9. marraskuuta 2011

Joulukalenteri-projekti

Olen nainen, jolla on prioriteetit kohdallaan. Tärkeät ja isot asiat hoidan aina ensin *piste*. Jos ehdin, niin sitten voin käyttää aikaani vähemmän tärkeisiin asioihin.

*reps*
Tai voihan tuo olla tottakin. Silloin ongelmana onkin prioriteettien asetus.

Joka tapauksessa kaikeen kiireen keskellä, olen alkanut kasaamaan listaa asioista ja tavaroista poikien joulukalenteriin. Helpommalla olisin päässyt ostamalla 3 kpl Lego Star Wars kalentereita. Kauhukuvani onkin se, että pojat aloittavat järkyttävän marinan siitä, että kaupan kalenterin sijasta saatavat tyytyä äidin räpellyksiin. Paitsi että meidän kalenteri on äidin ja tonttujen yhteinen -ikinä ei etukäteen tiedä, että kumman vuoro on tarjota yllätys. Jos protestiäänet raikuu, syön kaikki herkut itse ja myyn lelut kirppiksellä.

Joulukalenterin rakennusta voit halutessasi seurata sen omalla sivulla. Linkki löytyy oikean sivubannerin yläreunasta tai tästä. Sivuun ei voi kommentoida, mutta jätä terveisesi tai ehdotuksesi kommentiksi vaikka tähän postaukseen. Ideat ovat tervetulleita.

Tällä hetkellä kalenterissa on puuhat. Krääsät listaan myöhemmin.

Jotain tällaista kenties :)

10 kommenttia:

 1. ihana riesa!

  Meillä vuodesta toiseen "Jaakko-tonttu" on tuonut jouluisia puuhia, leluja ja muuta jouluista lasten iloksi (ja äidin kauhuksi).
  Leipomisista saa vaikka kuinka monelle päivälle: tortut, piparit, pullat, karkit... Suosikki on ollut tonttujen iltapala: riisipuuroa ja omatekoiset tortut ja kaakaota. Yhtenä vuonna saatiin tonttulautaset sitä varten.

  Meillä sälä ja roipe kiertää vuodesta toiseen: muksut tietävät odottaa tiettyjä leluja, ja leikit on jo monta päivää aikaisemmin valmiiksi suunniteltu.
  Joululevyt tuo tonttu. Konserttiliput johonkin joulukonserttiin - tonttu samoin.

  Ja tärkeintä on ehdottomasti se, että kalenteritaskusta löytyy vain vinkki: yhteinen puuha tai päivän roina löytyy etsimällä vihjeen avulla!

  Sekä nykyisestä että entisestä blogistani löytynee vuosi toisensa perään joulukalenteririesaa. Minä kun en ole askartelija, niin emme ihan hirveästi(p)askartele, vaan pikemminkin häärimme keittiössä.

  VastaaPoista
 2. ai niin, tonttulakit tuo tonttu, joululevyt samoin, jouluiset sukat...

  Viime vuonna muksuilla oli minitekokuusi, johon aika ajoin tuli koristeita. Se ei kyllä meillä oikein toiminut...

  VastaaPoista
 3. Olipa mieletön kalenteri tuossa kuvassa :-D Noin isoista taskuista herää kyllä kovat odotuksetkin, heh.

  Juuri eilen katselin lelukaupassa Barbie kalenteria, hinta 24,90... Siinä olisi ilmeisesti mukana jotain tarvikkeita, ilmeisesti kenkiä tms, mutta silti. Satsasimme jo aiemmin Prinsessa kalenteriin 14,90, joten toivoa sopii ettei tyttö näe tuota Barbie kalenteria missään! Minulla on myös sellainen puinen lokerikko-kalenteri, jonne tonttu saattaa tuoda jonkun pienen herkun.

  Toivottavasti pojat tykkäävät äidin ja tonttujen yhteisestä kalenterista!

  VastaaPoista
 4. Marika: Kiitos vinkeistä. Kävin juuri lueskelemassa Jaakko-tontustanne. Meillä on sellainen joulusukka, johon voi tulla yllätys sellaisenaan tai sitten vinkki. Etsintähän on tosiaan lapsista kivaa. Nuo jouluisin kierrätettävät joulupehmet voisi olla ihan kova juttu meilläkin. Ne voisivat tulla tontuilta lainaan joulunodotukseen. Samalla voisin lisätä ne repertuaariini. Ja joulupuuro menee sinne ehdottomasti.

  Jassu: Jos mulla olisi yksi lapsi, niin varmaan tulisi Lego tai Barbie kalenteri. Mutta 3 kpl niitä. Ja se jatkuva tappelu, että kenen tavara tämä olikaan. Huh - ei ole mua varten :)

  VastaaPoista
 5. Meillä tuo joulukirja toimii vähän kuin kalenterina. Suklaakalenteri on sitten isille. Kiva kun teit oman sivun tästä, niin jään seurailemaan ja otan vinkkejä :)

  VastaaPoista
 6. Totesin tänä vuonna että me siirrytään ihan suosiolla joulusukkaan kalentereiden sijaan. Sinne voi sitten laittaa jotain oikeasti kivaa. Kaksikin 25 euron kalenteria tekee jo 50, sillä saa jo paljon sukan täytettä. Ja hyvä idea toi kommenteissa ollut, että siellähän voi tosiaan olla jotain tekemistäkin!

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihania juttuja olet ideoinut! Onkos se kalenteri jo koristeltu? Minä en ole edes aloittanut omaani, mutta päätin, että jos en ehdi, teen sen sitten ensi jouluksi ja ostan tänä vuonna kaupasta...

  Minulla oli ihan krääsämeininki, mutta osa ihan tarpeellistakin, kuten pinnejä ja hiuslenkkejä. :)

  Mutta kyllä nuo tekemiset lyövät laudalta krääsän! Tosin, joulukuussa, kun vietämme myös Isosiskon synttäreitä, ei ehkä montaa tekemisjuttua jaksa laittaa. Mutta kiitos ideoista, jotain niistä poimin matkaan (siis olettaen, että saan kalenterin koristeltua). :)

  VastaaPoista
 8. Vera: Joulusukkaan saa kyllä 50€ tosi hyvin täytettä. Etenkin Lego-ikäiselle. Ihan huvikseni katsoin, että mitä kaikkea saa alle 6€ pojalle BR-leluista ja osumia tuli 1800. Yllätyin. Ja isommat lelun voi jakaa monellekin päivälle.

  Leonida: Muutin suunnitelmia kalenterin suhteen. Ehdin tietenkin ostaa koristeet. Suurin osa tavaraylläreistä ei mahdu siihen. Aion käyttää viimevuotista joulusukkaa. Kalenterin koristelen kunhan vaan ehdin, ajattelin antaa sen tulevaisuudessa lahjaksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos joulukalenterikirjoituksesta. Lego Star Wars hahmo vinkki oli todella tervetullut. Meidän pojat myös himoitsevat hahmoja.

  t: Rusthollarin mamma

  VastaaPoista
 10. Onpa hyviä ideoita! Meilläkin on itsetäytettävä kalenteri.Ostin aikoinaan Coralille sellaisen narun jossa on 24 punaista sukkaa. Lasten lisääntyessä olen vain laittanut söpön vauvan villasukan kummallekin puolelle päivän numerosukkaa. Tähän mennessä on kalenterista tullut piparimuotteja (joita heti pääsi käyttämään), pieniä koristekuvioita (joita käytettiin kun askarreltiin joulukortteja, tukkajuttuja tytöille ja pojalle ranneke, sekä eilen karkkipäivänä pienet suklaapötköt.Tulosssa on ainakin ilmapalloja, kirpparilta ostettuja pikku figuureita, toiset piparimuotit ja jouluisia tarroja. Tällaisen kalenterin väsääminen on ehdottomasti vaivan väärti!

  VastaaPoista