17. helmikuuta 2017

Pullaa ja auringonlaskuja

Kiireistä arkiviikkoa piristi kaksi asiaa: pulla ja auringonlaskut.

Viikolla tuli pokehuntattua kiitettävästi keskimmäisen kanssa ja samalla ihasteltua muutama aivan upea auringonlasku. Auringonlaskuja ihaillessa minua nauratti se, että keskimmäinenkin on alkanut valokuvaamaan niitä :) Ehkä tulevaisuudessa hän tuottaa minulle blogikuvat.

Herttoniemenrannan pokereissulta, 17:05

Sama paikka 10min myöhemmin

Kahden kullanhohtoisen auringonlaskun lisäksi näimme myös värikkään auringonlaskun. Me molemmat kuvasimme tämänkin :)

Ystävyyden puiston pokehunttausreissu

Pullaputken aloitti Ystävänpäivä. Sain työkaveriltani kortin ystävänpäivän kunniaksi ja hän oli tuonut toimistolle myös suklaata. Lounasruokalassa tarjoiltiin ystävänpäiväkakkua. Samassa avokonttorissa istuvassa porukassa oli juhlittu 30 palvelusvuotta ja kakun loput päätyivät meidän kahvitilaamme. Oli varsin makea työpäivä.

Makeaa toimistoelämää

Kotona ystävänpäivä meinasi jäädä täysin juhlimatta, koska Hra Kepponen oli esikoisen luokan järjestämän discon jonovahtina. Lapset olivat valmistelleet discoa huolella ja hoitivat suurin osan myyntipisteistä itsenäisesti. Meidän perheemme selvisi tällä kertaa helposti discovalmisteluista, koska onnistuin rastittamaan buffettilistalta limsan tuomisen. Säästyin mokkapalojen leipomiselta ja popcornin polttamiselta :D Hra Kepponen kurvasi discoilun jälkeen kukkakaupan kautti kotiin. Esikoinen oli ostanut meille kaikille laskiaispullat discosta, koska ne olivat niin herkullisia. Niinpä meillä oli illalla myöhään pöydässä sekä kukkia että laskiaispullia.


Seuraava aamu alkoi myös makeasti. Esimiehemme oli toimistolla käymässä ja työkaverini oli sen kunniaksi ostanut ne vanhanaikaiset, todella pitkät, hillo-vaniljasoosiviinerit.

Toimistoaamupala

Näiden kahden mässäilypäivän jälkeen olikin vuorossa toimiston torstainen pullapiiri. Meidän huippukiireinen yksikön esimies oli priorisoinut aikatauluaan niin, että lounaaseen oli varattu 10min ja pullapiirin kahvitaukoon 25min. Hän on pitänyt kiinni siitä, että osallistuu pullapiiriimme. Arvostan elettä. Pullan hankinan pomomies oli jälleen joutunut ulkoistamaan sihteerilleen.

Pullapiirin kokoontuminen

Tämä kaikki herkuttelu oli selvästi pohjustusta perjantai-iltapäivän afternoon tealle. Pullapiirille oli kutsu lähetetty jo viime vuoden puolella ja afternoon tea kruunasi tämän varsinaisen pullaviikon. Meitä kokoontui kuusi työkaverusta teelle, todella hyvin työpaikan miehetkin ovat lähteneet mukaan tähänkin juttuun. Noin vuosi sitten kävimme koestamassa Salutorgetin afternoon tean. Yleisesti mielipide tuntui kallistuvan siihen suuntaan, että Kämp voitti Salutorgetin. Sopivasti afternoon tea sattui olemaan vielä tarjouksessa, jolloin hintakin taisi mennä Kämpin hyväksi. Afternoon tean kahdelle saa 50€, minusta varsin järkevä hinta tälle elämykselle.


Vadillinen herkkuja

Tästä yhden hengen vadista erottaa paremmin mitä aftenoon tea sisältää.
Ylhäällä vasemmalta lohileipä, artisokka-mätileipä ja ankkapateeleipä.
Alhaalla vasemmalta: Paris-Brest leivos, suklaa-cassiskuppi, skonssi, 
juusto-viikunaleipä ja vihreä macaron.

Teeltä piti kiirehtiä kotiin, koska uudet baby-pokemonin tulivat tänään jahdattavaksi :) Viikonlopun ohjelma on siis tiedossa.

Mukavaa viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. OMG, mikä herkkuviikko! Ihan kateeksi käy. ;-D Kumma kyllä mua houkutteli enemmän tuo pitkä viineri kuin kaikki teevadin hienot herkut. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se varsinainen leivonnaisviikko :) Minä olen peruspullan ystävä, joten oma suosikkini oli nuo kanelipullapitkot. Niissäkin oli tosin eroa, tuo tummimmaksi paistettu ei maistunut yhtä hyvältä kuin vaaleampi :)

   Viikon paras pulla oli esikoisen tuoma laskiaispulla. Ne ovat esikoisen luokkakaverin mummin leipomat. Villeimmissä ajatuksissa pyydän luokkakaverin äiti tiedustelemaan, että olisiko mitenkään mahdollista tilata heidän mummilta laskiaispullia :D :D

   Poista
 2. Varsinaista herkuttelua, ihan käy kateeksi. Mä voisin työllistää itseni teidän pullapiiriin 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan varsinainen pullaviikko :) Kyllä meidänkin täytyy viettää pullattomia työpäiviä urakalla, muuten ei kohta enää kukaan mahdu housuihinsa ;)

   Minä olen ehdottomasti vahvimmillani ja mukavuusalueellani pullapiirissä :D

   Vaihdoin tähän uuteen hommaan reilu vuosi sitten ja tykkään porukan sosiaalisuudesta. Meillä saattaa olla porukkaa iltapäiväkahvilla jopa muulloinkin kuin torstaina ja kaikki tähtäävät klo 11 lounaaseen.

   Poista
 3. Kääk, mitä herkkuja :D Jokaista sorttia olisi pakko maistaa. Oli todellakin upea taivas, hienot kuvat.

  Tulit muuten mieleeni, kun Facebookissa ystäväni etsi haastateltavaksi perheitä, joilla on haasteita järjestää lasten kesäloma-ajoiksi hoitopaikkoja ja muuta toimintaa vanhempien töiden vuoksi :D
  Muistelin viime vuotista postaustasi asiasta. Ani Kellomäki siis pisti kyselyä ja se on julkisesti nähtävissä. Yritin pistää tähän linkin, mutta Bloggeri ei sallinut :)
  Jos kiinnostaa katsoa, niin Ani Kellomäki-nimellä pitäisi löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsinainen herkkuviikko :)

   Kesälomajärjestelyt ovat tosiaan meille hankala asia. Kesäpalapelin kokoaminen alkaa jo maalis-huhtikuussa ja kärppänä pitää olla paikalla, jotta saa hankittua edes osan tarvitsemistaan palveluista ja ei todellakaan riitä säästää talven aikana käyttörahat kesälomaan vaan pitää budjetoida toinen mokoma päiväleireihin. Minäpäs etsin Anin.

   Poista
 4. Oi mikä herkkuviikko takana! Meillä herkutellaan huomenna pienesti, sillä minä vietän syntymäpäivääni.

  Meilläkin oli ystävänpäivänä kuopuksen luokan disco, mies oli mukana koko illan, minä ehdin loppusiivoukseen pitkän työpäivän takia. Meillä jokainen perhe vei poppareita, limua ja sipsejä. Ja onnenpyöräpalkintoja. Osa sitten leipoi myös mokkapaloja ja osa oli ostanut Lidlistä valmisdonitseja.

  Minä olen ihastellut monena iltana auringonlaskuja ja moni näyttää kuvanneen niitä, sillä instassa ja facessa tuli harva se ilta auringonlaskukuvia vastaan.

  Aina kun kommentoin tänne blogiisi, muistan etten ole edelleenkään hankkinut sitä museokorttia. Mikähän siinä on niin vaikeaa.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää syntymäpäivää Heli!

   Meillä koulun discossa oli vähintään 130 lasta kahdessa erässä, joten buffetiin piti varata hurjasti kaikkea. Kaikki oli mennyt, vain limsaa ja popcorniä jäi jäljelle. Me pääsimme tällä kertaa helpolla hommassa. Jonovahdilla oli 2*30min töitä ja kukaan muu ei ollut halukas seisomaan pihalla, joten Hra Kepponen otti mielellään sen nakin. Jonovahti oli ollut niin pelkoa herättävä, että jonotappeluilta vältyttiin tänä vuonna :)

   Minulla on museokortin ulkoilutus jäänyt vähälle tänä vuonna. Pitäisi päästä käyttämään sitä jälleen! Osta sinäkin, niin mennään yhdessä!

   Mukavaa sunnuntaita ja hiihtolomaa!

   Poista
 5. No olipa varsin pullapitoinen viikko :) Ihanat nuo auringonlaskut! Onneksi pääsin myös ihailemaan niitä koiralenkillä, minulta jäivät kyllä kuvaamatta! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin :) Kerrankin oli tarpeeksi viikolla pulla :D :D :D

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 6. Vitsi tuosta diskosta tuli mieleen kun itse olin hieman nuorempana (aika paljon nuorempana) junnudiskoissa ensin kassalla ja kun disko saatiin käyntiin niin sit olimme ystäväni kanssa järjestyksenvalvojina. Tykkäsin tuosta pestistä tosi paljon, oli hauskaa hommaa ja ihania pikkudiskoilijoita lattiat täynnä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähikoulussa syksyn ensimmäienn disco on aina suurin menestys ja ihanaa kuhinaa, kun ekaluokkalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa elämässään koulun discoon :) Sinne olisi kiva päästä valvojaksi. Näin kevättalvella suurin discopolte on jo laantunut.

   Meidän esikoinen oli ollut suurimmaksi osaksi nopeustutkan valvojana ja oli tykännyt hommastaan.

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja pullat, mä niin kaipaan työpaikan pullapäiviä!!

  Tota Afternoon teata voisi melkein mennä kokeilemaan, sen verran hyviltä herkut näyttivät.

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pulla-ahmatin toiveviikko :)
   Tämä on ensimmäinen työporukka, jonka kanssa on pullapäiviä. Osaan arvostaa jengiä :)

   Afternoon tea on Kämpissä tosiaan vielä jonkun aikaa tarjouksessakin. Eihän se kovin täyttävä ole, mutta kokemuksena minusta niin kiva.

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 8. Wau miten hienoja auringonlaskuja on keskimmäinen kuvannut ja miten pullaisa viikko. Omg tuo afternoon tea ja ei paha hinta laisinkaan, tahtoo! Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat kyllä vielä meikäläisen, mutta kohta voin alkaa käyttämään pojan kuvia :) Afternoon tea oli kyllä kiva kokemus
   Kiitos samoin- mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 9. Onpa kauheasti kaikkea kivaa! Huippukauniit kukat, vielä kauniinpi auringonlasku ja kaikki herkut, njamm. Kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä varsin pullan täyteinen viikko :) Kiireestä huolimatta oli varsin kiva viikko.

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 10. Mitä herkkuja! Tuli nälkä :)
  Meilläkin iloitiin uusista Pokemeista. Hauska saada vähän vaihtelua. Meillä Pokemon Go oli pitkään jo pois kuvioista, mutta nyt pojat innostuivat uudelleen. Onneksi on kevätkin tulossa ja jahtaaminen helpottuu lämpenevien kelien myötä. Ja ensi viikolla pääsemme hunttaamaan Helsinkiin päiväksi, jee :) (Listalla myös toki muutakin kuin pelkkiä pokemoneja, mutta se on kiva lisä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli just sopivan pullainen viikko :D Harmi vaan, että meikäläisen vyötärön ympärys ei sallisi yhtään tuollaista viikkoa. Pitäisi olla vaan porkkanaviikkoja :(

   Meillä pokemon innostus on säilynyt osalla perheestä läpi talven. Etenkin noina spesiaalipäivinä olemme olleet ahkerasti hunttaamassa. Kummasti niitä spesiaaleja on riittänyt ensin oli Halloween, sitten joulu ja uusivuosi ja sitten ystävänpäivä.

   Kivaa Helsinki-päivää teille! Jos aika sallii, niin parhaita paikkoja on Kaivopiha, Vanhan kirkon puisto Bulevardilla ja mikäli pojat olisivat esim. Magicarpia vailla niin niitä saa Kauppatorilta Suomenlinnan lautan lähtöpaikalta, mutta tuohan on jo vähän syrjässä. Musiikkitalon ja Kansallismuseon ympäristö on myös hyvä.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! MAgikarpia pojat juuri harmittelivat, että eihän se tule ikinä täyteen se 400 (!), että saisi evolvattua Gyaradoksen. Joka tapauksessa meillä on ohjelmassa ratikalla ajelua (poloisista maalaislapsosista vain toinen on sellaisella aiemmin ajanut :D ), joten matkan varrella kenties voisi olla pysähdys kauppatorille :) Ja Töölönlahden hujakoilla ja Kaivopihalla varmaan pyörähdämme myös.

   Poista
  3. Heh, piti oikein kysäistä, että onko meidän kuopus ollut ratikassa. On kuulemma koulun kanssa :) :) Ei tule meidänkään ajeltua ratikalla, kun emme asu kantakaupungissa tai sen liepeillä. Nykyisin keskustassa poikien kanssa kävellään melkein kaikki välimatkat, koska Pokemon. Ehkä tullaan sitten tulevaisuudessa ajelemaan ratikalla Tampereelle.

   Poista
 11. Mikä herkkuviikko! Itse en syö lainkaan pullaa, mutta viime viikolla syötiin puoliksi laskiaispulla tytön kanssa. No, en selvinnyt omasta puolikkaastanikaan. :D Irtokarkit ovat oma paheeni. Pirteyttä tähänkin viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla menisi kyllä useampikin laskiaispulla kerralla :)
   Irtokarkkeja söin ennenkuin sairastuin vatsakatarriin. Vaikka vatsa on välillä onkin parempi, ei se kestä irtokarkkeja enää juuri lainkaan. Toisaalta ihan hyvä, niin ei tule syötyä molempia ;) kun minun vyötärönympäryksellä ei pitäisi syödä mitään herkkuja.

   Mukavaa viikkoa!

   Poista