20. kesäkuuta 2022

Viikon parhaat

Kuopus parantui viime viikolla ja keskiviikkona pääsimme lähtemään hänen kovasti odottamalleen mökkireissulle. Reissu oli sitä varten odotettu, että poika sai ottaa kaverinsa mukaan ja minä olin luvannut ravintolalounaan, cocista ja karkkia. Me olemme jotenkin niin ruokaorientoituneita, että tärkeä kysymys on aina, että mitä syödään ja arjesta voi tehdä juhlaa pienillä herkuilla ja cociksella. 

Mökille saapuminen oli ihanaa. Kun astuin autosta uloa, kielojen huumaava tuoksu tavoitti heti nenäni. Kielot alkoivat olla kukkimisen lopussa, mutta varjopaikoissa oli vielä kukkiva kieloja jäljellä. Kielot ovat niin herkän kauniita ja niiden tuoksu on ihana.

Ilta oli ihanan aurinkoinen, vielä kahdeksalta tuntui kuin olisi ollut alkuiltapäivän auringonpaiste. Lämmitimme poikien kanssa saunan. Pojat saunoivat ja uivat todella pitkään. Minä nautiskelin omasta saunavuorostani ja uinnista ja siitä, että käki kukkui vielä myöhään illalla.

Klo 20 ja aurinko paistaa kuin päivällä

Torstaina ajoimme poikien kanssa lounastamaan Kirkkonumelle. Minä olin jo päättänyt, että menen BistroOmatiin syömään korvasienikeittoa ja siitä ei ole yhtään neuvotteluvaraa. Pojat päätyivätkin pizzan sijasta Subwayhin. Korvasieniä en ollut syönyt ainakaan pariin vuoteen ja keitto maistui hyvältä!

Kuohkea korvasienikeitto - NAM!

Otin jälkkärinkin. Herkullinen creme brulee ja mansikoita

Nappasin ystäväni Ilonan kyytiin ja ajoimme takaisin mökille. Ehdimme Ilonan kanssa ottaa ennen iltapäivän palavereja päiväunnin. Minulle on arjen superluksusta aloittaa päivä aamu-uinnilla ja käydä pulahtamassa kesken työpäivän. Illalla taas saunoimme ja uimme. Tuli saunottoa niin pitkän kaavan mukaan, että suunniteltu elokuvan katsominen jäi kokonaan väliin, koska minun piti valmistella vielä seuraavan päivän töitä.

Appi kertoi aiemmin kesällä, että leikkimökissä on linnunpesä. Sanoin, että käypäs nappaamassa kuva. Leikkimökissä on hieman hämärää ja apen kuva jäi epätarkaksi. Siitä kuitenkin näkyi, että pesässä on varsin isokokoisia poikasia suut auki. Ajattelin mennä varovaisesti kuvaamaan poikasia. Meno oli aivan muuttunut. Ei ollut poikasia vaan siellä istui rouva lintu hautomassa ja hra lintu teeskenteli vieressä suolapatsasta. 

Ei ole kummoinen minunkaan napsaisema kuva

Perjantaiksi olin onnistunut varaamaan pidemmän lounastauon ja lähdimme Ilonan kanssa bypiasin Sjökullan kartanon myymälään lounaalle. Siellä olikin kahvilayrittäjä vaihtunut eikä lounasta ollutkaan saatavilla. Ajattelin sitten hieman kurkistaa kesän pellavamekkojen valikoimaa ja se oli laaja ja ihastuttava. Lounastaukoni menikin sitten sovitellessa mekkoja. 

Top-3 valintani. Olisi ollut neljäksin, mutta sen pudotti pois hinta

Pitkän pähkäilyn jälkeen valitsin lilan mekon. Kallis lounas :)

Minulla oli perjantai iltapäivä pitkälle iltaan täynnä palavereja. Ilonalla työt päättyivät aikaisemmin ja Ilona vei pojat soutelemaan ja valmisti meille hampurilaiset ennen kotiinlähtöä. Vaikka tein aivan täydet työtunnit, ruokin kolmella aterialla päivittäin teinit, niin silti etätyösketelyssä mökillä oli hippasen lomafiilistä. Se oli varmaan se ihana auringonpaiste ja uimatauot, jotka nostivat fiiliksen. Ja tietenkin seura! Teinien kanssa oli hauskaa ja Ilonan kanssa on aina kiva mökkeillä.
 
Ilona ja pojat soutelemassa

Toivottavasti tämä käsien mitta ei kuvaa, että minkälaisia kaloja mökkijärvestä tulee. Se olisi jättimäinen kalavale. Ei ole kummoiset kalavedet meillä.

Perjantaina tulimme aika myöhään kotiin ja meninkin melkein suoraan nukkumaan, koska lauantaina oli kohtuullisen aikainen herätys. Lauantaina ystäväni Kirsi haki Australiasta Suomeen lomailemaan tulleen Marjukan ja minut kytiinsä ja ajoimme Loviisan avoimet puutarhat tapahtumaan. Harmillisesti lähes koko päivän ripsi vettä ja taivas oli lyijynharmaa. Loviisan puutarhat näyttivät kauniilta joka tapauksessa ja kaikkialla oli huikean kirkkaan vihreää. Puutarhojen lisäksi vierailimme Suomen pienimmässä kauppamuseossa, Villi Kanala vintage shopissa ja Kuninkaanlammella, jossa toimi tapahtuman kunniaksi pop up kahvila. Lyhensimme hieman Loviisan kierrostamme ja kävimme syömässä hyvin Porvoossa Sicapelle-ravintolassa. Sitten ajelimme Marjukan mökille saunomaan ja parantamaan maailmaa. Minä jäin sinne yöksikin. Kirsin ja Marjukan kanssa olemme olleet ystäviä kohta 42 vuotta. Siitä on aikaa, kun olemme viimeksi olleet kolmistaan näin pitkän päivän yhdessä. Se oli kyllä ihanaa!
 
Loviisa ja Sicapelle ansaitsevat ihan omat postauksensa, mutta tässä esimauksi muutama kuva lauantailta.

Suomen pienin kauppamuseo

Upea puutarha

Johan oli hyvää ruijanpallasta!


Viikko ja viikonloppu olivat kivat. Tosin tänäaamuna (=maanantai) kyllä väsytti tavallista enemmän. Viime kesänä minuun iski kesästressi, kun pelkäsin hyvien säiden loppuvan ja kesän menevän minulta ohitse. Mökkeily tässä kohtaa oli oikein sopiva ja pääsin kesäfiilikseen. Kesäsää on ollut sen verran vaihtelevaa, että ei ole tarvinnut jatkuvasti surra sitä, että ulkona on niin hyvä sää, kun pitää painaa töitä. Kohta voisin ottaa aamukamman käyttöön. Enää 8 työaamua ensimmäiseen lomapätkään ja kohta on juhannuskin.


10 kommenttia:

  1. Kylläpä sinulla riittää energiaa!!! Minä olen luopunut ruuhkasta erityistilanteita lukuun ottamatta. Toisaalta meidän 'nuorisomme' on jo kovasti aikuista, omillaan elävää porukkaa. Elämäntilanteet kuljettavat 👍. Ihailen silti pursuavaa energiaasi 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä energiaa riittä paremmin, välillä sitten vähän heikommin. Mieli menisi ja tekisi vaikka mitä, mutta välillä ei meinaa keski-ikäisen kropasta enää löytyä tarpeellisia tehoja. Että kyllä tässä ollaan menossa vuosi vuodelta enemmän kohti hiljaisempaa tahtia. Minusta on aivan surkeaa, että pitää sanoa kivoille menoille, että nyt ei vaan jaksa.

      Poista
  2. Ihana irtiotto ja paljon kaikenlaista pientä kivaa. Pienet kivat on usein niitä parhaita! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva pikkureissu mökille. Poikani ja hänen kaverinsa sanoivat, että kyllä me otamme taas ensi kesänä uudestaan :) Tykkäisin kyllä jos kelpaisin mökkireissulle (toki kuskiksi ja kokiksi) vielä useamman kesän teineille.

      Poista
  3. Kielot, mökki, alkukesän tuoksut, loistava seura, lila mekko = pure happiness. Onneksi pääsen piipahtamaan jussina mökillä. Ihanaa jussiviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä ja matkalla sinne oli niin kaunista ja sääkin suosi. Oli mahtava reissu kaiken kaikkiaan. Mekin menemme käymään mökillä juhannuksena ja sinne on luvattu jopa +25 ja aurinkoa. Aivan mahtavaa. Kiitos samoin - kivaa juhannusviikkoa!

      Poista
  4. Tuon jälkkärin minäkin söisin ;D Ruoka on aina tärkeä juttu. Monesti muukin touhu perustuu siihen, että mennään jonnekin kahville tai syömään, ilman mitään muuta tarkoitusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varsin hyvä jälkkäri :)
      Kyllä meilläkin usein on sellaista, että mennään jonnekkin vaikka kahville ja sitten siihen jotain oheisohjelmaa. Tai otetaan nyt edes eväät mukaan :D

      Poista
  5. Oi kuinka ILOINEN postaus, väriä, iloa, ihanaa tekemistä ja yhdessäoloa niin poikien kuin ystävien kanssa vaikka kuinka! Olet oikea Duracell....
    Me lähdössä juhannukseksi Kirkkonummelle ja emme edes nuku pakussa, kun äitini on mukana... hih.. ei joudu ukko-kultani nukkumaan anoppinsa vieressä, vaan varasin pariksi yöksi majapaikan... Melkein sorruin kurkkaamaan Bistro Omatin sivuille... mutta kun olen jo suunnitellut risukeitin/laavumenyyt.... niin....
    Mut ans kattoa kuin Juhannuksena käy... Porkkalanniemet siis patikoiden on meidän juhannuksemme! Ihanaa Minttumaarin aikaa teille!! Ja ihanan vähissä on sullakin jo lomakampa - ansaitusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä oli kivaa Kirkkonummella juhannuksena! Meillä ainakin oli kivaa Kirkkonummella :) Porkkalanniemi on komea paikka ja myöskin erinomaista aluetta hirvibongaukseen. Aika harvakseltaan meidän tulee Porkkalanniemessä käytyä, kun sinne ajaa saman ajan mökiltä kuin meiltä kotoa mökille. On olevinaan niin pitkä matka.

      Poista