21. joulukuuta 2016

Jouluhepsankeikka

Kyllä on pitänyt kiirettä näiden jouluhepsankeikkapuuhien kanssa. Sen sijaan, että olisin siivonnut ja leiponut olen valmistautunut jouluun muilla tavoin :D

Jouluun kuuluu olennaisesti joulukukat. Jouluhepsankeikalle ei sopinut napata lähikaupasta paria hyasinttia mukaan, vaan jouluhepsankeikka käytti koko illan joulukukkakurssiin. Olin ihaillut työkaverini kuvia hänen tekemistään kukkakoreista ja olin niin tyytyväinen, kun pääsin hänen peesissään mukaan kurssille. Oli todella kiva ilta!

Minun versioni opettajan suunnittelemasta korista, johon tuli amaryllis, havu ja hopealanka.
Tämä meni vaarille joulumuistamiseksi.

Kurssilaisia kukkakaupan kellarissa

Valmiita koreja

Kotiin tein valko-vihreän kukkakorin

Esikoisen kummitädille tein violetin hyasinttikorin, jossa on 5 kukkavanaa

Jouluhepsankeikalle ei myöskään sopinut kaupan joulukorttien käyttäminen, vaan jouluhepsankeikalla on ollut aikaa laittaa korttien valmistamiseen vähintään parikymmentä tuntia. Pidimme saman työkaverini kanssa joulukorttitalkoot. Onnistuin konsultoimaan ystäväni hyvään korttivauhtiin ja hän tekaisikin illassa viitisentoista korttia. Minun tämän vuotisessa korttimallissani oli sen verran reilusti väritettävää, että niitä syntyi vain muutama.

Ystäväni kortteja

Ystäväni tarkoilut

Korttien tekemistä siivitti kuohari, erinomainen vuohenjuustopekonipiiras ja kakku. Kyllä siinä kelpasi värittää ja teipata näiden eväiden äärellä.

Näiden raskaiden joulupuuhien vastapainoksi jouluhepsankeikka tarvitsi ehdottomasti hiukan jouluista kulttuurihemmottelua, ettei mene jouluvalmistelut ihan kynnet verillä raatamiseksi. Olimme jo hyvissä ajoin ystäväni kanssa hankkineet tarjousliput (jouluhepsankeikka osaa olla hiukan taloudellinen) Pähkinänsärkijä-balettiin. Olen nähnyt sen Kansallisbaletissa 90-, 2000- ja nyt 2010-luvulla. Aion katsoa sen ainakin vielä 2020- ja 2030-luvuilla. Paras kolmesta oli 90-luvun esitys, voi olla, että aika on kullannut muistot. Hieno oli tämän vuotinenkin esitys. Erityisesti alkukohtauksien lavastus oli suorastaan taianomainen.Irti arjesta illan kruunasi väliajalla nautimamme oopperan afternoon tea.

Afternoon tea

Jouluhepsankeikka on näiden lisäksi käynyt neljällä joulutorilla, joululounaalla, jouluretkellä, maistanut kolmea erilaista joulukakkua, leiponut lasten kanssa joulutorttuja ja pipareita ja antanut kaikki saman tien syötäväksi ja syönyt melkein joka päivä joulusuklaita. En tiedä, miten se joulu sujuu näillä valmisteluilla, mutta johan on ollut kivat jouluvalmistelut. Suosittelen kaikille isoa tai pienempää murusta jouluhepsankeikka-asennetta ;)

20 kommenttia:

 1. Onpa ihanan kuuloisia joulutunnelmia! Vau ♥ Mun tuli kyllä vähän nälkä noista Afternoon tea -herkuista kuvan välityksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä maistuisi minullekin uudestaan tuollainen afternoon tea-setti :)

   Poista
 2. Aivan huippuhienosti jouluhepsankeikka on valmistautunut jouluun 😂 Pitäisi useamman ottaa mallia, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestäni nämä puuhat voittavat 6-0 esimerkiksi kaappien siivouksen ;) Toki siistit kaapit olisivat kivat, mutta ehkä sitten vuoden päästä.

   Poista
 3. Ihania jouluisia hepsankeikkajuttuja sulla, jatka samaan hepsankeikka-tyyliin!

  Olet jouluhepsankeikkaidolini!

  VastaaPoista
 4. Mainiota jouluun valmistautumista. Ja hienoja kukkaistutuksia olet tehnyt. Ja joulukorttejakin. Ja tuohon päälle balettia. Hurmaavaa!
  Minä toistan Elisaa... Sinä olet minunkin jouluhepsankeikkaidolini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jos jouluna on vähän sekaisempaa, vähemmän ruokalajeja pöydässä ja niistäkin osa valmiina, on se kuitenkin ollut ainakin minusta riemukkaan valmistautumisen arvoista ;)

   Poista
 5. Johan on ollut kivoja happeninkiä ja kyllä herkkupepun silmät kiinnittyi afternoon tea hetkeen, nam. <3 Toivottavasti esikoinen on jo tervehtynyt ja muut terveinä. Tunnelmallista joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen niin nauttinut näistä joulupuuhista :) ja herkuistakin tietysti :)

   Meillä oli tänään ensimmäistä päivää kaikki lapset koulussa. Saas nähdä, että olenko minä seuraava tautipotilas, vähän on sellainen olo kuin, että jotain pukkaisi. Jos on tauti tullakseen, niin mielellään ottaisin vasta jouluaaton jälkeen.

   Kiitos samoin - tunnelmallista ja ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 6. Juuri tuolla asenteella olen itsekin jouluun valmistautunut. Mies eilen huolestuneena kyseli, milloin kinkku hankitaan. Kaikki jouluruoat vielä kaupassa. No, kyllähän tässä vielä ehtii yhtä sun toista :) Mukavaa iltaa jouluhepsankeikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluhepsankeikkailu on ollut erittäin mukavaa :) Jouduin eilen antamaan sen verran periksi, että tein tiedusteluretken ruokakauppaan. Ostin näppärästi laatikot ja kalat Stockkalta ja sitten aion käydä vielä Prismassa. 22:20 kassajonot olivat sellaiset, että ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päästä ulos ennen klo 23, joten palautin ostokset ja luikin pois :D Todellista hepsankeikkailua :D

   Mukavaa aatonaattoa!

   Poista
 7. Vau! Mahtavaa! Noilla valmisteluilla ei voi kun tulla hyvä joulu, kun vain säilytät tuon hepsankeikka-asenteen! Rentoa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeästi olen pitänyt asenteesta kiinni ;) Näin aatonaattona joutunen kuitenkin alistumaan pieneen imurointiin siitä huolimatta, että Tuomaan joulunmarkkinat poltteleva kovasti :D

   Mukavaa aatonaattoa!

   Poista
 8. ehdottomasti oikea asenne!

  Minusta on tulossa joulupunakuono, alias nuhanenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ääh, punakuonoilu on tylsää, mutta eihän sille mitään mahda jos sellainen iskee. Ainoastaan voi lievittää oireita runsaalla glögillä ja jouluherkuilla :)

   Mukavaa aatonattoa!

   Poista
 9. Tällä sinusta tuli myös jouluidolini - sen lisäksi että olen joskus sinut nimennyt jo tapahtumien / ja uuden tekemisen keksijä idoliksi (tuo ei enää taida olla oikeaa suomea, mutta uskon että ymmärrät). Sen sijaan, että kauhistelen täällä pölyisiä jalkalistoja - pitäisi ottaa niskasta kiinni ja aloittaa jouluhepsankeikkailu ! Muuten upeita nuo kukka asetelmat - täällä ei yleensä ole hyasintteja jouluna ja tietysti sitten niitä eniten kaipaa. Hyvää Joulua koko perheelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos :) Mielelläni levitän tällaista sanomaa nautinnollisesta jouluun valmistautumista, jossa vältellään hulluna kuuraamista ja kokkaamista ja sitten ollaan ihan puhki jouluna.

   Meillä on onneksi niin hämärää, että jalkalistojen pölyt eivät erotu :D Jotain iloa vuoden pimeimmästä ajasta. Pakkohan se on tässä imuria pyöräyttää vielä ennen aattoa,

   Mukavaa aatonaattoa ja joulua!

   Poista
 10. Ihanaa, kun jaksat panostaa! Ja toki kulttuuririennot on hyvää vastapainoa ahkeroinnille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään tällaisista joulupuuhista. Tuloksena on jotain kivaa iahduttamaan itseä ja läheisiä, tekoprosesiin on yleensä liittynyt ruokaa ja viiniä ;) ;) Voittaa saunan pesun kaappien siivouksen ihan any time :D :D
   Mukavaa aatonaattoa!

   Poista