15. tammikuuta 2012

All inclusive hotelleista

Olen ollut muutaman kerran all inclusive hotellilomalla, osa kerroista kaksin miehen kanssa ja osa lasten kanssa. Matkat ovat olleet Aurinkomatkojen ja Finnmatkojen. Ensimmäinen all inclusive matka valikoitui sen takia, että olimme häämatkalla Meksikossa ja hotelli oli niin houkutteleva kokonaisuus. Pakettihomma siis toimii aikuisillekin, vaikka todennäköisesti valitsisin aikuisten reissulle jonkin muun vaihtoehdon. Pienten kanssa matkustaessa olen erittäin tykästynyt näihin all inclusiveihin. Pääasiallinen syy on helppous! Haluan päästä lomallani mahdollisimman vähällä vaivalla ihan kaikessa. Jos lapset viihtyvät, niin äitikin viihtyy :)

Alla on kuvia Gran Canarian Puerto Ricon lomalta. Hotelli oli maisemien puolesta aivan upea. Mutta tästä kerrasta opin tarkastamaan, että ovatko uima-altaat lämmitetyt vai ei.




Lasten kanssa matkustaessa olemme siirtyneet Finnmatkojen asiakkaiksi. Valintamme on Blue Village hotelli Etelä-Teneriffalla. Olemme olleet täällä kahdesti *klik*. Hotelli on kauempana kaupungista, kauniilla ja aurinkoisella paikalla.

Kyseisen paikan plussat:

+Lapsialennus ja isot huoneet
Meidän 5-henkinen perhe ei mahdu kaikkiin hotellihuoneisiin, monesti vaihtoehdoksi jää huone/huoneisto neljälle ja yksi lisävuode. Tuolloin kahdesta lapsesta menee täysi hinta. Monissa Blue Villageissa on isoja perhehuoneita, joissa lapset saavat -50% alennusta. Valitsemassani hotellissa on tosi tilavat perhehuoneet: 1mh, olohuone, wc ja kylpyhuone (wc, amme, suihkukoppi). Valitettavasti kunnon merinäköalaa ei saanut lisämaksustakaan.

+Ruokaa ja juomaa on saatavilla lähes aina
Lasten kyvyt ravintolan ja ruuan valintaan ja annoksen odotteluun ovat vielä heikot. Buffet pöydästä he voivat maistella mielensä mukaan. Meillä armeija marssii vatsallaan, eikä vielä voida kierrellä ravintoloissa -eikä Kanaria mikään kulinarismin mekka olekaan. Kaksi isointa osaavat hakea itse limsan baarista. Näppärää. Ruoka hotellissa on hyvää. Toisen viikon kohdalla voisi kyllä jo alkaa tympimään ikuinen buffet.

Lettuja aamupalaksi :)

+Lämmitetyt altaat
Poikien kanssa ei vielä voi olla turvallisesti tuulisilla, aaltoisilla ja täysillä rannoilla. Siksi hyvät uima-altaat ovat meille aivan must. Ja niiden on oltava lämmitettyjä. Plussaa lomakohteellemme vielä allasvahdista, mikä lisää turvallisuutta ja katkaisee isompien lasten mahdolliset hölmöilyt. Hyvä lastenallas.



+Ei autoliikennettä
Rauhallinen rantabulevardi kävelyyn, mutta ei autoliikennettä

+Lastenkerhot
Pojat ovat molemmilla reissuilla käyneet lastenkerhossa. Vanhemmat kiittävät 10 vapaasta tunnista. Pojat ovat viihtyneet hyvin ja löytäneet nopeasti kerhosta kavereita, joiden kanssa leikit jatkuvat altaalla tai leikkipaikalla

Super Kids kerholaisia

+Leikkipaikka ja lastenohjelmat
Jos energia ei kokonaan purkaudu uimalla, tarjolla on leikkipaikka ja erilaisia aktiviteetteja etenkin lapsille: pelejä, jalkapalloa, laseraseammuntaa, pellejä ja tietenkin Bamse-hahmot.

Köydenvetokisa: lapset vastaan Bamse

+Ei kauppoja eikä sisäänheittäjiä. Ei tarvitse montaa kertaa päivässä jankata, että nytkään ei osteta mitään :)

+Muita lapsia

+Lähellä upeat kalliot, joiden koloista löysimme merisiilejä, kaloja ja pikkurapuja



+ Mielenkiintoisia retkikohteita: Teiden tulivuori, La Gomeran saari, eläintarhoja ainakin kolme. Paljon kauniita paikkoja.


Näkymä Los Gigantesista kun aurinko laskee La Gomeran saaren taakse

Tokihan tällaisessa lomailussa on omat huonotkin puolensa:

- Ruokailuissa paljon ihmisiä, kova meteli.

Ruokasali tyhjänä

- Hotelliloma. Ostoksille, huvituksiin, nähtyvyyksiin jne on erikseen lähdettävä.

- Ei varsinaista yöelämää. Toki hotellissa on baarit, mutta ymmärtääkseni meno siellä on hiljaista. Itse en tiedä siitä mitään, koska olen ollut aina klo 22 viimeistään sängyssä.

- Asiakaskunta koostuu pääosin lapsiperheistä ja eläkeläisistä. Jos olisin menevä sinkku, niin mua ei ehkä saisi moiseen seuraan edes maksamalla

- Pitkä lento (6t/6,5t). Siinä on vilkkaille pojille istumista. Tänä vuonna matka meni suht kivasti Nintendojen, Star Wars puuhakirjojen ja legojen voimalla.

- Sää voi olla epävarma. Tosin itselleni ei ole ikinä sattunut huonoa säätä. Lämmintä on aina ollut 20-23 ja aurinko on paistanut.

***

Kaksi ystävääni on lomaillut Rhodoksella Blue Villagessa *klik* ja ovat kehuneet kovasti. Jos itse lomailisin kesällä ulkomailla valitsisin ehdottomasti all inclusiven ja hotellin, josta saa lapsille uimakoulun. Me lomailemme kesäisin kotimaassa, joten keskityn haaveilemaan talvimatkoista. Ehkäpä tänne parin vuoden päästä: *Hurghada*.

Itselläni on Tjäreborgin tarjonta kokonaan läpikäymättä, enkä ole heidän matkoillaan käynyt sitten 80-luvun. Tjäreborg tärpit olisivatkin tervetulleita.

11 kommenttia:

  1. Hyvä raportti, tällaiset ovat tosi tervetulleita! Kiitos!

    Meillä on vielä käymättä ulkomailla Ruotsia kauempana lasten kanssa. Tai olimme me puolivuotiaan Isosiskon kanssa Bretagnessa, mutta sitä ei pieni tietenkään muista.

    Mietimme kovasti, minne mennään ekalle reissulle. Kumpikin tyttösistä haluaisi lentokoneeseen. No, jos saisi tuhlaamisen kuriin, niin jäisi jotain säästöönkin, että pääsisi näyttämään ipanoille suurta maailmaa...

    Sitä odotellessa ammennan näistä sinun raporteistasi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teidän kokemuksista. Me käytiin marraskuussa Teneriffalla ja lapsia matkassa myös 3 kpl ( -04,-06 ja -08 ). Meillä ei ollut all inclusive ja tuskin tulee seuraavalla kerrallakaan olemaan. Meidän kokemusten perusteella ei tarpeellinen. Kaikissa ravintoloissa lasten menuut joten syötävää kyllä löytyi kaikille eikä missään tarvinnut kovinkaan kauan odottaa ruokaa. Meidän lapset viihtyi jopa paremmin rannalla kuin hotellin altaalla. Osasivat kyllä varoa aaltoja ja leikkivät paljon hiekassa. Toki toinen meistä vanhemmista seisoi kokoajan vieressä vahtimassa, mutta tasasempi rusketushan siinä sai :-)Meillä oli auto vuokrattuna 3 päivää jolla kierrettiin saarta. Ainoat kinastelut koko matkan aikana oli juuri pari kertaa autossa, mutta onneksi oli iso 9 hlö:lle tarkoitettu auto joten paikkoja vaihtamalla saatin rauha maahan. Lennot sujui hienosti. Jokaisen repussa pari uutta lelua, kyniä, paperia, tarroja ja pari kirjaa. Kannettavasta katsottiin myös elokuvia. Teneriffa on kiva kohde. Suosittelen minäkin ja ilman all inclusive pärjää myös lapsiperhe vallan mainiosti.

    VastaaPoista
  3. Olipa mukava lukea kokemuksiasi! Mekin olemme lähdössä helmikuussa Teneriffalle ja all inclusive hotelliin. AI hotelleissa ollaan oltu lasten kanssa (3v ja 5v) ennenkin ja toimiviksi ollaan todettu. Aikuisporukalla en ottaisi AI:ta. Meidän hotelli on nyt Americasin keskustassa, joten hotellillekaan ei tarvitse juuttua. Myös auto tullaan vuokraamaan. Tjäreborgia ollaan myös joskus käytetty, joskin silloin on otettu vaatimattomampia hoteleita.

    VastaaPoista
  4. Hei!

    Löysin (eka kertaa) blogiisi kiinnostavan otsikon ansiosta :)

    Me ollaan parin kk päästä lähdössä eka kertaa lasten kanssa (pojat -99, -02 ja -07) ulkomaille ja juurikin tuonne Teneriffalle. Taitaa koko perhettä jännittää enemmän tai vähemmän :-/ Pojat eivät olekaan aiemmin lentäneet, mutta odottavat kyllä matkaa kovasti.

    Saako udella miltä kentältä lennätte? Meillä suora lento Oulusta ja matka kestänee lähemmäs 7 tuntia. Tosin tutut sanovat matkan olleen yleensä 6 tuntia (?)

    Me emme katsoneet tarpeelliseksi tuota AllInclusivea. Eka ajatus oli, että sittenhän sitä on kiinni hotellissa koko loman ajan, kun pitää lähes 24/7 istua ruokapöydässä ;) Haluamme liikkua ympäristössä mahdollisimman paljon ja syödä erilaisissa paikoissa. Mitään eksoottisen ruuan ystäviä emme kyllä välttämättä ole :)

    Lisäksi luin juuri hotellimme arvosteluista/asiakkaiden kommenteista, että monikaan ei ollut tykännyt tuosta hotellin ruuasta ja oli Allinclusivesta huolimatta käynyt toisessa ravintolassa syömässä!

    Meidänkin hotellissa on ainakin yksi altaista lämmitetty. Muistaakseni 24 astetta. Eikö tuo muuten ole aika kylmä..? Eikö ainakin täällä Suomessa ole kylpylöiden altaissa vesi jopa 32 asteista?? Ja miten siellä meressä voi tareta uida, jos lämpötila on päivisin keskimäärin 22 ja yöllä 16..??

    Huh, no harjoitellaan nyt. Jospa sitten seuraavalla reissulla ollaankin jo viisaampia :D

    t. mami75

    VastaaPoista
  5. Ja Finnmatkat meilläkin siis matkanjärjestäjänä!

    t. mami75

    VastaaPoista
  6. Leonida: Kiitos. Tyttöset ehtivät vielä monta kertaa lentokoneeseen ja maailmalle, mutta onhan se lomamatkailu aika mukavaa (tai ainakin minusta on).

    Anonyymi: Nykyisin on mukavasti erilaisia vaihtoehtoja, kun ne tarpeet ja toiveet voivat olla samankokoisella ja suht samanikäisilläkin lapsiperheillä kovin erilaisia. Meille all inclusivea ja uima-allasta teille rantaa ja ravintoloita :) Meillä mies koki kauhunhetken rannalla, kun kuopus katosi. Mies ei siis muuta tehnyt kuin vahti lapsia (meillä ei yksi vahti riitä). Veljet antoivat vihreellistä tietoa, että kuopus on vedessä. Juoksin aika kovaa rannan halki, kun tajusin mitä on tapahtunut. Mies ehti heittää kännykän pois ja kahlasi kauhuissaan vedessä.


    Virve: Mukavaa reissua teille! Autonvuokraus olisi minustakin ihanaa. Meidän lapsilla on matkapahoinvointi, joten autoilunkin suhteen odotellaan tulevia vuosia. Viimeinen oksennusepisodi oli taksissa vuosi sitten Teneriffalla, joten helpottamaan päin on homma. Matkaseurallamme oli auto pari päivää. Pari kertaa olin lyhyemmällä reissulla mukana, mutta Teidelle saakka en päässyt. Autoilevat (tai muuten retkeilevät) pääsevät nauttimaan täysillä saaren luonnosta ja upeista maisemista.

    Mami75: Me lennämme Helsingistä. Matka-aika on reitistä ja tuulista riippuen 6-6,5t. Mennessä lentoaika oli 6t 40min, paluulennolla 6t. Oulu varmaan lisää matka-aikaa vajaan puolituntia?

    Itsekin teidän poikien ikäisten kanssa varmaan valitsisin jonkin muun kuin all inclusiven, koska tuon ikäiset varmaan tykkäävät illalla kävellä kaupungilla ja osallistua ravintolan valintaan. Se on kurjaa, jos maksaa ruuan koko reissuksi ja se on huonoa. Meille sattui kerran Italiassa puolihoito, jonka illallinen oli aivan surkea. Ihan uskomatonta oli, että kaupungissa oli vielä todella hankala löytää ravintoloita. Teimme paljon retkiä junalla elimme viikon aamiaisella ja aseman läheisen voileipäbaarin (josta myyjät vilkuttelivat meille kun kuljimme ohi) antimilla :)

    Meidän hotellissa uima-altaan vesi oli 24-26 asteista, samanlämpöistä on monessa tavallisessa uimahallissa. Minä tarkenen moisessa vedessä hyvin puoli tuntia, jos en matkaa ui. Esikoinen tarkee pari tuntia. Äkkiä siinä auringossa lämpenee. Hotellin lämmittämättömässä altaassa vesi oli 18, enkä iljennyt edes kastautua. Pojat uivat meressäkin, vesi oli varmaan noin 20.

    Las Americasissa on muuten sukellusvene, joka tekee opastettuja retkiä. Varmaan sikakallista lystiä, mutta heti ajattelin, että jos tullaan vielä poikien kanssa, kun ovat isompia, niin sen haluaisin kokea.

    Hyvää matkaa teille!

    VastaaPoista
  7. Kiitos tietopaketista! Tällainen all inclusive on mulle ihan uutta, tai siis olen kuullut siitä puhuttavan, mutten koskaan itse osallistunut.

    Nopan syntymän jälkeen ollaan reissattu tosi vähän. Varmaan vaikuttaa myös se että Eppu on koulussa. Pari kertaa käyty Ruotsin risteilyllä, ja kerran Tanskassa.

    Ennen Nopan syntymää ja Epun koulua reissattiin suht paljon. Ja usein Eppu pääsi myös isovanhempien kanssa viikon lomille aurinkoon. Meidän perheen omat reissut olivat yleensä rinkka selkään-meiningillä. Kun Eppu oli 3v, oltiin pisimmällä 2,5kk reissulla, eikä ollut edes kärryjä mukana. Silloin mentiin reittiä Ruotsi-Espanja-Portugali-Espanja-Marokko-Espanja-Ranska-Saksa-Puola-Liettua-Latvia-Viro ja takaisin kotiin.

    VastaaPoista
  8. Vera: Mun on tehnyt koko elämäni mieli tuollaiselle rinkka selässä reissulle, mutta täytyy tunnustaa, että nykyisin olen aivan liian mukavuuden haluinen sellaiseen. Puhumattakaan siitä, että mukavuudenhaluni taipuisi reissuun lapsen kanssa. Mutta ajatuksena kutkuttava. Oliko teillä hyvä reissu tuon 2,5kk kiertomatka?

    VastaaPoista
  9. Meidän vanhempi poika on äärimmäisen sopeutuvainen ja hyvä matkustuskumppani, ollut jo pienenä. Ainoa oli, että ei tainnut suostua syömään oikein muuta kuin sämpylöitä, ranskalaisia ja kananmunaa koko reissulla. Sillä oli selässä oma pieni reppu, jossa kantoi tärkeät tavarat ja aarteet.

    Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että reppureissaaminen ei varmasti sujuisi meidän nuoremman pojan kanssa. Se ei todellakaan pysy porukassa kävellessä, ja on niin itsepäinen että haluaisi esim bussissa oman penkin (mikä ei siis esim Marokossa ole mahdollista alle 4v lapselle paikallisissa busseissa). Marokossa myös vuokrattiin pieni auto, ajeltiin ympäri maata ja asuttiin myös siinä autossa, Eppu nukkui yöt hattuhyllyllä tai takapenkillä. Tämä ei myöskään onnistuisi Nopan kanssa ikipäivänä. Osa matkasta asuttiin teltassa esim Portugalissa, se voisi myös olla vilkkaan lapsen kanssa hankalaa.
    Rankka hetki koettiin kun koko perhe sairastui punatautiin, aikuisilla se meni ohi noin 12h, Eppu sairasti neljä päivää ja kuihtui ihan pienen kummituksen näköiseksi. Vietiin se tosin lääkäriin, mutta lääkäri ei puhunut englantia eikä me portugalia, joten ei varmaankaan saatu ihan parasta mahdollista hoitoa.

    VastaaPoista
  10. Vera: Aika extreme reissu teillä on ollut. Meillä tuollainen ei varmaan olisi onnistunut kenenkään lapsen kanssa. Piti Wikipediasta ihan tsekata punatauti, kun se jotenkin kuulosti sellaiselta, mikä voi viedä hengen mennessään. Vaikka se ei sitä nykyisin juuri tekään, niin en kyllä haluaisi punatautia kokea. Hyvä että Eppukin selvisi.

    VastaaPoista
  11. Kattava tietopaketti, kiitos :) Mä haluisin joskus kokeilla lasten kanssa tollasta, mutta etelään en mene, ennenkuin kaikki osaa uida hyvin, Mun hermo ei kestä.Ihan vatsaan sattui kun luin teidän lapsen ehkä kadonneen mereen :(

    Meillä parhaiten toimii noin lento/auto/mökkilomat. Muuta en vielä uskalla edes ajatella. On paljon ohjelmaa, mutta ei aikatauluja eikä tarvitse paikallaan päivystää eli altaan reunalla. Ehkä viiden vuoen kuluttua meitäkin nähdään "kohteessa" :)

    pinkki

    VastaaPoista