel Royal Garden, tosi siisti ja hienopuitteinen hotla. Kivat altaat, joissa ei tosin sään vuoksi tarjennut polskia.

    Käytiin Dolphin Reefillä, kameliratsastamassa ja Underwater Observatoryssa. Dolphin Reef oli aika rysä, mutta olihan niitä delffejä hieno nähdä.

    Auton vuokraaminen on halpaa, pikkuauto n. 200e/vko.

    Ravintolat oli ihan paskoja näin suoraan sanottuna, onneksi oli huoneistohotelli niin kokkailtiin aika paljon itse. Ruokakaupassa on miltei samat hinnat kuin Suomessa, ravintoloissa myös melko hintavaa.

    Paljon oli rantabulevardilla rikkaita venäläisiä ja tarjonta heidän makuunsa sopivaa, tai sitten kiinalähtöistä markkinakrääsää.

    Eilatin ''kanaalit'' olisivat upeita (turkoosia vettä, merisiilejä ja kaloja, rantakujat joilta ihmetellä niitä) jos joku siivoisi sieltä kaikki roskat pois. Siellä oli paljon roskaa, tölkkejä, jopa huonekaluja.

    Kaupoissa ja hotellien aulassa vartijoita, emme ilm. vaikuttaneet kovin uhkaavilta koska meitä ei kyllä yhtään heidän taholta häiritty. Lentokentällä haastattelu menee tietyn kaavan mukaan, kysytään olisiko joku voinut laittaa pommin laukkuun yms. Laukut läpivalaistaan ja laukun sisälläöstä kysytään, jos siellä jotain ihmeellistä (mieheltä kysyttiin esim. montako kirjaa hänellä on laukussa).

    Mun mielestä Eilat oli kallis ja tylsä kohde. En varmasti mene enää uudestaan. Ollaan matkailtu aika paljon lapsenkin kanssa ja tää oli paaaaaaaljon tylsempi kuin yksikään muu reissu. En voi siis mitenkään lämpimästi suositella omien kokemusteni pohjalta.

    VastaaPoista
  10. Israelissa on kyllä juu erilaiset tavat mutta supisuomalaisena en usko että mitään ongelmia tulee. Nyt en siis edes oleta kenenkään sinne mitään ryyppymatkaa tekevän :)

    En pitänyt mitenkään erityisen kalliina paikkana. Minusta se oli eksoottinen kokemus kaikin puolin.
    Olisi ollut hieno kurkistaa ihan normi Israelilaisen elämään mutta sitä mahdollisuutta ei nyt tullut.

    Jordanian raja on ihan vieressä ja osa pakettimatkalaisista jonkun retken tekikin Petraan. Matkakohteeksi ehkä kannattaa valita tuo Jordanian Aqaba jos haluaa Jordanian puolella retkeillä. Varmasti halvemmalla pääsee.
    Kuolleella merellä osa Jerusalemin retkeilijöistä kävi mutta en halunnut lapsen kanssa sinne lähteä. Aika pitkä bussimatka.

    MEidänkin hotelli oli Royal Garden jota suosittelen erittäin lämpimästi. Upeat puitteet ja todella siisti. Hyvät palvelut.
    Ruokaa tein huoneessa pojalleni joka ei suostunut ravintolaruokaa syömään. Muuten mielestäni ruoka oli samanlaista kuin jokapaikassa muuallakin ns. rantakohteessa. Harvoin mitään niin kovin erikoista.
    Me lähdimme nauttimaan upeista rantakeleistä ja lämmöstä ja sitä todella saatiin.
    Ihan rahan arvoinen reissu kaikin puolin. Olipa kerrankin jotain kerrottavaa kotona :D

    Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Itse olen aivan täynnä Kreikan ja Espanjan lomia joten Israel toi kuitenkin jotain erilaisempaa vaihtelua.

    Jännä että Anonyymille oli sattunut maaliskuussa huonot ilmat. Ei ole kovinkaan tavallista. Me olimme myös maaliskuussa ja ilma oli aivan mahtava koko viikon. Yli 30 astetta heilui päivisin auringossa. Royal Gardenissa on muuten isoimmat altaat ihan lämmitettyjä.

    Hotellien tähtiluokituksista en oikein osaa sanoa. Me menimme tuohon 4 tähden hotelliin kun oli niin hyvät palvelut ja allasalue.
    Kyllä siellä näytti ihan ok hotellilta moni kolmenkin tähden hotelli kun juuri katselin uutta matkaa tuonne...
    Israel 3 tähteä vastaan Kanaria 3 tähteä niin uskallan väittää että Israelissa on parempi hinta-laatusuhde. Riippuu jälleen tietysti hotellista :D

    VastaaPoista
  11. Lisään jälleen vielä että Rantakadulla on kohtuullisen kokoinen ostoskeskus jossa on McDonalds ja siellä saa sitten erikoisia versioita BigMacistä. Juuri tuon Juutalaisten Kosher ruokavalion takia.
    Ekalla kerralla en rohjennut kysyä että enkö saa majoneesia ja juustoa väliin mutta seuraavalla kerralla kysyivät otanko niitä. Turisteille ilmeisesti tarjoillaan sitten näitä normaaleja täytteitä :D

    Siellä syötin useana päivänä meidän nirsoa poikaa hotellihuoneesssa tehdyn "spaghetin" lisäksi ja hyvin upposi.
    Isrotel Royal Gardenin sijainti on muuten mainio, samoin Hiltonin ja Dan Panoraman.

    VastaaPoista
  12. Anonyymi:
    Harmillinen tuuri teillä huonon sään kanssa. Itselläni on yleensä käynyt hyvä tuuri, mutta muistoihin on jäänyt rantaparatiisi Indonesiassa, jossa sadepäiviä piti olla 2 vuoteen. Meidän koko loman ajan satoi. Välillä vaan vähän ja välillä, kuin joku olisi ämpärillä heitellyt vettä. Joimme kaverin kanssa drinkkilistan ensin alusta loppuun ja sitten toisin päin ;)

    Mutta kyllä se sää vaikuttaa matkafiilikseen vaan niin paljon!

    Hyödyllistä kuulla myös näitä kokemuksia, että loma ei ollutkaan odotuksien mukainen.

    Kiitos kommentistasi!

    VastaaPoista
  13. Rva Nemonautti:
    Kiitos lisävinkeistä.

    Olen katsellut juuri tuota Isrotel Royal Gardenia sinä kalliimpana vaihtoehtona, taidan päätyä valitsemaan sen. Googlemaps näytti että siitä lyttyyn haukutusta ykkösvaihtoehdostani olisi ollut erittäin lyhyt matka Mäkkäriin ja iso ostoskeskus ja ruokakauppa vieressä. Mäkkärin läheisyys onkin hyvä syy hotellin valintaan :) mutta harkitsin laiskuuksissani, että poika saisi syödä halutessaan kananugetit ja pirtelön vaikka joka päivä

    Samalla katsoin, että harmillisen pitkä matka on kuolleelle merelle ja Jerusalemiin :(

    Aqabaakin olen harkinnut, mutta siellä ei näytä olevan mitään muuta kuin hotelleja ja luksusjahtisatama. Lisäksi kokemukseni arabimaista on vähän sellainen, että paikalliset miehet saattavat tuntua kovin tungettelevilta, jos liikkuu ilman miestä.

    VastaaPoista
  14. Petrassa on käsittääkseni kilometritolkulla käveltävää, jos haluaa alueeseen tutustua kunnolla. Ja siksi itse päädyin siihen, etti 5-vuotiaan kanssa vielä kannata sinne suunnata....

    Varsinkin, jos on vieläpä kallis retki!

    VastaaPoista
  15. Anonyymi:
    Eihän tuollainen Petran retki välttämättä ole kovin sopiva 5-vuotiaalle, mutta koska se on minule koko reissun varsinainen vetonaula, niin aion yrittää sitä joka tapauksessa. Voi olla, että joudumme tutustumaan paikkaan vähän pintapuolisesti. Olin suunnitellut, että varaan reppuun hedelmiä, karkkia ja sipsiä ja annan lapsen juoda cocista ja tarvittaessa vaikka pelata Nintendoakin. Jos ei mitään yllättävää satu, niin eiköhän me jotain Petrasta nähdä. Lisäksi alamme netin välityksellä tutkimaan Petraa ja Eilatia heti kun matka on varattu. Voin sitten hypettää Petraa ja toivottavasti saada lapsen innostumaan. Ainakin pyramidit ovat meillä todella kova sana.

    VastaaPoista
  16. Eksyin blogiisi sattumalta, kun kommentoit Project Mamaa :) Meidän perhe juuri varasi matkan Eilatiin joulukuussa. Olipa hauska lukea täältä kommentteja kohteesta!

    VastaaPoista
  17. Anonyymi:
    Mukavaa lomamatkaa Eilatiin sinulle ja perheellesi. Ehkäpä näemme siellä joulukuussa :)

    Meillä on keskimmäisen kanssa matka varattuna ja päädyimme tuohon Isrotel Royal Gardeniin. Poika on ihan matkafiiliksissä, itse tässä joudun vähän pidättelemään, jotta esikoinen ei tulisi pahasti kateelliseksi. Nyt vaan toivomme terveyttä ja ihanan aurinkoisia päiviä. Petran retki on myöskin varattu.

    Pitkän bussimatkan takia joudumme jättämään Jerusalemin ja ilmeisesti Kuolleen merenkin väliin. En keksi mitään kikkaa jolla edes kuvittelisin pystyväni pitämään vilkasta lasta 6-8tuntia bussissa. Mutta jos Eilat osoittautuu kivaksi paikaksi, niin eihän sitä tiedä, vaikka sinne tulisi mentyä toistekin.

    VastaaPoista
  18. Kiitos teille kaikille, jotka olette jakaneet matkakokemuksianne!

    Kuten jo aiemmin kirjoitin, reissu Eilatiin on nyt varattu ja pidämme nyt peukkuja hyvällä säälle, terveydelle ja onnistuneelle reissulle.

    VastaaPoista
  19. Kivalta kuulostaa reissusuunnitelmat :) Itse olen matkustanut kaksin lapsen kanssa, kun hän oli 5, 7 ja 10 vuotias. Kaikki reissut on olleet onnistuneita. Mulla on tapana pitää aina laukussa jotain naposteltavaa, juotavaa ja tekemistä. Näillä on selvitty tilanteista, joissa on pitänyt odottaa, jonottaa, ajaa bussilla pidempiä matkoja.

    Ihanaa loman odotusta ja matkaa!

    VastaaPoista
  20. Mimmi:
    Kiitos.
    Minä ajattelin ottaa mukaan laukkuuni Nintendon, piirrustusvälineet ja pitää lapset karkissa ja limsassa :) Keskimmäiseni on kuin elohopea ja hän tarvitsee tilaa liikkua. Totisesti toivon että hänellä riittää joustavuutta bussi- ja lentomatkoille ja odotteluun.

    VastaaPoista
  21. Hei!
    Törmäsin blogiisi kun ollaan suunnittelemassa Eilatin reissua. Katsoin että olit ollut samassa hotellissa mitä ollaan ajateltu, paitsi että otettaisiin se puolihoidolla eli aamiainen ja illallinen kuuluisi siihen. Ajateltiin että näin säästyttäisiin ruokapaikkojen metsästyksessä. Onko ihan järkevää? Kokemusta kun myös lapsen kanssa matkustit, meillä kaksi 6-8v

    VastaaPoista
  22. Moi,

    Hotelli itsessään oli mukava: tilavat huoneet, siisti, iso puutarha-alue ja paljon altaita. Meidän matkamme aikaan altaissa oli vaan aivan jäätävä vesi.

    Meillä ei ollut mitään ateroita ja kertaakaan emme syöneet hotellissa, joten en tiedä, että minkä laatuista ruokaa siellä on. En siten osaa yhtään neuvoa, että olisiko puolihoito hyvä valinta vai ei.

    Yksi suomalainen nainen oli syönyt hotellissa sekä aamiaista että illallista ja sanoi sen olleen hyvää. Onhan se todella näppärää, kun voi vaan lompsia huoneesta ravintolaan syömään.

    Voisin myös kuvitella, että hotellista saa israelilaisempaa ruokaa kuin kaupungilta. Ainakin meidän vierailumme aikana suurin osa matkailijoista oli paikallisia. Muistaakseni hotelleissa pitää olla aina myös kosher-ruokaa tarjolla. Rantakadun ravintolat taas ovat kansainvälisiä.

    Sinänsä illallinen ei ole välttämätön, koska paikkoja löytyy helposti läheltäkin. Onhan siinä aina se päättämisen vaikeus. Eikä aamupalakaan ole ihan välttämätön, koska hotellissa on kauppa, josta saa esim. leipää, leikkeleitä, jugurttia ja juomia. Itse arvostan kunnon hotelliaamiaista :) Lapseni syö aamuisin maksimissaan yhden sämpylän ja lasin mehua, niin en millään viitsinyt maksaa siitä melkein 15€, joten jäi hotelliaamiainen kokeilematta hotellissa.

    Hotellissa on kiinni pieni kauppakadunpätkä, jossa on mm. kahvila. Sieltä saa voileipiä, salaatteja, pizzaa, juomia ja jäätelöä. Sapattina se ei ole auki. Söimme siinä lounasta tai kävimme päiväkahvilla.

    Hotellista on lyhyt matka rantabulevardille, jossa on paljon erilaisia ruokapaikkoja. Kun menee kadun ylitse, niin siitä alkaa seuraava rakennuskompleksi, jossa on jo muutamia kivoja ravintoloita.

    Mäkkäriin on myös kävelymatka :)

    Ruoka oli melkein samassa hinnassa kuin Suomessa, mikä voi vaikuttaa päätökseen puolihoidosta.

    VastaaPoista
  23. Ihanaa kiitos vastauksesta! Voi olla että kallistutaan puolihoitoon, olisipa sekin sitten kokeiltu.
    Tunnut tietävän paljon, niin kysäistäänkin nyt tätäkin. Ajateltiin käydä Petrassa, mutta koska suomalaiset matkanjärjestäjät veloittavat melkoisesti retkestä, ajateltiin että jos kokeiltaisiin omatoimisesti. Eli taksi Jordanian puolelta ja menoksi. Meneekö siinä rajalla vain ikuisuus niiden passien kanssa, suunniteltiin ihan vain päiväreissua. Ja kuulitkos mistään mitähän se taksi mahtaisi maksaa. Eikös se Petra kuitenkin ole näkemisen arvoinen paikka.

    VastaaPoista
  24. Petra-retki oli hieno! Suosittelen kustannuksesta huolimatta. Me otimme retken suoraan matkanjärjestäjältä.

    Blogikirjoitukseni perusteella ajomatkaa rajanylityspaikalta Petraan on noin puolitoista tuntia. Joten ihan lyhyestä matkasta ei ole. Mitään aavistustakaan ei ole taksikustannuksesta. Retkelle joutuu varmasti ottamaan kuljettajan koko päiväksi.

    Petran sisäänpääsy oli 95 USD. Muistaakseni lapset pääsevät ilmaiseksi. Ei ehkä koske enää 8-vuotiasta.

    Rajamuodollisuudet olivat aika sujuvat, vaikka luukkuja jonotettavaksi oli monta. Ilmeisesti siinäkin on jommalla kummalla puolella joku rajanylitysmaksu.

    Petraan kannattaa varata käteistä myös kolikkoina ja pieninä seteleinä esim. juomista ja matkamuistoja varten. Siellä kelpasi varsinainen valuuttojen kirjo: dollari, eurot, shekelit jne.

    VastaaPoista
  25. Ainiin, Petran kuvat löytyvät tästä
    http://pikkukepponen.blogspot.fi/2013/01/petra.html

    VastaaPoista