20. marraskuuta 2018

Marraskuu on yhä edelleen juhlakuu

Juuri kun olemme toipuneet Halloweenista, niin aloitimme synttärijuhlaputken. Nykyisin marraskuun juhlaputki on paljon kevyempi ja lyhyempi kuin aikaisemmin. Esikoinen täytti viime viikolla 14 vuotta, eikä todellakaan enää vietä kaverisynttäreitä. Kuopus täytti viime viikolla 10v ja hänelle on tulossa ulkoistetut kaverisynttärit myöhemmin. Saattaa olla niin, että vuosi 2017 jäi viimeiseksi kaverisynttärijuhlavuodeksi kotonamme. Iskeeköhän tässä parin vuoden päästä lastenjuhlahaikeus? Nythän tilanne tuntuu suorastaan vapauttavalta.

Synttärijuhlaputken avasimme oman perheen ja lähipiirin kesken. Kuopus toivoi synttärilahjaksi reissua Superparkkiin isin kanssa ja koko perheen ravintolareissua synttäri-illalle. Jos aiemmin pojilla oli aivan liikaa lahjatoiveita, niin nykyisin painimme sen ongelman kanssa, että pojilla ei ole mitään lahjatoiveita. Esikoinen sai lahjaksi ainoastaan rahaa, kuopus vielä nauttii innokkaasti noista huvittelupaikoista kuten Megazone ja Superpark.

Kuopus 10v synttäri-illallisella. Vakkariravintola eli Il Faro ja vakioannos eli savulammaspasta

Lauantaina vietimme poikien sukulaissynttäreitä. Vieraina oli appivanhemmat, isotäti, minun isäni ja Hra Kepposen veli poikansa kanssa. Mummin kunto oli niin hyvä, että hän jaksoi istua automatkat Tampere-Helsinki-Tampere osallistuakseen synttäreille. Aivan mahtavaa!

Juhlat alkoivat lounastarjoilulla. Yritin päästä sen suhteen mahdollisimman helpolla ja valitsin ruuaksi kaupan valmista lämminsavulohta, perunoita ja kermaviilikastiketta sekä lisukkeeksi salaattia. Lisukkeeksi oli tarkoitus tehdä myös uunijuureksia kaupan pakastealtaan juureslohkoista, mutta juhlavalmistetutohinoissa unohdin juurekset täysin. Unohtuneet uunijuurekset eivät jääneet juhlavalmistelujen ainoaksi hutiloinniksi. Unohdin nimittäin tilata vakiokakkumme eli Kakkugallerian mustaherukka-suklaamoussekakun. Heti kun juhlaputki helpottutui, niin alkoi hutilointikin ;) Kukaan ei kyllä huomannut muuttunutta menua, koska leipomosta saimme hyvän mansikka-punaherukkatartalettin ja suklaaleivoksia.



Isotädistä ei kyllä uskoisi, että hän on 70. Hän on paitsi hyvin säilynyt myös mielettömän energinen ja aikaansaava


Kuin suloisena muistutuksena poikien pikkulapsivuosista synttäreillä toimi poikien kohta 3v serkku. Voi sitä innostusta, nopeutta ja olohuoneen ympärijuoksuinnostusta sekä sydän lämmittävää kikatusta. Kikatuksen lisäksi serkkupoika esitteli meille ääninäyttelijän taitojaan, erityismaininnan arvoiset ovat possu- ja dinoääntelyt. Kyllähän siinä serkkupoikaa seuratessa iski hetkellinen kaihomieli menneitä ah-niin-ihania-eikä-yhtään-raskaita pikkulapsiavuosia kohtaan ;)

Marjakakusta säästimme palasen ja vein sunnuntaina äidilleni hoitokotiin. Mummulle maistui kakkupala erinomaisesti ja samalla tuli tarjoiltua synttäreiden annos nro 12. Täytyy laittaa ostoslistalle lisää lautasia. Kun oman perheen koko on 5 ei tarvita kovin montaa ruokavierasta, kun tusina lautasia onkin liian vähän.

Miten teillä juhlitaan koululaislasten synttäreitä?

9 kommenttia:

  1. Kyllä se huomaa nuorten lahjatoiveissa nykyisin kun kaikkea jo on, että raha on lahjatoive numero 1! Toisaalta, vaikka raha lahjana on hiukan tylsä, voi sankari käyttää sen mieleiseen kohteeseen tai säästää johonkin isompaan hankintaan. Kiva kun sukua enemmän koolla synttäribileissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso osa lapsista ja nuorista Suomessa elää kyllä sellaisessa "yltäkylläisyydessä", että lahjatoiveita ei ole. Kaikkea on jo. Tai sitten lahjatoiveet ovat sellaisessa hintahaarukassa, että ne eivät ole sellaisia, joita toteutetaan tuosta vaan synttäriksi.

      Meillä pojat yleensä säästävät synttärirahansa johonkin isompaan hankintaan. Pienempiä pitää vähän kannustaa säästämiseen ja siksi rahat joutuvat takavarikkoon ja vanhemmat antavat niitä tarvittaessa tipoittain vain hyväksyttyyn käyttötarkoitukseen. Muutenhan siinä voisi käydä niin, että kaikki rahat menevät pelien virtuaaliostoksiin.

      Poista
  2. Meillä sama, lahjatoiveet ovat matkoja tai rahaa. Tai tekniikkaa....

    Mutta suloisia nuo teiän poikien toiveet <3 Hyvin on kasvatettu.

    Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meilläkin pojilla on rahan lisäksi toiveena elektroniikkaa, mutta ne tuppaavat olemaan niin kalliita, että eivät käy lahjaksi tuosta vaan.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  3. Minusta on jotenkin ihanaa, että lapsen synttäritoiveena on ravintolaillallinen. :-) En tiedä, onko se kuinka tavallista lasten keskuudessa? Kiva, että lapset oppivat syömään ravintoloissa pienestä lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän esikoinen aloitti lahjatoiveeksi ravintolaillallisen. Poika pyysi aikoinaan sellaista lahjaksi isovanhemmiltaankin. Kuopus näyttää seuraavan esikoisen jalanjäljissä ja makukin kehittyy. Viime vuonna hän sai synttärilahjaksi käynnin Pizza Raxissa :D

      Poista
  4. Meillä myös loppuvuosi on juhlaputki: kahden pojan synttärit kaverille ja sukulaisille, isänpäivä, joulu... Siinä menee juhlahumussa mukavasti vuoden pimein kausi 🙃😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on samanmoinen putki, kun meillä. Tulee sopivasti treenattua herkkujen syöntiä ennen joulua :D :D :D

      Mukavaa viikkoa Leena!

      Poista