28. kesäkuuta 2020

Pioneita ja taivaallista raparperipiirakkaa

Olen saanut nauttia koko viikon oman pihan pioneiden hehkusta. Tänä vuonna kukintoja oli normaalia enemmän ja olen ollut paikallakin nauttimasta niistä. Perennapenkkini kasvuvoima on ilmeisesti aika heikko, koska ilman reilua lannoitusta pionin nupuista on vain pari auennut. Nyt kukkia auennut jo 9 kpl. Tästä menestyksestä innostuneena nyt vannon pyhästi, että vaikka olisi millaiset koivuoireet ensi keväänä, niin perennapenkkiin lisätään mullat, nypitään rikkaruohot ja lannoitetaan reilusti. Muuten nuo kotimaiset pionit ovat olleet vahvoja ja erinomaisesti talvehtivia.

tumpelopuutarhurin onnea on kukkiva pioni




Kukkapenkki on aurinkoisessa paikassa ja mittasin jo klo 11 jälkeen kukkapenkistä +45 asteen paahteen. Päätin tehdä sellaista, mitä en yleensä raski tehdä. Leikkasin pioneita maljakkoon. Aivan auki olleet kukatkin ovat kestäneet maljakossa hyvänä muutaman päivän ja kodissamme on ollut ihana pionin tuoksu.

Pionien sekaan olen laittanut koiranputkea ja Karpaattien kellokukkaa omasta pihasta. Olen varmaan jokaisen kunnon pihanlaittajan kauhu, koska minulla kasvaa pensasaidan alla reilusti koiranputkea :) Se leviää naapurin hoitamattoman tienpenkalta. Vuosia sitten tein hirveän urakan ja siivosin koko tienpenkereen silloisesta rikkakasvustosta. Meni pari vuotta ja tilalle tuli koiranputkea ja niittyleinikkiä. Minusta koiranputkin on tosi nätti, joten olen valinnut helpoimman tien. Koiranputki on tervetullutta pensasaitani juureen. Mutta ei siitä eteenpäin. Koiranputki on minusta niin nättiä, että leikkelen sitä tuolta pensaiden juurelta maljakkoon tai kannuun sisälle.




Juuri kun olin saanut pionit maljakkoon, vaari saapui kylään pullasatsin kanssa. Ajoitus oli hyvä, koska vaarikin sai kukkakimpun mukaansa.

Kahville!

Ystäväni Laura sanoi, että yksi tämän kesän suosikkileivonnaisia somessa on ollut Maisemakahvilan raparperipiirakka. Laura sanoi sen olevan suosionsa ansainnut, koska se on todella mehevää ja maukasta ja ihan helppotekoinenkin vielä. Maalaismummolasta kerätyt viimeisen raparperit upposivat Maisemakahvilan raparperipiirakkaan. Laura ja some ovat niin oikeassa, piirakka on todella hyvää! Piirakkaa tule annoksesta kokonainen uunipellillinenkin vielä. Meillä piirakasta on jo vähän ylitarjontaakin, koska keskimmäinen sekä kuopus totesivat, että eivät tykkään raparperista yhtään.

Kun googlaa Maisemakahvilan raparperipiirakkaa, niin osumia tulee paljon. Reseptit ovat perusteeltaan samoja, osassa käytetään taikinaa piimää ja osassa jogurttia. Sokerin määrässä voi olla myös pieniä eroja.

Minä käytin Meillä Kotona portaalin ohjetta

Koska mtv:n ohjeessa sokeria oli 0,5dl enemmän, niin Hra Kepponen tuumasi, että laitetaan kuitenkin sokeria löytyneiden ohjeiden maksimimäärän verran.



Kivaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Oi, miten kauniita pioneja, puutarhakateus iski :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jos sinulla on parveke, niin ruukkupuutarha pystyyn vaan :)

   Poista
 2. Kauniita pioneja <3 Herkullinen piirakka, nam :)

  VastaaPoista
 3. Oi ihana mitä pioneja <3 Ja siis mikä herkullisen oloinen piirakka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo raparperipiirakka on tosi hyvää ja sitä tulee kerralla reilusti (se on meidän perheessä plussaa).

   Poista
 4. Niin kaunis kattaus, ihastelin jo instassa ja kauniit pionit ja hei oma lemppari rapsupiirakka. Kiitos kovasti reseptistä ja iloa uuteen viikkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Tuo Maisemakahvilan raparperipiirakka oli niin hyvää, että jos kaupasta löytyy vielä raparperia, niin pakko tehdä toinen.

   Kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Upeat pionit kukassa. Mulla taas meni kukat menojaan tässä rankkasateessa. Sade paiskasi kukat melkoisen entisiksi. Mutta. Raparperi on voimissaan. Siitä voi vielä taikoa ihmeitä!

  VastaaPoista