23. joulukuuta 2014

Joulumarakatit ja -kafka

Kepposlassa on taas aikamoinen meno. Esikoisen kuume huiteli pari vuorokautta 39,6 mutta nyt on päästy jo lähelle 37 lukemia. Yleensä se, että yksi marakatti on poissa häröilyvahvuudesta keventää huoltokerrointa. Pienemmät ovat yrittäneet olla ihmisiksi, mutta kun ympärillä tapahtuu koko ajan kaikkea mielenkiintoista, niin heidän on aivan mahdoton heittäytyä sivustaseuraajiksi.

Pojat ovat osallistuneet jouluistamisen tuunaukseen. Edellisen postauksen tulppaanimaljakko pääsi heti uusiokäyttöön. Vikkelät kädet olivat uittamassa siellä legoukkoja.


Tänään sieltä maljakosta löytyi jälleen yksi legoukkeli. Ukkelilla on näet happipullot selässä ja siksi se voi sukellella maljakossa vaikka jouluaaton ylitse.

Joulusukellus menossa

Joulukuusi on myös saanut uusia koristeita. Todella tylysti poistin kaikki oksille asetellut Mutantti Ninja Turtles kortit. Seuraavana aamuna joulukuusen tuunausta oli selvästi harkittu pidempään ja etsitty sopivia koristeita.

Star Wars jouluvalot
Kai sitä nyt kuuseen muutama SW hahmo jouluksi mahtuu ;)

Välillä poikien joulujutut menevät ihan nappiin. Joulun hienoin kortti tuli kuopukselta. Harmi, etten ehtinyt kuvaamaan sen kuorta. Kuopus oli päättänyt antaa meille kortin lisäksi rahalahjan ja teipannut kolikoita 80 sentin edestä kuoreen <3 p="">Kafka-osastoon kuuluu joulua edeltävät työpäivät. 
Yritän hankkia itselleni viisumia työmatkaa varten. Intialainen työkaveri lytättiin sen verran kyykkyyn vaatimuksilla HIV-todistuksesta ja kohdemaan kansallisen rokotusohjelman mukaisesta rokotustodistuksesta, että minä yritän punnertaa itse matkaan hänen puolestaan kauas entisen Neuvostoliiton alueelle. Minun taudeistani tai puuttuvista roketteista eivät ole onneksi kiinnostuneita. Jestas sitä lippulappusten, kutsukirjeiden ja kansallisten ohjeiden määrää. Alkaen siitä, että valokuvallekin on omat vaatimukset. Sen verran on meno liberaalia, ettei kuitenkaan tarvitse pyytää Hra Kepposelta matkustuslupaa. Melkein veikkaan homman kuitenkin karahtavan kiville, jos ei muuten niin eiköhän passistani löydy taas jonkun väärän maan viisumi tai leima.

Kafkaosastolta vaikuttaa myös yksiselitteisten ohjeiden laatiminen. Mielestäni ohjeessamme lukee selkeästi, että näissä tapauksissa tilaa tilausjärjestelmän kautta osa A1 tai A2, kaikissa muissa tapauksissa hanki paikallisesti kaupasta osa B. Itse ajattelin, että se riskin paikka olisi tuon A1 ja A2 osan sekoittuminen. Kaikkea muuta! Osat ovat rinnastettavissa sähköjohtoon, joten olen käynyt kirjeenvaihtoa "Kyllä - Sähkölaite edelleen vaatii sähköjohdon, valitse yksi kolmesta A1, A2 tai B." "Vain yksi sähköjohto per laite, yksi näistä kolmesta A1, A2 tai B" :D Ilmeisesti moni muukin kuin minä on pienen breikin tarpeessa :D

Tänään tekaistaan viimeinen joulupuuhastelu. Ostin myyjäisista superkauniita pipareita ja täytyyhän niille tehdä alusta ja jonkinlainen talvimaisema.


Joulumarakatit toivottavasti riemukasta joulua!

14 kommenttia:

 1. Hih hyvä meininki ja todella kauniit ja onnistuneet piparit. <3 Iloista joulua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulurauha on meidän perhe-elämästämme toistaiseksi vielä aika kaukana :) Mutta onhan noi marakatit tohinoissaan kovin suloisia :)
   Mukavaa joulua!

   Poista
 2. Kyllä sitä huomista pysähtymistä&rauhoittumista osaa ihan eri lailla arvostaa kaiken tohinan ja säädön jälkeen;) Vielä kerran - oikein hyvää Joulua koko Kepposten perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun marakatit nukkuvat onnellisina uusien lelujensa kanssa, niin sitten koittaa The Joulu! Pahasti pelkään, että joulupäivänä yrittävät mokomat repiä vanhempiaan ylös sängystä liian aikaisin auttamaan lahjojen käyttöönotossa.
   Mukavaa joulua sinne pohjoiseen!

   Poista
 3. Ihania piparkakkuja. Ihanaa jouluaikaa teille kaikille marakateille.

  VastaaPoista
 4. Mitä mahtavinta joulutunnelmaa & kaunista joulua teille! Sain taas kerran hymyn huulille :D
  Lämmin halaus myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Halaus takaisinpäin ja oikein hyvää joulua!

   Poista
 5. Kyllä nauratti legoukko happipulloineen :D Hassut pojat!
  Työmatkaseikkailutkin omaa luokkaansa. How boring is my life? :)

  Ihanaa rauhalllsta joulua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöjähän nuo pienet hassuttelijat ovat <3
   Valitettavasti suurin osa pienistä vahingoista saa alkunsa jostain söpöstä pienestä hassutelusta, joten vielä pitää olla silmät selässäkin.

   Vähän tökkii työmatkaseikkailut. Viisumin saaminen on työlästä. Lennot ovat surkeat. Mietin liian pitkään, että uskallanko ottaa nopeimmat mahdolliset lennot Kiovan kautta. Työnantaja teki turvallisuuspäivityksen ja poisti Ukranian Airlines lentojen varauksen. Nyt voi valita, että istuuko Moskovan kentällä 7 tuntia vai saapuuko perille aamulla klo 5. Jos valkkaan, että niin how boring is my life? :)

   Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

   Poista
 6. Voi noita lapsia. ♥ Heidän kepposistaan on aika yhtä ihana lukea. :-) Mukavia joulunpyhien jatkoja koko perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Joulunpyhät ovat täällä sujuneet flunsaa potiessa, mutta onhan ainakin tullut levättyä.

   Poista