3. lokakuuta 2010

Serious shopping

Flunssa alkaa onneksi helpottaa, mutta päälle iski heti seuraava paniikki. Huomenna lähden työreissulle Keski-Eurooppaan ja asiakastilaisuutta pukkaa. Perinaisellinen ongelma -ei mitään päällepantavaa. Ja tällä kertaa niin totta, mulla on juuri nyt kahdet päälle mahtuvat housut. Ei yhtään kriteerejä täyttävää puseroa.

Etukäteen jo hermostutti koko ostosreissu. 46 on vaikea vaatekoko, sitä ei ole kaikilla merkeillä. Olen rintava ja siis niin rintava, että muotolaskokset saattavat osua täysin väärälle kohdalle. Housut on yleensä helpommat hankkia, niissä menee usein kokoa pienempikin. Niissä ongelma on riittävä vyötärönympärys, tai sitten yliväljyys reisillä. Hakusessa oli musta housupuku tai joku vastaava ja jotain kivaa toimistoon.

Mulla oli mukana toimisto/bisnespukeutumisen asiantuntijat Hanna ja Mimo :) Siis oikeasti, kyllä ompeleva nainen näkee milloin vaate istuu päälle ja milloin ei. Lisäksi tarkoituksena oli välttää pahin tätityyli. Hanna pesi kaupanmyyjät 6-0 ja Mimo jaksoi superreippaasti.

Ja tälläistä löytyi:
Mustat kapeat joustavat housut ja niille musta tunika, jossa petroolinvärisiä kuvioita. Tulee "parempaan" toimistokäyttöön mustien korkokenkien kanssa. Tunikaan käy ihanasti Leonidalta tilaamani kaulakoru. Merkki kotimainen Sarafaani! Siis kotimaista työtä.



Samoille housuille tai upeille uusille mustille farkuille pariksi helmenharmaa silkkipaita. Stockmannin Global Essentials. Hakusessa vielä pelkälle paita-housuyhdistelmälle punainen helmikaulakoru ja rannekoru. Asiakastilaisuusvaate. Kuvassa tietenkin törkeässä rypyssä.


Mustan jakun korvaajana toimii neuletakki. Omasta mielestäni aivan upea, siinä on jotain jujua. Suljetaan tosi rouhealla hakaneulalla. Kuvaan sitä en meinannnut millään saada, mutta alla edellisen yhdistelmän kanssa. Asiakastilaisuusvaate. Vaikka varmaan pidän tuota neuletta muutenkin, kun se vaan on ihana. Merkki Via Appia.


Sitten ostin vielä tosiaan hyvät mustat farkut, joissa on vähän ketjukuviointia taskussa ja mustan seitinohuen pitkän neuletakin. Farkut menevät myös paremmassa menossa avokkaiden kanssa, mutta pidän myös arjessa. Reissuun väriläiskäksi lähtee fuksia pellavapaitis. Kuvan jätän väliin, kun siinä on musta läiskä ja punainen läiskä.

Valkoinen paitapusero oli hankintalistalla. Sovitin varmaan lähemmäs 20 paitapuseroa. Joko niistä näkyy törkeästi läpi, helma ei ole riittävän pitkän tai sitten rinnan muotoleikkaukset ovat ihan missä sattuu. Harmaa silkkipaita korvaa toistaiseksi tuota puuttuvaa paitista. Toinen hankitalistalla oleva on vielä värillinen paitapusero ja musta pitkä hame.

Mitäs sanot uudesta tyylistäni? Itse olen todella tyytyväinen. Kaikki vaatteet ovat ajattomia, mutta jokaisessa on jotain pientä jujua. Ja noihin on helppo yhdistellä vaikka mitä. Jos muuten tiedät hyviä vaatemerkkejä koossani, niin otan vinkit mielelläni vastaan.

Keskimmäiselle tilasin Kameleont designin tähtihousut. Värisävyt ovat ihastuttavat. Olin aikeissa tilata tuota velourkangasta, mutta kyllä minua häiritsee, että valkoinen pohja pilkistelee sieltä täältä. Ja hintaa kankaalla on about 24€/m. Tuohon hintaan haluaisin ihan priimakangasta. Kameleontin housutkin ovat vähän sitä sun tätä, toinen lahje kuvassakin näyttää oudolta, vetää sivulle vinoon. Siinä onkin puolen sentin heitto kahdessa eri kohdassa. Päällä tuota ei huomaa. Mutta siltikin, kaunista mutta pieni pettymys.



Päivän ostokset olivat järkyttävän kalliit Vuosaaren MLL:n kirpparia lukuunottamatta. Alla oleva satsi koossa 128 todella siistejä vaatteita hintaan 11€: Adidaksen punainen paksu college, Timberlandin oranssi pitkähihainen pikee ja Mayoralin vihreät neuloshousut. Esikoinen vetäisi heti tänään Timpparin pikeen päälle tyytyväisenä "Mulla ei ole ollut tälläistä pitkään aikaan, tää on hyvä".


Otti voimille toi shoppailu. Vieläkin väsyttää :)

Tämä blogi taitaa hiljentyä viikoksi ja meikä menee sukkapyykille.

7 kommenttia:

  1. Huh huh, oletpas ollut tosi reipas shoppailija, wau!! Ja varsinkin tuo petrolin värisillä pylpyröillä kirjailtu yläosa, sekä kiva neulejakku näyttävät tosi makeilta, sopivat varmasti sinun väreihin tosi hyvin!! Itse olen nyt tykästynyt fuksiaan ja luumuun, mutta olen päättänyt olla shoppailematta mitään muuta kuin ihan pakollista tässä kuussa, niin en uskalla edes kauppoihin mennä ihastelemaan :)))

    Hyvää Saksan valloitusta sinulle, olet kyllä tyylikäs lady! :)

    VastaaPoista
  2. Personal shopper kiittää työnannosta. :D
    Voisin hyvin tehdä tätä ruokapalkalla!

    Huippua oli kun myyjä kyseli olenko sisko kun sanon asiat niin suoraan. :D
    -ei ei! ystävä vaan! Ei kai sitä niidenkään anneta vetää niskaan mitä tahansa säkkiä?

    Minusta koko ostoskassin saldo oli todella onnistunutta pukinetta!

    VastaaPoista
  3. Hemmetin hyvännäköisiä vaatteita olet löytänyt itsellesi!!

    Mulla taitaa olla aika samanmoinen vartalomalli kuin sulla; rintava ja vatsakas, ei niinkään persevä ja reidekäs. Yläosien löytäminen on painajaismaista.

    Mistä tuon ihanan musta/petrooli-tunikan hommasit?

    Hanna&Mimo voisi ruveta tekemään bisnestä ostosneuvojana:-)

    VastaaPoista
  4. No, oletpa kyllä tosi hyvännäköiset yhdistelmät löytänyt!!! Onnea ostoksille!

    Itse olen sitä mieltä, että jos jotain kivaa päällepantavaa joskus löytää, vaikuttaa se ihan suoraan itsetuntoonkin. Jotenkin on niin "onnistunut olo" niissä vaatteissa, vaikkei ihan joka hetki siellä pukukopissa ährätessä ole siltä tuntunutkaan.

    Itsellänikin ne muotolaskokset ovat aina väärin, ja yläosat ovat kapeita rinnan kohdalta ja suoria säkkejä siitä alaspäin. Nyt on kyllä ennen seuraavaa seuraavaa shoppailukierrosta pieni "muokkaus" menossa. Hankin nimittäin KAHVAKUULAN, jotka heiluttelen sinne tänne aina ohikulkeissa. Wait until you see... ;) Ja jollei mitään tapahdu, siirrän kahvakuulan samaan seuraan pölyttymään jumppapatjojen ja käsipainojen kanssa.

    VastaaPoista
  5. Haltiakummi: mä tykkään myös fuksiasta, luumusta ja lilasta, mutta niiden suhteen ei tärpännyt. Muutamaa kyllä kokeilin.

    Hanna: Mä voisin kyllä mielelläni adoptoida sut siskoksi :) Mä kyllä ihan luotin siihen, että et anna mun ostaa niitä hirveitä säkkejä, etenkin kun se myyjä tuntui olevan mieltynyt niihin.

    Fru Citron: Joudun tunnustamaan, että olen tehnyt elämäni ensimmäisen ostosreissun Lorellaan. Siellä oli hyvin valikoimaa, mutta myös ihan käsittämätöntä tavaraa.

    Mirka: Olen kanssasi ihan samaa mieltä, kyllä kunnon vaatteet saa mielenkin kirkkaammaksi. Ja tunteehan sitä olonsa ihan erilailla mukavaksi hyvin pukeutuneena kuin vanhoissa rytkyissä.

    VastaaPoista
  6. Kivoja vaatteita oot löytänyt. Mun suosikki oli tuo neuletakki, mielettömän hiaano. =) Silmät hyppi rivillä ja sain jo sen käsityksen, että yhtenä vaatekappaleena olit itsellesi hankkinut Kameleont Desingia... ei ehkä kuitenkaan ainakaan sinne asiakastilaisuuteen. :D

    VastaaPoista
  7. Hyvä Katri :) Oikeasti noi Kameleont Designin pöksyt ois jotenkin kaikkein eniten mun tyyliä. Ne jalassa tekisi varmaan lähtemättömän vaikutuksen töissä.

    Oikeasti olen suunnitellut, että tekisin itselleni paidan Jofotexin norsukankaasta.

    VastaaPoista