14. kesäkuuta 2020

Mihinkäs se viikko taas sujahti?

Arkiviikko meni nopeasti ohitse ja viikon päästä tähän aikaan on juhannus jo vietetty. Hurjaa tämä ajankuluminen. Kun viikolla oli muutamana päivänä tosi hieno sää, niin tämä kotielämäkin alkoi tuntua jälleen ihan mukavalta. Miksi vaivautua töihin kun voi istua yöpaitasillaan paljan jaloin pihalla?

Kotona olemisen lisäksi uusi normi on tullut myös istumisesta. Työpäiväni istun suurimmaksi osaksi ruokapöydän ääressä etätöissä. Välillä käyn istumassa läppärini kanssa pihalla. Kun työt loppuvat, niin istun pihallani. Ensimmäisen vuosipuolikkaan 2020 voikin siis summeerata kirjaimellisesti näin: "vietin sen istumalla kotonani"

Viikon kohokohta oli tietysti Hra Kepposen korona-altistuskaranteenin päättyminen. Viikon toinen kohokohta oli maauimalareissu. Vesijuoksu on ollut jo pitkään pääasiallinen liikuntamuotoni, koska helposti kipeytyvät polveni tykkäävät siitä.

Leppävaaran maauimala

Maauimareissu oli ensimmäinen askeleeni kohti "vanhaa" elämää. Tuosta Hra Kepposen altistuksesta johtuen mietin vakavasti, että uskallanko mennä maauimalaankaan. Suurimpana riskinä pidän suihkuhuonetta, joka on muihin tiloihin verrattuna se ahtain. Olin suunnitellut, että jos maauimalan suihkuhuone on ruuhkainen, käyn ulkosuihkussa. Olin aika pettynyt, että ulkosuihkut olivat teknisen vian takia kaikki kiinni. Sen verran paljon oli ihmisiä pesuhuoneessa, että olisin käyttänyt ulkosuihkua. Sellaisen havainnon tein, että maauimalaan oli palannut paljon iäkkäitä vesijuoksijoita. Työkaverini Sirpa teki tunnustelukäynnin jo edellisellä viikolla ja silloin iäkkäitä ei ollut vielä paikalla ja maauimalassa oli ollut todella väljää. Meidän yhteisellä maauimalakäynnillä vesijuoksijoista oli kaksi kolmasosaa oli 70+ väkeä. Minua kyllä hieman huolestutti heidän puolestaan.

Töissä iloa on tuottanut kaksi kesäharjoittelijaamme. Meillä on kaksi nuorta ulkomaalaista naista hommissa. Toisen Suomeen on tuonut rakkaus ja toisen opinnot. Tytöt ovat todella mukavia, reippaita ja aktiivisia. Molemmat opiskelevat ammattikorkeakoulussa ja molempien osaaminen on erittäin hyvällä tasolla! Bangladeshin neito on niin täynnä energiaa, että me vanhat kävyt saamme sitä tiimipalavereissa häneltä ihan vaan linjoja pitkin. Meillä kävi valintojen suhteen ihan mielettömän hyvä tuuri! Uskon, että kesäharkkaritkin tykkää olla meillä, koska työnsä jäljen näkee konkreettisesti ja sisäisiltä asiakkailta saa palautetta.

Kesän ensimmäinen ja ehkäpä ainoa grillimakkara-ateriakin on syöty. Muu perhe jaksaa pilkata epähienostunutta makkaramakuani. Suosikkini on vuodesta toiseen ehta leivonnaistuote Campign. Kyllä maistui!

Makkaraa ja kattilatuunaus
Lempikattilastani irtosi kahva. Hra Kepponen teki uuden jesarista :D

Viikon viimeinen kohokohta on vielä toteutumatta. Yritän heittää talviturkin tänään.

Kivaa viikonloppua ja alkavaa viikkoa!

10 kommenttia:

  1. Kyllä tuo korona edelleen mietityttää, että mihin voi mennä ja mihin ei. Lomasuunnitelmia ei ole voinut niin tehdä, juuri tuon takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korona mietityttää edelleen minuakin ja aika tarkkaan pohdiskelen, että mihin menen. Onneksi säät ovat olleet hyvät ja iloa on saanut uimisesta. Meidän lomasuunnitelmissa on vain kotona ja maalaismummolassa oleilua.

      Poista
  2. On hämmentävää, kaikki on tavallaan normaalisti koronan suhteen vai onko sittenkään. Heh täällä Hoo Koon Blöö best. :)

    Mukavaa juhannusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uusimpien koronasäännösten purkamisen jälkeen elämähän alkaa vaikuttamaan aika normaalilta. Minä en vielä ole henkisesti valmis väenpaljouteen tai 75% täysiin ravintoloihin. Mutta jos tartuntaluvut jatkavat alaspäin menoaan, niin ehkä myöhemmin kesällä. Siihen saakka himmailen kotona, mummolassa ja turvavälin päässä muista ulkona.

      Poista
  3. Voi maauimala! Sinne on ollut kyllä ikävä tiselläkin, vielä en ole uskaltanut mennä, mutta tarkoitus olisi ensi viikolla sinne suuntaan lapsen kanssa suunnata. Pääsisi itsekin uimaan pitkästä aikaa.

    Ihanaa Juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla aikaisin maauimalan lastenallas oli aivan tyhjä ja lämpimässä oleskelualtaassa oli muutama tyyppi. Kun lähdimme yhdeksän jälkeen, niin lapsiperheitä oli tulossa uimaan.

      Kiitos samoin - ihanaa juhannusta!

      Poista
  4. Hah ensimmäisen vuosipuolikkaan 2020 voikin siis summeerata kirjaimellisesti näin: "vietin sen istumalla kotonani" - toi pätee niin muhunkin vaikka välillä olen käynyt toimistolla, ja huomannut siellä sairastuneeni puheripuliin. :D Voihan korona!

    Ihanaa kesäviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole käynyt missään. Tähän keittiön muovituoliin olen hinkannut takamustani varmaan parhaimpina päivinä yli 10t :D

      Poista
    2. Nostan sulle kyllä hattua, että et ole käynyt missään. Toi istumisen määrä naurattaa.
      Pitäisköhän itsekin yrittää päästä vesijuoksemaan taas?

      Poista
    3. Kyllä on tullut istuttua ihan urakalla. Olisin varmaan valinnut jonkun muun materiaalin tuoliin, jos olisin osannut arvata että vietän enemmän aikaa ruokapöydän tuolilla kuin sängyssä.

      Mä olen niin rapakuntoinen ja tämän koronakaranteenin jälkeen polvet niin jumissa, ettei paikat kestä oikein aluksi muuta kuin vesijuoksua. Suosittelen! Jos haluaa nostaa sykettä niin sitten vaan juoksee pikajuoksua ilman että tekee käsillä mitään.

      Poista