6. maaliskuuta 2011

Metsolan traktoripojat ja Huimalan retki

Kuopuksemme tykkää ihan älyttömästi Metsolan traktorikankaasta. Itse pidän turkoosista. Olihan se sitten tilattava tuttua traktori-joustofroteeta uutuusvärissä turkoosina. Kangas ei minusta kyllä ole luonnonvalossa turkoosia vaan ihan selvästi petrooli. Yritin oikein kuvata värisävyä, mutta kuvissa väri näyttää monta astetta kirkkaamalta. Paidoista tuli joka tapauksessa pojille mieleiset. Metristä leveää kangasta riittää vielä esikoiselle etu- ja takakappaleet.


Sitten Catwalk kävelyä

Vertailukohteena muita turkooseja vaatteita ja housut joiden sävy on tumma petrooli.
Tuossakin kuvassa traktorijoustis on kirkkaampi sävyinen kuin luonnossa.

Eilen olimme retkellä Huimalassa. Meille tämä oli ensimmäinen käynti Huimalaan. Kaksi äitiä ja kaksi esikoista. Pojat jaksoivat touhuta tuntikaupalla. Ja tykkäsivät. Esikoinen ei muistanut, että Huimalassa olisi ollut jotain sellaista, mitä kilpailevissa paikoissa ei ole.

Miinusta:
-Lasten ruoka-annoksen ranskalaiset olivat niin hurjasti maustettuja, että minäkään en pystynyt syömään niitä.
-Olematon valvonta
-Hinnoittelu

Jos meidän perhe (kaksi yli 3v, yksi 2v + aikuiset) lähtee pyörähtämään Huimalassa ilman S-etukorttia (jolla aikuinen pääsee ilmaiseksi) hinnaksi tulee 2*17e+11e+2*5e= 55euroa. Nuiva äiti toteaa, että liian kallis säännölliseksi vierailukohteeksi. Kilpailevan HopLopin hinnoittelu on ystävällisempi kukkarolle 2*11+7= 29 euroa.

Vaikka vanhemmat valvovat lapsensa Huimalassa, paikalle tekisi hyvää yksi napakka aikuinen. Nyt paikalla ollut henkilökunta koostui 16-kesäisistä, jotka eivät puuttuneet sääntöjen vastaiseen toimintaan mitenkään. Meno liukumäessä oli aikamoinen, kun lauma ala-asteikäisiä poikia juoksi liukumäkeä ylös muiden laskiessa alas. 

Plussaa:
+isot tilat
+siedettävä melutaso
+siistiä
 
Meillä pojat joskus kyselevät, että pääsevätkö HopLopiin, laajamittaiselta ruikutukselta olemme välttyneet (saas nähdä mitä tulevaisuus tuo, esikoinen on nyt saanut ensimmäisen teemasynttärijuhlakutsun). Keväästä syksyyn käymme leikkipuistoissa. Talviaikaan sunnuntaisin nautimme Helsingin kaupungin järjestämistä Liikuntahulinoista. Siellä pääsee mm. oikealle juoksuradalle, temppuradalle, hyppimään pomppupatjalle, ajamaan erilaisia taitopyöriä, kokeilemaan seinäkiipeilyä, pelaamaan ilmapallotennistä. Suosittelen. Ja tämä huvi on lähes ilmaista: 3e/aikuinen ja lapset ilmaiseksi.

Olisipas kiva kuulla kuinka usein muut perheet käyvät näissä maksullisissa sisäleikkipuistoissa.

Meillä siis käydään noin 3 kertaa vuodessa.

3 kommenttia:

 1. Voi sulla on kyllà niin komeat mallipojat siellà. Kyllà minàkin poikana tykkàisin kovasti traktorikankaasta :D
  Meillà tààllà ei noita sisàleikkipuistoja ole, mutta aina jos on jotakin ohjelmaa lapsille tai molemmille niin yritàmme niihin mennà. Tànààn on karnevaalijuhlat, joten siellà on sitten lapsille jàrjestettynà leikkià ja syòmistà. Suloista sunnuntaita :D

  VastaaPoista
 2. Metsolan kankaat ovat ihania. Vaikka ommella muuten osaan, niin paitoja en osaa kunnolla (lue siististi) tehdä. Olisi nimittäin mukava tehdä hieman väljemmällä mallilla, kun metsolan omat. Metsolan housuja hamstraan pojalleni aina!

  VastaaPoista
 3. No, olipa hyvä, että meidän tyttö valitsi käynnin HopLopissa ennemmin kuin Huimalassa. HopLopissa oli käynyt ennenkin ja vaikka itse (hinnoista tietämättömänä) yritinkin mainostaa uutta paikkaa, vei tuttu hauskuus voiton. Asumme kaukana moisista huvituksista, mutta sairaalakäynnistä saa "reippauspalkinnon" ja nyt se oli siis tuollainen maksullinen leikkipaikka, itse sai valita tämän palkinnon.

  VastaaPoista