14. tammikuuta 2020

Universumi, mitä yrität kertoa minulle?

Universumi, yritätkö kertoa, että pysy kotona nainen? Riittäisikö syyksi pysyä kotona kansainvälinen poliittinen selkkaus? Ai ei, laitetaan lisäksi maan sulkeva suruaika. Joko nyt pysyt kotona? Heitetään soppaan vielä äärisääilmiö.

Myönnän: kotona pysymisessä on puolensa! Koska olen kuitenkin reissussa enkä kotona, niin yritän pärjätä olosuhteiden kanssa ja nauttia näkemästäni ja kokemastani.

Loma on vaatinut aika paljon uudelleenjärjestejä. Suurin syy niihin on oranssi-tupee-mies Trump. Olimme lähdössä reissuun hyvin pian Iranin iskujen jälkeen ja vakavasti harkitsimme kotiin jäämistä, koska ensimmäinen kohteemme oli Dubai. Trumpin maltillisena pidetyn puheen jälkeen päätimme uskaltautua matkaan. Huolta aiheutti paluumme reititys Qatar Airwaysilla läpi Iranin ilmatilan. Jouduimme hankkimaan uuden paluulipun, joka meni omaan piikkiin.

Ehdimme hetken nauttia Dubaista. Toki oman lisämausteensa toi liikennekaaos. Rankkasade piiskasi kaupunkia yhden illan ja yön. Seuraavana aamuna kadut olivat veden vallassa ja osa takseista pajalla korjattavana, hybridit eivät olleet tykänneet vedestä. Meidän lomaamme sade ei haitannut.
Sitten seuraavassa matkakohteessamme alkoi tapahtumaan. Omanin todella pitkäaikainen hallitsija menehtyi ja maahan julistettiin 3 vuorokauden mittainen suruaika.

Saavuimme sitten kesken suruajan Muscatiin ja pääsimmekin tutustumaan siihen, kuinka hyvin suruaika on toteutettu. Isot kadut on suljettu liikenteeltä, niitä vahtii poliisipartiot. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on suljettu. Liikkeellä oli viimeisenäkin surupäivänä hyvin vähän ihmisiä. Päivä meni kuitenkin kivasti. Saimme sattumalta allemme taksin, joka ajelutti meitä kohtuuhinnalla pikkuteitä läpi kaupungin ja teimme muutamissa kohteissa pysähdyksiä.


Vielä on edessä vähintään yksi jännittävä haaste. Huomenna eli keskiviikkona ajan autolla aavikkohotelliin. Ajomatkaa on noin 2,5t. Ajomatkalle on luvattu erittäin runsasta sadetta. Kääks! Pitäkää peukkuja, että kaikki menee hyvin.

Universumi, en tiedä olenko ymmärtänyt viestisi. Mutta en todellakaan uskalla pyytää, että puhu selkeämmin 😉😉😉 Ehkä oletkin vaan halunnut, että tämäkin Matka erottuu muista matkoista. Lupaan silti, että otan tämän kiinnostukseni nähdä ja kokea uutta käsittelyyn, kun palaan ja yritän laimentaa sitä. Toki yksi vielä huimempi seikkailu on varattuna. Mutta heti sen jälkeen.

Kivaa viikkoa!

Ps. Matkakuvia päivittyy instaan, tunnus kepposet

18 kommenttia:

 1. Voi harmi millaiset ajat osuikin juuri nyt:( Peukut on niin pystyssä ja tsemppiä kovasti matkaan❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Monta mutkaa on osunut matkaan, mutta myös upeita kokemuksia. Toivottavasti päästään kivasti kotiin. Kivaa alkavaa uutta viikkoa 🌞🌞🌞

   Poista
 2. Kylläpäs on ollut melkoinen matka! Tosiaankin erottuu muista matkoista! Pitääpä mennä tuonne Instan puolelle katselemaan matkakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollut sumplittavaa ihan riittämiin, mutta onneksi myös mahtavia kokemuksia. Kivaa alkavaa viikkoa 🌞🌞🌞

   Poista
 3. Sä olet mun korvissa jo NAINEN, joita ajattelen öisin. AIkamoisia seikkailuja noi on. Aavikkohotelliin sateella? Lento Dubaihin?
  Ole varovainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti ❤️ On ollut seikkailua ja säädettävää, mutta nyt jo voiton puolella ja kohta muistissa on vaan ne hyvät jutut. Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Nyt varpaat ja sormet pystyy täällä kotisohvalla ettei aavikolla tule pahempia esteitä tielle. Ei voi muuta toivoa kuin, että loppureissussa Universumi pitäisi "vapaapäiviä" eikä taas heittäisi teille kapuloita rattaisiin. Tsemppiä ja turvallista aavikkoreissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Universumi aloitti vapaat siinä vaiheessa, kun pääsimme aavikolle 👍👍👍 sen jälkeen on matka sujunut pienemmällä säädöllä.
   Kivaa uutta viikkoa Marjo 🌞

   Poista
 5. Hieman jännää lisämaustetta seikkailuihin. Onpahan sitten kiikkustuolissa muisteltavaa. Turvallista loma jatkoa, joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut ihan tavallinen reissu 😂😂😂 Nyt jo onneksi voiton puolella.
   Kivaa uutta viikkoa 🌞

   Poista
 6. Toivotaan rauhaisampaa loppureissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aavikolla alkoi homma tasaantumaan 👍👍👍
   Kivaa uutta viikkoa 🌞

   Poista
 7. Teillä tuntuu olevan ikimuistoinen matka meneillään! Turvallista ja onnistunutta loppumatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu 🌸 Hienoja kokemuksia on riittänyt, mutta myös käsittämätön määrä säädettävää. Reissu alkaa kallistua loppusuoralle, toivottavasti säätäminen loppuisi myös.

   Kivaa uutta viikkoa 🌞🌞🌞

   Poista
 8. Hei tästähän piti tulla se parempi vuosi, toisaalta näistä juuri ne muistot kertyy. Onneksi saitte kivan taxikuskin kierrättämään. Peukut pidän pystyssä aavikkoajelulle.

  Kivaa reissun jatkoa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole putki katkennut aivan kokonaan. Nyt sentään on selvinnyt ylimääräisellä vaivalla ja rahalla. Että olisiko kuitenkin onni kääntymässä parempaan suuntaan 😉🤔🤔

   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista