25. maaliskuuta 2017

Viikko petipotilaana

Jopas oli virustauti! Esikoisen kanssa olemme maanneet viikon sängyssä. Siitä on onneksi aikaa, kun olemme viimeksi sairastaneet yhtä pitkään. Esikoisen kanssa sairastuimme viikko sitten perjantaina, pienemmät pojat vasta sunnuntaina. Pienemmät potilaat olivat paljon paremmassa kunnossa, mutta niin voipuneita, että eivät edes jaksaneet tapella :D

Joskus tällainen pakkopysähtyminen tekee ihan hyvää. Keho saa tarvitsemansa levon. Minulla keho teki todellisen käsijarrujarrutuksen. Viikolla oli pakko hoitaa yksi asia ja se 100m edestakainen kävely oli kuin pitkän matkan juoksu. Aivoni ovat tyhjentyneet ajatuksista ja suunnitelmista. Yleensä mielessä on ainakin viisi kivaa juttua ja kymmenen pakollista. Olo on jotenkin omituinen, kun en tiedä, mitä tekisin. Lapsia vaivaa sama rauhattomuus sekä tekemisen ja ideoiden puute.

Eilen illalla olin ensimmäistä kertaa hiukan ulkona. Maassa oli pikkasen aika tuoretta lunta. Iltataivas oli todella sininen ja jostain kantautui mustarastaan laulu. Se oli ihana hetki. Seistä omilla jaloilla ulkoilmassa ja kuulla linnunlaulua. Kevät on selvästi tulossa. Kevät ja normiarki ❤️.

Auringonlasku kylpylähotelli Peurungan ikkunasta kaksi viikkoa sitten

26 kommenttia:

  1. Voi ei. Kuulostaa kamalalta, mutta onneksi elämä alkaa jo voittaa! Tuollaisissa taudeissa on ainakin se hyvä puoli, että niiden jälkeen osaa taas vähän aikaa muistaa iloita ihan arjen perusjaksamisestakin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen nauroinkin, että lasten virustartunnat ovat sitä varten, että äidit kestäisivät tavallista arkea :D :D Kunnon sairastelun aikana sitä ehtii monta kertaa haaveilla tavallisesta arjesta eikä pakomatkasta jollekin eksoottiselle saarelle ;)

      Minäkin haaveilen nyt nakkikastikkeen teosta ja puhtaista lakanoista. Saatan jopa tänään kyetä moisiin urotekoihin ;)

      Poista
  2. Sairastelu ei ole koskaan kivaa ja minusta tuntuu että nykyisin toipuminenkin vie kauemmin. Toivotaan että taudit on teillä nyt voitettu ja alkaa terveemmät ajat. Leppoisaa sunnuntaita, missä se luvattu aurinko oikein piileksii ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tämä tauti alkaa olla selätetty, vaikka yllättävän heikossa kunnossa olemme kaikki perheen yli 10-vuotiaat. Välillä noi virustauditkin ovat niin rajuja, että elimistöstä katoaa kaikki voimat ja näköjään se nopea tervehtyminen, joka on lapsille niin tyypillistä vähenee ratkaisevasti tuossa alakoululaisena. Keski-ikäisellä kaikki käy hitaammin :)

      Toivottavasti se aurinko sieltä näyttäytyy!

      Poista
  3. Upea kuva! Meillä poika on ollut taas sairaana. Itse olen toivonut, että pysyisin terveenä, kun minulla on kovasti odotettu reissuun lähtö viikon päästä.
    Onneksi teillä alkaa olla jo pahin ohi. Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sinä pysynyt terveenä, että pääset reissuun. Reissun peruuntuminen olisi kyllä kurja juttu. Vaikka meillä sairastetaan aika paljon, niin reissujen suhteen on ollut onni myötä. Ikinä ei ole jäänyt reissu tekemättä, emmekä ole juuri reisussakaan sairastelleet.

      Kiitos samoin - mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Meillä poika on ollut pian viikon sairaana, kummallisilla oireilla. Oikein mikään ei tule kunnolla päälle mutta kaikki vaivat yhteensä vetää lapsen tosi väsyneeksi ja sairaan oloiseksi. Itse olen viikon kärsinyt pään särystä ja välillä huimaa ja oksettaa, sit se taas menee ohi. Alkuun syytin niskajumia mut sekään ei helpannut hieronnalla eikä buranalla eli syy tähän outoon oloon on selvittämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä virustauti pisti ihan petipotilaiksi 3/5, keskimmäinen ja kuopus selvisivät paljon vähemmällä, mutta olivat todella voipuneita. Minulla oli oireina myös huimausta ja oksetusta. Voi olla, että teilläkin kiertää joku pöpö. Koittakaa lepäillä mahdollisuuksien mukaan. Toivottavasti se ei pukkaa päälle.

      Poista
  5. No onneksi olette jo toipumaan päin! Tänne iski kanssa flunssa, koko viikonloppu on mennyt siarastaessa ja vointi on edelleen huono😕. Ajattelinkin, että olen ehkä huomisen kotona toipumassa (tai sitten en), harmittaa, kun hyvin alkanut kuntoilu on nyt kiellettyjen listalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin ärsyttävää, kun viikonloppu menee sairastaessa. Etenkin jos on sellainen nopea flunssa ja sitten maanantaina tuntuu, että melkein voisi jaksaa päivän, niin silloinhan sitä tulee aina kuitenkin lähdettyä töihin ja pahimmillaan koko viikko menee alavireisesti.

      Harmi homma urheilun kanssa, mutta malta levätä kuitenkin. Pikaista paranemista sinulle!

      Poista
  6. Meillä on selvitty koko talvi ilman flunssia, kop kop. Töissä oli useamoi henkilö viime viikon saikulla ja juurikin flunssasta. Saattaa olla jopa influenssa b:tä, jolloin sairastelu kuulemma vie ainakin sen viikon.

    Aivan mielettömän upean auringonlaskun olet saanut taltioitua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kop-kop toivottavasti teidän perheen tilanne pysyykin tuollaisena. Minähän jo ehdin ihmetellä tervettä talvea, yleensä meillä sairastelu alkaa tammikuun puolessa välissä, viimeistään helmikuussa on sairastupa pystyssä. Tänä vuonna se sitten iskikin vasta myöhemmin. Ehkä sitten ensi talvi on se tauditon talvi. Noh, huonomminkin voisi olla, koska vältyimme tänä vuonna influessa A:lta kuitenkin.

      Poista
  7. ottakaapa rauhallisesti, ettei tule jälkitauteja!

    Iloa toipumispäiviinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä meni viikonloppukin ihan vaan loikoillessa. Pienemmät pojat sairastivat sen verran kevyesti, että he ovat jo täydessä iskussa ja meinasivat menettää viikonloppuna täysin hermonsa, kun vanhemmat vaan makaavat ja mitään ei tapahdu. Ei ole viihdettä ja ruuan tulokin kestää :D

      Poista
  8. Onpa ollut pitkä ja sitkeä pöpö. Toivottavasti se nyt jo pysyy aisoissa ja loitolla lopusta perheestä!
    Parempaa oloa tähän viikkoon ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varsin tuju virus. Meillä sairastui koko perhe. Kuopus pääsi tosi vähällä. Eiköhän se olo ala tasta tästä kohentumaan. Miehen mukaan vielä ainakin viikko on varsin voipunutta meininkiä.

      Poista
  9. Täällä on myös kevättauti jyllännyt. Kummallinen sinällään, että vain pelkkä kuume ollut päällä, ei muuta. No vuoteessa on saanut pakkolepoa, kun muuten on ollut vähän liiaksikin kaikenlaista hulinaa arjessa. Hiljalleen alkaa olo parantua. Toivottavasti sielläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väsymys vaivaa vieläkin, mutta olemme koko jengi palanneet töihin ja kouluun. Kyllä tämä tästä, vaikka vieläkin kaivelee kaksi menetettyä viikonloppua ;) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  10. Autch, teillä on kiertänyt ihan kunnon tauti. Välilllä pysähtyminen voi tehdä ihan hyvää, niin koville kuin se ottaakin. Paljon voimia ja tsemppiä uuteen nousuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kunnon virustauti, mutta nyt se on selätetty. Täytyy toivoa, ettei meidän huonokuntoiseen jengiin iski mikään seuraava kierrossa oleva tauti.

      Poista
  11. Hienoa, että alkaa jo näyttää paremmalta. Toivotaan, että saatte nauttia terveenä keväästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin toivon. Pääkaupunkiseudulla jyllää vaan vatsatautikin, että nyt on mahdollisuudet seuraavaan kierrokseen saman tien -kääks!

      Poista
  12. Höh ja parantukaa pian.💚Keho on kyllä siitä kumma, että jos on joskus liian kova vauhti, niin keho hoksaa pysäyttää. 💚💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni vielä toinenkin viikko nuupahtaneena, mutta eiköhän se päivä ala tästä meikäläisellekin paistamaan. Yllättävän rajuja voivat nuo virustaudit olla :(
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ollaan jo selätetty tauti ja eiköhän tässä ala voimatkin kohta olla entisellään.
      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista