2. huhtikuuta 2017

Ruualla itsensä hemmottelua

Flunssan jäljiltä viime viikkoni oli hyvin alavireinen. Työpäivät tuntuivat todella pitkiltä. Vireystilaan vaikutti myös hellelukemiin noussut sisälämpötila työpaikalla. Toimistossamme on isot ikkunat ja minä satun istumaan eteläpuolella ja vaikka ulkona oli pakkasta nousi sisälämpötila aurinkoisina päivinä korkeaksi. Olemme jo työkavereiden kanssa miettineet, että kuinka mahdamme pärjätä toimistossa kesällä. Harkinnassa on shortsit, kevyet kesätopit, hellemekot ja harteille pashmiina, ettei ilmastointi jämäytä täysin yläkroppaa. Muissa tiloissa liikkumista varten vaihtovaatekerta :D

Työpäivät imivät minusta kaikki voimat ja en jaksanut edes joka ilta laittaa ruokaa perheelle. Niin oli veto poissa. Perjantaina oli aivan kypsä nahkeaan viikkooni ja päätin viettää mahdollisimman rennon lauantain ja hemmotella itseäni hyvällä ruualla sunnuntaina. Päätin lähteä keskustaan johonkin ihanalle brunssille Hra Kepposen kanssa. Ruokalistoja tavaillessani myös esikoinen innostui brunssista. Nirppanokat Ruokarajoitteiset jätimme kotiin.

Brunssipaikaksemme valikoitui Klaus K. Näin ravintola itse luonnehtii brunssiaan. "Klaus K:n brunssi on rakennettu lähituottajien laadukkaista tuotteista. Brunssi koostuu vaihtuvasti sesongin raaka-aineista ja jokainen ruokalaji valmistetaan huolellisesti alusta loppuun. "

Pöytä notkui kaikenlaisia herkkuja, erityisesti jälkiruokapöytä näytti varsin kutsuvalta. Söin toki kiltisti ensin suolaiset :) Suosikkejani olivat Cesar salaatti rapealla pekonilla, grillatut kasvikset ja lohi.

Leipäjuusto ja tyrnihilloketta, omenaista sienisaallaatti, thai-nuudelisalaattia ja jokirapuja 
sekä Cesar-salaattia

Angushärkäpastramia, lohta ja brändy-pähkinä juustoa ja hunajaa

Lautanen ihanan täynnä :D

Pääruokavaihtoehtoja oli kolme. Minä valitin tattiraviolit ja parsa-krassisalaatin, mies ja poika valitsivat savumozzarella-rypsiporsas bruschettan. Tattiravioliannos oli kolltaan sellainen, että se jätti hyvin tilaa jälkiruokapöydälle.

Jälkiruokapöydässä oli hedelmiä ja kookoosvaahtoa, brownieseja, rosmariini cremebrulee ja mustikkahilloa, juustokakkua, juustoja ja keksejä.

Rosmariinilla maustettu creme brulee oli aika yllättävä. Minuta rosmariini ei sovi creme bruleeseen. Mustikkahillo tasapainotti kokonaisuutta. Browniesit olivat aika mitään sanomattomia, samoin kakku. Marinoidut hedelmät ja kookosvaahto oli hyvä yhdistelmä. Vähänhän tuo jälkiruokabuffet oli pettymys, koska se näytti niin herkulliselta.

Sen verran tukeva oli brunssi, että pärjäsin loppupäivän voileivällä. Toivottavasti tällä ruualla hemmotellulla jaksaa taas painaa yhden viikon. Sekin kyllä piristää mieltä, että 9 työpäivän päästä on pääsiäinen. Jee!

24 kommenttia:

  1. Ihanaa itsensä hemmottelua! Me ollaan yritetty sopia yhteistä brunssiaikaa jälkikasvun kanssa, mutta aina jollain on esteitä. Pitää vissiin lähteä brunssille miehen kanssa kaksin. Mukavaa alkavaa työviikkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teki kyllä hyvää kokea jotain normiarjesta poikkeavaa ja syödä ihania ruokia :) Ruokamuiston ja aamukamman avulla uskon selviäväni pääsiäiseen ja ylimääräisiin lomapäiviin ;)
      Mukavaa lomaviikkoa!

      Poista
  2. *huokaus*
    olen haaveillut brunssista jo viikkotolkulla.
    Lähimmäs pääsin, kun kasasin kotipöytään jotain brunssintapaista lauantaiaamuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotibrunssit ovat mukavia :) Meillä niissä on vähän sellainen vika, että jokainen brunssipöydässä luetaan Hesarista Aku Ankkaan ja jokainen väittää, että aamupalalle on myönnetty lukuoikeus :D
      Tule Helsinkiin brunssille!

      Poista
  3. Ai että, kunnon brunssi tekisi kyllä hyvää! MEillä on ollut ihan vaan kotibrunsseja (=vähän tavallista runsaampi aamiainen höystettynä croissanteilla ja muilla herkuilla), mutta totta mooses ravintolassa herkuteltu brunssi on ihanaa hemmottelua :) Ehkä pitääkin pistää harkintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä aloin miettimään, että pääsiäisenä olisi mukava pitää kotibrunssi. Munakasta, kenties pekonia, paahtoleipää, croissantteja, hedelmäsalaattia, tuoretta ananasta ja lettuja. Oiva pääsiäissuunnitelma :)

      Poista
    2. meillä on melkein aina pääsiäisenä kotibrunssi. Ihan parasta.

      Poista
    3. Pääsiäisbrunssi on vahva ohjelmanumeroehdokas. Jos sen lisäksi syödään vielä perinteinen pääsiäislounas, niin johan siihen meni kaksi vapaa päivää :D

      Poista
  4. Ooh näin Lumo lifestyle blogissa myös vastikään Klaus K:n brunssin ja tuumin, että pakko taas kamun kanssa lämmitellä meidän brunssiperinnettä. Klausiin seuraavaksi, niin mojovan hyvältä näyttää.

    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssit ovat mukava ja herkullinen tapa tavata ystäviä. Minunkin pitäisi kutsua ystäviä kaupungille brunssille enemmän. Klaus K oli kyllä hyvä.

      Poista
  5. Voi mitä ruokia. Tuota brunssia en ole vielä testannut, mutta näiden kuvien jälkeen pakko varata jossain vaiheessa pöytä Klaus K:sta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä brunssi. Minulla brunssien ykköstilaa pitää edelleen Kirkkonummen BistrOmat.

      Poista
  6. Herkullisen näköinen brunssipöytä! Tuolla olisi kiva joskus käydä!
    Joskus viikonloppuisin tulee perheelle tehtyä brunssia.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun ei ole tullut juuri laiteltua brunssia, paitsi Isänpäivänä. Nyt aloin jo vähän suunnittelemaan pääsiäisbrunssia koko perheelle.
      Kiitos samoin - mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. Namskis! Kyllä olit ehdottomasti ansainnut tuon brunssin kaiken sairastelun ja alavireyden jälkeen.

    Itsekin haaveillut viikonloppubrunssista pitemmän aikaa, mutta jotenkin ei vain sellaista yhteistä viikonloppuhetkeä ole vielä löytynyt, että olisimme jonnekin päässeet. Muutama viikonloppu tästä eteenpäin on myöskin niin ohjelmoitua, ettei taida ihan heti toteutua. Mutta ensi sunnuntaina on ainakin luvassa hotelliaamiainen ilman lasta eli aika luksusta sekin.

    Muksaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelliaamiaiset ovat ihania! Nehän ovat parhaimmillaan kuin brunsseja nekin. Mukavaa reissua sinulle!

      Minä jouduin sairastelun takia raivaamaan kalenterini todella tyhjäksi, enkä ole aloittanut täyttämistä lainkaan. Nyt on voimat niin vähissä, että aion keskittyä lepäilyyn ja ulkoiluun. Koko huhtikuulle on sovittuna vain yksi meno. Toistaiseksi hyvä niin.
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  8. Näyttää herkulliselta. Vesi ihan herahti kielelle.

    Tuli tuosta työpaikan lämpötilasta mieleen mun edellinen työpaikka. Työhuoneeni oli terveyskeskuksessa. Toisen puolen työhuoneet olivat kesällä niin lämpimiä, että niissä sopivin varustus olisi ollut bikinit (mutta ei ehkä kuitenkaan ihan sovelias...). Se puoli, jossa mun työhuone oli, oli niin tehokkaasti ilmastoitu, että piti olla neuletakki päällä helteelläkin. Viileinä päivinä toppatakki olisi ollut varmaan se paras varustus.

    Toivottavasti tämä viikko on parempi ja vähemmän nahkea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt jo samanlainen ero näkyvissä. Pohjoisen puolella väki istuu neuletakit päällä ja etelän puolella me olemme jo lyhythihaisissa. Saas nähdä, että miten kesä toimistolla sujuu. Yhtään en enää ihmettele, että miksi tuo toimistotila sattui olemaan vapaana...

      Pidemmän päälle tuollainen "väärä sisälämpötila" on aika raskas. Palelukaan ei ole kivaa, mutta ehkä kuumuus on kuitenkin raskaampaa.

      Poista
  9. Ihana hemmottelu teillä, kyllä ehdottomasti olit sen ansainnut.

    Brunsseja oonkin jonkin verran Helsingissä kolunnut, mutta tuo Klaus K:n vaikuttaa ihan brunssilta parhaimmasta päästä. Paljonko kustasi?

    Mahtiviikkoa, uuteen nousuun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aika monta brunssi koestanut. Klaus K on sieltä kalleimmasta päästä 35€ hinnallaan. Plussaa tietysti siitä, että brunssiin kuului pöytään tarjoiltu lämmin ruoka ja mehut olivat laadukkaita.

      Poista
  10. Brunssi kuulostaa niin hyvältä! Minulla on ollut lähinnä nopeita puuroaamiaisia oli sitten arki tai viikonloppu. Josko viimeistään pääsiäisenä olisi aikaa pysähtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on puuroaamiainen lähes vuoden jokaisena aamuna. Heikkovatsaisen pitää tiellä lempeä kaurapuuro :)

      Toivottavasti ehdit pysähtymään ja rentoutumaan pääsiäisenä!

      Poista
  11. Sä se osaat keksiä noita piristäviä juttuja. Oot hyvä noissa jutuissa.
    Mun pitäis kanssa brunssi tehdä edes joskus tänne kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tämä elämä on aikamoista suorittamista. Töissäkäyntiin menee ihan minimissään 9t, yleensä 9t 30min matkoista johtuen. Sitten kokkaat, pyykkäät, kuljetat, kuulustelet kokeisiin, hankit kaikenmaailman kamppeita. Minun on pakko kehitellä pieniä piristyksiä tasaisesti, jotta elämä ei ala tuntua pelkältä puurtamiselta. Etenkin näinä kuukausina, kun sää on ihan hanurista enkä saa ulkoilusta lisäpotkua.

      Suosittelen pääsiäisbrunssia!

      Poista