28. kesäkuuta 2024

Onnistunut äkkilähtö Zakyntokselle

Kuopus toivoi rippilahjaksi matkaa viime syyskuussa. Sen lisäksi olin luvannut palkita hänet pitkän saksan opiskelusta matkalla Saksaan. Molemmat lupaukset olivat tykytelleet takaraivossani. Kävelykuntoni on tällä hetkellä vaihteeksi huono, joten kaupunkiloma olisi voinut olla vaikea. Autoilu Saksassa tuntui raskaalta sekin. Erittäin helteisen toukokuun vuoksi matkatoimistoilla oli loput pakettimatka pilaantumassa käsiin ja minua alkoi houkuttelemaan edullinen äkkilähtö Välimerelle. Kuopus oli heti valmis siihen, että molemmat lahjat kuitataan viikon etelänreissulla. Ihanaa joustavuutta ;)


Vaikka oli aikainen aamuherätys, niin lentokoneessa jo hymyilyttää

Kuopuksen matkasuunnitelma oli, että puolet lomapäivistä voisi käyttää johonkin kevyeen retkeilyyn ja puolet oleiluun. Piti siis löytää äkkilähdöistä sellainen kohde, jossa olisi kivoja retkiä tarjolla. Plussaa olisi, jos se olisi minulle uusi kohde. Päädyimme Zakyntokselle, joka osoittautui aivan napakymppivalinnaksi.

Äkkilähdöissä oli vielä jäljellä muutama hotelli, josta valita. Sellaista ei ollut, jossa olisi ollut ranta ihan vieressä. Valitsimme sitten hotellin, jossa oli eniten uima-allasneliöitä. Perheomisteisessa hotellissa oli myöskin all inclusive. AI on minusta enemmän lapsiperheiden juttu, joiden pitää saada ruokaa helposti, nopeasti ja läheltä. Noh, kasvuikäisellä on koko ajan nälkä tai jano ja minä en viitsisi kävellä mihinkään ruuan perässä, joten AI toimi meille vieläkin.

Aula ja hotellihuoneet oli uusitti aika kivoiksi. Kylppärit olivat vanhat, mutta toimivat

Hotelli oli siisti ja toimiva. Se ei ollut mikään erityisen hieno, mutta ei siinä ollut mitään moitittavaa

Pääallas. Yksi allas oli varattu aikuisille ja kaksi muuta ensisijaisesti uuden rakennuksen superior-huoneiden asukkaille. Yhtenä päivänä päädyimme sinne, kun pääaltaan aurinkotuolit olivat kaikki varattuja. Muina päivinä oli tilaa pääaltaalla. Ainakin näin sesongin alussa ei tarvinnut nousta kukonlaukun aikaan varailemaan aurinkotuoleja.


Uudisrakennus ja kaksi lisäallasta superior-huoneille. Meidän parveke jää kuvassa juuri uudisrakennuksen kulman ja palmun peittoon.



Ja taas mogging poseeraus. Jos mogging ei ole sinullekaan tuttu, niin se selviää alempana.

Hotellipäivinä otimme tosi rennosti. Tykkäämme molemmat uida todella paljon.



Tämä paikallinen asukas teki meihin tuttavuutta innokkaasti


Minun varpaillani oli suorastaan aktiiviloma

Pakko painaa rapsutusduunia

Iltaisin hotellilla oli musiikkiesitys altaalla illallisen jälkeen. Tässä brittitytöt laulavat Abbaa taustanauhan kanssa.



Teini moggaa. Varmaan 1/3 poseerauksista on jonkinlaisia moggauksia.

Minulle on yritetty selittää tätä Tiktokissa levinnyttä moggausta. Minusta on tullut niin vanha, että en meinaa ymmärtää mitenkään näitä juttuja. Google kertoo moggauksesta näin: 

“Mogging” is being superior in physical appearance or overall attractiveness than others. A man can usually “mog” others by being taller or having a stronger jawline, a deeper voice, or a better haircut or outfit.

Eli nuorimies se kuvassa esittelee leukalinjaansa. Minua on yritetty haastaa mukaan moggauskuvapelleilyyn. Joudun jättämään väliin, koska leukalinjani on vuosien aikana pehmennyt pois.

Photobombaukset ovat tulleet vuosien aikana varsin tutuksi :)
Kuvassa lempi rantalomamekkoni. Jouduin ostamaan Teneriffalla sateenvarjon ja aasialaistaustainen miesmyyjä sanoi, että katso nyt vaatevalikoima sadetta pitäessäsi. Hänellä olisi kuulemma just mulle sopiva mekko. Hämmästyttävää kyllä myyntipuhe piti aivan paikkansa.

Lähirannalla uimassa

Rentoilu altaalla oli toki mukavaa, mutta retket olivat matkan kohokohdat. Tässä meidän suosikit

1. Kilpikonnien bongaus
Kävimme risteilyllä bongailemassa kilppareita ja parhaan bongauksen teimme satamassa, jossa vanha kalastaja ruokkii tiettyä kilpparinaarasta aamuisin ja iltaisin.

2. Sininen luola (kuopus)
Koko päivän retkellä uimme veneestä siniseen luolaan. Vesi oli aivan huikea väristä ja luolassa pääsi kiipeämään "rannalle"

2. Navagio (shipwreck) beach (rva Kpponen)
Kerrassaan huikean väristä vettä ja uskomaton näkymä kalliolta alas Navagiorannalle oli minulle niin hieno kokemus. Tämäkin oli osa kokopäiväretkeä.

4. Snorklaus Cameo-saarella
Menimme heti aamusta ajoissa pienelle Cameo-saarella, joka oli hyvin kaunis. Rannalla on pieni kelluva laituri, jolta oli hyvä lähteä snorklaamaan. Saaren rantavesissa on usein nähty kilppareita, mutta meitä ei onnistanut. Kaloja näimme todella vähän, mutta vesi oli kirkasta ja kiva oli snorklata yhdessä kuopuksen kanssa. 

Näistä elämyksistä tulen kirjoittelemaan vielä lisää.

5 kommenttia:

  1. Mogging oli ihan uutta. Hienoa että teidän lomamatkanne onnistui niin hyvin. Upealta vaikuttaa! PS Rakastan kilpikonnia 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen jo muutaman kuukauden seurannut noita mogging poseerauksia hämmästellen :D
      Meillä oli onnistunut reissu ja tosi kivaa pojan kanssa.

      Kilpparit ovat ihania!

      Poista
  2. Voihan mogging ;D
    Tuliko kissa käsilaukussa kotiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen harmillisesti pahasti allerginen kissoille, muutenhan meillä varmaan olisi jo kissa. Olen kyllä enemmän koira ihminen, mutta kissassa ei olisi sitä aamu-ulkoilutusongelmaa. Pojat olisivat tykänneet kissasta tosi paljon. Koiralle en ole allerginen. Yllättäen kaikkein allergisin olen kanille. Silitin ihan vähän kaverin kania ja heti iski nuha ja ihan hirveä nokkosihottuma.

      Olen niin allerginen kissoille, että en yleensä kauheasti kissoja edes rapsuttele, kun se voi johtaa saman tien oireisiin. Tämä meidät omakseen ottanut kissa oli just täydellinen lomakaveri. Se tuli siihen jalkaterien viereen tai melkein päälle tyytyväisenä pötköttämään. Jos varpaalla vähän silitteli, niin sai kehräystä palkkioksi. Minä en myöskään uskalla yleensä antaa kissojen puskea paljaisiin sääriin, kun siitäkin voi iskeä ihottuma. Tämä kissa ei harrastanut sitäkään. Ehkä olisi pitänyt ottaa käsilaukkuun ja viedä tuliaiseksi vaarille.

      Poista
  3. Kiitos mogging infosta, näin me boomeritkin opitaan aina lisää ;) ! Onneksi meillä on fiksut pojat. Kesäiloa!

    VastaaPoista