12. tammikuuta 2020

Helsingin paras afternoon tea

Olemme käyneet erilaisilla työkavereiden kokoonpanolla koestamassa Helsingin afternoon tea tarjontaa. Minulta on jäänyt muutama reissu välistä arkikiireistä johtuen. Kaverini Sirpa ja Ilona ovat olleet jokaisella kerralla mukana, joten mielipide perustuu laajemmalle valikoimalle. Tammikuun alussa olimme kolmistaan afternoon tealla St. George hotellissa ja se nousi Helsingin tarjonnan ykköseksi ohitse pari vuotta paalupaikkaa pitäneen Salutorgetin.

Afternoon tea tarjoillaan Winter Garden nimisessä tilassa, jossa on iso kattoikkuna

St. Georgen vahvuus on suolaiset. Erilaiset leivät, osa rapeaa, osa pehmeää ja kaikki tuoretta olivat erittäin herkullisia. Jos on tarjolla tuollaisia leipiä, niin kannattaa ehdottomasti muokata brittiperinteitä ja jättää kurkkuvoileivät ja muuta paahtoleipätuotteet väliin.

Naposteltavat tarjoiltiin hauskasti ja tyylikkäästi puulaatikoissa. Kannen päällä oli suolaiset ja laatikossa kannen alla makeat.


Alhaalta ylös: lohivoileipä, katkarapuhodari, piparjuurta ja jotain lihaa, Västerbotten-juustopiiras ja mätiä

Minun suosikkini oli katkarapuhodari. Oih, miten hyvää! Melkein yhtä hyvä oli pieni juustopiiras. Sirpan suosikki oli piparjuurta sisältävä leipä. Lohileipä ei saanut yhtään ykköstilaa, vaikka sekin oli erinomainen. Suolaisten jälkeen maistelimme skonssit. Skonssit olivat kokonaisuuden heikoin osa. Ne olivat kooltaan pieniä, mikä oli varmaankin syynä siihen, että pehmeää keskustaa ei ollut. Kermakaan ei ollut clotted cream vaan aivan tavallinen kermavaahto. Parhaat skonssit on leiponut brittityökaverini Alex ja ne olivat hänen ensimmäisensä.


Viimeisenä söimme makeat. Aloitin toscapullasta, joka oli todennäköisesti paras syömäni pulla. Harmillisesti muut makeat olivat aika tavanomaisia, ei siis mitenkään kehnoja mutta eivät yltäneet samalle tasolle kuin toscapulla ja suolaiset. Hedelmävarras oli raikas lisä.

Ylhäältä alas: toscapullat, soiket juustokakut, pikkuleivät, hedelmävartaat, suklaat

Wintergarden on tilana tyylikäs, mutta kuitenkin rento. Meillä hurahti 2,5t syöden ja jutellen.

Kivaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa! 

6 kommenttia:

 1. Mahtavaa ja kiitos vinkistä, sillä ollaan ystävän kanssa meidän 30-vuotta kestäneen ystävyyden kunniaksi ajateltu mennä afternoon tea:lle, mutta minne ja nyt sain vastauksen. Luotan sun makuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen St. Georgea tai Salutorgetia. Afternoon tea on kiva kokemus 👍

   Poista
 2. Oih mitä herkkuja, kiva kun vinkkasit :)
  Mukavaa iltaa ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, St Georgeen on kyllä pakko päästä, sen verran hyvin kehuit <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolaiset olivat todella hyvät, mutta kannattenee kysäistä St. Georgesta että mitä on tarjolla ennen menoa, koska huomasin juuri että siellä on "kauden/päivän" menu

   Poista