1. joulukuuta 2011

Hauskaa, helppoa, hintavaa

Lasten synttärijuhlat ovat olleet tämän sairasteluputken takia vastatuulessa. Jo yhdet juhlat piti siirtää. Koska flunssa on siirtynyt perheen aikuisiin, oli syytä tehdä 7v (+3v) juhliminen mahdollisimman helpoksi ja viettää ne Hoplopissa.

Itä-Helsingin Hoplop on vielä uudehko ja siisti ja tänä iltana siellä oli todella tyhjää. Ihan kuin paikka olisi ollut vain meitä varten auki :) Pojat viilettivät 2,5 tuntia tukka putkella. Henkilökuntakin ihmetteli, että eipäs pojille maistunut juurikaan tarjoilu. Limsa ja jätski sentään kelpasivat. Mutta eihän sitä ehtinyt pöydän ääressä istumaan. (Nälkäiset äiti ja isi ovat täyttäneet vatsansa hodareilla ja popcornilla). Palvelu oli todella ystävällistä ja tehokasta. Palvelu oli todellakin niin hyvää, että kotona piti laittaa kirjallista palautetta. Jos samaan aikaan olisi ollut kolmet synttärit ja tupa täynnä muutenkin lapsia, mielipiteeni voisi olla toisenlainen.

Pojilla oli tosi kivaa. Juhlien järjestäminen ei voi mennä helpommaksi. Varaa ja ilmesty paikalle. Pojat ovat sen verran isoja, että riittää vähän vilkuilla perään tai voittaa kaikki pöytäkiekossa. Ja napsia salaa lapsille tarkoitettuja herkkuja :)

Kalliiksihan tuollaiset juhlat tulevat. Sen verran olen jo saanut lastenkutsuja pitää, että jos kustannusta ei tarvitsisi miettiä, niin voisin ulkoistaa tulevien vuosienkin lastenkutsut. Kustannuksen lisäksi mietin myös sitä, että en halua "hemmotella" lapsiani liikaa. Minusta juhliksi riittää se, että omaan kotiin voi kutsua muutaman kaverin. Pöytään laitetaan mukavaa napostelemista ja kohtuudella herkkuja. Sitten leikki tai kaksi, ehkä ongintaa tai vastaavaa ja that's it. Ei tarvitse olla teemaa, sirkustemppuja tai ponia ;)

Tämän jälkeenhän Hoplop-synttäreitä osaavat pyytää pienemmätkin joten uusintakierros lienee jossain vaiheessa odotettavissa.

Jäätelöpallokakku
Todella näppärä "kylmävaraaja" lautanen, jolla jätski pysyi ja pysyi kylmänä


Posket punoittavat ja pieni hiki on jo pinnassa 7v sankarilla

Esikoinen ja keskimmäinen pelaavat

Perheen miehet

3v synttärisankari
Se, että vain isoveli sai kutsua kavereita juhliin ei kuopusta haitannut.
Hän nimittäin salakuljetti tyttöystävän bileisiin -ihan oikeasti :)


Joulusukka on laitettu paikalleen ja kalenteri potkaistu käyntiin lueskelemalla Kunnaksen Joulupukki-kirjaa. Onneksi enää päivä ja sitten koittaa viikonloppu. Lepo tulisi nyt niin tarpeeseen.

3 kommenttia:

 1. Ovat kyllä varmasti kätevät tuollaiset pakettisynttärit! Saa vanhemmatkin vähän huilata =) täällä maalla ei ole tollasta vaihtoehtoa, on vaan kestettävä hulinaa kotona ;)
  muuten olen myös samaa mieltä siitä, ettei synttärit tarvitse tosiaan olla mitkään älyttömät tapahtumajuhlat. Kaverin pojalla oli viime kesänä synttärit joissa oli PALJON ohjelmaa, oli ongintaa, karkkisadetta, mönkijä-ajelua ja poniratsastusta sun muuta. Itse päivänsankari kuitenkin mökötti läpi koko juhlat, kun oli kuulemma ihan tyhmät juhlat =)

  VastaaPoista
 2. Meillä just tänään 10v synttärit Hoplopissa:) sillä erolla, että ipanaiset haluavat käydä Mäkkärissä syömässä. 8 vierasta ja 4 omaa, mutta tällä hetkellä ei kiinnosta pitää kotisynttäreitä ja laskeskeltiin, että tuleehan ne laipomukset+muut tykötarpeetkin hintoihinsa.
  Tessa ja Senni tulee vähän jöötä pitämään jos meille tulee lähtö synnärille, viime yönä käytiin jo koeajelulla Lahdessa; 60km päässä kahvilla ABCllä:D

  VastaaPoista
 3. Vera: Ulkoistaminen on kyllä kätevää. Todella kova kiusaus on järjestää jatkossakin ulkoistettuja juhlia. Kokemuksen perusteella meillä oli 6v juhlat kovaa hulinaa, ehkä keskimmäinen saa silloin Hoplop-bileet.

  Annu: Toivottavasti oli vielä ABC:llä sentään tuoreet munkit tiskissä yöaikaan :) Teillä on nyt jännistys melkein huipussaan. Ihan varmasti tuossa tilassa ulkoistaisin kaiken.

  Meillä jos itse järjestää synttärijuhlat, niin lasten tarjoilulle ei tule juurikaan hintaa. Kukaan ei nimittäin malta syödä juuri mitään :) Pari kertaa vaivauduin tekemään tarjottavaa, mutta kun miehen kanssa syötiin nakkipiiloja ja rieskarullia kaikiksi aterioiksi seuraavat päivät totesin että 2 * pakkkaus sipsejä, popcornia, joku kasvis, karkkia ja keksejä riittää. Limsat ja jätskit päälle. Siihen nähden tuo alkaen 20€ per lapsi juhlat on mielestäni kalliit. Mutta ihanan helppo ja sankarille mieleinen.

  Hauskoja synttärijuhlia teidän 10-vuotiaalle!

  VastaaPoista