9. maaliskuuta 2010

Flunssapipoa ja arkea

Viikko käynnistyi tällä kertaa pienimuotoisella sairastelulla: keskimmäinen potee flunssaa ja itse sinnittelen viidettä angiinaa vastaan. Ei sentään olla ihan petipotilaita, vaikka ennätys kolmen tunnin päiväunet vetäistiinkin ja suurin osa päivästä on kulutettu television ääressä.

Kuopus on vielä täydessä iskussa ja yrittää viihdyttää itse itseään. Hän on innostunut suorittamaan erilaista laskentaa: onko vanupuikkorasiassa tosiaan luvatut 200 vanupuikkoa? Entä montako ilmapalloa purkissa on? Ilmeestä päätellen kuopus itsekin epäilee olleensa kielletyissä hommissa. Laskennan lisäksi kaveri on siirrellyt pieniä seinätarroja, lukenut varpailla Hesaria ja tanssinut Pate Postimiehen tahdissa.


Päivän askarteluna ja kevennyksenä valmistui flunssapotilaalle yksi kevätpipo. Keskimmäisellä onkin pipokriisi, Ransu-hatun alla luonnonkihara tukkaa kostuu ja menee rastoiksi. Tarvitsimme siis hätäisesti pipoja. Pimpamilta hankimme aivan ihanan pipon, mutta paidassa rakastettu apina ei toistaiseksi kelpaa pipossa ja isoveljen vanhat pipot eivät missään tapauksessa kelpaa. Bamse-pipo oli suorastaan loukkaus. Pipo saisi olla mieluinen, koska silloin se pysyy päässä :) Lapsia ja aikuisia blogissa oli Plastisockin innoittama tehty parit vekkulit kevätpipot. Minä tekaisin samanlaisen kotoa löytyneestä joustofroteen jämästä. Eteen laitoin jälleen Kunkku-merkki (keskimmäisellä samasta kankaasta Kunkkupaita). H&M oli muuten taas uusia Cars-silitysmerkkejä myynnissä. Alustavasti näyttäisi siltä, että tällä voimme korkata kevätpipokautta, kunnes nuoren herran mieli muuttuu suotuisaksi apinapipolle.
Lopuksi vielä kiitokset Hannalle ja Roosalle, jotka järjestivät lauantaisen Kierrätystapahtuman. Kivaa oli. Pitää kyllä kiittää esikoistanikin, joka jaksoi ihan nurisematta 6,5 tunnin reissun ja vielä kehui reissua mukavaksikin. Esikoinen kuvasi tapahtumassa ja hupia on riittänyt -aikuinen kun ei kehtaa ihan iholle mennä kuvaamaan :)


3 kommenttia:

 1. Mä luulin aiemmin, että vain tytöt on tarkkoja vaatteiden suhteen, mutta mitä vielä! Meidän 4 vee Isoveli on varsinainen vaatteidenvaihtaja. Päivässä menee ainakin kolme vaatekertaa, kun joka leikissä on oma rekvisiittansa. Ja ne pipot! Jollei joku kelpaa, niin siinä on turha suostutella... Isänsä on ehkä vielä enempi ihmeissään tuosta vaatteidenvaihtoshow'sta ;)

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista ja tosi kivan pipon olet tehnyt :)
  Pitäisi itsekin muutama kevätpipo saada aikaiseksi ja tuollainen kruunumalli olisi kyllä hauska ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivahan siitä tuli. =) Hienoa, että kelpasi nuorelle herrallekin. Hänellä näkyy olevan samanlaiset hurmankiehkurat kuin meidän kuopuksella. =)

  VastaaPoista