19. lokakuuta 2020

Järki sumenee koronan kanssa

Tänään maanantaina keskimmäisemme viettää viimeistä korona-altistuskaranteenipäivää. Tiistaina koulu jatkuu normaalisti lähiopetuksena. Luokalla kävi tuuri, ilmeisesti kukaan ei sairastunut. Tosin Helsigin kaupungin tilastojen mukaan peruskoulussa suurin osa tapauksista on sellaisia, joista ei tule "jatko"tartuntoja.

Tässähän voisi olla hyvällä tuulella, ellei sunnuntaina olisi ollut puhelimessani tälläistä näyttöä. Kääks!

(Minulla on puhelimessa englannin kieliset asetukset ja siksi näköjään koronavilkkukin tuuppaa notifikaatiota englanniksi)

Järki sumenee kohta näiden korona-altistumisten kanssa! Meillähän on ollut kaksi virallista korona-altistuskaranteenia ja nyt sitten ensimmäinen Koronavilkun hälyytys.

Aivoni ovat ehtineet taas pyöritellä kaikenlaisia skenaarioita lävitse. Etenkin, kun minulla on ollut viikonloppuna nuhaa ja päänsärkyä ja minulla on tapana imuroida itseeni kaikki tarjolla olevat pöpöt.

Koronavilkun tietomäärä ei huimaa päätä, sehän kertoo vain, että viimeisen 14 vuorokauden aikana olen ollut henkilön lähettyvillä, joka on raportoinut sairastuneensa koronaan. Mielestäni tuo aikaikkuna on kohtuuttoman pitkä. Seitsemän vuorokautta olisi minusta paljon sopivampi aikaikkuna.

Minun oli helppo rajata altistumiseni kahteen mahdolliseen päivään, koska valtaosan elämästäni istun edelleenkin tässä etätyöpisteellä ruokatilassamme muovituolilla. Noilla päivillä on viikko eroa, joten toisesta tiedon tuleminen Koronavilkkuun olisi vienyt hyvin kauan ja toisesta olisi tieto tullut supernopeasti. Viimeisen kahden viikon aikana olen poistunut kolmesti kotoani muualle kuin ulkoilemaan. Saman kaverin kanssa olen käynyt vesijuoksemassa sekä kulttuuritapahtumassa. Toisen kaverini luona olen käynyt kylässä. Uimakaverillani Koronavilkku näyttää myöskin altistumista, kyläilykaverillani ei, joten vaihtoehdot rajautuvat noihin kahteen päivään.

Maanantaina menen testiin ja sitten alan jännittämään tulosta. Tarvitsisin nyt onnenpotku kolmosen eli selviämisen perheemme kolmannesta altistumisesta tauditta.

Onko sinulle tai läheisellesi tullut hälyytyksia Koronavilkun kautta?

Työstressi painaa päälle ja nyt se tehostuu vielä koronastressillä. Edessä lienee pitkä ja ankea syksy. Jos tästä taas selviän pelkällä säikähdyksellä, niin alan laatimaan sotasuunnitelmaa, että kuinka selviän ilman burn outia tästä syksystä. 

Kivaa viikkoa ja pitäkää minulle peukkuja, että testini olisi negatiivinen!

13 kommenttia:

  1. Täällä on peukut ja varpaat pystyssä, että selviäisit säikähdyksellä! <3

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole tullut koronavilkun altistuksia...vielä. Pitää koputtaa puuta. Täälläkin kaikki peukut pystyssä jotta selviät säikähdykselllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä, että missä vaiheessa alkaa tulla reippaasti noita koronavilkkuhälyjä, kun tartuntojen määrä kasvaa tällä hetkellä niin huimasti :(

      Poista
  3. Pidän peukkuja pystyssä - jos nyt ei olisi sittenkään käynyt.

    VastaaPoista
  4. peukut pystyssä! Toivottavasti selviät säikähdyksellä <3

    VastaaPoista
  5. Pidän todella peukkuja täällä pystyssä ja tämä kyllä jarruttaa elämää monella tavalla, kun tulee pieni nuha, pieni lämpö, tai vilkku tai kaverin kaveri on altistunut jne. Yhteiskunta on monella tavalla hidastusmoodissa.

    Tsemppiä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kyllähän tässä on aika painaa jarrua ja miettiä taas tarkempaan, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Tykkään kuitenkin siitä, että yhteiskuntaa yritetään pitää niin pitkään auki, kun se vaan on mahdollista.

      Poista
  6. Ei voi olla totta! Toivottavasti saat pian koronatestin tuloksen ja se olisi negatiivinen. Olen samaa mieltä kanssasi, että nyt kyllä kannattaa miettiä todella tarkkaan missä liikkuu ja altistaa itseään. Tsenmppiä ja toivotaan parasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näitä altistumisia on meidän perheeseen osunut aika lailla, vaikka aika harvakseltaan käymme missään eikä meidän pojatkaan käy joukkuelajien harjoituksissa montaa kertaa viikolla.

      Koronatestinitulos oli onneksi negatiivinen!

      Kannattaa miettiä menoja ja aina kun mahdollista niin käyttää maskia ja mielellään niitä suodattavia maskeja, jos haluaa itseäänkin suojata.

      Poista
  7. Oi joi, teillä on ollut hurjan huono tuuri noiden altistusten kanssa! Onneksi olette toistaiseksi selvinneet ilman tautia, tai ainakin lievillä oireilla, jos testisi sattuisi olemaan positiivinen.

    Hurjasti tsemppiä sinne ja voimia karanteeneihin! <3 <3

    VastaaPoista