11. tammikuuta 2012

Levänneenä

Loma on takana päin. Loma tuli todella tarpeeseen ja olisi se voinut kestää vielä toisenkin viikon.  Viikko aurinkoa, valmiiseen pöytään astumista ja aikaisin nukkumaanmenemistä tekee ihmeitä. Päivän kruunaa auringonlaskussa siemaillut cavat ;)  Samalla tuli viikon mediatauko. Hotellissa nimittäin ei ollut wlania edes maksullisena muualla kuin aulassa, jossa ei edes ollut tarjoilua.

Helpoissa puitteissakin lomailu kepposkolmikon kanssa käy välillä työstä. Pojat olivat niin innoissaan ja riemuissaan kaikesta, että joka paikkaan piti kulkea juosten ja kaiken olisi pitänyt tapahtua mieluiten heti. Ja kun vahdittavia on enemmän kuin vahteja, niin kaikenlaista meinaa melkein tapahtua. Onneksi sentään vaan melkein.

Sää suosi meitä jälleen. Päivän lämpötilat olivat noin 22 ja aurinko paistoi. 26 asteissa altaassa kelpasi perheen polskia. Uiminen ja vesileikit olivatkin matkan pääasiallinen ohjelma. Illalla altaasta nousi kurttuisia lapsia. Poistuimme hotellialueelta kävelyretkien verran ja kerran kävimme läheisessä kaupungissa rannalla ja apinapuistossa. Muuten pötköttelimme "eristyksissä" hotellialueella. Pojat kävivät matkanjärjestäjän maksullisessa lastenkerhossa ja tykkäsivät.

Poikien matkat kohokohdat:
Yleisesti: vesileikit ja apinatarha

-Esikoinen oppi uimaan. Taito on ollut pitkään lähellä ja nyt se sitten aukesi.
-Kuopus: apinatarhassa pojat innostuivat kesyistä eläimistä niin, että retken päätteeksi kiipesivät apinoiden seuraksi puuhun (luonnollisesti kielloista huolimatta). Pieni marakatti pelästyi isoja kavereita ja pissasi kuopuksen päälle. Onneksi oli pieni apina. Mutta tämä oli matkan kohokohta.
-Keskimmäinen: parasta oli se pallontökkimispeli (eli biljardi)

Isän:
10 tuntia lapsivapaata aikaa, lumumbat ja apinatarha.
Isän loman antikliimaksi oli kuopuksen hetkellinen katoaminen täydellä rannalla ja veljien täysin virheellinen tieto, että kuopus oli vedessä viimeksi.

Äidin:
Upeat merelliset maisemat,  kuoharit, 10 tuntia lapsivapaata aikaa ja apinatarha
Antikliimaksi oli ehkä se rantakävelyreissu, jolla pojat päätyivät uimaan vaatteet päällä mereen ja laavahiekan poisto vaatteista osoittautui varsin tympeäksi ja pitkäksi urakaksi.

Kiinnostaako lukea enemmän hotellista ja all inclusive lomapaketeista? Apinatarhasta pitänee joka tapauksessa kirjoitella itselleni muisiin.


 Hotelli vastapäisiltä kallioilta kuvattuna

Viimeinen kerta kellukkeilla

Jos ui vaan 5 tuntia päivällä, pitää polskia vielä 1 tunti ammeessa

Rannalla

Kieli poskessa pallontökkimispeliä :)

 Iltadrinkkimaisemat

Rantakatu

11 kommenttia:

 1. Ooh! Ihania kuvia. Pitää kertoa ehdottomasti enemmän. Ihan mistä vaan matkaan liittyvistä asioista. Jotta näen lisää kuvia. Ja kyllä ne all inclusive-kokemuksetkin kiinnostavat;)

  Osaan kuvitella tunnelmat tuon antikliimaksin aikana...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin, Kepposka!

  Teillä on ollut juuri sellainen ihana perheloma, josta haaveilen. Siis sellainen, jossa ollaan lämpimässä paikassa huoletonna koko perhe mukavaa pitämässä siten, että kumpikin vanhemmistakin saa välillä olla hetken omilla teillään... :)

  Joo, inclusive kiinnostaa muakin. Ja minä meinasin pissata housuuni, kun luin tuosta apinan pissipaikasta. Hurjan hauska juttu luettuna, vaikka kuopus saattaisi olla eri mieltä...

  Nähdäänpäs taas pian!

  VastaaPoista
 3. Ah, ihana kesà!!!! Upea loma teillà on takana. Tuollaiset lapsiparkit on kyllà niin vanhempien pelastus! Màkin olisin kyllà saanut aikamoisen slaagin jos olisin tajunnut kadottaneeni lapsen rannalla...pelottavaa.....toivottavasti tuo hetki oli vain murto-osasekunnin pituinen!
  Vàhànkò nauroin tuolle apinanpissauskohtaukselle, hehehe...kiva ettà se oli parasta eikà loman huonointa antia :D
  Niin ja onnea esikoiselle uimataidon oppimisesta :D :D :D

  VastaaPoista
 4. Mieletöntä! Mahtavalta kuulostaa ja lisää haluan ehdottomasti kuulla!

  Pitäisköhän meidänkin perheen rohkaistua lähtemään? Lähinnä se on kyllä ollut sellaista saamattomuutta. Nyt odotellaan vaan, että 2,5-vuotiaan käsittämätön uhma helpottaa, että voidaan matkustaa kauemmaksi kuin Selloon (joka sekin on extremeä).

  VastaaPoista
 5. Minäkin tahdon lisää!! Itse en saa lähteä etelän lämpöön ennen kuin tutkintotodistus on kädessä (hirmuhuonoja sääntöjä olen itselleni keksinyt :p) niin ihanaa lukea muiden lämpöisistä lomista!!

  Ja kaikki sympatiat kyllä Kepposkavanhemmille, voin vaan kuvitella kuinka tyhjää lyö kun lapsi katoaa. Kerrankin saan sanoa että onneksi mulla ei ole lapsia... :p Ja ihanihanaa kaikille, että katoamistemppu ei ollut kuin hetkellinen <3

  VastaaPoista
 6. Kerro, kerro! Nimenomaan all inclusive lomailu on lapsiperheenä se ainoa järkevä (minun mielestäni). Meillä ainakin edellisellä lomalla söi kaikki lapset ilmaiseksi kun vanhemmilla oli all incl. 9 hlön ateriat juomineen 600 euroa. Ei paha viikon lomalle.

  VastaaPoista
 7. Laura (+muut kommentoijat): Kirjoittelen jossain välissä enemmän all inclusive matkapaketeista, muutamat kaveritkin ovat niitä suosineet.

  Leonida: marakatin pissa oli kuopuksen matkan kohokohta :) Ilonsa kullakin.

  Ciacy & Haltiakummi: olin itse etsimässä suihkuja rannalta kun kuulin miehen huutelevan kuopusta ja kysyvän lähellä olevilta ihmisiltä, että ovatko nähneet blondia pikkupoikaa. En tiennytkään juoksevani niin kovaa pehmeässä hiekassa. Onneksi siinä vaiheessa kaveri jo löytyi.

  Mirka: Viime reissulla meidän kuopus oli 2v ja sekin reissu meni ihan mukavasti. Lyhyemmät lentomatkat olisivat kyllä tervetulleet.

  Iina: Teillä on ollut hyvä all inclusive diili. Minä tykkään siitä sen helppouden takia.

  VastaaPoista
 8. Teilläpä on ollut mukavan näköinen loma =) tollaset lapsikerhot on kyllä hyvä juttu, saa vanhemmatkin vähän omaa aikaa lomalla. Ei ole meinaan aina ihan pelkkää lomailua se lasten kanssa reissaaminen =)
  Apinat ja pissa on pettämätön yhdistelmä. Meillä muistellaan vieläkin Kolmårdenin matkaa vuodelta 2007, kun simpanssi pissasi käteensä ja joi omaa pissaa. Tämä on jopa saatu taltioitua (hitti)videolle.

  VastaaPoista
 9. Ihanan lomaisia kuvia. Missä muuten lomailitte??
  Itse palasin juuri Kuubasta, siellä seurustelin kaksi viikkoa kokospähkinöiden kanssa... ;D

  All inclusivet on ihan huippuja lapsen/lasten kanssa matkustaessa.
  Meillä on jo pariin otteeseen ollut hotelli sellaisella sijainnilla, että järki olisi lähtenyt, etsiessä ravintolaa nälkäisen lapsen kanssa...

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia pojistasi... varsinaisia säihkysilmiä :).
  Upean kutsuva kuva tuo ilmeisesti hotellialueelta otettu iltakuva, jossa vesi altailla on tyyni...tekisi mieli pulahtaa veteen!

  VastaaPoista
 11. Koo: Oijoi, mun olisi aina tehnyt mieli käydä Kuubassa, mutta ei ole tullut lähdettyä. Vielä pitkän aikaa lentomatka on meidän lapsille liian pitkä :( Postaa nyt jotain ihmeessä Kuubasta, minua kiinnostaisi kuulla.

  Eloise: Kiitos.
  Iltakuvat ovat hotellilta ja viereiseltä rannalta. Oli meidän tarpeisiin just sopiva paikka.

  VastaaPoista