11. syyskuuta 2020

Ruokaviikko

Pitkästä aikaa postaus viikon illallisista. Tavalliset ruokapostaukset ovat olleet monen lukijan suosikkeja ja minusta on aina kiva päästä kurkistamaan, mitä muuta syövät. Tällä kertaa aterioista ei ole hintatietoja.

Sunnuntai
Grillipihvi, keitetyt perunat ja kantarellikastike. Lisukkeena grillattuja maisseja, tomaattia ja salaattia.

Kuka valmisti: Minä tein kantarellikastikkeen, Hra Kepponen muut
Kuka söi: Kantarellikastiketta minä, Hra Kepponen ja esikoinen. Grillipihviä muut paitsi kuopus.
Mitä tykättiin: 5/5 kategoriaa, paitsi kuopus 4/5 joka söi jälleen grillimakkaran ja perunaa

Pihvilihana porsaan kasler

Maanantai
Kantarellirisotto. Lisukkeena salaattia ja tomaattia.

Kuka valmisti: Minä
Kuka söi: minä, Hra Kepponen ja esikoinen
Mitä tykättiin: Minä ja Hra Kepponen 5/5.
Esikoinen: "Menit sitten haaskaamaan hyvät kantarellit sekoittamalla ne riisiin!"


Tiistai
Lihapullat, perunamuusi ja Bearnaise-kastike (kastike suoraan tetrapakkauksesta). Lisukkeena tomaattia.

Kuka valmisti: Hra Kepponen
Kuka söi: Kaikki
Mitä tykättiin: Maistuu kaikille 4/5 kategoriaa


Keskiviikko
Makaroonilaatikko, lisukkeina ananasalaattia ja etikkapunajuuria

Kuka valmisti: Hra Kepponen
Kuka söi: Kaikki
Mitä tykättiin: Ollaan kaikki aika kyllästytty makaroonilaatikkoon ja syödään sitä nykyisin harvoin. Tämä versio oli mehevämpää, koska Hra Kepponen oli laittanut sekaan yhden Koskenlaskija dipin.

Torstai
Parmesaanikanaa ja pestopastaa. Lisukkeina tomaattia. Pestona kokeilussa nokkospestoa sekä kuusenkerkkäpestoa.

Kuka valmisti: Keskimmäinen, Hra Kepponen avusti
Kuka söi: Kaikki muut paitsi kuopus
Mitä tykättiin: Parmesankana on suosikkiruokien listalla, harmi että kuopus ei tykkää siitä. 5/5 kategoriaa.

Ohjeen olen julkaisuut blogissani aiemmin: https://pikkukepponen.blogspot.com/2020/02/kuukauden-ruoka-parmesaanikana.html

 

Hra Kepponen skannailee kaupassa uutuuksia, itsehän kuljen kuin laput silmillä ja yritän suoriutua kaupasta mahdollisimman nopeasti pois. Hän oli löytänyt kaksi kotimaista pestovaihtoehtoa. Nokkospestosta emme tykänneet lainkaan, kerkkäpesto oli ihan ok. Pojat kyllä totesivat, että ainoa oikeas pesto on Barillan pesto.

Vasemmalla nokkospesto ja oikealla kerkkäpesto

Perjantai
Kantarellipiirakkaa ja fetasalaattia maalaismummolassa ystävieni Ilonan ja Otilian kanssa.

Kuka valmisti: Piirakan teki Ilona, salaation Otilia
Mitä tykättiin: Erinomaista!

Täytteessä oli ainakin creme fraichea, pohja kaupan pakastealtaasta

Piirakan jämät söimme seuraavana päivänä kahvin kanssa

Lauantai
Kantarellirisottoa ja loimulohta, lisukkeena salaattia ja tomaattia

Kuka valmisti: Risoton valmisti Ilona, loimulohi Kirkkonummen Maatilakaupasta
Mitä tykättiin: Erinomaista!


Tämä viikko olikin hyvin poikkeava ruokaviikko: laitoin ruokaa ainoastaan kahtena päivänä ja 4/7 aterialla oli kantarelleja. Normaalia puolestaan on se, että lähinnä jauheliharuuat ovat sellaisia, jotka kelpaavat kaikille lapsille. Kuopus syö kanaa huonosti, lähinnä se kelpaa vain aasialaisissa ruuissa, esikoinen ei syö mitään makkararuokaa, valitettavasti kasvisruuat maistuvat pojille kehnosti.  Meillä säästetään kaikki tähteet ja nirsoilijat yritämme ruokkia ensisijaisesti tähteillä. 

Ruokaviikon paras juttu: Ihanan vähän kokkausta minulla
Parannettavaa: Kalan ja kasvisruokien määrä

14 kommenttia:

  1. Hei! Olet ollut innokas reissaaja, miltä tämä aika on tuntunut kun reissuun (ulkomaille)ei ole päässytkään? Joko matkajalka vipattaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättalven ja kevään tilanne oli niin pelottava, että matkahalut katosivat saman tien.

      Heinäkuussa alkoi tuntia siltä, että voisin tehdä jonkun reissun autoillen joko Norjaan tai Balttiaan. Sopivasti silloin ystäväni Sirpa ehdotti reissua pohjoiseen Käsivarren Lappiin, joista jatkoimme vielä Norjan puolelle. Muita reissuja tuskin enää teen tänä vuonna. Ensi kesäksikin olen suunnitellut uutta Lapin reissua - ihan kaiken varalta :)

      Tähän saakka reissuton elämä on sujunut kivuttomasti. Kärsin kaamoksesta ja olen yrittänyt mahdollisuuksien mukaan tehdä marras-tammikuu välillä jonkun reissun, jossa näkee aurinkoa. Voi olla, että marraskuun pimeydessä harmittaa, kun mihinkään ei pääse.

      Toistaiseksi ainakin matkahaaveet ovat muuttaneet muotoaan. Yhtään ei innosta isot hotellit eikä ruuhkaiset buffetpöydät eikä vieri vieressä olevat aurinkovuoteet puhumattakaan ruuhkaisista nähtävyyksistä :) Nyt haaveet on enemmän rauhallisia, pieniä ja hiljaisia paikkoja, oma huoneisto ja mahdollisimman paljon ruokailuja muualla kuin ravintolatiloissa. Ohjelmaksi luonnon kauneutta, uimista ja auringonvaloa.

      Poista
  2. Tosi kiva ruokapostaus! Maistuis myös mulle. Ps. Käy katsomassa sähköpostisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Olen taas unohtanut katsoa sähköpostini ja nyt kävin kurkkaamassa. Ihana yllätysvoitto! Mahtavaa.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Nyt tuli nälkä! En ole vielä itse ehtinyt sienimetsään mutta kanttarelleja ostin kaupöasta ja tein niistä pari viikkoa sitten muhennosta, joka oli ihan tajuttoman hyvää. Kanttarellipiirakkaa voisin myös maistella. Täytyy ottaa itseensä niskasta kiinni ja kipaista sieneen. Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on sienipaikka tiedossa, niin kannattaa mennä. Kantarellien sesonki alkaa lähetä loppuaan. Minä ostin tänään taas sienestäjältä lisää kantarelleja. On ne vaan niin hyviä!

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Tästä sai hyviä ideoita ensi viikon ruoanlaittoon, kiitos :) Nokkos/kerkkäpestoa haluaisin maistaa, ehkä aloitan kerkästä jos se oli parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli tarkoituksena kokeilla tehdä itse nokkospestoa kesällä, mutta niin vaan jäi tekemättä. Ehkä sitten paremmalla onnella ensi kesänä :) Tuo kaupan nokkospesto oli tosin sen verran kehnoa, että vähän laski innostusta kokeiluun. Meillä purkki päätyi maistamisen jälkeen roskiin, mutta kerkkäpesto on jääkaapissa ja tulee toivottavasti käytettyä.

      Poista
  5. Kaikki on herkullisen näköisiä, mutta etenkin tiistain ja lauantain ruuat maistuisi täälläkin.

    Ruuasta kun puhutaan niin muistuu mieleeni se päivä, kun poika (nyt jo yli 3-kymppinen) pääsi intistä. Hän tuli kaverinsa kyydillä kotiin ja minähän tein pojille ruokaa. Tein lihamureketta ja muusia. Sitä en tiennyt, että kaverinsa ei voinut syödä maitopohjaisia ruokia ja hän söi sitten vaan sitä mureketta.

    Mutta poikani söi hänenkin edestään; veti suurinpiirtein pesuvadillisen einestä :D En käsitä, miten paljon ihmiseen uppoaa ruokaa.

    t: mummeli Keski-Suomesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoriin miehiin voi upota aivan käsittämätön määrä ruokaa :D Etenkin, jos on jotain lempiruokaa tarjolla, niin kuin varmaan tarinassasi olikin.

      Meidän keskimmäinen on ollut kouluruuan suhteen hieman nirso. Nyt 13-vuotiaana uppoaa melkein kouluruoka kuin kouluruoka, poika on sanonut: "Pakko syödä, koska on niin hirveä nälkä". Kotona syöminen on reipastunut samalla lailla - lautanen on hetkessä tyhjä.

      Kivaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  6. Toi teidän pöytäliina, se on niin hieno.

    Tykkään tästä postaus aiheesta ja se on just niin totta, että on todella mielenkiintoista mitä muut syövät. Kaupan kassalla on mielenkiintoista kurkkia mitä muiden liukahihnalla menee.

    Kivan monipuolisia ruokia ja nyt alkoi tekemään mieli sienipiirakkaa!

    Mitäs täällä, tyttären luona sahramirisottoa ja kanaa, eilen Rossossa pastasunnuntai, kotona tehtyjä hampurilaisia, tortilloja, olisikohan se siinä.

    Kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytäliina on mökillä ja appiukon hankkima. Hän on kautta vuosien suosinut Marimekkoa pöytäliinoissa ja niitä onkin mökillä aikamoinen valikoima. Kauneimmat ovat juurikin tuo pöytäliina ja sitten se vahakankainen keltainen unikko joka riittää peittämään 12m mittaisen ulkopöydän.

      Nyt alkoi hieman kiinnostamaan sahramirisotto. En ole ikinä itse tehnyt, joskus ravintolassa olen syönyt lisukkeena.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  7. Ihana ruokapostaus taas. Kiitos siitä. Sain ihanan ahaa-elämyksenkin. Bearnaisekastike purkista. Pakko laittaa kokeiluun. (mistä purkki löytyy kysyy epätietoinen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Knorrin Bernaise tetrapakit säilyvät lämpimässä ja ne löytyvät kaupassa niiden perinteisten kastikejauhepussien läheltä.

      Knorr on hiljattain muuttanut Bernaisen reseptiikkaa yrttisemmäksi ja eikös pojat protestoineet. Hollandaise maistuu koko perheelle edelleen.

      Poista