20. syyskuuta 2010

Viikon varrelta: käsityöt 0, sairastelu 5

Viime bloggauksesta on kulunut viikko. Kuluneen viikon aikana joka päivä kotonamme on ollut vähintään yksi henkilö sairastamassa. Perjantai otimme pohjat, kun kaikki pojat olivat kotona kipeinä. Kolmen viikon putki jatkuu neljännelle viikolle: Kuopus on kuumeessa ja molemmat silmät vaikuttavat tulehtuneilta.

Pojilla sairastaminen on sujunut aika mukavasti (vaiko rutiinilla?). Kaksi isompaa ovat sairaimmillaan maanneet sohvalla television ääressä ja toipilaina leikkineet keskenään. Heidän sairastessaan olen jopa pystynyt tekemään töitä. Puhelinasioiden hoitaminen on paha rasti, kuten kolleegani voisi todeta kuunneltuaan, kuinka keskimmäinen jaksoi ainakin 20 minuuttia huudella kukkokiekuuta tauotta sängystään. Pienimmän sairastaessa ei työnteosta tule mitään, hän tarvitsee aikuista vierelleen jatkuvasti.

Poikien sujuvaa sairastamista on siivittänyt isin löyhät kukkaron nyörit. Isi on käyttänyt poikia lääkärissä ja samalla reissulla perheen miehet ovat myös olleet leluostoksilla: moottorisaha, rakennustarvikkeita, 3 Bakugania, 2 Gormitimunaa ja yksi leikkiauto.

Minä olen vetänyt ihan löperöä ruokapolitiikkaa. Ruokavalio on koostettu kananugeteista, spagetista, ketsupista, jugurtista, jäätelöstä ja vanukkaista. Ja maidosta ja vitamiineista.

Pikku kuumepotilas kiskoo vanukasta.

Muutama vieraskin on uskaltautunut piristämään arkeamme. Perjantaina pidimme Hannan ja Mimon kanssa burrittobileet. Ja pöydässä oli iloisia pieniä.Omaa arkeani ilahdutti kyllä p*askiksen arvontavoitto. Paperikeijulta tuli postissa kaksi aivan ihanaa paperikkoa, toinen Craftyn ja toinen aasialaistyylisiä. Molemmat ovat mieluisia, ihan kuin Jaana olisi tietänyt mistä pidän.


Viikon sokerina oli museovierailu ystävättäreni, suloisen kummityttöni äidin kanssa työväenasuntomuseoon. Museota yllä pitää Helsingin kaupunki ja se on vielä viikon avoinna, kunnes sulkeutuu talveksi. Museossa kierretään oppaan kanssa asuntoja, joissa esitellään lyhyesti jonkun siinä eläneen perheen historiaa ja huone on kalustettu ajanhengen mukaisesti. Pari asuntoa on autenttisessa asussaa. Aikaa paikassa menee tunnin verran, ilmainen sisäänpääsy ja museo on hyvien kulkuyhteyksien varrella Alppilassa. Suosittelen! Asunnot olivat ihanan tunnelmallisia ja kauniita, mutta on se ihan kiva kun lämmin vesi tulee ja menee ja eikä meidän perheen tarvitse ahtautua 25 neliön hellahuoneeseen. 

Alla kuvia

Hyvää alkaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Tiedän justiinsa, miten se ärsyttää, kun ei saa oikein mitään tehtyä vaikka (ehkä) haluaisi. Mutta mutta... Ehkä meillä ei olekaan mihinkään kiire. Voihan sitä välillä ihan ollakin ja lötkötellä - ja syödä suklaavanukasta. Sitten taas maistuu se tekeminenkin paremmalla ajalla. Esim. parin viikon päästä ;)

  Nuo itämaiset paperit on tosi ihania!

  VastaaPoista
 2. Sairastaessa ei ruokavaliosta tosiaan kannata ottaa paineita. Meillä ainakin kipeänä syödään just sitä mikä potilaalle maistuu. Vaikka sitten jäätelöä ketsupilla. Pääasia että jostain saa energiaa.

  VastaaPoista
 3. Syöminen on ainakin meillä se, mikä alkaa sairaana tökkimään. Turha stressata itteänsä enää ylimääräisellä, joten vanukasta pöytään vaan. Toivottavasti teillä taudit alkavat nujertumaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa ollut paljon sairastelua, mutta niin iloisesti kuitenkin kirjoitat, ja on näköjään mahtunut kivojakin juttuja viikkoon mukaan, joten sairasjakso taisi kuitenkin mennä ihan mukavasti. Hyvä niin! : )

  Ja tuo syömispolitiikka on ihan sallittua sairaana - tai kolmen tytön perjantaivapaalla, jolloin tilattiin lounaaksi pitsat. : o

  VastaaPoista
 5. Pitkään ovat teitä taudit kiusanneet, mutta jospa alkaisivat olemaan nyt takana päin... Meilläkin on käyty ihan tässä viime viikkoina kaksi flunssaa läpi. Oli sentään muutama terve päivä välissä ;). Ja ruokapöytään ilman muuta tarjolle sitä, mikä alas menee :).

  VastaaPoista
 6. Voi, tuota paperipakettia olen kuolannut pitkään, siinä on upeita papereita!

  VastaaPoista