15. marraskuuta 2010

Juhlaa ja haastetta

Eilen siis juhlittiin isiä, 2v kuopusta ja 6v esikoista sukulaisten kesken. Aamupäivällä superbabysitterimme käytti pojat 2 tunnin jumpassa, jotta pienet sankarit eivät kiipeilleet seinille juhlia odotellessaan. Sillä välin ehdin kokkailla miehelleni isänpäivä brunchin ja pojat kotiintullessaan antoivat lahjansa. Esikoinen oli tehnyt hienon kassin, jossa on isin kuva. Pienemmät olivat tehneet kortit.

Illalla vihdoin juhlittiin poikia. Ihan uskomattomalta tuntuu, että kuopus on kaksi vuotta. Olisin laittanut tähän kuvan vastasyntyneestä kääröstä, mutta ei minulla ole yhtään kuvaa. Kuopus nimittäin yllätti meidät täysin syntymällä neljä viikkoa etuajassa ja aika vauhdikkaasti. Siitä enemmän joku toinen kerta.Voi sitä hulinaa ja riemua! Sukulaisia! Mummin koira! Karkkia! Ja tietenkin lahjoja!

Kuopus istui tomerana kaikki lahja-autot sylissään ja hymyili koko naamallaan. Esikoinen sai pitkään toivomiaan legoja ja sai kummeistaan apua niiden kokoamiseen. Aikuiset sentään malttoivat istua kahvipöytään :) Tarjolla oli juustokakkua sekä mustikkapiirakkaa ja croissantteja ja karjalanpiirakoita.

Kuopus sai Tuomas-veturijunaradan. Onnistuin kokoamaan
sen, vaikka ohjeet olivat selväksi kiinaksi.

Kummit toivat muunmuassa radio-ohjattavan. 
2v ajaa sillä mukavasti.

Tämähän oli kuin jouluna, kuvassa vain osa lahjoista. 

Joskus katsellessa poikien lelumäärää iskee leluähky - lapset eivät oikeasti voi tarvita tätä kaikkea. Pidän osan leluista kellarissa ja sieltä kun hakee pidempään poissa olleen lelun, niin sehän tuntuu lähes uudelta ja innostaa heti leikkimään. Tänään ilta kului rattoisasti legoja rakentaessa


Kuopus on yleensä järkyttävän aamuvirkku. Tänä aamuna sängystä
löytyi väsynyt juhlija, joka olisi vain nukkunut ja nukkunut.

Kiitos vielä juhlavieraille!
Huomenna meno jatkuu, paikalle saapuu 9 muksua. Pitää vielä miehen kanssa hioa strategiaa sen suhteen, että kun arteenetsinnässä jaettavat 12 superpalloa ovat juhlijoiden ja omien poikien kourissa, miten niiden heittely siirretään vieraiden omiin koteihin :)

Pitkä on postaus kuin nälkävuosi, mutta heitän lisää vettä kiukaalle. Hetki elämästä blogin Jassu haastoi minut. 


1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen - Mikä sinusta tulee isona?

Minulla ei ole ikinä ollut selkää kuvaa, mitä minusta tulee isona. Eikä ole vieläkään. Varmasti olen vastannut, että taidemaalari, opettaja, arkkitehti ja juristi. Ja kaikki meni pieleen.

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Sarjakuvista Aku Ankka ja Asterix. Erityisen viehättynyt olin Taikaviitasta. Piirretyistä en voi mitenkään unohtaa Bernardia ja Biancaa. Kävin katsomassa sen elokuvateatterissa ja keräilin purkkatarroja. Minulla on muuten vieläkin se keräilykirja tallessa, noin vuodelta 78.

3. Lempileikkejäsi?

Pihalla leikimme muiden lasten kanssa kirkonrottaa, piilosta ja kiipeilimme joka paikassa. Sisäleikkien suosikkeja olivat barbit. Oi, kuinka pidin Barbiesta. Lisäksi olin innokas pelaamaan erilaisia lautapelejä.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Kärtin pitkään ja hartaasti kaverisynttäreitä. Taisin täyttää 10v, kun sellaiset viimein sain. Muistan kuinka itse hankin palkinnot ja karkit, isi rahoitti. Suunnittelu oli ihan yhtä hauskaa kuin juhlat.

5. Mistä urheilusta pidit/harrastit?

Aloitin ala-asteella joukkuevoimistelun ja harrastin sitä aktiivisesti vielä aikuisenakin. Toinen pitkäaikainen harrastus on laskettelu. Laskettelun lisäksi pidin hiihtämisestäkin. Lyhyemmän aikaa olen harrastanut tennistä, uintia ja balettia.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Ensimmäinen minuun vaikutuksen tehnyt artisti oli Michael Jackson. Fanittamaan saakka en ryhtynyt, vaikka kopioidun c-kasetin kuuntelin puhki. Kova fanitusvaihe tuli minullekin Dingon myötä. Kävin konserteissa ja keräilin laatikollisen tauhkaa.

7. Paras joululahjasi/muu lahja, jonka olet saanut?

Tässä on nyt vaikeuksia valita Taikatukka Barbien ja Greenhouse elektroniikkapelin välillä. Muistatteko vielä noi elektroniikkapelit Donkey Kongit ja muut? Voi sitä pelihimoa :)Valitsen kuitenkin sen Barbien. Kolmas unohtumaton on Afrikan tähti, vuodelta 77. Sillä pelataan edelleen, vaikka esikoinen hävitti Afrikan tähti kiekon -murrurrrr.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et vielä ole tehnyt?

Minulla on ollut mahdollisuus tehdä paljonkin asioita, mutta kyllä listaa vielä riittää ja sinne tipahtelee jatkuvasti uusia asioita.

-Haluaisin viettää vähintään 3kk jollain eksoottisella saarella. Snorklailisin, patikoisin, tutkisin luontoa
-Olisi tosi makee oppia lainelautailemaan
-Laitesukellus
-Kehitysyhteistyöprojekti
-Oppia soittamaan selloa
Ja jos siirrytään maanpinnasta poispäin niin:
-kirjoittaa kirjan
-opiskella toisen ammatin
-hallita jonkun vieraan kielen niin hyvin, että voisin simultaanitulkata

Haastan pari minulle uudempaa blogia:
-Kialan blogista Onni
-Annun blogista Jajonakinpaivana

Sitten kyllä haastan vielä
Termiittien äidin blogista Tyylikkaat termiitit
Ja Haltiakummin

4 kommenttia:

 1. Onnea kovasti teidän syndesankareille!!!<3

  VastaaPoista
 2. Onnea teidän synttärisankareille:)

  Lelu ähky on aika tuttu tunne:)

  Kiitos haasteesta! Oon tosi otetu!

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva lukea, että juhlat menivät niin kivasti! Mielenkiintoinen tuo "paljastuslistasikin".

  VastaaPoista
 4. Oi että mitkä synttärit!! Ja Legot on ihan parhaita lahjoja!
  Opesiukkuni on niin fiksu ihiminen, että hän antaa aina lapsille lahjaksi vain kirjoja taikka Legoja, joskus jos on useampi lapsi perheessä, niin sitten tonttu saattaa tuoda jonkin lautapelin. Minusta oikeastaan ihan huippuperiaate. Itse sorrun varsinkin tytöille ostamaan sitä kaikkea krääsää ja härpäkettä mitkä ovat juuri tällä hetkellä pop, mutta Legot, kirjat ja pelithän ovat aina pop ja mieluisia lahjoja! Olen nyttemmin yrittänyt parantaa tapani, ja vaihtaa krääsän edes kirjoihin ja peleihin. Pientä hiomista päätökseni vielä vaatii ;))

  Ja kiitos haasteesta, otan sen oikein mielelläni vastaan! Heti kun saan tuon opinnäytetyön suunnitteluseminaarin matkaan, niin pääsen vastailemaan, sitä ennen en uskalla keskittyä mihinkään muuhun :) Mutta siis palaamme asiaan haasteen tiimoilta!

  VastaaPoista