9. joulukuuta 2016

Joulukalentereiden parhaat: Suklaiset lahjat

Jouluna iskee usein tarve pienelle joulumuistamiselle ja suklaahan on erinomainen vaihtoehto. Tässä pari hyväksi havaittua tuunattua suklaalahjaa.

Suklaasydän opettajalle tai päiväkodin henkilökunnalle

Koska moni lasten kanssa työskentelevä lahjottava saa paljonkin suklaata, niin mielestäni tällaista kaupan suklaita heikommin säilyvää riittää pienempikin määrä, vaikka yksi nätisti pakattu suklaasydän. Sydänmallin hyvänä puolena on sekin, että siitä jää aina jotain rippeitä maisteluun laadunvarmennukseen ;)

Koululaisilta rocky roadin tekeminen onnistuu itsenäisestikin. Siitä kannattaa muistuttaa, että suklaan sulattamisessa mikrossa maltti on valttia. Paloiteltu suklaa sulatetaan alhaisella teholla n. 30s kerrallaan välillä sekoittaen. Suklaasulaan voi lisätä mieleisensä sattumat ja niitä saa olla reilusti. Me sotkemme sattumat suoraan samaan kulhoon suklaasulan kanssa. Meidän rocky roadiin meni cashewpähkinöitä, piparinmuruja ja minivaahtiksia. Leikkasin jäähtyneestä suklaamassasta piparkakkumuotilla sydämet. Tämä homma kannattaa tehdä aikuisen.


Jos tarvitset yksityiskohtaisempia ohjeita, niin kurkkaa tee-se-itse-joululahja.htmlVuoden 2015 suklaasydämet

Vuoden 2014 suklaa-aineksia

Vuoden 2014 suklaasydän

Useampana vuotena kakkosvaihtoehtona on ollut perinteisistä perinteisin jääsuklaa, mutta se on aina jäänyt kakkoseksi, eikä ole päässyt toteutukseen. Ehkä tänä vuonna Kepposten koekeittiö tuottaakin jääsuklaata? Resepti löytyy esimerkiksi täältä Jääsuklaa.  Minä tosin tekisin niin, että puolet tummaa suklaata ja puolet valkosuklaa, sulatus erikseen ja molemmat samaan foliomuottiin.

Suklaan ystävän kranssi

Mikäli haluat varmistaa, että lahjottava saa tarpeeksi suklaata, voit antaa kaksi rasiaa Fazerin konvehteja. Koska kaksi rasiaa on aika tylsä lahja, sille kannattaa keksiä uusia muoto. Ta-daa: suklaakranssi


Kranssit vuosimallia 2014. Varmaan pysyi opeilla hetken suut makeana ;)

Suklaisesta kranssista voi käydä ohikulkiessaan napsaisemassa suklaan ja jättää paperin kiinni kranssiin. Kranssin pitäisi näyttää ihan kivalta tyhjentyessäänkin. Suklaa ei lopu aivan hetkessä. Sinisessä kranssissa on n. 450g suklaata. 

Kranssipohja kannattaa päällystää karkkipapereilla (raskasta on askartelu, kun on pakko syödä konvehteja). Etenkin jos kranssi laitetaan seinälle, sen pitää pysyä kevyenä tai muuten styroksipohja murtuu. Jos kranssipohjaa ei päällystä karkkipapereilla (tai jollain muulla sopivalla paperilla), valkoista loistaa ärsyttävästi karkkien välistä ja karkkeja kuluu helposti 700g.

Kranssit olen tehnyt yksinkertaisesti liimaamalla kuumaliimalla suklaakonvehteja kääreen toisesta päästä kranssipohjaan. Hiukan koristeita kaveriksi ja siinä se.

Viikon paras hetki on käsillä, perjantai klo 16 työt ovat ohitse ja koko viikonloppu edessä. Ihanaa perjantaita!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Noissa kransseissa riittää syömistä pidemmäksikin aikaa :)

   Poista
 2. Ihanat, makeat lahjat! Karkkikuusen olen joskus saanut lahjaksi ja se oli myös kaunis koriste joulunaikaan pöydällä. Ihanaista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni :)
   Ystäväni teki yhtenä jouluna karkkikuusia urakalla ja näyttivät todella kivoilta. Varmasti kiva muistaminen antaa ja saada :)
   Olisipa ollut kiva törmätä Lohjan joulumarkkinoilla. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 3. Ihan mahtavia ideoita! Nyt aloin pähkäilemään tuota kranssin tekoa. Kiva lahjaidea sellaisille, joilla on jo kaikkea eikä viitsisi enää yhtään ylimääräistä krääsää ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssista saa pienellä koristelulla tehtyä varsin näyttävän lahjan. Ja kun napsii suklaat suuhun, niin ei tarvitse säästellä enää edes seuraaviin vuosiin kranssia :D

   Poista
 4. Suklaakranssit ovat upeat!

  VastaaPoista