4. kesäkuuta 2023

Tämän viikon parhaat

Viikon odotetuin tapahtuma on nuorisolla tietenkin ollut lukuvuoden päättyminen. Meidän keskimmäinen päätti peruskoulun. Todistuksen numerot ovat olleet tiedossa suurimmaksi osaksi jo etukäteen. Poika pääsi tavoitteisiinsa ja on ollut siitä onnellinen -ja minä myös! Onnea lisää vielä työpaikka seurakunnalta. Työt alkavat heti maanantaina. Kuopus on nyt meidän viimeinen peruskoululainen. Hänellä on vielä vuosi peruskoulua ja maanantaina poika lähtee rippileirille. Esikoisella puolestaan on vuosi lukiota jäljellä ja syksyllä ensimmäinen osa ylioppilaskirjoituksista. 

Pakollisesta Mordorista seuraavaan Mordoriin käy koululaisen tie :)

Poikien toiveesta kokkasimme jo perjantaina jotain parempaa ruokaa. Päätin, että muistellaan onnistunutta Pariisi reissua ja tein Burgundin pataa. Voi jestas noita suomalaisia paistilihoja, sisäpaistille ei riittänyt edes tunnin haudutus. Mutta hyväähän siitä padasta tuli, kun jaksoi vaan odotella riittävän kauan.


Peruskoulun päättäneellä oli todistusten jakoaamuna toiveena, että kotona tarjoiltaisiin myöhemmin päivällä jotain kuohuvaa juomaa ja pientä makeaa. Toive tuli niin viime tingassa, että jouduimme tyytymään kaupan valmiisiin tuotteisiin. 


Puku on vaihtunut t-paitaan ja farkkuihin

Leivonta ei onnistunut siitäkään syystä, että meillä oli iltapäivällä yo-juhlatkin. Lähdimme sinne kolmistaan Hra Kepposen ja meidän esikoisen kanssa.

Juhlalook. Kuvan mekko on suosikkini, meinaa jäädä muut juhlamekot pitämättä. Tai siis se toinen kesäinen juhlamekko :)

Yo-juhlien herkkuja


Tämän ylioppilaan olen saanut tuntea vauvasta saakka. Hän on ystäväni Tiinan poika. Hän on hyvin lahjakas nuori mies ja onkin mielenkiintoista seurata, että mitä hän tulee elämässään tekemään. Tässä seurassa tunnen itseni nykyisin kovin lyhyeksi ja ohuttukkaiseksi ;)

Viikkoon mahtui myös uusi kulttuurikokemus. Tanssin talon avajaisvuoteen on Suomeen kutsuttu vierailevia tanssiryhmiä. Yksi niistä on taitavuudestaan kuuluisa Lyon Opera Ballet, joka esittää moderneja teoksia. Kävimme Ilonan kasaamalla naisporukalla katsomassa Lyonin balettia, jonka esitykset myytiin nopeasti loppuun.

Ruoholahden maisemia - matkalla kohti Kaapelitehdasta ja Tanssin taloa

Tanssin talo

Esitys oli niin moderni, että siinä ei ollut edes musiikkia. Se koostui kolmesta eri teoksesta, jossa ensimmäisessä taustana oli tunnistamattomalla kielellä toistettuja sanoja. Kieli kuulosti arabialta, mutta epäilimme, että se ei sitä ollut. Liikettä oli niukasti, pitkiä pätkiä suurin osa tanssijoista seisoi. Toisessa teoksessa esiintyi viisi miestanssijaa. Kolmannessa näytöksessä esiintymislava täyttyi pöydistä ja teoksessa oli paljon liikettä, energiaa ja dynaamisuutta. Siitä tykkäsin.

Tässä alla tuosta noin parikymmenen minuutin teoksesta 90 sekunnin makupala:


Söimme illallista Tanssin talon ravintolassa. Yleensähän ruoka on tuollaisissa paikoissa, johon ihmiset tulevat pääasiallisesti jonkin muun asian vuoksi, korkeintaan keskinkertaista. Hämmästyimme varsin positiivisesti, ruoka oli huippuhyvää!

Erinomainen maa-artisokkakeitto

Todella erinomainen annos, harvoin olen saanut näin hyvää siikaa!
Täytyy tunnustaa, että siika-annos oli illan paras anti :)

Tänä vuonna tuntuu, että aika on suorastaan kiitänyt ohitse. Aivot eivät meinaa tajuta, että nyt on jo kesäkuu, juurihan valmistauduimme vappuun. 

Kivaa viikkoa ja kesäkuuta!

14 kommenttia:

 1. Sama täällä - ei voi käsittää että on jo kesäkuu....
  Ansaitulle lomalle ahkerat nuorenne - upeaa!! Ja kylläpä sinulla onkin kaunis kesämekko... odotankin, että saisi mekko päällä joka päivä!! Lempiasuni...
  Kylläpä teillä on tosiaan ollut herkkuja monenmoisia, itsetehden kuin tanssitalolla ja niin upeat ylppäritarjottavat. Maa-artisokkakeittoa pitäisi kyllä tehdä pitkästä aikaa... uusia pottuja syömme perinteisesti 10.6. (perheemme synttäreisin päivä) ja kesäkeittoakin saa pian keitellä juuri kypsyneistä antimista!! Kyllä kesä on kiva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kun teen pääosin etätöitä, niin olen usein miten lempiasussani eli lyhyessä yöpaidassa :D Voisi sanoa, että olen mekko päällä joka arkipäivä.

   Meillä on jo pari kertaa syöty ulkomaisia uusia perunoita. Ne eivät ole kotimaisten veroisia, mutta tällä kertaa sattui ihan hyviä perunoita. Äitienpäivänä taisi olla niitä. Meillä kukaan muu ei syö kesäkeittoa kuin minä. Yleensä onnistun pummimaan sitä vaarilta. Hän tekee ihanaa kesäkeittoa.

   Minulle kesä on paras vuodenaika ja talvi heti perään kakkosena olettaen että on lunta ja pääsee talviurheilemaan.

   Poista
 2. Kuulostaa, että tanssiesitys oli ns. "keisarin uudet vaatteet" -ilmiö. Ja ihmiset kilvan varaavat lippuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä nyt että oliko sitten "keisarin uudet vaatteet"-ilmiökään. Tanssijoista näki, että he ovat todella taitavia. Teokset olivat aika vaikeasti lähestyttäviä kaltaiselleni tavalliselle katselijalle. Tästä päästään kysymykseen taiteesta, että onko sen tehtävä tarjota elämyksiä kaikille vai haastaa taidelajia uudistautumaan ja miten voisi tehdä molempia mahdollisimman laajasti yhtäaikaa. Monessa muussa taiteenlajissa käydään debattia siitä, että mikä luokitellaan taiteeksi. Nämä modernit lajit joissa haastetaan vuosisatojen perinne ovat sellaisia, että ne jättävät aina ison osan yleisöstä kylmäksi - pätee kuvataiteista tanssiin.

   Poista
 3. Olipahan taas tapahtumantäyteinen viikko – ja kiva postaus siitä!

  Ja miten upea todistus nuorellamiehellä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)
   Saa nähdä tuleeko kesälomalla mitään postauksia, kun tarkoituksena on olla tekemättä mitään ja keskittyä hengittelyyn ja laiskotteluun.

   Keskimmäinen on hoitanut koulunsa varsin mallikkaasti. Kuopus sanoi myyntimiehen elkein, että hänen todistuksessaan on sellainen puoli, että se jättää ensi vuodelle paljon helppoa parannettavan varaa - kuten se 6 uskonnosta ;) Kyseessä lienee jonkinlainen protestinumero, mutta päästötodistukseen ei sellaisia voisi jättää, kun sillä todistuksella pitäisi päästä johonkin lukioon.

   Poista
 4. Kyllä tää on ihan mahtavaa, että on kesäkuu! Mulle ehdottomasti paras aika vuodesta! Meillä alkoi myös pojille kesätyöt tänään. Ei jäänyt paljon lepoaikaa, mutta toki kesäkuun jälkeen on vielä kesää paljon jäljellä! Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun on kesä. Vielä voisi tulla lämpöä vähän enemmän, niin ei tarvitsisi takki päällä kulkea :)

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Onneksi olkoon koko perheelle 🍀 Yksi vaihe on takana. lisää edessä.
  Tanssin talosta tuli mieleen Roopen rahasäiliö 😀
  Hienot tarjoilut kauttaaltaan, miltähän nuo rubikin kuution näköiset maistuvat?
  Nätti juhlamekko 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, että Tanssin talo on muodoltaan ja ehkä tuolta yhdeltä seinältäänkin kuin Roopen rahasäiliö :D

   Niitä kuutioita on ollut tarjolla jo molempien poikien rippijuhlissa. Ne ovat konditoria ph7 valmistamia vaahtokarkkeja, vihreät ovat lime, oranssit tyrniä, pinkit vadelmaa ja vaaleat salmiakkia. Suosikkini ovat salmiakki ja vadelma. Eroavat edukseen teollisista vaahtokarkeista, ovat mukavan pehmeitä ja ilmavia ja helppo puraista pala. Ensimmäisellä maistelukerralla uutuus teki vaikutuksen.

   Poista
 6. Siika-annos näyttää todella herkulliselta. Kuten myös tuo burgundinpata 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siika oli ihan älyttömän hyvää. Hyvin onnistui kotikeititö burgundinpatakin, kilo sisäpaistia tykötarpeineen meni yhdellä aterialla :D

   Poista
 7. Hei, Rva Kepponen!
  En ymmärrä, miksi en ole klikannut itseäni tänne blogiin aiemmin, vaikka olen nähnyt kommenttejasi useissa tutuissa blogeissa? Ehkä nyt vain oli sen aika ja luinkin pääsiäiseen saakka, kiitos! Mukava blogi, tykkään, joten palaan uudestaan.
  Ajattelin ns. jättää tassunjäljen käynnistäni. :D Mutta nyt on pakko poistua läppärin äärestä - muuten keskeneräinen sukka jää sille tielleen.
  Mieluisaa alkanutta kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun klikkasit itsesi tänne ja jätit käynnistä merkin, niin osaan tulla vastavierailulle. Tuntuu, että blogien määrä vaan vähenee, niin kiva löytää aina jotain uutta.

   Minulla on kesäkuu alkanut sairastellen, mutta kovasti toivon, että pääsisin takaisin kuntoon ja nauttimaan tästä vuodenajasta. Kivaa kesäkuuta sinulle!

   Poista