2. heinäkuuta 2020

Mitä mahtavin viikonloppu

Kävimme lauantaina syömässä työkaverini Sirpan kanssa. Sirpa ehdotti paikaksi Ville Haapasalon omistamaa georgialaista ravintola Purpuria. Mehän reissasimme Sirpan kanssa Georgiassa syksyllä 2018 ja olemme molemmat kovin ihastuneita georgialaiseen ruokaan. On se jännää, kuinka kiinnostus Georgiaan lähti yhdestä leivästä :)

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin ravintolassa sisällä "koronakaranteenin" jälkeen. Paikalla oli yllättävän paljon muitakin ruokailijoita, ravintola oli ehkäpä puolillaan. Koko ravintolatila oli hyödynnetty tasaisesti ja pöytien välissä oli 1,5m väli. Käsidesi tervehti oven suussa ennen tarjoilijaa ja sitä oli toki saatavilla myös wc-tiloissa. Tarjoilija seisoi aina kun mahdollista turvaetäisyyden päässä asiakkaista. Minusta Purpur hanskasi koronaturvallisuutta paremmin kuin esimerkiksi Kappelin terassi, jossa oli tungosta ja toisilleen vieraat ihmiset jakoivat pöytiä.

Turvajärjestelyistä sitten ruokaan. Ruoka oli alusta loppuun saakka erinomaista. Valitsimme alkuun kolme ruokaa ja khatchapurileivän. Salaatissa oli rutkasti makua ja munakoisokääryleet olivat maukkaat. Khinkalit ovat aina hyviä. Vaikka ne ovat yksi suosikkiruuistani, tällä kertaa khinkalit jäivät kolmoseksi salaatin ja munakoisorullien perään. Alkupalat olivat niin runsaat, että jouduimme toppuuttelemaan keittiötä, että älkää pliis tarjoilko heti perään pääruokaa. Sekin onnistui mainiosti.


Sirpa in cognito

Pääruaksi tilasimme saslikit-vartaita häränlihasta. Otimme lisäksi paistettuja perunoita ja kahta eri kastiketta. Saslik oli älyttömän herkullista. Liha oli niin mureaa ja maukasta! Yksi parhaimmista syömistäni liha-annoksista. Harmillisesti en tullut ottaneeksi kunnon kuvia annoksesta. Näin pitkän breikin jälkeenhän sitä ei enää edes muista kuvata kaikkia ruokia ;)
 

Aika lämmin kokemus oli Purpurissa ruokaileminen. Sisälämpötila oli saman +28 kuin ulkolämpötilakin. Minullapas oli viuka mukanani.

Söimme Sirpan kanssa baklavajälkiruuan puoliksi

Mahat aivan täynnä lähdimme etsiskelemään Espan tuntumasta terassipöytää. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja saimme etsiä jonkin aikaa riittävän väljää terassia. Vielä auringon laskun jälkeenkin lämpötilamittari näytti 26 astetta. Kuin etelässä. Joimme pari lasia roseeta ja katselimme ohi ajavia autoja ja Suomenlinnan lautalta pois käveleviä ihmisiä. 



Sunnuntaina ajelimme maalaismummolaan uutukainen vesitrampoliini takakontissa. Päivä oli vielä helteinen, mutta illan tullen sää alkoi selvästi viilentyä ja muuttua tuulisemmaksi. Sieltä saderintama oli tulossa. 

Vesitramppa täytettynä, sen korkeus oli yllätys. Luulimme matalammaksi.



Meillä ei ollut oikein mitään sopivaa ankkuri ja tuollainen 10 kiloinen kivi liian pitkässä narussa ei toimittanut ankkurin virkaa tarpeeksi hyvin. Vesitramppa seilaili pitkin järveä ja sitä piti oli usein siirtämässä takaisin sopivalle paikalle. 

Miten te olette ankkuroineet vesitrampan? Kaikki neuvot ovat tervetulleita!

Pojat sanoivat, että yllättävän haasteellista on hyppiä trampalla. Järvellä kaikui hieman rumapuhetta, koska moni suunniteltu hyppy päättyikin yllättäen mahaplätsiksi. Esikoinen oppi ensimmäisenä pomppimaan ja kuopukselle vesitramppa tarjoaa turvallisen alustan kuperkeikkoihin veteen. Kivaa tuntui kuitenkin olevan, vaikka pojat narisivatkin siitä vesitramppa liikkuu alla liikaa. Pojat hyppivät vesitrampalta ainakin 2,5 tuntia. Aika harvoin koko kolmikko tekee nykyisin mitään yhdessä, vesitramppa veti veljekset yhteen. Siitä tykkäsin eniten! Paluumatkalla maalaismummolasta keskimmäinen ja kuopus nukahtivat autoon.

Lopuksi vielä viime viikon erinomainen uutinen: työkaverini pääsi vihdoin pois sairaalasta, johon hän joutui koronan vuoksi. Sairaalavuorokausi kertyi yli 90 ja vuorokausi teholla yli 30. Kuntoutus jatkuu kotona.

8 kommenttia:

  1. Ihana uutinen tuo työkaverin parantuminen !
    Ja taas opin uutta, kun en tiennyt mitään vesitrampasta. Tavallista tramppaa kokeilin veljen luona edelliskesänä, ja siitähän riitti hauskaa kaikille.
    Herkullisen näköistä ruokaa ja onhan kiva, että on lämmintä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä otti korona koville työkaverilla, mutta hienoa, että selvisi.

      Minulla ei ole enää kestänyt useampaan vuoteen polvet trampoliinia :( Olisin ihan mielelläni pomppinut poikien kanssa sillä.

      Kivaa heinäkuuta!

      Poista
  2. Hei kuka sitä nyt muistaa kaivaa kameraa esille, kun pääsee pitkästä aikaa nauttimaan ravintolaruoista. :-D

    Todellakin mahtava uutinen työkaverisi parantuminen. Ihan hirveän pitkään hän kyllä oli sairaalassa. Koville otti. :-( Mutta hyvä, että nyt ollaan jo voiton puolella.

    Mulla ei jäänyt ihan paras kuva geaorgialaisesta ruoasta yhden kokeilun jälkeen, mutta ehkä pitäisi kokeilla tuota sinun mainitsemaasi ravintolaa. Ainakin sen yhden ravintolan ruoat oli ihan liian raskaita mun makuun. Ei ehkä kannattaisi yleistää yhden kokemuksen perusteella...?

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Georgialainen ruoka ei ole kevyimmästä päästä :) Kokeile salaattia, jossa on fetan kaltaista suolaista juustoa ja munakoisorullia. Niille kaveriksi leipää. Se missä on raa'ahkoa kananmunaa ja voisulaa keskellä on oma suosikkini, mutta ei kovinkaan kevyt. Jos syö nautaa, niin saslik-varras on aina hyvä vaihtoehto. Purpurin häränlihasaslik on niin hyvä. Georgialaiseeen tyyliin toki hyvä viini auttaa ruokaa laskemaan :D

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Upea juttu, että työkaverisi pääsi vihdoin kotiin toipumaan koronasta. Varmasti on vielä matkaa siihen, että kuntoutuu kokonaan mutta voiton puolella ollaan. Olikohan hänen sairaalassa ja teho-osastolla oloaika pisimpiä Suomessa...

    Georgialainen ruoka näyttää herkulliselle. Itse en ole uskaltanut vielä ravintolana ruokailemaan mutta olen nyt kahdesti tyydyttänyt sushihimoani hakemalla Ruoholahden Cittarista tuoreita susheja. Ai, että ne maistuvat ihanille monen kuukauden jälkeen. Miten ihminen voikin kaivata jotain makunautintoa.

    Toivotaan, että saatte vesitrampan kiinnitettyä niin ettei karkaan pojilta. Näyttää aika hauskalta vekottimelta. En tiedä silti uskaltaisinko kokeilla.

    Kivaa uutta viikkoa Rva Kepposelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, että työkaveri otti Suomen ennätysajan sairaalahoidossa koronan selättämiseksi. Onneksi hän selvisi!

      Minulla ei päässyt sushihimo yltymään pahaksi koronankaan aikana, koska todellakin #supportyourlocal hengessä haimme noutoruokaa paikallisesta thaimaalaisesta, jolla on ihan hyvät sushit :D

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  4. Oi että, mikä ihana ravintolavinkki! Tämä täytyy pistää korvan taakse ehdottomasti. Ja ihanaa, että työkaverisi pääsee kotiin pitkän sairaalajakson päätteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työkaverilla oli kyllä vahvat sisäelimet ja kroppa, kun selvisi usean viikon kovasta kuumeesta, keuhkokuumeesta ja teho-osaston sedaatiosta.

      Me pidimme Purpurin ruuasta paljon :)

      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista