6. helmikuuta 2017

Ihana reissupäivä Tampereella

Sunnuntaiaamuna oloni oli kuin olisin palannut pidemmältäkin ja antoisalta reissulta! Melkein kuin olisin ollut ulkomailla, vaikka en käynytkään Tamperetta pidemmällä ja nukuin yönikin omassa sängyssäni.

Teimme Kätevien Emäntien kanssa kulttuuri- ja herkutteluretken Tampereelle. Kätsyt ovat porukka, joka sai alkunsa blogimaailmassa loppukesästä 2010 muutaman askarteluinnokkaan kesken. Elämäntilanteet ovat vaihdelleet ja kaikki eivät aina pääse mukaan, mutta olemme saaneet tapaamisia kasaan vähintään vuosittain ja välillä paljon tiiviimminkin. Takana on putki ilman askarteluja, mutta kivaa on osattu silti pitää ;) Tällä kertaa olimme reissussa kolmistaan Annan ja Leenan kanssa.

Annan kanssa ehdimme jo junamatkan aikana tehdä paljon uusia retkisuunnitelmia ja saavuimmekin Tampereella yllättävän nopeasti. Paikallisoppaamme Leena oli jättänyt meidät heitteille; hän oletti meidän osaavan Hämeenkadun Friends and Burgersiin ilman ohjausta ;)

Ranskalaiset olivat todella hyviä, hampurilaisissa olisi voinut olla vähemmän suolaa 

Kaupunkinäkymä oli kiva

Mahat täynnä ehdimme piipahtaa pikaostoksilla ennen teatteriin siirtymistä. Kävimme katsomassa Tampereen Työväen Teatterissa Cabaret-musikaalin. Cabaret sijoittuu nimensä mukaan kabareehen. Kabareen tähti englantilainen Sally Bowles ja amerikkalainen aloitteleva kirjailija Cliff Bradshaw tapaavat Kit Kat klubilla uudenvuodenaattona ja rakastuvat. Rakkaustarina sijoittuu vuoteen 1931, jolloin natsit nousivat valtaan Saksassa. Minä olin unohtanut juonen täysin ja kestikin aika pitkän aikaa ennenkuin muistin sen. Elokuvaversiohan oli Liza Minellin läpimurto ja hän voitti pääosasta Oscar-palkinnon 1972.



Esitys jakoi mielipiteemme. Minä kyllä tykkäsin, mutta ei tämä parhaiden kotimaisten musikaalien kärkisijoille yllä. Minusta naispääosa jäi hiukan vaisuksi ja miestanssijoissa yksi ei yltänyt muun ryhmän tasoon lainkaan. Kokonaisuutena minusta ammattitaitoisesti toteutettu pukuja ja lavastusta myöden.

Musiikaalina Cabaret erottuu perinteisestä musikaaliskenestä. Cabaressa vähäpukeisuutta, se on ajoittan hyvinkin seksuaalinen, pirstaloituneita unelmia, epämiellyttäviä luonteenpiirteitä, abortti ja natsit. Se ei ole iloinen "feel good"-musikaali. Musiikkikaan ei ole aina lyyristä vaan välillä todella irroittelevaa ja rouheaa jatsia. Musikaali on pyörinyt jo pitkään Tampereella täysille katsomoille.

Teatterin jälkeen oli vuorossa illallinen Masu Asian bistrossa. Ruoka oli jopa parempaa kuin vuosi sitten. Menun sijasta päädyimme tilaamaan irrallisia annoksia.

Jaoimme pienimmän sushiplatterin. Voi luoja nuo oli taivaallisia! 
Merileväpäällysteinen oli kategoriaa tavallinen, mutta nuo muut niin hyviä.

Valitsin alkuruuista kanavartaan ja Hirata bunit, jotka olivat edellisen kerran suosikkini.
Tällä kertaa Hirata bunit olivatkin aterian heikoin annos, vaikka toki erinomainen.

Leenan kanssa otimme vielä thairibbsit puoliksi. Nekin olivat niin hyvät.

Valitsimme kaikki TAIVAALLISEN maapähkinäkakun ja vaniljajäätelön jälkiruuaksi. 
Pöydässämme suunniteltiin sen jälkeen Hans Välimäelle fanikirjettä ;)
Sushilajitelmaan kuulunut päärynäjälkiruoka sen sijaan ei maistunut.


Ilta jatkui vielä Moro Sky baariin. Pidimme. Hatunnosto siitä, että baariin pääsee ilman sisäänpääsymaksua ja juomien hinnatkaan eivät olleet kohtuuttomat. Baariin voi piipahtaa vaikka kupilliselle kahvia ja arkisin siellä tarjoillaan lounasta.



 Mukavaa uutta viikkoa!

20 kommenttia:

  1. Ihana piristävä päiväreissu ja mikäs sen parempi, kun päsee lopuksi omaan sänkyyn nukkumaan. Tällaisia päiväreissuja pitäisikin ryhtyä tekemään itsenikin. Toisivat kummasti virtaa tähän arjessa jaksamiseen. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päiväreissut ovat niin kivoja! Minäkin olen vasta viimeaikoina opetellut tekemään niitä. Reissussa on vielä ihan erilailla tunnelmaa, jos matkustaakin junalla tai bussilla :) Eikä tarvitse stressata parkista ja matkan aikana voi rentoutua.

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Oli varmasti ihana päivä! Minunkin on pitänyt käydä Tampereella monen, monen vuoden tauon jälkeen, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tuo burgeripaikka pitää laittaa muistiin. Näyttää ihan törkeän houkuttelevalta. :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kiva kohde! Ja tosi kiva oli mennä sinne junalla ja ottaa matkat rennosti. Tampereella on paljon kivoja vierailukohteita, museoita, luontoa ja ruokapaikkoja.

      Tuo Friends & Burgers on joku uudehko ketjuravintola. Helsingin keskustassa on myös heidän ravintolansa. Ranskalaiset ja aioli olivat ihan superhyviä!

      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. Mahtava reissu teillä herkkuineen ja Cabareineen! Ja hei Tampere on kyllä ihana kaupunki, jotenkin kotoisa ja aito.

    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli aivan mahtava lauantai :) Minä tykkään kanssa Tampereesta, se on mukavan vilkas kaupunki ja silti kotoisan kompakti. Vanhat teollisuusrakennukset antavat sille omaleimaisen ilmeen.

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  4. Kiva päivä 😊 Munkin mielestä F&B:ssä oli liian suolainen hampurilainen...

    Meillä on kuuden naisen porukka Matamit. Ollaan tunnettu ekalta luokalta lähtien eli toooosi kauan. Seuraavaksi tapaamme ystävänpäivänä, jolloin voisinkin ehdottaa päivän kulttuurimatkaa esim. sinne Helsinkiin. Kiitos siis ideasta 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva päivä :)

      Teidän porukalla on pitkä ystävyys takana. Minulla on yhteys säilynyt ystävääni vuodelta 1981.

      Helsinkireissu kuulostaa hyvältä ehdotukselta :)

      Poista
  5. Täytyy tunnustaa, että missään noissa en ole käynyt :), melkein en kehtaa edes tunnustaa, kun kuitenkin matkaa olisi vain noin 5 km keskustaan... Mutta ehkäpä me tehdään isännän kanssa kaupunkireissu tässä päivänä jonakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykää samalla katsomassa Vakoilumuseo ja raportoi minulle, että onko hyvä ;)

      Täytyy sanoa, että tunnistan ilmiön, jossa kotikaupungin keskustassa käydää harvakseltaan. Minä käyn Helsingin keskustassa, jos on asiaa sinne. Tyyliin ulos syömään, museoon, kahvilaan jne. mutta en käy siellä muuten vaan pyörimässä. En yhtään tiedä, että mitä kauppoja nykyisin on keskustassa tai mitä uusia ravintoloita. Minun elämäni menee tuossa Kehä I sahatessa. Asun kauppakeskuksen lähistöllä ja käyn töissä kauppakeskuksen lähistöllä, joten eihä minulla ole varsinaista syytä poistua Kehältä :D

      Poista
  6. Kivan kuuloinen päivä. Ja muistin taas, että olen luvannut pojille käynnin Moro Skybaariin ja olisi varmaan jossain vaiheessa syytä lunastaa tuo lupaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä :) Kannattaa ehdottomasti käyttää pojat Moro Skybarissa. Näköalat olivat hienot! Sitäpaitsi vaikutti ihan poliittisesti korrektilta tilata äidille lasi viiniä ja lapsille limua :D

      Poista
  7. Ihana retkipäivä teillä! Varmasti kivaa käydä kabareessakin. Minullekin tulee aina sellainen fiilis että ihan kuin olisi ulkomailla kun lähtee pois kotiympyröistä. :D Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin tuli sellainen olo, että olisin todellakin ollut ihan matkoilla. Epäilen, että johtui osaltaan junamatkasta. Piti valmistautua, ehtiä junaan ja sitten sai vaan ottaa matkustusvaiheen rennosti. Kiva päivä oli :)

      Kivaa viikkoa!

      Poista
  8. Tampereella on aina kiva käydä, koen että siellä on rento ja hyvä meininki. :) Heh sinun ruokavaliosi näyttää samalta, kuin omalla kohdalla tuossa taannoin, Friends Burgerin Aioli burger, se on muuten hyvää ja ylimääräinen aiolidippi ranskalaisille. Sushit tietty jälkkäriksi.

    Kiitos viisaista ja järjesn sanoista blogini puolelle, olen ajoittain tunteiden vietävissä. ;)

    Mukavia pakkaspäiviä Rva Kepponen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään Tampereesta, se on eloisa ja sopivan kompakti. Pitäisi käydä useammin :)

      Kiitos samoin - mukavia pakkaspäiviä! Tänään olikin niin ihanaa kun aurinko paistoi!

      Poista
  9. Kuulostaapa mukavalta päivältä! Minä oli muuten samaisen päivän (ja vielä seuraavankin) Tampereella, olin siellä koulutusviikonlopussa. Me käymme Tampereella vähintään kerran vuodessa perheenä (tuttavaperheemme asuu siellä) ja lisäksi aika ajoin käyn myös koulutuspäivissä siellä. Junamatka on sopivan lyhyt ja kaupunki kompakti ja tuntuu, että sieltä löytyy "kaikki".

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä :)
      Tampere on mukava kaupunki. Meidän tulee aika harvakseltaan käytyä siellä, vaikka matka ei ole pitkä. Siihen nähden olen nähnyt yllättävän Tamperetta, että olen kulkenut toista vuotta 1-2 päivää viikossa töihin sinne :)

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  10. Kiva että olette viihtyneet Tampereella. Masu on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs se on Tampereella viihtyessä :) Mukava kaupunki ja Masu on hyvä!

      Poista