10. marraskuuta 2018

Pakasteet lukkojen takana

Meillä on kaksi kertaa viikossa jälkkäripäivä. Silloin on yleensä tarjolla jotain leivonnaista, jäätelöä tai joskus karkkia tai suklaata. Kauppaorjani Hra Kepponen ostaa yleensä viikon herkut jo ennakkoon.

Olemme kauhistelleet sitä, että joku syö salaa jäätelöt. Kummallista, että ikinä ei roskiksessa näy yhden yhtään jätskipaperia tai -tikkua. Jäätelörohmua on yritettyä jäljittää. Jopa minua on syytetty siitä. Olen saattanut joskus sortua syömään hyvin raskaassa etäpalaverissa lohtujäätelöä, mutta en mitenkään sellaisia määriä, että jätskiloota kumisi tyhjyyttään.

Minut vapautettiin enemmistä syytöksistä siinä vaiheessa, kun jäätelörikosten todistusaineisto löytyi. Alakerran wc:ssä on painava irtolaatikko ja sen takaa löytyi aivan järkyttävä määrä todistusaineistoa. Varsinainen jätskitikku- ja paperivuori. Joko keskimmäinen tai kuopus on istunut lukitun oven takana vessassa nautiskelemassa salajäätelöä.

Kävimme asiasta keskustelun numero tuhat, että miksi jäätelö ei käy välipalaksi ja miksi herkkupäivien määrä on rajoitettu. Keskustelimme välipalan tarpeellisuudesta taas perusteellisesti ja mietimme sopivia vaihtoehtoja. Kuvittelimme, että tilanne rauhottuisi. Vähän ajan kuluttua jäätelöt kuitenkin jatkoivat katoamistaan - tosin harvempaan tahtiin. Lisäksi havaitsimme, että jäätelöiden salanautinta oli levinnyt saunaan. Mikäpäs onkaan sen kivempaa kuin loikoilla saunanlauteilla syömässä jätskiä ;)

Ei auttanut muu kuin estää jätskin syöminen!


Kaikki tikkujätskit ja tuutit on nyt pakattu kylmälaukkuun, joka on lukittu numerolukolla. Numerolukko tuntuu kestävän mainiosti pakastamista. Jäätelövaras on myös jäänyt kiinni, koska esikoinen yllätti hänet räpläämästä lukkoa. Litran jäätelöt saavat olla rauhassa pakasteessa, koska niiden salasyönti on selvästikin liian vaivalloista. Pitäisi odottaa sulamista, leikata ja laittaa kuppiin. Tikkujätski on sen sijaan ollut vaivattomampi ja herkullisempi vaihtoehto kuin voileivän tekeminen. Voihan ravitsemus sentään!

Tästä jätskiepisodista tuli mieleeni, kuinka 3v jätti vaarin ilman jäätelöä. Voihan jätskihirmut :D

18 kommenttia:

  1. Juuri tuon takia en voi ostaa jätskiä pakastimeen, sillä minä itse olisin se rohmu, joka kaiken söisi :D Voin vain kuvitella niitä ihania herkkuhetkiä vessassa tai saunassa, joita jätskirohmu onkaan viettänyt! Mukavaa illanjatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan ryöstöjäätelö salaa syötynä vessassa on maistunut todella herkulliselta :D :D

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Tuosta kannattaa jo olla huolissaan; yleensä taaperoikäisillä saattaa olla tarvis jääkaappilukolle. Ei missään tapauksessa ole normaalia isoilla lapsilla salaa rohmuaminen herkkuja - ei myöskään ovien rikkominen, jonka taannoin mainitsit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole herkkujen rohmuamisesta mielissäni, mutta en mitenkään huolissanikaan. En myöskään pidä herkkujen rohmuamista mitenkään epänormaalina, iso osa väestöstä on sortunut liikoihin herkkuihin vähintään jokus elämässään. Lapsuus on aikaa jolloin opetellaan hallitsemaan omia mielitekoja. Joskus opettelu vaatii reilustikin tukea aikuiselta ja välillä voi tulla takapakkiakin.

      Meidän perheessä saa epäonnistua ja harjoitella sekä aikuiset että etenkin lapset. Lasten ei tarvitse kotonaan olla hillittyjä vaan kaikki tunteet ovat sallittuja ja yhdessä sitten mietitään, että miten tilanne hanskataan ja mistä se johtuu.

      Poista
  3. Täälläkin jäätelöt häviää kovin äkkiä pakkasesta, varsinkin kesä aikaan:) Saunan lauteilla jäätelöllä herkuttelu kuulostaa kyllä mukavalta, vaikka se pitää salassa tehdäkkin niin onhan se ollut jännää:) Tuo lukko onkin varmasti kätevä. Kun lapset oli pieniä olisi sokeripalat saanut laittaa tuollaisen lukon taakse, niitä kun aina hävisi jos sattui pöydälle kipon jättämään:) Ihanaa isänpäivää sinne koko perheelle ja lämpöisiä onnitteluja teidän perheen iskälle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienemmillä pojilla on yhteinen huone, joten jätskivarkaan on pitänyt etsiä joku paikka, jossa ei heti jää kiinni salaherkuttelusta :)

      Mukavaa isänpäivää sinun perheeseesi!

      Poista
  4. :D!
    kekseliäitä keinoja sekä jätskivarkaalla että taustajoukoilla.
    Ei kai se epatto seuraavaksi löydä jotain ratkomissaksia ja murtaudu jätskipussukkaan takakautta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän epatto nyt tajua pysyä poissa jätskivarauksista ;) Siitä ehti tulla tapa, että miksi laittaa itselleen välipalaa, jos voi syödä välipalaksi jätskin.

      Poista
  5. Niin.. mä ehkä lakkaisin estämästä sitä herkuttelua ja antaisin vapaat kädet jätskirohmulle, sillä usein varastettu herkku maistuu paremmalta kuin luvalla saatu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy katsoa jätskilaatikon avaamista myöhemmin. Jätskivarkaudesta ehti kehittyä huono tapa: miksi laittaa itselleen välipalaa, kun voi syödä välipalaksi jäätelön. Jätskivarkaan täytyy ensin oppia paremmille tavoille, ennenkuin uskallan vapauttaa jäätelöt.

      Poista
  6. :). Kovin kovin tuttua. Ainut paikka jossa avattu herkkupussi säilyy on käsilaukkuni :).Meillä roskia ei viedä piiloon, koska mitään ei ikinä syödä loppuun. Jääkaappiin jää iso purkki jossa on yksi suolakurkku, kaapista löytyy keksipaketti jossa on puolikas keksi tai parasta - sipsipussi jossa on yksi vaivainen lastu jäljellä.
    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen välillä havainnut samanlaista, että pakettiin tai pussiin jätetään joku minimaalinen jämä jäljelle :) Onkohan siinä joku psykologinen tekijä, että tuntuu mukavammalta olla syömättä kaikkea loppuun ja siksi pitää jättää jokin jämä pohjalle.

      Poista
  7. Nauratti tuo roskien piilottaminen. Meillä ollaan just niin pölkkyjä, ettei edes tajuttais piilottaa todisteita.
    Meiltä tuntuu katoavan keksit kaapista ja jää vain paperit. Useimmiten kysyvät sentään luvan. Joissakin perheissä ei tulis kuulonkaan ottaa ilman lupaa mitään. Itse en ole saanut aikaiseksi täydellistä tottelevaisuutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on varmaan jonkinasteinen vapaakasvatus, kun aika paljon pojat saavat tehdä kaikenlaista ilman lupaa. Sitten välillä pitää ottaa kiristyksiä, jos homma lähtee lapasesta. Ajattelemaan ja käsittelemään tunteitaan ja tarpeitaan nuo penskat pitäisi opettaa eikä noudattamaan orjallisesti käskyjä. Noh, lähti vähän sivuraiteelle tämä juttu :) mutta luulen, että tietänet mitä tarkoitan.

      Siitä roskien piilottamisesta tiesi kyllä heti, että salasyöppökin tiesi tehneensä jotain mitä pitää piilotella :D

      Poista
  8. Ei hitsi, tää nauratti :D Meillä katoaa keksit. Jää vain tyhjät pakkaukset ja keksinmuruja kaapin pohjalle... Jos olisikin niin, että lapset vaivautuisivat syömään kunnon välipalan, niin pieni herkku siihen päälle ei kaataisi venettä. Mutta kun ne mokomat eivät jaksa tehdä edes voileipää itselleen! Huoh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu meilläkin oli takana: jäätelö oli niin paljon helpompi välipala kuin se voileivän teko. Sitten jos oli kovempi nälkä, niin miksi ei syödä kahta jäätelöä. Nyt pitää taas opetella näitä oikeita ruokailurutiineja eikä mennä helpoimman ja mieliteon kautta. Tosin oon varmaan vähän huono roolimalli. Söin äsken juuri sen toisenkin leivän nälissäni sen sijaan, että olisi aloittanut välittömästi ruuanlaiton. Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan tehkää niinkuin minä opetan :D :D Enkä minä syönyt sentään kahta jätskiä välipalaksi.

      Poista