19. lokakuuta 2010

Kiirettä ja Viidakkovelouria

Viime viikko oli töissä todella tiukka ja väsymys painaa vähän vieläkin. Kovasti olisin halunnut blogata viikonloppuna jo, mutta ei vaan aika riittänyt. Töiden ohella olen käynyt säännöllisesti sairaalassa katsomassa suuresta leikkauksesta toipuvaa isääni. Sormet syyhyävät kortteilemaan ja ompelemaan. Ompeluksia sentään on tullut valmiiksi, kun kävin vakiovauhdittajallani Hannalla. Alla keskimmäinen poseeraa uudessa viidakkovelourpaidassaan.No, mistäkös sain näin keskellä työpäivää aikaa bloggaamiseen? Keskimmäinen järjesti äidille tänään kotipäivän. Aamulla veimme miehen kanssa yhdessä pojat päiväkotiin ja olimme juuri poistumassa töihin, kun hoitaja pyysi hakemaan keskimmäisen. Hän oli oksentanut aamupalapöydässä. Maha ei ollut yhtään kipeä ja poika itsekin sanoi, että yskitti. Oli ollut sopivasti ruisleipää ja puuroa kurkussa ja hirvittävä yskänpuuska päälle ja niin siinä sitten kävi. Lähdin sitten suoraan pojan kanssa takaisin kotiin. Ei ollut hyvä aamu meillä, mutta ei ollut päiväkodissakaan, kun heille jäi sotku siivottavaksi. Yskää lukuunottamatta minulla on täällä kaverina ihan terve ja reipas poika. Keskimmäistä, miestä ja minua on tosiaan vaivannut jo pidempään puuskittainen yskä, joka on niin raju että kaksin kerroin pitää köhiä. Yskänpuuskat tulevat satunnaisesti ja väliä voi olla tuntejakin.

Sunnuntaina vietimme oikein aktiivipäivän. Menimme koko perheen voimin Liikuntahulinoihin. Juoksimme, pompimme, pelailimme pallopelejä ja esikoinen oli pitkän aikaa temppuradalla. Esikoisen tasapaino on harjaantunut ällistyttävästi. Poika kiipesi tuosta vaan puomille, joka oli hänen hartioidensa korkeudella, ja käveli sujuvasti ja vakaasti päästä päähän. Lisäksi hän oppi melkein tekemään kiepin tangolla. Siihen "oikeaan" suuntaan ei vielä vatsalihasten hallinta riitä. I'm impressed. Kaksi pienempää jannua nauttivat pallopeleistä. Poikien pikkuserkut olivat myös hulinoimassa ja siirryimmekin sujuvasti heille lounaspöytään :) Kiitoksia kovasti.

Mulla on ensi viikolla nielurisaleikkaus. Surkean kipukynnyksen omaavana suunnittelen perusteluista leikkauksen peruuttamiselle tai vaihtoehtoisesti pakoa ulkomaille. Yritän pysyä lujana :D

5 kommenttia:

 1. Söpö kiharapää uudessa paidassaan!
  Meilläkin vaivannut lapsia toi (järkky) puuskittainen yskä...elokuun alusta asti täällä pyörinyt ja jännä, että on vaan ipanoissa...

  VastaaPoista
 2. Annu: meitäkin yskä on vaivannut syyskuun alkupuolelta. Ollaan käyty lääkärissäkin eikä mitään hoitoa vaativaa löydy, vain sitkeää limaa. Ei auta yskänlääkkeet, lapset tai aikuiset eivät lääkärin mukaan tarvitse kotihoitoa. Mutta sais jo loppua. Sinänsä lohdullista kuulla, että on kohtalotovereita.

  VastaaPoista
 3. Nainen, sä selviät niistä risoista! Aikuisilla kun on se etu, että lääkettä saa, ja paljon :D

  Keskimmäinen on taas niin suloinen kataloogi malli :) Ja mikäs se on mallaillessa hienossa uudessa paidassa. Tuo viidakko on oikein kiva, tuommoista iloisen kirjavaa pitääkin olla pikkupojilla.

  VastaaPoista
 4. Suloisen suloinen tuo sinun pieni mallisi uusine paitoineen :)! Minunkin risojani vähän moitiskeltiin jokin viikko takaperin, mutta koska eivät ainakaan vielä ole jatkuvasti riesaa aiheuttamassa, saamme jatkaa yhteiseloa ;). Tsemppiä poistoon! Osaavia ihmisiähän siellä on käsittelemässä ja hoitamassa. Ja pakko todeta vielä noista uusista vaatteista, joita olit reissuun hankkinut: Ihania!

  VastaaPoista
 5. Nyt teet tänä viikonloppuna jotain kivaa, kun ensi viikolla se on sitten enempi tai vähempi potemista. Ja sitten kun selviät sitä potemisesta, teet taas jotain kivaa niinkuin palkinnoksi selviämisestä! :)

  Kyllä se ihan hyvin menee!!! Miksei menisi? Rohkeutta vaan!

  VastaaPoista