16. maaliskuuta 2019

Loma ja lomakommellus

Viime viikonloppuna vietimme pitkän viikonlopun Jämsässä rentoutuen ja Himoksella lasketellen. Fiilikset Jämsää kohden perjantaina ajaessa eivät olleet kovin korkealla, koska vettä oli satanut enemmän tai vähemmän kolmatta päivää. Koska mökkivuokra oli jo veloitettu luottokortiltani, ei kotiin jääminenkään tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, etenkin kun mökillä meitä odotti ulkoporeamme. Meidän pojat ovat olleet täysin lumoutuneita ulkoporeammeesta vuosia. Viisi vuotta sitten pojat näkivät rautakaupassa ensimmäistä kertaa tyhjän ulkoporeammeen ja siitä saakka poreamme on ollut heidän haaveenaan.

Tällä kertaa emme majoittuneet Himoksen välittömässä läheisyydessä. Löysin vajaan 30min ajomatkan päästä kivannäköisen parinsadan neliön omakotitalon. Talo sijaitsee omassa rauhassaan ja ikkunoista on järvinäköalat, jotka ovat talvellakin kauniit. Talo oli saman hintainen kuin Himoksen mökit, joihin 5-henkinen perheemme olisi mahtunut. Meidän lapsemme majoittuvat tyytyväisenä ihan mihin vain, mutta rakastavat sitä, jos majoituksessa on jotain arjestamme puuttuvaa. Nyt oli poreamme ja ruhtinaallisesti neliöitä.

Alla muutama pimeässä otettu kuva talosta


Valossa kylpevä olohuone ei ole edukseen pimeässä

Päämakuuhuone - ja ne pahuksen lasiovet, joihin liittyvän juttu tulee myöhemmin


Pidimme talosta paljon. Perjantai-ilta meni todella myöhäiseksi ja me aikuisetkin istuimme poreammeessa pari tuntia. Lapsethan menivät sinne jo ennen meitä. Poreammeessa lilliessämme kuuntelimme kylänraitilta kuuluu nuorison meteliä. Se ihmetytti meitä suuresti, koska 900 asukkaan taajamaan keskustaankin oli matkaa pari kilometriä. Alueella oli siis vain muutamia taloja ja lähimpään naapuriin muutama sata metriä.

Poreilu pimeässä yössä

Piti laittaa tähän vertailun vuoksi kuva edelliseltä Himoksen reissulta, kun yövyimme siellä 4 vuotta sitten. Voi niisk, ei ole meidän perheessä enää tuollaisia pikkusöpöläisiä!

Pitkällisen poreilun jälkeen piti tietenkin rasvata iho hyvin. Kello oli varmaan reilusti päälle yhden, kun makailin hyvin vähissä vaatteissa selkä tuon päämakuuhuoneen ikkunaan päin. Kuulin jostain, kun joku koputti ikkunaan. Karjaisin vaan "Se ikkunaan koputtelu loppuu nyt heti". Toki ääni aivan kun kuului selkäni takaa. Ajattelin kuitenkin, että lapset siellä taas hölmöilevät. Hetkeä myöhemmin kuului uusi tosin hiukan hiljaisempi ja lyhyempi koputus ikkunaan. Käännyin katsomaan päämakuuhuoneen lasioviin ja eikös siellä ollut joku tyyppi. Pelästyin aivan mielettömästi! Kiskaisin peiton päälleni ja huusin Hra Kepposta paikalle. Häntä piti huutaa varmaan toinenkin kerta, koska hän oli aivan toisella puolella taloa siistimässä kylpyosastoa. Kun Hra Kepponen tuli paikalle nuori mies päätti poistua, Hra Kepponen ehti nähdä kuinka hän meni talon kulman taakse, kuulemma liikkuminen vaikutti sellaiselta, että kyseessä oli humalainen nuori mies. Fiilis oli kerta kaikkiaan ällöttävä ja minusta suorastaan jopa pelottava. Harmitti, että olin jättänyt verhot auki. Ajattelin, että aamuherätys olisi parempi, kun huoneeseen mahdollisesti paistaisi aurinko suoraan sisään. En osannut kuvitella, että paikallinen nuoriso keskellä ei mitään hiipparoi talon ympärillä yöllä. Nukuin todella levottomasti koko yön.

Seuraavana aamuna kirkkaassa päivänvalossa pelko oli pois pyyhitty. Pystyin ehkä repimään huumoria asiasta. En nimittäin olisi uskonut, että jämsäläistä nuorisoa kiinnostaa tuhdin melkein 5-kymppisen mamman tirkistely. Tästä lähtien nukun verhot tiukasti ikkunan edessä!

Himoksen rinteet olivat ikävästi jäiset, mutta toki yllättävän hyväkuntoiset siihen nähden, että edellisinä päivinä oli satanut vettä. Kyllä siinä kävi mielessä, että talvet ovat menneet niin huonoiksi Etelä-Suomessa, että hyvän laskettelukokemuksen pystyy takaamaan varmasti vain kohteet Vuokatista pohjoiseen. Sinänsä Himos on kyllä tosi näppärä viikonloppukohde ja minusta rinteet ovat selvästi eteläisen Suomen parhaimmat. Sää Himoksella oli sinänsä hyvä, välillä jopa liian lämmin vaatetukseen nähden. Syynä oli ajoittainen huumaava auringonpaiste.

Meidän laskettelukausi päättyi Himoksen reissuun. Harmillisen vähäiseksi jäivät tällä kaudella laskettelupäivät :( Pitänee sitten ensi talvena yrittää jälleen kokonaiseksi viikoksi pohjoiseen, kun Hra Kepposellakin on vuosilomaa käytettävissä.

Kaikkiaan kiva reissu, vaikka mielelläni olisin voinut ensimmäisen yön episodin jättää väliin. Poreamme oli laskettelulomalla ihana lisä. Rinnepäivän jälkeen on ihana lillua altaassa ja antaa poreiden hieroa jalkoja.

Rentoutumiseväät poreiluun. Nuo puolikkaat kuoharit ja shamppanjat ovat osoittautuneet meidän alkoholin kulutukselle juuri sopiviksi. Minusta pullossa on juuri sopivasti kahdelle.



Kivaa viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Aivan ihana talo! Minustakin on lomilla melkein parasta, kun majoituspaikassa on jotain sellaista, mitä arjessa ei ole, kuten takka tai oma sauna. :-) Aijai, nyt rupesikin tekemään mieli Lappiin tai jonnekin.

    Kaamea juttu tuo ulkona koikkelehtinut tyyppi. Mitähän varten hän edes siellä ikkunan takana koputteli? Vai oliko vaan niin tuiterissa, ettei tiennyt oikein itsekään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on yleensä toivelistalla majoituksen suhteen talvireissuilla tosiaan vähintään takka. Heti on omat makkaratikut mukana vaahtokarkkien paahtamista varten :D Toinen suosikki on kylpyamme tai poreamme.

      Minunkin tekisi mieli Lappiin! Talvikausi on osaltani jäänyt tosi surkeaksi, niinä harvoina hyvinä päivänä, en ole päässyt ulkoilemaan, mutta vesisateesta ja jäästä oon saanut nauttia :(

      Se ei selvinnyt, että miksi se kundi oli siellä ikkunan takana kyttäämässä. Vahingossa sinne ei tosiaankaan voinut eksyä. Vuokraisäntä sanoi, ettei kukaan aikaisemmin ole kertonut tuollaista sattuneen. Mutta voihanhan se olla, että paikallisen nuorison perjantai-illan pussikaljoitteluun kuuluu ohjelmanumerona käydä tirkistelemässä lähistön kämpät. Yök!

      Poista
  2. No ei kiva juttu todellakaan nuo humaltuneet tirkistelijät! Onneksi episodi päättyi pelkkään säikähdykseen. Poreamme ulkosalla kuulostaa luksukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelästyin kyllä hetkellisesti pahasti tuota tirkistelijää. Yök! Onneksi oli tuollainen nuori ja vähän päihtynyt tyyppi.

      Minulle tuollainen ulkoporeamme on luksusta, yhtenä iltana oli vielä tähtitaivaskin hienosti näkyvissä.

      Poista
  3. Todella upean talon olitte vuokranneet - lucky you!

    Tuo stalkkaaja kuulostaa ikävältä. Luulisi ettei aina tarvitsi vetää verhoja eteen vaan voisi rauhassa tehdä iltatoimia ilman jotain hiipparia nurkissa. Yöks! Nuoret humalaiset pojankoltiaiset - onneksi mitään muuta ei sattunut ja teillä oli kiva reissu.

    Mukavaa sunnuntaita Rva Kepponen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talo oli todella kiva ja tilaa oli ruhtinaallisesti :) Pelkästään tuo tilanmäärä on luksusta, kun se on yhdessä kerroksessa se tuntuu valtavan suurelta.

      Tirkistelijä pimeässä yössä oli kanheva kokemus. Jos olisin ollut reissussa yksin lasten kanssa, tilanne olisi varmasti tuntunut pelottavalta. En tiedä, minkälaisen matkan päässä olisi ollut lähin poliisi, jos tilanne olisi vaikka eskaloitunut. Onneksi tirkistelijä oli kuitenkin harmittomammassa päästä.

      Kiitos samoin - kivaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Tuo episodihan oli suorastaan kauhuleffan kohtaus. Olette vieraassa ympäristössä, yöllä ja harvaanasutulla seudulla iik....Onneksi selvisit säikähdyksellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelästyin kyllä ihan kunnolla. Onneksi tyyppi kuitenkin halusi pysyä lasiovien ulkopuolella, vaikka niihin koputtelikin.

      Poista
  5. Hui kamala mikä kauhuleffa episodin kuuloinen kohtaus! Huh! Onneksi siitä selvisi säikähtämällä. Mutta upea talo jonka olette vuokranneet, todella kauniin näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tuo tirkistelijä epämiellyttävä kokemus. Onneksi hän lähti siitä säyseästi matkoihinsa.

      Vuokratalo oli kyllä tosi kiva. Se kun oli yksitasoinen, niin tilan tunne oli suorastaan huumaava.

      Poista
  6. Ihana talo tosiaan! Oliko toi joku airbnb-juttu?
    Tollanen poreamme olisi ihana. Mun teinithän oli koiran ja talonvahtina syyslomalla ja heillä oli lupa käyttää talon poreammetta. Ja kyllä ne käyttikin!!! Kahdesti päivässä :D

    Varmaan kauhea säikähdys tuli tosta vahinkotirkistelijästä. huh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Booking.comista löysin, en ole vieläkään saanut aikaiseksi tutustua airbnb:hen. Meillä pojat ovat haaveilleet vuosia poreammeesta. Taas keskustellaa siitä, että jos ei matkailtaisi tai tehtäisiin se paljon halvemmin, niin olisiko siihen varaa.

      Poista