3. tammikuuta 2021

Vuoden ensimmäinen päivä

Vuoden viimeisen päivän vietin järkyttävässä niskasäryssä. Onneksi sain siihen lääkkeet ja ne laukaisivat järkyttävän lihasjumin ja vuoden ensimmäinen päivä alkoi niin paljon paremmissa merkeissä. Meillä oli sovittuna perhetreffit Hra Kepposen serkun perheen kanssa Helsingin keskustaan. Harmillisesti keskimmäistä, joka on pikkulasten kanssa erinomainen, vaivasi jälleen vatsa ja hän joutui jäämään pois. Mukaamme lähti ainoastaan kuopus.

Teimme pienen kävelylenkin katselemaan keskustan jouluvaloja. Pikku-Matias oli oppinut laukka-askeleen ja välillä meillä oli perässä pysymistä.




Taaperon mielestä Havis Amanda patsaan hylkeet olivat dinosauruksia ja kyytiin pääseminen mahtavaa




Fazerin kahvila sulkeutui nenämme edestä ja päädyimme Kappeliin. Kappeli on niin tunnelmallinen paikka, että siellä on aina ilo käydä. Valikoima ei ole Fasun veroinen, mutta ihan riittävä.

Hra Kepposen kaakao


Suloinen ja kikattava Matias
 
Kahvien jälkeen jäimme vielä keskenämme kaupungille kävelemään. Sain idean käydä katsomassa, että olisiko pizzeria Via Tribunalissa sen verran väljää, että uskaltaisimme käydä pizzalla. Hyvinkin oli! Meidän pojat rakastavat pizzaa ja kuopus ihastui ikihyviksi VT:n salapizzaan. Luonnollisesti osa onnistunutta kokemusta oli se, että kotona pystyi kehuskelemaan veljilleen, että on saanut ehkäpä elämäns parhaimman salamipizzan. Isoveljet joutuivat tyytyvään Dr. Oetkerin pizzoihin. Oli kiva käydä kaupungilla katselemassa jouluvaloja, nähdä sukulaisia pitkästä aikaa ja välttyä kokonaan ruuanlaitolta. Varsin hyvä aloitus vuodelle!

Ehdimme illalla vielä koestamaan yhden uuden joululahjaksi saadun lautapelin, joka ilahdutti kotiin jäänyttä keskimmäistä.

 

Mukavaa vuoden ensimmäistä viikkoa!

14 kommenttia:

  1. Valoisaa vuoden ensimmäistä viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Olipa tosiaan kiva vuodenaloitus. :-)

    Mun on pitänyt tehdä myös kunnon jouluvalokierros keskustassa, mutta en ole "ehtinyt". Varmaan tulee kesä, ennen kuin saan aikaiseksi, ja sitten onkin hyvä ruveta jo odottelemaan seuraavan vuoden valoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kannattaa mennä, kun on luntakin. Kaikki näyttää niin paljon kauniimmalta :) Minun tekisi mieli melkein mennä uudestaan.

      Jouluvaloja tulee ja menee, ehtii niitä katsomaan sitten marraskuussakin ;)

      Poista
  3. Jos tykkää napolilaispizzasta, kannattaa maistaa Capperin pizzoja. Parhautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ystäväni on kehunut Capperia, mutta en ole itse vielä koestanut.

      Poista
  4. Samoin sinne sulle ja teille! Vuoden ON vaan oltava helpompi ja parempi, eikö!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pitää uskoa yllä siitä, että tämä alkanut vuosi on viime vuotta parempi :) Antaahan rokotteet toivoa tulevaisuudesta, että jos taas voi tavata ystäviä ja olla ihmisten keskellä.

      Poista
  5. Ihana vuoden aloitus <3 Onnea, iloa ja kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen teille kaikille!

    VastaaPoista
  6. Kauniit ovat kuvat ja kuinka rauhallista. Erikoinen vuosi tuonut tilaa kaduille. Teillä on vuosi alkanut mukavissa merkeissä ja samaa mukavuutta tulevillekin päiville toivottelen 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa alkanutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

      Poista
  7. Hyvää uutta vuotta ja loppiaista <3 Tästä tulee varmasti parempi kuin juuri päättyneestä vuodesta.
    Lihasjumit on ikäviä. Tiedän tunteen kun aamulla ei herätessä käänny pää kuin toiseen suuntaan - onneksi sait lihasjumiin apuja.
    Teillä on ollut mukava vuoden alku - oi, ihan Kappeli. Viime kävin siellä vuosi siten - on jo ikävä sinne kahvittelemaan.
    Lautapelit on muuten ihania ja tekisi mieli taas pelata vaikka kunnon Afrikantähteä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon kovasti, että tästä vuodesta tulisi parempi kuin vuosista 2020 tai 2019. Olisi jo aika kääntyä parempaan. Toisaalta kyllähän tuohon viime vuoteen koronasta huolimatta mahtui kuitenkin paljon kivoja juttuja.

      Tänä vuonna minun on pakko saada itselleni ergonomisempi työpiste hankittua! Sillä voisin vähän ennalta ehkäistä näitä lihasjumeja. Työnantajani on jo ilmoittanut, että toimistolle ei palata ennen kesäkuuta ja veikkaanpa, että koko tämä vuosi menee vielä etätöissä.

      Poista