30. joulukuuta 2011

Vuoden parhaat kuukausittain

Vuoden viimeiset päivät ovat olleet hieman hermoja koettelevia. Lasten piti päästä mummolaan hoitoon ja minun piti sinä aikana hoitaa tehokkaasti yksi isompi työjuttu valmiiksi ja sitten loppu sillisalaatti. Mummolasta meni sähköt Tapaninpäivänä ja siten myöten vedetkin, kun kaivon pumppu ei saa sähköä. Tässä sitä on nyt sitten yritetty miehen kanssa vuorotellen tehdä hommia ja paimentaa nahistelevaa katrasta. Muutaman päivän päästä lähdemme reissuun ja kesäkamojen sijainnista ei ole vielä edes arvausta.

Hermo kireällä on hyvä muistella viime vuoden parhaita juttuja kuukausittain.

Tammikuu
Tammikuun huippujuttu oli helppo valita. Se oli Teneriffan perheloma. Ensi viikolla suuntaamme täsmälleen samaan paikkaan. Toivottavasti sää suosii meitä tänäkin vuonna. Tammikuun toinen unohtumaton juttu oli nielurisaleikkaus.Helmikuu
Helmikuun parhaimmaksi jutuksi valitsimme kaikki lumen. Vanhemmat myös pahimmaksi, koska lumitöitä riitti ja riitti ja olimme tosi ongelmissa lumen sijoittamisen kanssa. Helmikuu oli varsinainen ulkoilukuukausi. Kuvista muistimme, että esikoiselta lähti ensimmäinen maitohammas, joka oli suuri juttu.

Naapurin kanssa ulkoleikeissä

Maaliskuu
Maaliskuu oli sairastelukuukausi. Pelkkää flunssaa. Kuukauden parhaaksi valitsimme Kaapelitehtaan tapahtuman fillarikyydin. Loppusuoralla perheen materialisteilla oli ensimmäiset Ninjago-legot. Minulla oli myös oma paras juttu, olin askartelutapahtumassa.
Huhtikuu
Huhtikuussa tapasimme pitkästä aikaa ystävääni. Ensimmäistä kertaa tapasimme hänen poikansakin. Leikit sujuivat hyvin, vaikka lapsilla ei ollut yhteistä kieltä. Kovana kakkosena oli Sea Lifen retki.


Toukokuu
Omasta valinnasta ei ole epäilystäkään: Kroatian reissu. Lasten mielestä parasta oli keskimmäisen 4v synttärit. Etenkin kun veljetkin saivat pienet lahjat :) Kovana kolmosena oli esikoulun päättyminen.


Eskarin todistus

Kesäkuu
Ihan selvästi perheemme herää horroksesta kesäisin. Kesät ovat niin täynnä kaikkea ihanaa, että on vaikeuksia valita kuukauden kivointa. Kesäkuussa poltimme juhannuskokkoa mummolassa, esikoinen myi mehua pururadalla, uimme ja teimme esikoisen kanssa retken Porvooseen. Juryn puheenjohtajana valitsen Porvoon.


Heinäkuu
Suloinen lomakuumme oli täynnä lämpöä ja aurinkoa. Ihania kesämuistoja. Oli ihan huippuloma.

Keskimmäisen suosikki oli Savon reissu. Valinta mökin alla piilotelleen käärmeen ja autoradalla ajon välillä on tiukka. Ehkä sittenkin autorata.


Esikoisen suosikki oli Virtojen reissu. Sielläkin on erittäin vaikea valita, että oliko ehdoton kohokohta se iso ahven vai päivä kuopuksen kummeillä. Tiukan mittelön jälkeen Iso Ahven on voittaja :)Kuopuksen suosikki oli päivä kuopuksen kummeilla. Legot ja kalastus.


Äidilläkin on vaikeus valita. Ihania rauhallisia tuokioita rannalla, lasten riemua. Ehkä kuitenkin kärkeen kipuaa hetket ilman huoltovelvollisuutta, koska ne ovat niin harvinaisia. Lomaan mahtui tällaisia vuorokausia kaksi: Kätsyjen 24t askartelut Leonidalla ja 24t vapaa miehen kanssa, jolloin kävimme Suokissa kesäteatterissa ja ulkona syömässä.


Loman kurjimpia juttuja oli se, että mummilassa oli aivan järkyttävästi hyttysiä.Elokuu
Kesä jatkui vielä elokuussa. Kuukauden paras yökyläily hyvällä ystävällä lasten kanssa. Paitsi esikoisen mielestä kuukauden paras oli ehdottomasti oma kännykkä.Hauska juttu oli myös naapurin järjestämät lettukestit taloyhtiö lapsille. Pikaisen laskennan mukaan paikalla oli ainakin 28 innokasta herkuttelijaa.


Syyskuu
Syyskuussa vietimme perusarkea. Oma kohokohta oli Oktoberfest. Lasten varmaan tuliaiset :)

Lokakuu
Lokakuu oli kiireinen ja täynnä tapahtumia. Muun perheen ehdoton suosikki oli tietenkin Halloween. Esikoisen mielestä Halloween ja Joulu ovat yhtä hyvät juhlat. Äidin mielestä parasta oli reissu esikoisen kanssa Nizzaan. Aurinkoa ja valoa. Hyviä olivat myös metsäretket ja lyhyt askartelusessio Kätsyjen kanssa.Marraskuu
Marraskuussa alkoi flunssaputki, joka jatkuu edelleen. Vilkas lokakuukin vaati veronsa ja olo alkoi olla nuutunut. Parasta lasten mielestä oli tietenkin esikoisen ja kuopuksen synttärit. Toki ne oli äidistäkin kivat, mutta äiti olisi voinut viettää marraskuun talviunilla. Ehkä kuitenkin kaikken paras juttu oli se, että kuopus vihdoin puhumaan. Saman tien sijamuodoilla :)


Joulukuu
Kahdet marraskuisista synttärijuhlista jäivät joulukuulle, ne tietenkin olivat pojista kivoja. Ja ehdottomasti jouluaatto ja ne lahjat. 

Itse olen ollut koko joulukuun niin väsynyt, että tämä alkaa olla jo epätodellista. Meillä ei aikuisilla ole vielä ollutkaan joululomaa vaan se alkaa heti, kun saan viimeisen homman tehtyä. Ensi viikolla lähdemmekin sitten lämpimään lataamaan aivan tyhjää akkua. Ensin pitäisi varmaan ammuskella muutamat raketit.


4 kommenttia:

 1. Sattuipas noiden sähköjen kanssa sitten teille tosi huono tuuri!
  Ihania nuo vuoden jutut:)))
  Oikein mukavaa Uutta alkavaa Vuotta 2012 :) Niin ja kivaa reissua:)))

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana katsaus vuoden tapahtumista =) paras kuva on toi missä lapset ovat pelastusliivit päällä kylppärissä. (ja joo, ymmärrän että ollaan varmaan kalastusreissulta tulossa, mutta väsynyt äiti täällä hihittelee ajatukselle että oltais muuten vaan liivit päällä kylppärissä kalasangon äärellä)

  Meillä on kuopus myös tällainen hitaasti oppiva puhuja. Nyt se jo kommunikoi, eli käyttää sanoja, elekieltä ja jos en tajua niin raahataan äiti paikanpäälle ja näytetään et TOI! Välillä voi saada kaks sanaa peräkkäin (harvoin) ja monet sanat on sellaisia mitä ei perheen ulkopuoliset varmasti tajua. Esim aldi=tutti, apti=peitto, amni=tyyny (mistäköhän se edes repii noita?) Mutta eiköhän sekin puhumaan opi, jokainen omaa tahtiaan...

  Ja hyvää reissua teille myös!

  VastaaPoista
 3. Todella hieno kuvakavalkadi! Monta ihanaa matkaa on vuoteenne mahtunut. Itse tein samanlaisen viime uuden vuoden yönä, tosin vain kuvia selaamalla. Pitäisiköhän tänä vuonna tehdä sama juttu.. Kuvat on aivan ihana päiväkirja, niistä muistaa sellaisia asioita, tunnelmia, jotka muutoin unohtaisi.
  Iloja vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hilkka, Vera ja Eloise. Ja hyvää Uutta Vuotta teille.

  VastaaPoista