19. kesäkuuta 2024

Paratiisipäivä Vallisaaressa viininmaistelussa

Hra Kepposella on ihan käsittämättömät työpaineet ja ne estävät tänäkin vuonna kesäloman vieton. Viime kesänä hänellä oli sentään vapaat viikonloput ja pari yksittäistä lomapäivää. Juttelimme, että hän yrittäisi irroittautua parina viikonloppuna vapaalle. Hra Kepponen pitää viineistä ja ostin meille paikat italialaisten viinien maisteluun Vallisaareen.

Hra Kepponen ei sitten pystynytkään pitämään vapaata viininmaistelupäivänä. Onneksi minulla on ystäviä, jotka ovat nopeita päättäjiä ja toimijoita. Sirpa lähti minulle kaveriksi.

Ensimmäinen huumaantuminen tuli upean aurinkoisesta ja lämpöisestä päivästä. Sitten seuraavan huumaantuminen ensi metrien kävelyllä kohti Iisi Vallisaaren terassia. Keltaiset kukat hohtivat, meri kimmelsi, linnut lauloivat ja taivas oli kauniin sininen. Jestas oli kaunista!


Takana näkyy Suomenlinna ja Suomenlinnan kirkon torni


Viininmaistelu alkamassa ulkona taivasalla

Ensimmäinen kaato

Maisteltavia viinejä oli kaksi valkkaria ja kolme punaviiniä. Kokonaisuuteen kuului myös juustoja, oliiveja, leikkeleitä, leipää ja salaatteja.

Tykkäsin tuosta Mantoca-punaviinistä paljon

Sirpa ja minä


Tunnelma oli ihana. Oli niin kaunista, hyviä viinejä ja hyviä suolapaloja.

Meri kimmelsi vieressä


Viininmaistelun jälkeen kiersimme Kauniin Vallisaaren ympäri ja ehdimme vielä syömään Jäätelökahvila Pajan herkulliset jäätelöt. Söin Limoncello jäätelöä, joka oli K18, samoin kuin lonkero sorbetti. 


Vallisaaressa on myös pieni järvi. Jäi mietityttämään että olisiko se uimakelpoinen

Seuraavaksi ihailimme suota ja siinä niin heleän vihreinä kasvavia korteita

Mihin tahansa katsoin, niin kaikkialla näytti niin vihreältä ja kauniilta

Vallisaaressa on näköalapaikka Suomenlinnaan. Kallioilla oli ihana nauttia auringosta ja merituulesta ja katsella ohi meneviä veneitä.




Sirpan kanssa huokailimme, että aina välillä sattuu näitä ihan superihania päiviä. Viime kesänä yön yli reissumme Naantalin Rymättylän Herrankukkaroon savusaunomaan oli kerrassaan täydellinen. Nyt oli täydellinen päiväretki viininmaisteluun Vallisaareen. Toivottavasti nämä ihanan aurinkoiset säät jatkuvat.

Toivottelen jo ennakkoon ihanaa ja rentouttavaa juhannusta!

18 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia, oli ilo katsella. Hyvää juhannusta sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mukavaa juhannusta! Meillepäin sääennuste lupailee kivaa keliä, toivottavasti myös sinulle.

      Poista
  2. Vallisaari on upean kaunis paikka! Kävin siellä ensimmäisen kerran silloin, kun se avattiin yleisölle. Paljonkohan paikka on muuttunut sen jälkeen? Varmasti ainakin ravintoloita on ilmestynyt. Maksoitteko laivaliput erikseen vai kuuluiko ne pakettiin?
    Aurinkoista ja mukavaa tulevaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli minulle ensimmäinen vierailu Vallisaareen. Se on ollut pitkään listallani, että pitäisi käydä tsekkaamassa. Viehättävä paikka. Menen varmasti jossain välissä sinne uudestaan. Perhekohteena ehkä Suomenlinna vie voiton, koska sinne pääsee HSL:n lipulla eli kun tulemme metrolla keskustaan on matka Suokkiin ilmainen. Lauttaliput Vallisaareen piti ostaa viininmaistelun lisäksi.

      Lautan poislähtöpaikalla on ravintola ja kahvila. Tulopaikan lähettyvillä on juurikin tuo Iisi, missä kävimme viininmaistelussa.

      Kivaa juhannusta!

      Poista
    2. Kiitos!
      Kyselin siksi, että ovat nostaneet lippujen hintoja. Eka kesänä meno-paluu oli seitsemän euroa ja nyt yli puolet enemmän, eikö niin? Suokkia olen itsekin ajatellut jos/kun lataan kuukausilipun ensi kuun alusta, kun työpaikka on kolme viikkoa kiinni.

      Poista
    3. Aikuisten menopaluu on 13,9€. Mikä on todellakin kallis verrattuna HSL-lautan hintaan. Tokihan Vallisaaressa on mukavan rauhallista ja väljää.

      Poista
  3. Rentouttavaa juhannusta sinullekin, toivottavasti saat olla vapailla ja muutkin teillä :)
    Upea päivä sattui retkellenne. Kaikki on tosiaan idyllistä, paitsi tuo ihmispaljous ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on kolmen vapaan putki ja tänään juhannuksen aatonaattona aion vielä sulkea tietokoneen ajoissa ja siirtyä rentoilumoodiin. Hra Kepponen on aikeissa pitää sentään juhannusaaton, joka on myös hääpäivämme, vapaana.

      Mukavaa juhannusta sinulle, vietätkö sitä mökillä vai töissä?

      Poista
  4. Harmillista hraK:n kannalta että on niin kovasti työpainetta. Olisi varmaan ollut hänellekin hyvä ja rentouttava ilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hra Kepposelle vapaapäivä Vallisaaressa olisi tehnyt varsin hyvää. Hänellä ei ole ollut juurikaan lomia viimeiseen kahteen vuoteen. Ei ole tuollainen raadanta keski-ikäisen ja muuten vähän väsähtäneen hommaa. Nyt hänellä on sentään vapaa juhannusaatto.

      Poista
  5. Harmillinen tuo herran Kepposen työpaine, niin tuttua ollut minunkin puolisolleni. Kesälomallekin on soiteltu heti ekasta lomapäivästä lähtien. Voi ahdistusta!

    Niin ihanat kesäkuvat! Kamalaa kun alkoi tehdä mieli viiniä. Tykkään tuosta kuvasta missä lasit ovat rivissä ja hyvä kuvakulma, se on ihan mestarillinen. Nyt menen lisäämään viinin ostoslistalle... (kipi kipi)

    VastaaPoista
  6. Mä en ole koskaan ollut Vallisaaressa, kauniilta näyttää! Ihanaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta. Vallisaari on varsin viehättävä paikka, varmasti menen vielä uudestaan.

      Kivaa juhannusta ja mökkiviikonloppua!

      Poista
  7. Ooo-la-laa mitkä puitteet viininmaisteluun!!
    Hih - Vallisaaren pienessä järvessä saattaisi uimari saada saksiniekan varpaaseensa... pari vuotta sitten se ainakin kuhisi rapuja - käsin olisi voinut noukkia!!
    https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/06/jussit-2022.html

    Rentouttavaa Juhannusta Sinulle ja Teille myös!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, etten muistanut että lampi kuhisee rapuja. Olisin ehdottomasti käynyt katsomassa. Jos rapuja on noin paljon, niin sehän alkaa kohta olla ongelma. Pitäisiköhän minun mennä sinne hyvien hanskojen kanssa hieman harventamaan kantaa ;)

      Kivaa juhannusta!

      Poista
  8. No kylläpä näyttää tosi mukavalta tämä teidän viininmaistelureissu. Kauniit puitteet ja ihanan näköinen paikka.

    Aika hurjalta kuulostaa miehen työtahti. Toivottavasti lomaa löytyy paljon kesän ulkopuolella, jos nyt sellaisia ei saa.

    Ihanaa kesäkuun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viininmaistelu oli ihana kokemus, kun oli niin hyvä sää ja kaunista. Vesisateella joutuvat peruuttamaan tapahtuman, kun siellä ei tosiaankaan ole mitään katosta.

      Mieheni työtahti on hurja. Ei todellakaan sopiva ainakaan 5-kymppiselle, josko edes nuoremmallekaan. Toivottavasti hänelle tulee syksyllä mahdollisuus levätä. Se loma menee varmaan ihan vaan nukkumiseen.

      Kivaa kesäkuun loppupuolta!

      Poista