21. syyskuuta 2020

Sunnuntaibrunssi kotona

Viikonlopun aurinkoinen sää houkutteli syömään terassilla. Sitä kun ei ikinä tiedä, että kuinka monta aurinkoista viikonloppua tähän vuoteen enää mahtuu, niin mahdollisuudet pitää ehdottomasti hyödyntää.

Meidän pojat tykkäävät pekonista ja paras aamiainen tai brunssi sisältää ehdottomasti pekonia. Hieman inhoan kotikeittiössä pekonin paistamista sen sotkuisuuden ja tähteeksi jäävän rasvan vuoksi. Niinpä ajattelin oikaista pekonin suhteen ja tarjota perheelle pekonikananmunakuppeja. Ne ovat aika täyttävää syötävää, joten lisukkeeksi oli tarjolla leipää, leikkeleitä, juustoa, mehuja, esikoisen tekemää smoothieta ja hedelmälautanen. Kutsuimme vaarin eli isäni meidän kanssa brunssille.

Vaikka pojat ovat jo isoja, niin päätin hieman söpöstellä heille ja hedelmävateja koristivat banaanidelfiinit. Isot kundithan eivät voineet vapautuneesti näyttää innostustaan, mutta sain hymyn heidän huulilleen. Mikä parasta, iso määrä hedelmiä katosi nuorten miesten vatsoihin.

Banaanidelfiinit syntyvät hetkessä ja ovat söpöt! 

Pekonikananmunakuppi ja hedelmiä


Kokeilimme tehdä noita munakuppeja yhdellä sekä kahdella pekonilla. Tulimme siihen tulokseen, että yhdellä pekonilla tulee kuitenkin paremmat kuin kahdella. Lausunto on harvinainen, että joku ruoka voi olla parempi vähemmällä pekonilla. Pekonikananmunakuppeja tein tänä syksynä ensimmäistä kertaa mökillä ystäväni Ilonan kanssa.

Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että pojille piti etsiä aurinkolasit, jotta he pystyivät istumaan pöydässä.
 
Hra Kepponen oli lukenut Hesarin suuren appelsiinimehutestin ja ostanut brunssille testi voittajaa Tropicanan appelsiinimehua hedelmälihalla. Olihan se hyvää! Minä olen aika lailla sitruskiellossa, mutta lasillista Tropicanaa en voinut vastustaa.




Perennapenkissäni kukkii yhä edelleen. Valkoinen suurikukkainen uusi perenna joutuu kyllä siirtymään ensi keväänä jonnekkin muualle kauneudestaan huolimatta, koska se kasvaa puolitoista metriseksi ja näyttää hassulta kukkapenkissä. Pienikukkainen ruusu on kukkinut kohta kaksi kuukautta. 
 
Perennapenkin kukille sopii parhaiten pikkumaljakot. Roadtripillä Norjassa kopioin heti Sirpaa ja ostin samanlaisen pikkumaljakkosarjan kuin hän. Onneksi! Ne ovat todella kivat.

Maljakot ovat islantilaisen suunnittelijan tanskalaiselle dottir merkille suunnittelemat

Tykkään paljon näistä isoista kukista ja myöhäisestä kukkimisajankohdasta


Kivaa uutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Yhteiset ruokahetket ovat parhautta! Kauniita kukkasia maljakoissa myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat :) Etenkin kun nyt pitää vähän miettiä, että mihin sitä uskaltaa koronan vuoksi mennä, kuten leffat, tapahtumat ja ravintolatkin.

      Poista
  2. Ihana idea, ja totta tosiaan NYT kannattaa vielä nauttia terassilla syömisestä. Pian ulkona tulee räntää vaakatasossa :D

    Mua ällöttää pekoni, enkä koskaan syö sitä. Pojat rakastavat sitä, ja pasta carbonara on yksi ehdottomia lemppariruokia.

    Valoa viikkoon <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kestä edes ajatella, että kohta tulee räntää :( Toivottavasti sitä ennen olisi paljon valoisia syyspäiviä.

      Meillä pojat tykkäävät myös pasta carbonarasta. Minua ei ällötä pekoni yhtään. Hotelliaamiaisella minäkin yleensä syön pekonia. Sen verran ajattelen verisuonteni hyvinvointia, että lomareissuilla en syö pekonia joka aamu :D

      Poista
  3. Nam, mitä herkkuja. 🥰 Täytyypä lisätä kauppalistaan muutama ostos. Viikonloppuna voisikin syödä vähän paremman aamiaisen. 🤔🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön arkisin lähes jokapäivä aamiaiseksi kaurapuuron, niin viikonloppuna on kiva joskus syödä paremmin :)

      Kivaa perjantaita ja viikonloppua!

      Poista