23. marraskuuta 2010

Tampereen messut ja kenkävuori

Mirkan kanssa lähdimme sunnuntaina aamulla ajelemaan kohti Tampereen Kädentaitomessuja. Etukäteen olimme kuulleet, että katseltava ei heti lopu kesken, näytteilleasettajia oli kolmen hallin verran. Kaikki iloisesti sekaisin. Vierekkäin saattoi siis olla lastenvaatteita, puukkoja ja korttitarvikkeita. Esimerkiksi korttitarvikkeiden vertaileminen ei siis ollut mitenkään mahdollista.

Jonkun verran näin upeita ideoita. Varsinaisia uutuustuotteita bongasin vähän. Yhdeltä osastolta löytyi tekstiiliin silitettävää glitteri"foliota", jolla voi vaikka tuunata paidan. Moni väri oli jo ehtinyt loppua, mutta ostin satsin kuitenkin. Samasta paikasta ostin myös kiinnisilitettäviä strasseja. Varsin mielenkiintoisen oloinen helsinkiläinen firma. Kangasvalikoima rajoittui lähinnä tilkkutöihin käytettäviin kankaisiin. Muut ostokseni olivat ihan peruskamaa: korttipohjia, kimalleliimaa, perfect pearlsia, pari leimaa, hopean ja kullanväristä kangasväriä, väärän värinen lankakerä. Näytteileasettajista mieleen jäi pääosin tukkukauppana toimiva Angela, jolla oli ihania korttipohjia ja uudenlaisia ideoita sekä Purppurataivas, jonka omistajalla virtaa piisasi vielä messujen viimeisinäkin tunteina.

Ja ihan oikeasti - tässä kaikki :)

Olihan messut sinänsä hienot, mutta kyllä minäkin olen vähän pienemmän ystävä. Tuollaisilla jättimessuilla minuun iskee jonkinlainen ylitsepursuava yltäkylläisyys ja en oikein osaa kiinnostua mistään. Korttitarvikemyyjien luona asiakkaita riitti. "Työnäytöksiä" ei ollut, eikä ollut juurikaan mahdollista kyselläkään. Lisäksi täytyy sanoa, että harva valmiita tuotteita myyvä näytteileasettaja teki minuun minkäänlaista vaikutusta. Poikkeuksiakin tietysti oli, etenkin huovasta tehtyjä upeita kukkia myyvä firma. Lastenvaatteet vilkuilin pikaisesti lävitse ja puolesta tarjontaa saatoin kuvitella joutuneeni 90-luvun torikauppiaan kojulle.  Noh, osan kohdalla piti tsempata ettei mukaan tarttunut mitään.

Tämä pieni kriittisyyteni on ihan positiivista, en koe ostaneeni mitään tarpeetonta :) Ja päivä oli kaikenkaikkiaan onnistunut. Ja eihän sitä tiedä, vaikka innostuisin lähtemään ensi vuonna uudestaan. Hieno juttuhan tuo oli.

Minähän rakastan lastenvaatteita. Mutta vain silloin, kun niitä voi hankkia ilman päälle jyräävää ostopakkoa. Kurahousut, talvihanskat ym. on jo suorastaan pakkopullaa. Kengät ovat kaikken pahimmat ostettavat. Pyrin tilaamaan mahdollisimman paljon Barnskospecialistenin webbikaupasta Ruotsista. Mutta nyt oli pakko lähteä hakemaan kolme paria talvikenkiä. Jokainen poika tarvitsee sen ykkösparin uusia kenkiä. Tässä hommassa meni alle tunti. Saanko esitellä 5 paria kenkiä: 284 € (tämä on mielestäni aika hyvä diili tähän aikaan vuodesta).

Kuvassa kolmet, mutta on niitä viidet

Mustat ovat Superfitit esikoiselle K-Kengästä. Loput ovat Timberlandia Stadiumista. Pitkään kääntelin ja vääntelin noita keskellä näkyviä talvigoreja ja mielestäni vaikuttavat ihan hyviltä. Ovat jäykemmät ja raskaammat kuin Superfitit. Päädyimme ostamaan sellaiset kahdelle pienemmälle pojalle, kun hintaa oli 60€/pari. Ihan siis nupukkia, Goretexia ja karvavuori. Välikausinilkkurit olivat vain 40€, joten niitä päätin ottaa kevättä varten kahdet. Kannattaa tsekata siis Stadium, jos perheessä on poika vaille kenkiä. Värivalikoimaa oli peräti harmahtava (lilat tehosteet) ja musta.

Nämä piti vielä lopuksi kuvata. Ovat aika surullinen näky. Näitä kenkiä on käytetty noin 2 kk. Olen varmaan huono kuluttaja, kyllähän näistä kai pitäisi lähteä valittamaan. Ei ole kuittia tietenkään. Tarrat rikki, päällikangas rikki. Ja nämä meille myi Pompii viime kevättalvena, onneksi sentään -50% alella (ovh oli satasen luokkaa).  Merkkinä Naturino. Nämä ovat ihan ensimmäiset hajonneet talvikengät.



Meillä hyviksi havaittuja kenkämerkkejä: pojilla on normaalijalka ja yhdellä kapea jalka.
Ecco, Superfit, Viking (kapeampi lesti), Richter. Toistaiseksi meille on aina riittänyt Goret. Otan toiset aina menetelmällä reilu koko, lämpöpohjallinen ja ohut villasekoitesukka. Ihan halvaksi ei tule tämän sakin kengät, koska tämän satsin lisäksi on jo ostettu kahdet talvikumpparit ja esikoinen tarvitsee vielä sen kakkosparin kenkiä.

7 kommenttia:

  1. Saako kysyä, miten paljon glitterifolio maksoi? Ostin itse sitä 3,50 euroa arkki, enkä tiedä, oliko se kallis vai ei. Aika kalliilta kyllä vaikutti, mutta ne työt, joihin sitä itse käytän, eivät paljoa foliota kuluta.

    Hyviä ostoksia olet tehnyt!

    VastaaPoista
  2. Anonyymille: messutarjous oli 3 arkkia 10€. Hih, olipas raju tarjous.

    Mistä ostit omasi? Mitä olet ajatellut tehdä? Messuilla oli ihanasti tehty tummalla puu ja vihreällä ja hopealla lehdet. Mulla puuttuu värit siihen :( Mietin, että pitäisikö yrittää hankkia musta. Toinen ajatus on koristella t-paidan kaula-aukkoa jollain kiehkuroilla.

    VastaaPoista
  3. Ostin omani Seriväristä. Pistin sinulle myös mailia.

    VastaaPoista
  4. Mua alkoi naurattamaan tuo ostoslistasi: "vààràn vàrinen lankakerà" ,hihih! Mullekin kày aina noin! Màkin tykkààn vàhàn pienemmistà messuista. Lòytàà paremmin haluamansa ja tarvittaessa jaksaa vaikka palaa jollekin tietylle kojulle. Lisàksi ei tule sità paniikkia ettà kun on vielà noin paljon katsomatta ja kello on paljon ja sitten ei katsokaan oikein mitààn kunnolla, pyòrii vain siellà ihmismassan seassa.

    VastaaPoista
  5. Salaisesi täällä murehtii, onkohan paketti tullut perille? Lähetetty reilu viikko sitten maxikirjeenä...

    VastaaPoista
  6. Salaiselle ystävälle: viime viikolla postilaatikossamme oli kortti isokokoisesta kirjeestä, joka pitää noutaa postista. Muutaman kerran on pitänyt poiketa postissa, mutta yhtä monta kertaa olen unohtanut sen. Kuten eilenkin. Nyt kyllä tuli lisämotivaatiota noutoon. Ehdinkin jo ihmetellä, että mitä siellä postissa on.

    VastaaPoista
  7. Kivaa, että oli onnistunut messupäivä, vaikka liian suuret kuviot olivatkin. Ostoksetkin mukavan kohtuulliset. : )

    Onnea kenkäostoksille! Meilläkin tytöillä kapeat jalat, joten samoja merkkejä on käytössä. Kakkostalvikengät Isosiskolle on haussa. On toki siistit saappaat gorejen lisäksi, mutta kyllä päiväkotikäytössä pitäisi olla toisetkin lämpimät kengät. Kenkien kun pitää välillä levätä.

    Kumma juttu nuo rikkinäiset kengät! Jos Pompiista ostit, luulisi olleen suht hintavatkin = hyvät. Eipä sitten ollutkaan. : (

    VastaaPoista