13. syyskuuta 2023

Nuorimmaisen rippijuhlat

Meidän kuopuksemme kävi rippileirin heti koulun päätyttyä kesäkuussa. Konfirmaatio oli sitten vasta syyskuussa. Naapurin tytöllä on konfirmaatio vasta syyskuun lopulla. Minä olen kummastellut ja itsekseni paheksunut näitä myöhäisiä konfirmaatioaikoja. Suurin osa rippilapsista tulee pientaloalueelta ja tottakai perheet haluaisivat hyödyntää juhlissaan pihoja. Minäkin olisin erittäin mielelläni pitänyt rippijuhlat vaikka elokuun alussa. Myöhäisessä ajankohdassa oli se hyvä puoli, että kesälomasta ei kulunut minuuttiakaan juhlavalmisteluihin. Toisaalta minulla meni kesäloma suurelta osin mökkiremppaan, joten rentoutumisen kannalta loma ei ollut optimaalinen tai edes lähelle sitä.

Juhlia varten ostin siivousapua ja ulkoistin suurimman osan tarjoiluista. Meillä oli pienehköt juhlat, kaikkiaan 22 henkeä, eli pääosin lähisukulaisia. Juhlat onnistuivat mukavasti ja rippilapsi oli niihin tyytyväinen. Sen verran oli kiirettä juhlissa ja ne ottivat voimille, että kuvia tuli otettua hyvin vähän ja iso osa niistäkin epäonnistui liiallisen valon ja varjon kontrastin vuoksi.

Sitten juhlatunnelmiin ja tarjoiluihin.

Konfirmoitu kuopuksemme <3

Pöydät ovat valmiina vieraita varten

Kukkakaupassa oli todella vähän mitään kukkia. Päädyin ostamaan pieniä oransseja tulilatvoja ja koristekurpitsoita. Kiva tuli kauttauksesta.

Menun onnisuin pitämään hyvin simppelinä. Suolaisena oli leipomon lohipiirakkaa, omatekoista kinkkupiirakkaa, saaristolaislimppua ja skagen rörää sekä melooni-leipäjuustosalaattia kirpeällä kastikkeella.

Edellisenä yönä tein kinkkupiirakoita. Omatekoinen piirakka voitti leipomon lohipiirakan.

Varsinainen pikaräpsy suolaisista tarjottavista

Juhlatunnelmia

Poikien suloisista suloisin serkku


Makeana oli leipomosta mansikkarahkakakku ja pullaa, sekä hedelmä-keksi-karkki-tarjotin, josta tuli todella näyttävän näköinen.Onnea vielä kerran rakkaalle kuopuksellemme ja kiitos vieraille!


20 kommenttia:

 1. Ihanan näköiset juhlat!

  Mutta onpa todella erikoinen konfirmaatiotapa teilläpäin! Meillä riparilaiset leireilevät viikon (to-to tai pe-pe, jos en väärin muista) ja konfirmaatio on heti leirin perään sunnuntaina. Ja ns. kaupunkiripari (eli iltaripari) taitaa sekin viettää jonkun viikon kaikki päivät yhdessä ja konfis siihen päälle. Mitä noista omista nuoristani muistan, ne ovat aivan leirihöpellyksissä vielä konfiksen aikaan, ja on ollut jotenkin ilo seurata sitä leirinjälkeistä tohinaa kirkonpenkissä. Aika usein on kirkossa näytetty leirikuvia ja nuoriso on siinä hyristellyt omia juttujaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisempina vuosina konfirmaatio oli selvästi lähempänä rippileiriä, mutta nyt on tälläiset kuviot. Meillähän on ihan uusi seurakuntakin, kun kaksi seurakuntaa yhdistyivät. Meidän kotiseurakuntamme oli Helsingin pienin. Vaikka emme juurikaan osallistu kirkon toimintaan, niin iltapäivähoidon ja lasten toiminnan kautta tunsimme valtaosan kirkon työntekijöistä aikaisemmin. Oli mukavan pientä ja kotoisaa.

   Juhlien järjestäjänä minusta näin myöhäinen konfirmaatio oli ihan tylsä. Varmaan sama nuorten mielestä. Ripari on jo kaukainen muisto vaan ja koulukin ehti alkamaan ennen konfirmaatiota.

   Poista
 2. Onnittelut sankarille!
  Olipa hienot ja herkulliset tarjoilut!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut täältäkin! Hienosti saitte kaikki järjestettyä, juhlavin tunnelmin.
  Tuo konfirmaation pitäminen noin myöhään on tosi outoa. Rippileirillä ja varmaan rippikoulussakin syntyy usein yhteenkuuluvaisuuden tunne, joka nousee huippuunsa konfirmaatiopäivänä. Noin pitkä väli varmaan ehtii jo viilentää ryhmätunnelmaa, eikä jälkitapaamisia synny niin herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!
   Kyllä se leirin aikana rakentunut ryhmäytyminen oli ehtinyt murentumaan näin pitkässä odottelussa. Samoin seurakunnan nuorten kerhot ja muu toiminta oli jo alkanut, mikä varmasti vähensi uusien osallistujien määrää. Jos konfirmaatio olisi ollut ennen koulun alkua siitä olisi ollut hyvä muistuttaa nuorisoa, että tulkaa nuorten iltaan tai isoskoulutukseen.

   Poista
 4. Mitä ihmettä, ripari päättynyt jo kesäkuussa, mutta konfirmaatio vasta syyskuussa. Miksi ihmeessä? Tosi outoa minusta.

  Mutta onnea kovasti sinne teille! Nyt on kuopuskin astunut "aikuisten kirjoihin". <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Pitkä oli odotusaika konfirmaatioon, melkein 3kk. Meille sattui aurinkoinen juhlapäivä, siitä huolimatta pihajuhlien aika oli jo ohitse :( Koko kesän kukkineessa perennapenkissä oli jäljellä pari riutunutta ukonhattua.

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut niin juhlakalulle kuin perheellekin! Yksi virstanpylväs elämän polulla taas saavutettu 💖.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Niin se nuoriso kasvaa ja kuopuskin on konfirmoitu. Tämä on ihan hurjaa aikaa, kun neljän vuoden sisään kaikkien pitäisi olla ylioppilaitakin ja vanhin jo toivottavasti opiskelemassa. Omassa kiireisessä elämässä vuosi tuntuu hujahtavan meganopeasti ohitse.

   Poista
 6. Mitä ihmettä - koulujen jo alettua vasta konfirmaatio... on aikoihin eletty, seurakunnassakin!! Mutta ihana tunnelma välittyi iloisista kuvista - sankarikin näyttää nauttivan, tärkeintä! Onnea täältäkin - koko perheelle, kaikilla siis "naimalupa", hih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konfirmaatio oli kiusallisen myöhäinen, kun pihaa ei pystynyt enää hyödyntämään. En tiedä, että miksi seurakunta oli päätynyt syyskuun konfirmaatioihin. Ensimmäisessä komentissani Marikalle kerroin, että meillä on "uusi" seurakunta. Oma pieni seurakuntamme yhdistyi toisen seurakunnan kanssa ja konfirmaatio oli oman kirkon sijasta "toisen alueen" kirkossa ja aikakin oli aivan erilainen kuin mihin olen tottunut. Kaikki oli nyt uutta :( Mutta kivat juhlat oli kuitenkin ja se oli pääasia :)

   Poista
 7. Kaunis kattaus. Näkyy sekä arvokkuutta että iloisuutta siinä ja tarjoiluissa. 🖤❤️ 🥂
  Hedelmä-keksi-karkki -tarjotin on upea 🌹 Ja nuo ruusut 💛

  VastaaPoista
 8. Onnittelut :)
  Erikoinen tapa pitää konfirmaatio näin myöhään, mutta nyt on juhlat saatu pidettyä. Tarjoamiset näyttävät ja varmasti maistuivat todella hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :)
   Juhlat on nyt pidetty ja en saanut järjettäväksi yksiäkään rippijuhlia niin, että pihaa olisi voinut hyödyntää. Mutta se on sellainen harmi, joka unohtuu nopeasti.

   Poista
 9. Onnea pojalle ja äidille tätäkin kautta! Simppeli on munkin motto juhlia järjestäessä, esim toi meloni- leipäjuustosalaatti kuulosti niin herkulta. Syysiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Sinulla oli juhlissa sen sun sata suolaista piirakkaa ja vielä voileipäkakkuakin. Oli niin hyvää, mutta kaukana simppelistä :D :D Just saying ;)

   Poista
 10. Onnittelut rippilapselle sekä myös vanhemmille. Nyt on sitten juhlat pidetty ja seuraavaksi yo-juhlat jossain vaiheessa. Ihanat tarjoilut teillä ja hauska tuo kuva pöydästä teidän yläkerrasta otettuna. Juhlien tarjoilut kannattaa pitää aika simppelinä jos ihmisiä on paljon eikä auttavia ekstrakäsiä. Leipäjuustosalaattia tein juuri itse viikko sitten kun tuli ostettua leipäjuustoa vähän reilummin - on minun herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista 🌸🙏🌸

   Niin se on, että seuraavaksi odotellaan sitten yo-juhla putkea. Tosin appi haluaisi järjestää edesmenneen anopin 75v päivänä hänelle muistojuhlan, joten tässä taidetaan olla aika tauottomassa juhlaputkessa.

   Poista