27. toukokuuta 2018

Ystävyydestä ja Linnanmäestä

Lauantaiaamuna lähes kukonlaulun aikaan ponnistimme kohti Linnanmäkeä. En todellakaan hihkunut tyytyväisyydestä. Väsytti ja olen tullut niin vanhaksi, että en enää yhtään nauti kieputtamisesta, vatkaamisesta ja pää alaspäin roikuttamisesta. Ne laitteet joihin uskallan, olen käynyt jo niin moneen kertaan, että tylsältähän ne jo tuntuvat - ja ylihinnoitellulta. Ehkä minun ja Hra Kepposen nahkea suhtautuminen laitteisiin on aikaansaanut sen, että meidän poikamme eivät ole mitään hurjapää laitehirmuja.

Lintsille piti suunnata aikaisin siksi, että osallistuimme Helsingin seurakuntien järjestämille 10v synttäreille. 10v synttäreitä on järjestetty useampana keväänä. Juhla on tarkoitettu järjestysvuotena 10v täyttäneille/täyttäville helsinkiläisille lapsille ja heidän perheilleen. Nyt oli siis vuorossa vuosikerta 2008. Rannekkeita, jotka olivat voimassa klo 9-13 sai ostaa ennakkoon sopuhintaan 10€ per ranneke ja paikalla olikin lähemmäs 7000 vierasta. Ihan mahtavaa työtä Helsingin seurakunnilta lapsien hyväksi!

Pariin ensimmäiseen laitteeseen onnistuimme pääsemään olemattomalla jonotuksella. Keskimmäisen lemppari on Hurjakuru ja voi sitä riemua, kun pojat housut olivat läpimärät kyydin jälkeen.

Selfie Hurjakurussa.
Kyllä, puhelin on edelleen hallussani ja se on kuiva. 

Jonojen räjähdettyä kiertelimme Lintsiä ja mietiskelimme, että mihin laitteeseen viitsisimme jonottaa, kun yhdestä jonosta huudeltiin minua. Ystäväni Hanna jonotteli tyttöjensä kanssa Hypyttimeen. Emme ole nähneet puolteentoista vuoteen ja silloinkin tapasimme aika pikaisesti.

Joidenkin ystävien kanssa ystävyys jatkuu siitä, mihin se jäi, hyvin luontevasti ❤. Hanna on juuri sellainen tyyppi. Päädyimme siinä sitten jonottelemaan pienemmille lapsille suunnattuun Hypyttimeen, koska puhe pulppusi koko ajan ja jonotuskin tuntui lyhyeltä hetkeltä. Ihan mahtavaa oli nähdä Hannaa pitkästä aikaa! Vielä mahtavampaa oli se, että lapsillakin ystävyys jatkui ihan yhtä luontevasti kuin aikuisillakin. Siinä Hypyttimen jonossa aloimme sitten pohtimaan päivän laitesuunnitelmia ja lopulta kypsyi kuningasidea, että seuraavaksi mennään Kingiin.

"Kai tämä treeni riittää Kingiin?" miettii Hanna

Ennen Kingiä piti ottaa vielä muutama harjoituslaite, makkaraperunat ja muutama harjoituslaite. Lopulta Kingiin päätyivät minä, Hra Kepponen ja keskimmäinen. En sitten enää kehdannut hannata hommasta, etenkin kun oli keskimmäiselle väittänyt uskaltavani Kingiin kevyesti ja tarjoutunut maksamaan keskimmäiselle rohkeusrahaa Kingissä käymisestä 3€ 😂😂😂.

Minähän tykkäsin Kingistä! Samoin Hra Kepponen ja keskimmäinenkin. Eihän tässä voi muuta todeta kuin, että jos minun pitää vielä mennä Lintsille vatkattavaksi ja hyrskytettäväksi, niin ainoa tapa saada jotain reissusta irti, on mennä johonkin aivan kamalaan laitteeseen. Saman oli ehkä todennut eläkeläismummo, joka paineli lapsenlapsensa kanssa reippaasti Kingiin. Ehkä sitten ensi kesänä menemme Kirnuun. 

Hanna ja tyttöporukka olivat aikeissa jäädä Lintsille koko päiväksi ja ostaa "jatkorannekkeet". Meidän kuopus seuramiehenä halusi jäädä tyttöjen ja Hannan kanssa Lintsille. Hänellä oli aivan huippupäivä! Kuopuskin sai hurjemman laitekokemuksen. Tytöt olivat pitkän harkinnan jälkeen menneet Kieputtimeen. Kuopus oli jäänyt katsomaan. Kuopus kertoi, että siinä tyttöjä katsellessa hän oli miettinyt, että jos tytöt uskaltavat tuohon laitteeseen, niin eihän hän voi millään olla porukan arkajalka (huomaa alustava miehekäs uho 😉😉😉). Niinpä poika meni sitten yksin Kieputtimeen. Kun Kieputinputki aukesi, niin siinä oli käyty viidesti. Kuopuksella oli muutenkin aivan mieletön turnauskestävyys: poika oli tasan 12 tuntia Lintsillä.

Minusta kuopus on aivan ihana, kun hän tykkää niin monenlaisesta seurasta ❤. Tytöt olivat aivan yhtä ihania, kun ottivat niin avoimesti yhden pojan kolmikkoonsa mukaan. Lapset suunnittelivat jo lomatreffejä.

Huikea Lintsipäivä! On lämmitelty vanhoja ystävyyksiä. Ja kävin Kingissä. 
Niin sanoinko jo, että kävin Kingissä 👍


Mikä on sinun suhteesi huvipuistoihin? Nautitko hyrskyttämisestä, vatkaamisesta ja pää alaspäin roikkumisesta? Vai vetäydytkö kahvilaan ja annat lasten hoitaa huvittelun?

25 kommenttia:

 1. Kuulostaa todellakin siltä, että teillä oli aivan älyttömän hieno päivä! <3

  Minä kyllä tykkään käydä huvipuistolaitteissa muuten, mutta niitä laitteita, jotka toistavat vain yhtä ja samaa liikettä (esim. Viikinkilaiva, vai onkohan se tuon niminen), en siedä. Niissä tulee välittömästi huono olo. Paras on kumminkin vuoristorata. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi onnistunut Lintsireissu. Se kyllä johtui siitä, että törmättiin kavereihin.

   Minun suosikkejani ovat juurikin vuoristoradat, tosin vain sellaiset joissa ollaan kasvot menosuuntaan :) Minusta Suomen paras laite on Power Parkin puuvuoristorata. Minun vatsani kestää Viikinkilaivan, mutta se ei ole yhtään kivaa. Aina keskityn toivomaan, että se loppuisi mahdollisimman pian :D

   Poista
 2. Minua ei hyrskyttimiin ja vetkuttimiin enää saa :) Onneksi lapsetkin ovat jo aikuisia, että voin suosiolla jättää huvipuistot väliin :) Varmasti mukava päivä, näin kauniilla ilmalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli eilen jo liian hyvä :) Jonotellessa oli jo vähän liiankin kuuma. Meillä reissun kruunasi ehdottomasti kavereihin törmääminen ja Kingi :)

   Ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Niihin pahimpiin vitkuttimiin en enää mene, alan kai tulla vanhaksi (mitään en myönnä). Vanhakunnon vuoristorata ja esim teekupit- (vai kahvikupit) tyyppiset semivitkuttimet käiinnostelevat edelleenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoristorata on minunkin suosikkini. Mutta tästä lähtien yritän suoriutua niihin hurjempiinkin laitteisiin :D Voin brassailla, että uusi suosikkini onkin Kingi ;)

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Vau kiva juttu! Huh miten hurjaa, 12 tuntia Lintsiä...tykkään kyllä mutten noin kauan jaksaisi! Eli kyllä minut saa houkuteltua aika moneen laitteeseen mutta sellaiset kieputtimet mitkä pyörivät pientä ympyrää jätän väliin, niissä tulee huono olo. Mutta ah -isot vuoristoradat ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otin 4 tunnin Lintsireissun jälkeen jo päiväunet :) En olisi kyllä mitenkään jaksanut 12 tuntia. Vuoristoradat ovat minunkin suosikkeja, siis sellaiset joissa on kasvot menosuuntaan. Ehkä voisin yhden silmukan kestää :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Mä olen nykyään ihan mahdoton arkajalka. Viime kesänä olin pitkästä aikaa Särkänniemessä ja lähinnä voin pahoin tai istuin laitteissa kuolemanpelon vallassa :D Ja silloin, kun pojat menivät keskenään laitteisiin, olin kauhuissani, että mitäs jos ne tippuu sieltä... Nuorempana olin paljon rohkeampi ja tykkäsin siitä vatkauksesta, vaan en enää.

  Kivaa alkanutta viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kauheea, kuolemanpelko ei kuulosta hyvältä. Tosin täytyy tunnustaa, että siinä vaiheessa, kun Kingi jatkoi, jatkoi ja jatkoi nousemistaan, kaduin syvästä sitä, että suostuin laitteeseen. En tosin pelännyt kuolevani, manasin typeryyttäni :D :D mutta menisin uudestaan. Linnanmäellä on laitekummeja. Sellaisen kanssa lapsi voi mennä laitteeseen yhdessä, jos vanhemmat eivät uskalla tai halua. Minusta tosi hieno palvelu!

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Ihanan kuuloinen päivä. Ystävyys ei tosiaan vaadi jokapäiväistä kanssakäymistä, vaan voi jtakaa siihen mihin jäi. Ruuhkavuodet tekevät elämästämme niin kiireistä nykyisin.

  Aurinkoista viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on tosiaan niin kiireistä, että jatkuvaan kanssakäymiseen ei jää aikaa, vaikka se olisikin kuinka mieluista tahansa. Onneksi osan kanssa on tosi helppo jatkaa siitä, mihin on jääty.

   Kesäistä viikkoa :)

   Poista
 7. Kuulostaa tosi hauskalta teidän Lintsi-keikka :) Minullakin on ystäviä, joita näkee harvoin, mutta juttu jatkuu samasta mihin jäi.

  Itse tykkään huvipuistoista ja Linnanmäellä on päästävä Vuoristorataan mieluiten viisi kertaa. Matkapahoinvointitaipumus estää kaikenlaiset teekupit ja muut, joissa veivataan ja samoin keinuminen on pois laskuista. Muuten esmes Disneyllä olen kyllä tykännyt kaikista vekottimista ja olemmekin kaveripiirissämme tunnettuja huvipuistomatkailijoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että aikuisistakin löytyy lisää huvipuistoista innostuneita. Meillä on vähän samaa osalla perheestä, että pieni ympyrän veivaus ja keinuminen ei sovi. Minulla vatsa kestää, mutta en juuri niistä nauti. Olisi tosi kiva kuulla lempilaitteistasi!

   Me olemme toistaiseksi käyneet lasten kanssa vain kotimaisissa huvipuistoissa ja Legolandissa. Legoland oli todella kiva. Ehkä joskus pitää mennä lasten kanssa Euro Disneylandiin.

   Minä olen aikoinani käynyt Disneylandeissa useammankin kerran, viimeksi 2001. Silloin meillä kävi ihan älytön tuuri ja laitteisiin ei ollut yhtään jonoa. Käytiin useamman kerran monessa laitteessa. Sääennuste oli luvannut pientä tornadon poikasta Tokion Disneylandiin, mutta kielitaidottomana en sitä mistään huomannut. Ei tullut tornadoa eikä edes satanut ja oli todella väljää :D

   Poista
  2. Me olemme käyneet sekä EuroDisneyssä että Orlandossa, molemmat on kivoja mutta Floridassa kyllä saa menemään useammankin viikon. Olemme todellakin olleet jopa kolme-neljä viikkoa Orlandossa ja tutkailleet sieltäkäsin sekä Meksikonlahtea että Cape Canaveralia Disneyn lisäksi. Orlandon Disneyllä on meille varsinainen vetonaula eli kaksi upeaa vesipuistoa, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla myös.

   Orlandon Disneyllä olemme erityisesti tykästyneet Rock'n'Roll Coasteriin, joka on pimeässä kulkeva vuoristorata ja siinä on kaksi looppia, aivan mahtavan villiä menoa.

   Orlandossa olemme vierailleet myös Universalin Studioilla, jossa on mm. Harry Potter-maa. Aivan meilettömän hieno paikka sekin. Lisäksi, kun ostaa molempien Universalin puistojen liput, niin pääsee ajamaan Tylypahkan junalla puistojen välin. Universalin tässä toisessa puistossa on aika hurjia laitteita, joihin en itse uskaltanut, mutta perheen miesväki kyllä meni riemuissaan.

   Los Angelesin puolella olemme käyneet Knott's Berry Farm-huvipuistossa, jossa on mm. Tenavat-hahmoja. Lisäksi siellä oli maailman suurin puinen vuoristorata, joka kulki aivan jumalatonta vauhtia :D

   Näiden lisäksi olemme käyneet Saksassa EuroParkissa (joka tosin ilmeisesti juuri viikonloppuna paloi ainakin osittain) sekä Praterissa Wienissä, se oli tosin enemmän ihan tavallinen puisto.

   Huvipuistomatkailu on hauskaa :)

   Poista
  3. Huikean kuuloisia huvipuistomatkoja! Minä olen haaveillut Floridan huvipuistoista, mutta sitten olen järkyttyneenä laskeskellut, että kuinka paljon pääsyliput maksavatkaan viideltä. Mutta polttelisi kyllä :) Ja voisihan sitä yrittää tehdä jonkun tarkan rajauksen, että max. 3 puistopäivää ja loput sitten vaikka ihan vaan auringosta nauttimista.

   Saksan Europaparkia olen usein katsellut sillä silmällä, että siellä olisi kiva käydä. Siihen voisi helposti yhdistää monta minua kiinnostavaa muuta kohdetta.

   Poista
  4. Meillä mies on tarkka matkabudjeteista ja hän laski aikoinaan, että jos ostaa parin viikon liput Floridan Disneyn puistoihin (+vesi-), niin ne tulevat päivää kohti halvemmaksi kuin esim Linnanmäki. Jos saa halvat lennot ja edullisen airbnb-asunnon, niin silloinkin ollaan vielä voiton puolella :) Disneyn lipuissa on se juju, että amerikkalaisilla itsellään on niin lyhyet lomat, jolloin lyhytaikaiset liput tulevat kalliimmiksi kuin monen viikon liput. Kesäaikaan Floridassa ukkostaa noin yksi ukkonen+kaatosade per päivä, mutta se kestää hetken ja sitten taas paistaa ja on kuumaa. Laitteet menevät hetkellisesti kiinni silloin.

   Poista
  5. Oletteko ostaneet liput Disneylta suoraan vai joltain välityswebbisitelta? Meidän jengi on sen verran amatöörihuvipuistoilijaa, että kahden viikon lippuja emme varmaan edes kykenisi käyttämään, mutta aloin hiukan haaveilemaan että jos joskus pääsisimme Floridaan saakka niin ehkä kuitenkin esim. 5 puistopäivää olisi aivan mahtavaa.

   Poista
  6. Välittäjäfirmalta, englantilainen nimeltään Atraction Tickets. Toimii hyvin ja 5 päivääkin on tosi kiva aika. Siitähän voi sitten jatkaa esmes Keys'iin :)

   Poista
  7. Kiitti tiedosta!

   Keys,Everglade ovat haave listalla. Samoin kuin mahdollisuus uida manaattien kanssa joessa. Viimeinen ei ole mahdollista kuin parina kuukautena, saas nähdä saako sitä sovitettua koulun loma-aikojen yhteyteen.

   Poista
  8. Aivan.

   Huomasin kirjoitusvirheen tuossa vastauksessani, tässä siis kyseisen puljun nettisivut:

   https://www.attraction-tickets-direct.co.uk/?utm_source=Communicator&utm_medium=email&utm_term=ATD+Blog+Roundup+180603&utm_campaign=7084971&eid=459525&_ccCt=4iAXbK3_x918hfPQ9nIlNC7WztEGRU5j0vT7dFhL2h7GJwJM8Dj1JTjagkb1HRto

   Poista
 8. Ihan Kingi päivä siis, kaikinpuolin!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Kingi päivä :)
   Meidän kuopus tosin on yrittänyt selostaa, että Kingi ei ole mitään verrattuna Kieputtimeen. Mutta kolme vastan yksi: Kingi on kingi ;)

   Poista
 9. Vielä ei ole sellaista laitetta vastaan tullut johon en menisi eli vatkaus, kieputus ja pyöriminen on erittäin jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Mankka!
   Minulle on tullut montakin laitetta vastaan, johon en halua mennä. Nyt Kingistä rohkaistuneena aion seuraavallakin huvipuistoreissulla kokeilla jonkin uuden laitteen :)

   Poista